Şimdi Ara

Tüm MacOS ve iOS işletim sistemlerinin kaynak kodlarına sahip olabilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tüm MacOS ve iOS işletim sistemlerinin kaynak kodlarına sahip olabilirsiniz


    Yazılım dünyasında ayrı bir yere sahip olan Apple’ın mobil ve masaüstü işletim sistemleri, açık kaynak severlerin de yakından takibi altında. Firma uzun süredir kaynak kodlarını takipçileri ile paylaşıyor. Apple sistemlerinin detaylarını öğrenmek isteyenler kaynak kodlarını diledikleri gibi kurcalayabilirler.


     


    Tüm sürümler mevcut


     


    Açık kaynak konseptinin her zaman platformlarının temelini oluşturduğunu ifade eden Apple’ın Open Source Licence programı kapsamında kaynak kodlarını paylaştığını biliyoruz. Genelde bu süreç biraz uzun olsa da meraklıları için beklemeye değiyor. Son güncelleme ile artık en güncel MacOS ve iOS kaynak kodlarına ulaşabilirsiniz.


     


    Ayrıca Bkz.“Apple A11 yonga seti rakiplerinin çok önünde”

    Apple Open Source Licence sayfasında MacOS işletim sisteminin 10.13 yani High Sierra sürümüne kadar kaynak kodları bulunabiliyor. iOS tarafında ise iOS 11 öncesindeki son yapı olan iOS 10.3.3 sürümü yer alıyor. iOS 11 sürümünün de yakın zamanda sayfaya çıkması bekleniyor.


     


    Bunlar haricinde Apple geliştirici araçları 8.2.1 sürümüne kadar ve OS X Server işletim sistemi de 3.0.2 sürümüne kadar erişime açık. Kodlama meraklıları kaynak kodlarını inceleyerek iOS ve macOS işletim sistemlerinin çekirdek seviyesinde ne tür benzerlikler taşıdığını görebilirler.


     


     


     


     





     







  • Ben anlamadım. Şimdi kaynak kodları yayınlanıyor ise geliştiriciler veya firmalar bunu kullanamaz mı? Yani bir Android cihaza ios kurulabilir şeklinde anladım ben.

  • benhuraxu B kullanıcısına yanıt
    Hayır kullanmazlar. Sadece kaynak kodları açıyorlar, alın kullanın demiyorlar :) Dediğin gibi bir şey için lisans anlaşmaları vs. gerekir. Birde iOS'un tamamını değil bir kısım çekirdek kodlarını yayınlıyorlar diye biliyorum.

  • Ama şimdi anlayan biri o kodları alıp ios'un aynısını yapamaz mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse kullanamaz kaynak kodlarının tamamını paylaşmıyorlar. Derleyip kurmaya çalışsalar dahi çalışmayacak.

  • Eksik ve hatalı bir haber yapılmış. Doğru bilgiye burdan ulaşabilirsiniz.https://www.engadget.com/2017/10/01/apple-releases-arm-kernel-source-code/

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y.

    Eksik ve hatalı bir haber yapılmış. Doğru bilgiye burdan ulaşabilirsiniz.https://www.engadget.com/2017/10/01/apple-releases-arm-kernel-source-code/

    Tesekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

    Kimse kullanamaz kaynak kodlarının tamamını paylaşmıyorlar. Derleyip kurmaya çalışsalar dahi çalışmayacak.


    Kaynak kodlar çalışmıyorsa Mac bilgisayarların işletim sistemini normal PC lere kurulmasını sağlayan Hackintosh istemindeki Kernel patch leri nasıl yapılıyor ya da bu çekirdekler nasıl derleniyor.
    bknz :http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Patched_Kernels
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.