Şimdi Ara

Tuncelide imece usulü kar temizliği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tunceliyi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle karla kaplanan cadde ve sokakları temizlemek için Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, "Sokaklarımızı beraber temizleyelim" çağrısında bulundu. Bunun üzerine Tunceli halkı, belediyenin dağıttığı kürekleri alıp belediye çalışanlarıyla imece usulü kar temizliği yaptı.


    Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, kar yağışı nedeniyle kapanan cadde ve yolları temizlemek için halka yardım çağrısı yaptı. 

    "Sokaklar şu anda kolektif bir şekilde temizleniyor"

    "Halk bir araya geldiğinde başaramayacağı durum yoktur" diyen Maçoğlu şunları söyledi:

    "Çok çaresiz kalmadık ama eksik kaldık. Çünkü son 10 yılda hiç bu kadar kar yağmamıştı. Yıllardır şehir merkezinde kar kalınlığı 1 metreyi aşmamıştı. Şehirde sokaklarda araçlar olunca eksik kaldık kar temizlemede. Biz sıkıştığımız an ihtiyaç duyduğumuz an dayanışmanın önemini biliyoruz. Onun için halkımıza çağrı yaptık. Yüzlerce vatandaşımızla birlikte şu anda tüm sokakları neredeyse temizledik. Bir hafta daha kar yağacak gibi görünüyor. Esnaf, halk ve belediye çalışanlarımızla bu işi sorunsuz bir şekilde bitireceğimizi biliyorum. Özellikle sokaklar arasına kepçeler giremiyor. Çünkü çok dar. Vatandaşların şehir içerisinde daha rahat yürüyebilmesi için kaldırımların temizlenmesi için dün akşam saat 21.00'de çağrıda bulunduk. Sabah erken saatlerde yüzlerce vatandaşın belediyeye geldiğini gördük. Herkese kürek dağıttık, gördüğünüz gibi sokaklar şu anda kolektif bir şekilde temizleniyor. Bu çağrılar önemlidir ve karşılığı olmalıdır. Halk bir araya geldiğinde başaramayacağı durum yoktur. Halk seldir, önüne geleni götürür” dedi.


    Kar temizliğine katılan Evrim Konak ise şöyle konuştu:

    “Günlerdir yağan karla belediye çalışmalarına devam ettiği halde, yüzlerce sokağın olduğu bir ile yetemedi. Bugün ilimizde tüm esnaf küreğini kapıp kendi kapısının önünü temizlese bile belediyeye bir katkı sunmuş olur. Belediye hizmet vermek zorunda fakat yetersiz kaldığında toplumun çalışmalara dahil olması lazım. Dün akşam belediye dayanışma çağrısında bulundu ve biz kadınlar, erkekler ve esnaf hep birlikte güzel bir çalışma örneği sergiledik. Bunun devamının gelmesi gerektiğini umuyoruz. Gerçekten Türkiye’nin hiçbir ilinde böyle bir örnek yok. Şikayet etmek, beklenti içerisinde olmak yerine bence üstüne düşeni yaparsa, çaresiz kalınmaz. Koşullara teslim olmak yerine koşulları kolaylaştırmak gerekiyor.”

    ttps://t24.com.tr/video/tunceli-de-imece-usulu-kar-temizligi,45097




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 31 Ocak 2022; 16:51:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 'Belediye işçilerimize şu kadar zam yaptık' diye hava atıp işleri halka yaptırmak da tam komünist kafasına yakışan bir hareket.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.