Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (629. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
30.117
Cevap
685
Favori
1.816.542
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 627628629630631
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • viperc V kullanıcısına yanıt
    Tesekür ederim yardimin icin.. Evet yasak ürünmüs.. ben bilmiyordum ama... hala beklemede diye durum - bi degisiklik yok yani... arasammi acaba ukim´i? bilemedim :/
    Cünkü Alicinin adresi daha yaziyor PTT Takip´te .. baska yerde, isim siliniyor diye okumustum.. dogrumu bu bilgi? bi bilen var mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meriiiii -- 16 Mart 2016; 10:05:28 >
  • arkadaslar iki tane kargom gelmiş dün. apartmanın önüne atmıs ptt calısanları yagmur da vardı ıslanmıs çamur almıs. bir de ikisi de açılmıs hatta bi tanesinin kutusu bile açılmıs. bunu gümrük mü yapmıştır?
  • denix09 D kullanıcısına yanıt
    Kayıtlı kargo muydu? Takip numarasının başında ve sonunda harfler var mıydı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denix09 D kullanıcısına yanıt
    eger gümrükten gectiyse - gümrük acmisti.
    Gecen hafta UKIM´i aramistim, orda bayan dedi.. hediye paketlerini bile aciyorlarmis..
  • recruit1 R kullanıcısına yanıt
    doğrunun ne olduğunu bilmek senin sandığın kadar basit birşey değil.. sen olaya sadece kendi açından bakıyorsun, çok cevap vermişsindir sıkılmışsındır artık cevap verilcek bir soruya dahi cevap vermeyebilirsin (bu senin en doğal hakkın) fakat sen arama yapmadın demek, sen bu soruyu sormakta (bir çeşit) haksızsın demek AT GÖZLÜĞÜ İLE BAKMAKTIR. zira ben 15 yıldır burada 25 yaşında adamın 5 yaşında çocuğun sormayacağı sorular gördüm.

    şu anda incelesem takip kodunu/kodlarını verip arkadaşlar ben bazılarını buluyorum bazıları bulamıyorum şu kodlara baksanıza diyen ve sonunda yapan yüzlerce mesaj bulabilirim.. senin cevap vermeme hakkın var, fakat ukalalık yapıp forumda arama yap deme hakkın yok.. bunu esasen 15 yıllık bir üye olarak söylüyorum , sorumu şikayet te edebilirsin öyle bir hakkında var.

    cevap yazarken mesaj tarihinden çok üyelik giriş tarihine bakmanı da tavsiye ederim. olayları herzaman bir bütün olarak değerlendirmen lazım. adam 10 tane takip kodu koyuyor bunlara bakın ve bana cevap yazın diyor .. bunu eleştirmiyorsan beni asla eleştiremezsin.

    eski üye mutlaka yurtdışı alışverişi bilecek diye bir kaide yoktur. büyük resim olarak bakarsak en zeki , en akıllı ve en bilgili insan bile bir konuda hiçbirşey bilmez. bunu hayatı gözlemlersen rahatça görebilirsin örnek ; bir doktor otomobilini tamire götürüyor işinde oldukça başarılı, zeki ve üst düzey bir dr. ama servis veya tamirci kendi işini çok iyi bildiği için doktora gerekmeyen masraf yaptırıyor ve 1000tl yerine 7000tl sini alıyor.

    örnekte söylemek istedğim eski üye yurtdışı alışverisi mutlaka bilmesi lazım diye bir kaide yoktur, ama senin bilmediğin bir konuyu çok daha iyi bilebilir. arama fonksiyonunu kast etmiyorum ..

    anlaşılan doğruyu ve yanlışı ayırmada öğreneceğin çokşey var tabi bu aynı zamanda zihniyet meselesi insanoğlu olaylara çoğu zaman işine geldiği gibi bakar bu yüzden doğru/yanlış nedir diye düşünmeden işine geldiği gibi cevap verir.

    not: ayrıca şunu belirteyim , eski ve bilen üye ye tolerans gösterilir, bilmeyen ve yeni üyelere özellikle arama fonksiyonun olduğu hatırlatılır. arama fonksiyonunu bilmedğimi söylemen senin at gözlügün tabiki biliyorum ve aradım. eski üye genellikle arama yapmıştır ve istedği cevabı bulamamıştır sormak zorunluluk olmuştur. neyse yaşın gençtir hoş görüyorum, fakat doğrunun ne olduğunu bulmak için biraz derin düşünmen lazım nacizane tavsiyem.

