Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (822. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30.134
Cevap
686
Favori
1.818.481
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 820821822823824
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ultraslan_34 kullanıcısına yanıt
    Şimdi bir kere bu işler asla telefon ile yürümez. Şikayet edeceksen de şahsen oraya gitmen lazım. Ya hiç uğraşmayacaktın ya da yeniden gidip o evrakı verecektin. 60 TL için değmez bence bu saatten sonra ama gidip memura iki laf sokmadan da olmaz. Hatta git müdüre şikayet et diyeceğim ama ulaşabilir misin bilmiyorum çok zor. Gümrük memurları hep böyle kıl olurlar. İşim gücüm yok uğraşırım diyorsan mahkemeye ver.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • recruit1 R kullanıcısına yanıt
    Başvurdum ama sonuç çıkmadı tekrar başvurdum bakalım bekliyorum.
  • Karar verdim 4. kez oraya gideceğim ama karşılıksız bırakmayacağım.Oraya beni 4 kere götürmeleri yüzünden ve o memur yüzünden şikayetleri yapacağım.Geçen sefer evrak götürmek için gittiğimde adamlar toplanmış mesai saati içinde çekirdek çitliyorlardı.Hatta esprisine fotoğrafını çekip bir arkadaşıma atmıştım ne güzel kebap iş diyerekten.O fotoğraf da kanıt olmuş olur bunların işlerini doğru dürüst yapmadığına.

    Bu lakayitlikle iş yaparlarsa o evrak kaybolur tabi!
  • aliexpress'ten mi band 2 alacağım. Sabit olarak ptt kargo ile mi dağıtım yapılıyor Türkiye'de ?

    İkincisi ise ürün Türkiye'ye ulaştı, gümrük vb. sıkıntı çıkmadı, bundan sonra kargo işlemi klasik hale mi dönüyor? yoksa dikkat edilmesi gereken bir nokta var mı? Örneğin benim ürünüm ptt kargo ile geldi ve beni evde bulamadı, en yakın ptt kargo şubesinden ürünü alabilir miyim? Farklı bir prosedür işliyor mu?
  • Dağıtım işlemi ptt kargo ile değil normal posta ile yapılmakta. Dikkat edilmesi gereken nokta shipping seçeneklerinde mutlaka "china post registered air mail" olarak seçmek. Bu şekilde gelip sizi evde bulamazlarsa ihbar kağıdı bırakırlar, size en yakın ptt şubesinden teslim alırsınız. Takipsiz gelirse sizi evde bulamazsa kapıya bırakırlar. Çalınma kaybolma riski var. Ayrıca takipsiz postalar takipliye göre ortalama 2-3 hafta daha geç gelebiliyor. Ayrıca mutlaka ad soyad ve tam adres bilgilerinin doğru olmasına dikkat etmek gerekiyor. Ad-soyad bilgisi olmayan postaların teslim edilmeden geri gönderilme riski var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultraslan_34

    Karar verdim 4. kez oraya gideceğim ama karşılıksız bırakmayacağım.Oraya beni 4 kere götürmeleri yüzünden ve o memur yüzünden şikayetleri yapacağım.Geçen sefer evrak götürmek için gittiğimde adamlar toplanmış mesai saati içinde çekirdek çitliyorlardı.Hatta esprisine fotoğrafını çekip bir arkadaşıma atmıştım ne güzel kebap iş diyerekten.O fotoğraf da kanıt olmuş olur bunların işlerini doğru dürüst yapmadığına.

    Bu lakayitlikle iş yaparlarsa o evrak kaybolur tabi!



    Arkadaşlar herhangi bir resmi kuruma gittiğiniz zaman herhangi bir evrak ya da belge teslim ettiğiniz zaman ya evrak kayıta sokup numarasını alın, ya da belgenin aslının fotokopisini çekip aslını elden aldım diye memurun imzasını almayı deneyin.




  • Arkadaşlar merhaba aliexpresten güneş gözlüğü siparişi verdim koruma süresinin dolmasına beş gün kala ürün gelmeyünce dispute açtım satıcı bugün kabul etmemiş ücret iade talebini ve ürünü gönderdiğini yerel posta firmasıyla görüşmemi söylüyor. Ptt çağrı merkezini aradım ürün türkiyeye giriş yapmamış görünüyor ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz.  TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI
     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI
     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozerrock -- 31 Ekim 2016; 14:07:29 >




  • ForzAras kullanıcısına yanıt
    Hiç böyle bir şey gelmedi aklıma.Kağıdı verdim önünde pc vardı zaten direk işlicem dedi.Hatta dilekçemi işlemiş ama IBAN yazan ek kağıdı ortalıkta yok.Bu da beni işkillendiriyor.Kaybolsaydı dilekçe de kaybolurdu.Ne yaptı anlamadım.Parayı kendi hesabına mı attı naptı bilmiyorum.Artık herşeyi beklerim herşeyden şüphelenirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslan_34 -- 31 Ekim 2016; 15:26:28 >
  • ozerrock O kullanıcısına yanıt
    Sürenin dolmasına 5 gün kaldıysa dispute açmayın. Yapmanız gereken şey paranızı iade almak değil. Ürünün size ulaşması yüksek ihtimaldir. Bu nedenle dispute isteğiniz red edilir. Eğer ürün kaybolmazsa %99 adresinize gelir. dispute hakkınız ürünü teslim aldıktan sonra dahi devam eder. Kritik sayıda gün kalırsa ek süre isteyin verirler.
    Dispute anlaşmazlık durumunda açılır. Satıcı size yanlış ürün göndermiş olabilir veya belirtilen özelliklerde değildir vs. En son süreye bakılır ürünün artık size ulaşmayacağından emin olunursa refund yapılır. Satıcı iyi niyetli ise bu süre daha da kısalabilir ama belirtilen süreden önce kabul edilmemesi normaldir. Siz dispute yapıp paranızı iade alırsınız bu tarihten sonra da ürün size ulaşırsa yeniden boş sipariş verip parasını ödemenizi beklerler. Böyle bir durum oluşmaması için uzunca süreler beklenebilir. Zaten her halükarda iade için de aliexpressin onayı gerekiyor yani bekleyeceksiniz. Posta sistemi yurtiçi bile çok ağıraksak ilerliyor, yurtdışı postaların durumu daha da kötü. Yani Çinden sipariş edilen bir malzemenin 1 ay içinde size ulaşması ihtimali oldukça azaldı. Yoğunluğa göre de değişebiliyor..




