Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (886. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: SORGUMEMURU
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
30.162
Cevap
686
Favori
1.819.441
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 884885886887888
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 sayfa geri gittim göremeyince yazayım dedim kusura bakmayın hocam. Bilgi için teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar Aliexpress in kendi kargosu nasıl ? Deneyimleriniz nasıl
  • pardonya P kullanıcısına yanıt
    Son 20 sayfada görüleceği üzere sürünüyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yedaself

    Son 20 sayfada görüleceği üzere sürünüyoruz.

    hadi ya. bende polonyaya sipariş verdim bakalım buraya nasıl. büyük ihtimal türkiye ile aynıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackdiamond067


    quote:

    Orijinalden alıntı: blackdiamond067

    11 kasımda aliexpressten 63 dolarlık bir sipariş verdim. China Post Air Parcel RS330091595CN takip kodlu siparişi aliexpress üzerinden takip etmeye başladım.aynı anda nlpost ile olan siparişlerimde vardı onları ptt üzerinden takip edebiliyordum bu siparişe baktığımda ptt'den göremedim. sonrasında ptt üzerinden takip olmuyor sandım. dün akşam tesadüfen ptt üzerinden takibe bir bakayım dedim aliexpress üzerinden hala yolda gözüken kargonun dün yurtdışına geri sevkedildiğini öğrendim.Meğer adres bölümünde kişi kısmına home yazmışım.demekki edresi ev diye göstereyim derken adımı yazmayı unutmuşum.Adım sistemde kayıtlı olduğu için böyle bir yanlışın olacağı hiç aklıma gelmedi.Sabah hemen samsunda ptt kargo ana binasına gittim baktılar ettiler derken ilgili dağıtıcıyı bulduk. abi onda isim olmayınca 3 gün önce buraya geri getirdim dedi.Keşke ilgili adrese gelseydin dediğimde telefon açtım ama bakan olmadı dedi.Sonuç olarak hatanın büyüğü bende isim yazmayı unuttum gönderen de dikkat etmemiş olacak ki kargo şuan geri gidiyor.Sabah istanbulu aradım geri döndürebilirmiyim diye ama nereyi aradıysam telefonu açan olmadı.Bu saatten sonra ne yapmalıyım 60 günlük yasal süreyimi bekleyeyim PTT'den yapacak birşey varmıdır.open dispute ne zaman açmalıyım.

    bu konu ile alakalı satıcı ile görüştüm beni suçladı sonrasında open dispute açtım.siparişim 70 dolardı.7 dolar indirim kupunu vardı onu düştükten sonra 63 dolar ödemiştim.Satucu Open dispute ye cevap olarak 49 dolar öderim 20 dolar nakliye ücreti istiyorum dedi. ben ise olmaz 70 dolar istiyorum dedim 7 doların düşüleceğini düşünerek. Sonrasında sipariş sayfasından bugün cevap verdi 55 son diye. ben bu sefer 63 net istiyorum dedim.biraz önce bikez daha şu cevabı yazmış sorry, for the mistake is you, i have refunded us$55 is the biggest en syüksek verebileceğim son rakamım bu gibi bişey galiba..

    şimdi bu rakamı kabul etmelimiyim anlaşamazsak aliexpress geriye ne kadar öder.rakamı kabul edersem bu rakam iade için net rakammıdır.7 dolarlık kuponu burdan düşüp 48 dolar vermez dimi aliexpress.

    vereceğiniz cevaplara göre satıcaya son cevabımı vereceğim.o da ona göre open disputeye teklifte bulunacak

    Ben bu hafta yaşadığımı anlatayım belki aydınlatıcı olur ...

    47.35 dolar Elektronik sigara ... 5 dolar kargo 52 dolar ödedim... Ürün gümrüğe takıldı geri döndü

    Dispute açtım satıcıya dedim ki 47 dolar ürün fiyatı 5 dolar dönüş kargosu hadi 40 dolar öde sen bana , adam da bana olmaz 30 dolar öderim kargo parası ödiceksin yazdı.... Adama diyorum ki 5 dolara geldi ürün aynı kargo ile 5 dolara döner 40 dolar ödiceksin bana ne 30 doları... Adam para koparacak ya kabul etmiyor 40 doları benim... Teklif yolladım ben 40 dolar diye "Accept" e bassa 40 dolar yatıcak tutturdu hayır 30 dolar diye... Ben artık sinirlendim biraz ters bişeylerde yazdım sonra hiçbirşey yazmadım aliexpress devreye girene kadar... Sonrası bomba...