    bu arada cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum (tabi soruma cevap veren) zaten sorumun hemen akabinde bir arkadaş özelden 5 sipariş sınırı kalktı demesi yeterli oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 16 Mart 2016; 12:20:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dewr

    aynı gonderi numarası ile başlayan benimde gönderim mevcut. RI808 ile başlıyor benimli. Ayın 3ünde çinden çıktığı görünürken ayın 10unda yeni bir güncelleme geldi ve ayın 10unda çinden çıktığı göründü. yani bu durumda kadın doğru söylüyor. https://www.17track.net/en/track?nums=RI860637865CN

    2016-03-09 16:08 China (Yurt Disi), Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden), The item was forwarded to the destination country (Otb)
    2016-03-04 12:50 China (Yurt Disi), Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden), The item was forwarded to the destination country (Otb)
    2016-02-28 15:22 China (Yurt Disi), Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden), The item was forwarded to the destination country (Otb)
    2016-02-28 01:16 China (Yurt Disi), Gonderi musteriden alinmistir, Receive item from customer (Otb)

    burdan kontrol edersen görebilirsin.. normalde china post maksimum 20 günde ulaşıyor ama bu ay nedense bir sıkıntı oldu çindeki tatille alakalı olabilir..

    son olarak gönderi kodunuzu açık olarak paylaşmayın. kişisel bilgileriniz ptt sayfasında görülüyor.

    Teşekürler valla Çinli bayana yazdım 10 güne kadar elime ptt görülmese ben şikayet açacağım dedim zaten ürün 60 günde elinde olmasa geri ödeme yapılır dedi iyide benim stresin ptt memurunu her gördüğümde mahalleden geçince acaba diyorum alışmak lazım artık yılbaşında siparis vermiştim 20 gün gibi kısa sürede ulaştı belki tatil nedeni iledir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Q1831633132XX Sweden Post Registered ...Bunu nasıl takip ederim 10 martta aldım ilk defa böyle takip numarası gördüm
  • FerreT kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde banada bu şekil takip numarasıyla bir paket geldi. Takip yapamadım ama 20 günde gelmişti. Paket geldiğinde üzerinde bundan baska bir takip numarası daha vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılda 5 sipariş kanunda değilde gerçekte şöyle işliyor


    Örneğin farklı satıcılardan farklı tarihlerde 2 şer 3 er adetli ürün aldın ve yılda 5 sayısını aştın

    Hepsi aynı zamanda türkiyeye ulaşırsa gümrükte dikkat çekerse bireysel değilde ticari alım olarak değerlendirebilir

    Küçük bir ihtimal olduğu için bunu eliyoruz.

    Dikkat edilmesi gereken tek seferde mesela 5 tane batarya alıp tek pakatte yurda giriş yapması

    Yılda 5 adet çokta dikkat edilen ve uygulanan bir kanun değil siz suyunu çıkartmadıkça
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FerreT

    Q1831633132XX Sweden Post Registered ...Bunu nasıl takip ederim 10 martta aldım ilk defa böyle takip numarası gördüm


    http://directlinktrackedplus.com/multipletrack-client2.php
    bu siteye gir elindeki numarayı sipariş numarası kısmına yaz sana gerçek takip numarasını çıkaracaktır altaki numarayla pttden takip edebilirsin

    Sipariş #: Q1831633132XX
    İzleme #: RE831633132SE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi termomen -- 16 Mart 2016; 13:40:24 >
  • black_67 kullanıcısına yanıt
    hocam bende işin felsefesinin "ticari kullanım problemi" olduğunu tahmin ediyorum. zaten 1-2 yıl öncesine kadar olan yılda 5 sipariş sınırının da ticari kullanım olması kaygısından getirildiğni tahmin ediyorum. şimdi 5 sipariş sınırı kaldırılmış burdaki bir arkadaşın cevabıyla ilgili kanuna girince böyle bir sınır olduğu gözükmüyor.

    fakat yinede söyledğiniz gibi eğer oradaki memur ticari kullanım için yurda giriş olduğu şüphesi uyanırsa gümrükten geçmesine izin vermeyebilir. söyledğiniz noktalar hep doğru, aynı üründen tek seferde fiyat 75 euro altı olsa bile sipariş vermemek lazım..

    hocam birde ben bir ürünün siparişini verdim fakat üründe gösterilen özellik daha net yazayım hdmi 2.0 özelliği var görünüyor ama satıcının sayfasının dışında yaptığım araştırmalarda hdmi 1.4b var ve bu kesin, yani satıcının reklamıyla gerçekler tutmuyor o yüzden o ürünü teslim almadan geri gitmesini istiyorum. fakat satıcıylada neden reklamında hdmi 2.0 reklamı yapıyorsun polemiğine girmek istemiyorum.