  • Hocam daha önce verdiğim siparişlerde hiç böyle problem yaşamamıştım, burada takıldığım konu ürün hala Türkiye'ye giriş yapmamış görünüyor ve koruma süresi doluyordu. Dispute açmıştım bu arada.
  • Arkadaşlar aliexpress ten 5-6 parça kıyafet siparişi verdim. Hepsinin ilanında registered air mail yazanlara dikkat ettim fakat sadece 1 tanesi kayıtlı gönderdi 2 tanesi göndermedi diğerleride China Post Ordinary Small Packet Plus olarak göndermişler. ilanda kayıtlı yazmasına rağmen kayıtsız gönderilenler için ne yapmak gerekir acaba?
  • luciffero kullanıcısına yanıt
    Ucuz bir şey ise öyle yapıyorlar maalesef. Yapacak bir şey yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • luciffero kullanıcısına yanıt
    ürün gelse bile kargonun takipli olmadığını belirtip tartışma açıp iade isteyin(ürün gelmezse zaten açacaksınız).Aynı ürünü sırf takipli gönderiyormuş diyip onlardan almanızı sağlıyorlar.Bu da bi dolandırıcılık...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şunun hakkında bi fikri olan var mı? çiğliye gelmiş dağıtıma çıkması lazım normalde tekrar pim e geri dönmüş ve 4 gündür aynı. yarın akşama kadar hareket olmazsa arayacağım pttyi.


    5 26/10/2016 23:47:16 PTT İşyerine Girdi Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM BAŞAKŞEHİR İSTANBUL(AVR)
    6 27/10/2016 14:35:20 PTT İşyerinden Çıktı PTT İşyerine Sevk Edildi İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM BAŞAKŞEHİR İSTANBUL(AVR)
    7 28/10/2016 02:16:59 PTT İşyerine Girdi Posta Teslim Bordrosu Mübadele Servisine Geldi İZMİR P.İ.M/İZMİR P.İ.M İZMİR P.İ.M. İZMİR
    8 28/10/2016 08:57:31 Dağıtıcıya Verildi-Cihet No:40106280 KARŞIYAKA PDM/ÇIĞLI DAĞITIM GRUBU KARŞIYAKA İZMİR
    9 28/10/2016 11:24:27 PTT İşyerinde Bekliyor ÇİĞLİ/ÇİĞLİ ÇİĞLİ İZMİR
    10 28/10/2016 12:38:13 PTT İşyerine Girdi Alıcı Merkez Torbayı Açtı İZMİR P.İ.M/İZMİR P.İ.M İZMİR P.İ.M. İZMİR




  • in watermelon sugar İ kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin paket geri gidiyor olmasın, yetersiz adres diye. Hemen ptt şubesinden sormanız lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son işlem 29/09/2016 Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden)
    Bu durumda olan var mı ? bu ara kargolar geç mi geliyor.
  • son 1-2 ay içinde yurt dışından telefon satın alıp sparişi eline ulaşan varmı ?
  • muhendis63 M kullanıcısına yanıt
    Telefon alamazsınız yasaklı ürün. Çok da sipariş edildiğini sanmıyorum. Yani yasaklı olduğunu bilmeyen etmiştir sadece. Gümrük bu sıra çok titiz, özellikle OHAL'den sonra geleni gideni didikliyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cimbomlusinan

    Aliexpressten 3 farklı ürün aldım
    link:http://www.17track.net/tr/track?nums=LP00061085236737,LP00061033109489,LP00061761655940&fc=190072

    Galiba hepsi ya Türkiye ye indi ya da uçağa binmek üzereler neyse
    Sorum şu: adres olarak evimi verdim fakat çalıştığım için evde olamayacağım. Eve gelip beni bulamazlarsa kapıya yazı asarlar değil mi? Bina girişine bırakıp gider diyenler de var da. Bir de ptt'den takip etme şansım yok değil mi Türkiye'deki durumu?

    Bu da Global cainiao linki(aliexpress, 17track,global cainiao 3'de birbiriyle tam uyuşmuyor ama heralde en günceli 17 track)
    http://global.cainiao.com/detail.htm?mailNoList=LP00061085236737%2CLP00061033109489%2CLP00061761655940&spm=a3708.7860688.0.d01

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI
     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

    Heralde daha yoldaymış ama malezya kafamı karıştırdı Ordan mı geliyormuş?




  • Merhaba birşey sormak istiyorum. Amazondan bir ürün aldım gümrük vergisinide ödedim bana bugün geldi ürün ama merak ettiğim gümrükte ödemesi alındımı? zira gümrüğe takılmayan ürünlerin gümrük tutarını amazon iade ediyor. Bunu nerden öğrenebilirim gümrüğe takıldımı yoksa takılmadımı diye
  • 
Sayfa: önceki 820821822823824
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.