Şimdi Ara

Turbo Timer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Opel insignia 1.6 turbo 180 beygir benzinli araç için "turbo timer" gerekli midir? Bu benzinli araçlarda da ilk çalıştırmada ve aracı stop ettiğimizde rölantide beklemeye gerek var mı?

Forumlarda HKS Turbo Timer öneriliyor. 2 çeşitini buldum ama arasındaki fark nedir anlamadım?

Turbo Timer

Turbo Timer Type-1

Turbo Timer

Turbo Timer Type-0

,Bunlar her arabaya uygulanabilir mi?

• Hemen hemen tüm turbolu araçlarda turbo timer gereklidir. Siz kontağı kapattığınızda turbonun pervanesi dönmeye dvm etmektedir işte turbo timer bu dönme sırasında yağlanma sağlamaktadır. Özellikle uzun yol ve yüklenmeler sonucu oluşacak burç kaymalarını ve aşınmasını engellemektedir. 0 ile 1 arasındaki farklar ise 1 0-400m,0-100km/h gibi özellikleride ölçmesidir.

HKS sayfasında ayrıca "Turbo Timer Harness" diye bağlantıya yaradığını düşündüğüm aparatlar var. Bunlar da gerekli midir? Yoksa sadece "Turbo Timer" yeterli olur mu?

Turbo Timer

Orjinalden alıntı: Goday

Araba markasına göre alet değişir mi? Yoksa hepsi tüm arabalarda kullanılabilir mi?

HKS sayfasında ayrıca "Turbo Timer Harness" diye bağlantıya yaradığını düşündüğüm aparatlar var. Bunlar da gerekli midir? Yoksa sadece "Turbo Timer" yeterli olur mu?

Turbo Timer

O aleti ilk defa görüyorum ama akşama sizin için araştırırım şu anda pek müsait deilimde Bana kalırsa çokta yararlı bir parça değil ama yeni tip turbo timerlar çıkmış ve bununla uyumluluğu olabilir.

• Bu "Turbo Timer" sadece kontağı kapatma devresinde etkili herhalde. Aracı ilk çalıştırırken bir faydası yok. Kontağı kapatıp gitmek yeterli oluyor mu? Alet turbo tribününün dönmesi durana kadar yağ pompalıyor.

Bu "Turbo Timer" sadece kontağı kapatma devresinde etkili herhalde. Aracı ilk çalıştırırken bir faydası yok. Kontağı kapatıp gitmek yeterli oluyor mu? Alet turbo tribününün dönmesi durana kadar yağ pompalıyor.

Aracı çalıştırırken böle bir sisteme gerek yok. Neden derseniz turbo egzoz gazı ile çalıştığından ilk marşla beraber yakıtın yanması ile beraber turbo aktivasyon enerjisine gelene kadar yağlama başlar. Aynen kontağı kapatıp gitmeniz yeterlidir. Yağlamanın ne kadar süreceği ise ekranda yazar. Bir abimizin subarusu (460hp) otobanda gazladıktan sonra 7dk yazıyordu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Step Motor ve Titreşim Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    DC Motor Hız Kontrol Devresi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bazı forumlarda okuduğuma göre özellikle Audilerde uzaktan kumandayla turbo timer problem yaratıyormuş.

Ne tarz bir sorun? Arabayı çalmak gibi mi? Avrupada turbo timer tarzı sistemler yasak motor tamamen stop edilmediği için.

İmmobilizerli arabalarda pek randımanlı olmuyor- sorun çıkartıyormuş herhalde

Arabanın kapısı turbo timer çalışmasını durdurduktan sonra açılıyormuş. Uzaktan kumandayla tekrar kapatmak gerekiyormuş.

İmmobilizerli arabalarda pek randımanlı olmuyor- sorun çıkartıyormuş herhalde

İmmobilizer olup turbo timer olan birçok arabaya bindim. Bug eye Subiler mesela böle bir sorunla hiç karşılaşmadım.Bu arada harnessi araştırdım soket girişi farklı olan modeller için kullanılıyormuş. OBD'ye takıldığını varsayarsak farklı soketteki obd'lere takılması için gereken bir dönüştürücü harness.

http://www.dynamco.com.au/Sales/turbo_timer/turbo_timer_mod.html

İnternette gezerken "Turbo timer modifikasyon çipi" diye bir şey buldum ama detaylı bilgi yok. mail attım adamlara opel insigniaya uygulanabilir mi diye. bakalım ne diyecekler.

http://www.dynamco.com.au/Sales/turbo_timer/turbo_timer_mod.html

Siz nerede ikamet ediyorsunuz? Sizi yönlendirebilirim

• Kütahya. Karasız kaldım. Bir yerle konuştum Ankara'da. Takılır dedi. İzmir'de bir yer de immobilizer sorun çıkarabilir diye taktırma dedi. Birkaç gündür kendimi deniyorum. Kontağı kapatıp araçtan çıkıyorum. Beklemeye alışamadım henüz.

Kütahya. Karasız kaldım. Bir yerle konuştum Ankara'da. Takılır dedi. İzmir'de bir yer de immobilizer sorun çıkarabilir diye taktırma dedi. Birkaç gündür kendimi deniyorum. Kontağı kapatıp araçtan çıkıyorum. Beklemeye alışamadım henüz.

Kütahya'lımısınız şaka mı bu Bende Kütahya'lıyım
  • quote:

Kütahya. Karasız kaldım. Bir yerle konuştum Ankara'da. Takılır dedi. İzmir'de bir yer de immobilizer sorun çıkarabilir diye taktırma dedi. Birkaç gündür kendimi deniyorum. Kontağı kapatıp araçtan çıkıyorum. Beklemeye alışamadım henüz.

hocam zamanla alırşırsın bende ilk başlarda kontağı kapatıp çıkıyordum ama zamanla alıştım beklemeye.

ben bu turbo timer işine pek sıcak bakmıyorum sonuçta aracın elektrik sistemi ile oynanmıyor mu? daha sıfır aldığımız arabalara elletmek istemem açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 25 Mart 2009; 23:16:21 >

Plaka şimdi dikkatimi çekti. Kütahyalı değilim ama 5 senedir buradayım.

ECD de sanırım çocuk cerrahi doktorusunuz istanbul'daki tanınmış birçok firma ile direk bağlantılarım var size yardımcı olabilirim her türlü konuda
  • Var mi turbo timer kullanan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.