    Aliexpress de bana 47.35 dolar ödenmesine karar verdi mi Adam benim 40 doları kabul etmeden ben hemen aliexpress ın teklifini kabul ettim

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI




  • Önceden 75 EUR olan gümrük vergisi sınırı, artık 30 EUR ya indirilmiş, bu AKP bir harika, bizim için herşeyi düşünüyor adamlar
  • Devian kullanıcısına yanıt
    aliexpress devreye tam olarak kaçıncı gün girdiki adamın senin teklfini kabul etmeye fırsatı olmadı
  • Devian kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten 47.35 almaniz gerekir. Gelis parasini odemissiniz. Dönüş parasi ne satici ne de sizi ilgilendirir. Satici çok cakalmis cidden, gecmis olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aralar tüm Çin kargoları gecikti.
    - EMS ile gönderilen araç multimedya dokunmatik ekran cihaz 07/12'de çinden yola çıkmış görünüyor ama o günden beri ne PTT'de ne de EMS'te bir güncelleme olmadı.
    - China Post air ile gönderilen 2 adet spot led lamba da 9/12'de çinden yola çıkmış görünüyor ama o günden beri yine PTT veya Çin firmasında güncelleme yok.
    - HILDA hobi kiti almıştım. Bu da aynı şekilde China Post Registered Air Mail ile gönderildi. Sözde 23/11'da Çin'den çıktı ama hala bir değişiklik yok.
    - Bakır 10x10x0.5mm plakalar almıştım. Onu da POS Malasia ile gönderdiler. 09/11'da Atatürk Havaalanına vardı yazıyor ama ses seda yok. Bunu PTT ile de takip edemiyorum. Adama mesaj attım, 60-90 gün sürebilir diyip süreyi uzattı.

    Yukarıdakilerin hepsi için satıcılara mesaj attım. sondan 3'ü sipariş süresini uzattı. Sadece en üstteki için henüz uzatmadı. 21dolar kargo ödemiştim. Adam EMS ile görüşecek bugün.




  • Dönüş parası diye bişey yok.. Chinapost ürünü götürmezse satıcıya 47 dolar +5 dolar ödemek zorunda kalır..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devian kullanıcısına yanıt
    Genelde free shipping gönderilerde bunu yapıyorlar çünkü posta parasını bilmiyorsunuz. Satıcı geri dönüş için sizden para koparmaya çalışıyor kısmen haklı da. Ancak shipping ücreti ayrı olarak ödenmişse bu örnekteki gibi satıcı size ürün bedelini iade etmek zorunda. Geri dönüş shipping'i de satıcıya giriyor bu şekilde. Aliexpress'in kuralları bu şekilde. Ama siz bir alıcı olarak elektronik sigara, cep telefonu, kozmetik, takı mücevher gibi ürünleri sipariş ederek bu durumu zorluyorsunuz. Ürünün gümrüğe takılması ile ilgili sorumluluk tamamen size aittir. Dispute diye bir hakkınız olmasaydı sipariş eder miydiniz onu bir kendinize sorun bakalım. Paranız iade olunca gülmek kolay ama bu durum bütün Türkiye'yi ilgilendiren bir konu haline de gelebilir sonra. Nitekim ebay'de çoğu satıcı bu tür problemlerden dolayı Türkiye'ye ürün göndermez oldular. İlgisi olsun veya olmasın en nihayetinde paypal kapandı ebay bitti. Şimdi ebayda satılan bir ürünü alamıyoruz. Çinliler henüz uyanmadılar ama Aliexpressten de bazı ürünlerin tamamen yasaklanması ihtimali oluşabilir. Sonra bu kapsam yavaş yavaş genişleyebilir. Gümrük bakanlığının da durumu iyice sıktığı şu günlerde siparişlerimize mümkün mertebe dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum.
    Hem bu elektronik sigara da tamamen aldatmaca. Millet birbirinden görüyor özeniyor alıyor. Ekonomik mi bilmiyorum, sigarayı bırakmaya faydası var mı sanmıyorum, Zippo çakmak gibi bir aksesuar olmuş. Gerçek sigara ile görünüş ve kullanışlılık açısından hiç alakası olmayan bir ürün, bence çirkin de. Alıyosun metal bir kutudan içine çekiyorsun duman çıkıyor. Onun yerine normal sigara yak iç püfür püfür. Sigara içiyorum de bari.