    sormak istedğim ürün geldiğinde hiç teslim almazsam doğal olarak ürün iade olacak bu durumda aliexpress özelinde düşünürsek aliexpress paranın tamamını iade edermi? bu şekliyle ürünün geri dönmesi ödediğim ücretten kargo ücreti kesilmesine neden olurmu? kısaca aliexpress teslim olmayan ürünlerde istinasız olarak tam ücret iadesi yapıyormu?
  • recruit1 R kullanıcısına yanıt
    klon yapsa bile olmaz büyük ihitmalle. imei sorgusunda telefonun modeli vs de yazıyor. hani xiaomi mi5 alıp imei sorgusunda nokia 3310 çıkması durumu kurtarmaz büyük ihtimalle :)
  • casual kullanıcısına yanıt
    Bu konuda kesin bir bilgi veremeyeceğim ama fikir verebilirim

    Posta kayıtlıda olsa sizin haricinizde birine postayı teslim edebilir. Yani sizi bulamazsa komşuya arkadaşına filan teslim eder gider

    Gelen postaya ben almıyorum diyebiliyormusunuz onu bilmiyorum ama bu işe ptt karışmaz anca sizi bulamazlarasa kimseye teslim edemezlerse geri götürür bekler pttde arayan soran olmayınca iade eder ama gelen postacıya ben almıyorum diyemezsiniz sanırım

    Burda mecburen alacaksınız satıcı size geri gönderin diyecek sizde kargo parası yüzünden iade etmeyecksiniz ve kısmi iade isteyeceksiniz satıcıdan malesef durum böyle tamamen iade almanız mümkün değil çünkü aliexpres satıcı geri gönder demiş kabul etmemişsiniz o zaman aranızda anlaşın diyecek iade miktarında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah razı olsun krdsm..neden böyle saçmalık yapmışlar anlamadım doğrusu..

    @me2468 cevap için tşkler krdsm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerrjo1

    Kargo takip numarasını sorguladığınızda orta kısımda damga vergisi ve gümrüğe sunma ücretleri eklenmiş mi ? 0.6 tl + 3 tl ? Bir sonraki adımı beklemek gerek sanıyorum, gümrükten çıktı yazısını görürseniz korkmayın .

    supplement raporu için
    Acil servis doktoruna gittim rapor alamadım
    kardiyoloji doktoruna gittim rapor alamadım

    ikiside nasıl yazılacağını bilmiyorum diyip gönderdiler nereden alabilir,m rapor ?

    cumaya kadar raporu almam lazım
  • kedi maması tecrübesi olan var mı?
  • @solwied: eş dost ahbap değilse alamazsınız.

    @4marilyn: gıda türevi olarak değerlendirilirse geçmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recruit1 -- 16 Mart 2016; 16:35:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UKİM'de ürünü takılıp evine PTT den kağıt gelenler. Sizi İkitellideki UKİM'e davet eden bir kağıttır. İstanbulda oturanlar için İkitelliye gitmek zordur.

    Benim tecrübe ettiğim yöntemi söylüyorum. Bana da ikitelli UKİM deki m. hizmetleri söyledi.

    Bunun için aşağıdaki mail adresine;

    istav-ukimsantral@ptt.gov.tr

    Önlü arkalı nüfus cüzdan fotokopisini,

    Aldığınız ürün / ürünlerin takip numaralarını ve

    Aldığınız ürün / ürünlerin tutarının içinde olduğu kredi kartı ekstresini ve isteğinizi birkaç cümleyle belirtip gönderin.

    Hemen size mailinizi işleme alındığı bilgisi geliyor. Gümrükte takılan ürünüm aynı hafta Üsküdardaki evime kargoyla geldi gümrük vergisin PTT görevlisinie ödedim ürünümü teslim aldım.

    YANİ KISACASI İSTANBULDA OTURANLARIN İKİTELLİYE GİTME ZORUNLULUĞU ARTIK YOK.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornado34 -- 16 Mart 2016; 16:35:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: recruit1

    @solwied: eş dost ahbap değilse alamazsınız.

    @4marilyn: gıda türevi olarak değerlendirilirse geçmez.

    Para yanar mı
  • gönderen belliyse genelde geri yolluyorlar. satıcının politikasına göre iade alırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 627628629630631
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.