Şimdi Ara

Türeve nasıl çalışıyorsunuz Bol örnek formül ezber ? ? ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Türev kurallarına nasıl çalısılmalı bol örnek çözerek förmülleri önünde bulundurmalı mı yoksa oturup formulleri ezberlemeye mi çalısılmalı yada baska yöntem varsa söyliyebilir misiniz?

MADDE 2: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.
    MADDE 3: Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır.
    MADDE 4: Anayasa'nın 1'inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2'nci maddesindeki Cumhuriyet'in nitelikleri ve üçüncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
  • 2'sini bir arada yapman gerek formüllere hakim olup bol konu çözmek. Daha ötesi de olamaz zaten
  • formüllerin çıkış yollarını öğren. Kendin bir kere yaz. Sonraki gün tekrar kağıda bakmadan yazmaya çalış. Kendin ispatı yazabildiğinde formülü öğrenmiş olursun. Eğer formülü unutursan çıkış yolunu bildiğinden kendin de çıkartırsın. Basit ifadelerle ispat yaparsan kolaylık sağlar.

Ben böyle yaptım açıkçası ve 1 aydır türeve dair hiçbir şey bakmamama rağmen formülleri unutmamışım. He ben matematikle değil formüllerle ilgileniyorum dersen. Bir formülle alakalı çok soru çöz aklında kalır.
    Silkelenin ve her şeyin güzel olacağına inanın..
  • Dostum, 4 senelik lise eğitimimde 3 sene boyunca video izlemedim ve gereksiz buluyordum açıkcası fakat son sene videoların hızını artırmamla birlikte o sıkıcı gelen anlatımlar daha bi izlenesi öğrenilesi oldu benim için. Ve bu süreç bana öğretti ki en iyi hoca falan yok. Ya da en iyi hocayı dinleyenler en iyi olacak diye bir şey de yok. Benim videodan beklentim çok uzun olmayan, çok basit sorular çözmeyen,konunun ana şemasını bana oturtacak eğlenceli hocalar. Ben hocalara geldiği kullandım.
    Tek bir kaynak hiçbir zaman yeterli değildir. Bu sitede çok bahsedilen behzat rasuli mesela, adam emek verip baya soru çözmüş fakat benim o kadar vaktim yok. Mezunlar için güzel bir kaynak zaten bizim okuldaki hocalar kurslarda konuları anlatıyor yani çok fazla konu anlama mesaisi verimli olmaz.

Özetleee; hocalara geldik bana en uygun olan kanal her konu için 15-20 dklık makul uzunlukta videoları var. Açıyorum 1 videısonu gerektiğinde not alıyorum, hoşuma giden soruları falan. akabinde konuyla ilgili 1 test çözüyorum. Zaten okulda da gördüğüm için çok güzel pekişiyor.
    ama hocalara geldik izliyorsan esas sorumluluk sende; yani hepsini 1 günde izliyeyim sonra test çözerim dersen hiçbir işe yaramaz. Sindire sindire her yeni bölümde 5 dklık geçen bölümün tekrarını yaparsan çok güzel olur.
    Hangi kanal olsun demektense bir tanesini seçip onun üzerine ideal çalışma sistemine ulaşmak daha iyi. Sidik yarışı yaptırmanın anlamı yok şu daha iyi falan tarzında.
    video+fasikül+sorubankası üçlüsü yapabilirsin.
    ben hocalara geldik+sonuç fasikül+ apotemi fasikül+ karekök soru bankası yaptım türevde. Türeve fasikülle çalışması daha zevkli ince kitap ilerleyince mutlu oluyosun :)
    Yani hangi yayın hangi etiket şu bu diye sayfalarca entry okumana falan gerek yok (ben de olmuştu bir dönem videonun ortasında bu dandik başka bulayım falan diyordum :) )
    Kişisel tavsiyem hocalara geldik. Basit düzeyde az soru çözüyor bilmem ne tarzında şeyler diyenlere de kulak asma. Çünkü hava atmak için söylemiyorum fikir sahibi ol diye söylüyorum ygs s