  • madrid2017 kullanıcısına yanıt
    Dönüş parası nasıl yok? Biz Rusyaya bir paket gönderdik 180TL ya PTT'den. Rus gümrüğünden geçmemiş geri geldi bir 180TL daha ödedik almak için. Geri gönderilen ürünlerin dönüş ücretini chinapost karşılamaz satıcıdan alırlar bir şekilde.
  • Kasım sonunda verdiğim ürünlerden biri geldi. Sonrasında biri daha geldi Fakat 5 tanesi duruyor.. ayrıca 2 hafta önce verdiğim sipariş pat diye geldi..

    Dikkatimi çeken bir şey yeni gelenlerde TR3401 Yazmakta.
  • Arkadaşlar Post nl(Hollanda postası) na ne oldu. Battilar mi. uçak mı düştü. Kargalarımi kaybettiler noldu. Bi arkadaşın Kasım 24 ten beri yurt dışına sevkedildi diyor ptt de. benim ki de Aralık 12vden beri öyle. Yani daha 24 kasimdaki bile öyleyse çok geçikecek ya da hiç gelmeyecek sanırım ne diyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanivarlık İ kullanıcısına yanıt
    Şu sıralar hepsi gecikiyor. Bende de 11.12 çıkışlı china post var (24.11 de verilmiş) halen aynı.
  • Üç hafta öncesine kadar siparişlerim iki hafta içerisinde geliyordu. Şu an ise beklediğim birkaç siparişim var, hepsi yurtdışına sevk edildi olarak gözüküyor. Ya inanılmaz bir yılbaşı siparişi yığılması var ya da gümrük vergisi ile ilgili yasa değişikliği gelmeden hiçbir paketin gümrük kaydını yapmayın diye talimat verdiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Backslider

    Üç hafta öncesine kadar siparişlerim iki hafta içerisinde geliyordu. Şu an ise beklediğim birkaç siparişim var, hepsi yurtdışına sevk edildi olarak gözüküyor. Ya inanılmaz bir yılbaşı siparişi yığılması var ya da gümrük vergisi ile ilgili yasa değişikliği gelmeden hiçbir paketin gümrük kaydını yapmayın diye talimat verdiler.

    daha öncede söyledim. 3 kuruşun çakallığını yapmaz devlet.
  • Böyle bir yazıya denk geldim çin gümrüğü yayınlamış.
    Adamlar 7-24 çalışıyormuş.
    11.11 de sadece Hangzhou gümrüğünden 650,000 paket çıkışı yapmışlar.
    Düşünün Çinden çıkan kargoları, diğer ülkelerin gümrükleri karşılayamıyor gelenleri (ülkemiz gibi).

    Kargoların gecikmesi gayet normal gibi duruyor.

    http://english.customs.gov.cn/Statics/dc8060bf-46d6-436f-9d74-3d9c765b9470.html
  • developer67 D kullanıcısına yanıt
    Amazon.de'den sipariş verdim Aralık 2. haftasında, kargoya pazar verdiler Polonya'dan, Perşembe günü bana teslim ettiler. Acaba uzak doğudan gelen kargolarla Avrupa'dan gelen kargolar ayrı yerlerden mi geçiyor? Yoksa UPS-PTT farkı mı gümrükte?
  • UPS-PTT farkı bence.
    Benim UPS paketler de çok hızlı geldi 2 adet (oartalama 13gün)
  • 
Sayfa: önceki 884885886887888
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.