• mantığı anlamak en büyük yardımcı. Tabiki de türev formüllerinin mantığını ezberinden tutmaktansa direk ezberlemek daha mantıklı. Kim f(x+h) - f(h) / x-h ile uğraşmak ister ki. L'hospital falan çok uzuyor. Türev alma kurallarını ezbere bildikten sonra geometrik yorum, max min, artan azalan bunlar mantık işi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • formülleri ezberlemek için öğrenmeyin. hepsinin bir çıkış mantığı var. sin2x mesela. sin(x+x)'in açılımı öğrenip sin2x'in oradan geldiğini öğrenirsen 2.sinx.cosx diye bir ezber yapmana gerek kalmaz. yada atıyorum e üzeri x'in türevinin neden kendisi olduğunu sebepleriyle öğrenirsen ezberlemek zorunda yine kalmazsın.

ezberlemek için öğrenmeyin arkadaşlar, hiç bir derste bunu yapmayın zaten eksiğiniz kalmaz.

Orijinalden alıntı: moderndoriangray

Dostum, 4 senelik lise eğitimimde 3 sene boyunca video izlemedim ve gereksiz buluyordum açıkcası fakat son sene videoların hızını artırmamla birlikte o sıkıcı gelen anlatımlar daha bi izlenesi öğrenilesi oldu benim için. Ve bu süreç bana öğretti ki en iyi hoca falan yok. Ya da en iyi hocayı dinleyenler en iyi olacak diye bir şey de yok. Benim videodan beklentim çok uzun olmayan, çok basit sorular çözmeyen,konunun ana şemasını bana oturtacak eğlenceli hocalar. Ben hocalara geldiği kullandım.
    Tek bir kaynak hiçbir zaman yeterli değildir. Bu sitede çok bahsedilen behzat rasuli mesela, adam emek verip baya soru çözmüş fakat benim o kadar vaktim yok. Mezunlar için güzel bir kaynak zaten bizim okuldaki hocalar kurslarda konuları anlatıyor yani çok fazla konu anlama mesaisi verimli olmaz.

Özetleee; hocalara geldik bana en uygun olan kanal her konu için 15-20 dklık makul uzunlukta videoları var. Açıyorum 1 videısonu gerektiğinde not alıyorum, hoşuma giden soruları falan. akabinde konuyla ilgili 1 test çözüyorum. Zaten okulda da gördüğüm için çok güzel pekişiyor.
    ama hocalara geldik izliyorsan esas sorumluluk sende; yani hepsini 1 günde izliyeyim sonra test çözerim dersen hiçbir işe yaramaz. Sindire sindire her yeni bölümde 5 dklık geçen bölümün tekrarını yaparsan çok güzel olur.
    Hangi kanal olsun demektense bir tanesini seçip onun üzerine ideal çalışma sistemine ulaşmak daha iyi. Sidik yarışı yaptırmanın anlamı yok şu daha iyi falan tarzında.
    video+fasikül+sorubankası üçlüsü yapabilirsin.
    ben hocalara geldik+sonuç fasikül+ apotemi fasikül+ karekök soru bankası yaptım türevde. Türeve fasikülle çalışması daha zevkli ince kitap ilerleyince mutlu oluyosun :)
    Yani hangi yayın hangi etiket şu bu diye sayfalarca entry okumana falan gerek yok (ben de olmuştu bir dönem videonun ortasında bu dandik başka bulayım falan diyordum :) )
    Kişisel tavsiyem hocalara geldik. Basit düzeyde az soru çözüyor bilmem ne tarzında şeyler diyenlere de kulak asma. Çünkü hava atmak için söylemiyorum fikir sahibi ol diye söylüyorum ygs s

saolasın hocam :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.