Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (626. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30.134
Cevap
686
Favori
1.818.507
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 624625626627628
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @difference06: şahsınız adına gelebilir. lakin ki ikisi bir arada gelirse büyük ihtimal ticari olarak değerlendirilecek. masraf olarak vergi ve ardiye yanında müşavirlik bedeli de istenecek. ardiye bedeli işlem süresine göre daha yüksek çıkabilir.

    @termomen: madem muafiyet var uygula; muafiyet yoksa oranı belli; iste ödeme belgesini hesapla. belge olunca 3dk'sını almaz hocam.
  • Zaten ticari olarak gözükmesi vergiyi ortaya çıkarmıyor mu Gümrük Vergisi'ne kabulum bunun haricinde ne gibi vergi olabilirki

    DHL Ardiye Ücreti 1 gün kalırsa 238TL 20 Gün kalırsa 280TL bunuda göze aldım diyelim , Gümrük Müşavirlik Bededilini DHL mi talep edecek bu konuda fiyat bilgisi olan var mı?

    Ürünlerin CE ve benzeri sertifikaları var, DHL benım adıma Tüm resmi işlemleri devralacakmı iş bana mı kalıyor gerekli evrak teslimatı haricinde_
  • difference06 D kullanıcısına yanıt
    hayır hocam. ürün bedeli de muafiyeti geçtiğinden; şahsi olarak geldiğinde maktu %20 vergi uygulanacaktı. ancak şahsi gönderide vergi uygulansa bile kategori 3 kapsamında masraflarınız biraz daha düşük olabilecekti. ticaride gümrüğün tutumuna göre kalite kontrol sertifikası, shgm'ye kayıt vs istenebilir. ancak arada dhl olduğundan; istenilen belgeleri verdiğinizde işlemleri sizin adınıza hallederler. tüm masrafları da dhl'e ödersiniz.
  • "kalite kontrol sertifikası, shgm'ye kayıt" bu işlemler oluşursa DHL ücret talep edebilir mi? Veya Ürün siparişi öncesi bunu nasıl teyit edebilirim? Tüm masraflardan kastınıız yüzdesel olarak kaç aralığında dır en azından bir tecrübeniz varsa yüzde kaçı göze almalıyım CIF üzerinden?
  • "kalite kontrol sertifikası, shgm'ye kayıt(Bildiğim kadarıyla TR'de kullanan sorumlıu)" bu işlemler oluşursa DHL ücret talep edebilir mi? Veya Ürün siparişi öncesi bunu nasıl teyit edebilirim? Tüm masraflardan kastınıız yüzdesel olarak kaç aralığında dır en azından bir tecrübeniz varsa yüzde kaçı göze almalıyım CIF üzerinden?
  • recruit1 R kullanıcısına yanıt
    Sag olun hocam. Gumruk memuru kayit yapirmasi lazim, kayit belgesiyle tekrar basvursun dese tamam kayit yapar tekrar gumruk sureci yurutulsun diye basvururdum. Ama memur direkt ithalat yapmam gerektigini soyledi. Benim ithalat islemleri icin gumrukcu tutmam lazim, noterden bir suru belge almam lazim bi dun ya para. 500 liralik drone icin ugrasmaya degmezdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • difference06 D kullanıcısına yanıt
    eğer belgeler istenir ve siz de sunarsanız sadece bunun için ek bir ücret oluşmaz; müşavirlik kapsamında tahsil edilir. ancak bu işlemlerin ayrıca yapılması ve ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunmak gerekirse dhl sizi müşavirlik firmasına yönlendirebilir. haliyle masrafınız artar. bunu hemen teyit etmek isterseniz dhl veya bir gümrük müşavirlik firmasıyla görüşün derim. bu tip bir görüşmeyi baştan yapmak istemezseniz; bilgi edinme kapsamında idari başvuru da yapabilirsiniz. fakat ne kadar sürede cevap verirler bilemem. drone'lar için ce ve shgm'ye kayıt edilip edilmediğine ilişkin belgeler normalde aranması gereken belgeler arasında. ama memurun inisiyatifine göre istenmeyebilir. buna kesin bir cevap vermek güç. masraflar konusunda kesin bir oran vermek de güç. lakin ki toplamda bir ürün bedelini geçeceğini sanmıyorum. işinizi sağlama almak istiyorsanız yine taşıyıcıyla görüşmenizi tavsiye ederim.




  • difference06 D kullanıcısına yanıt
    hocam dikkat ederseniz gümrük memurunun tutumuna göre dedim. kullanan sorumlu ancak sizin de durumunuz tam arada yer alıyor. sizin adınıza bir gönderi olacağından; ticari olarak değerlendirilmesi ve ithalat rejimi uygulanması belgenin aranmayacağı anlamına gelmiyor.
  • CE belgesine firma sahip bu belgeyi bana yolladı, SHGM'ye kayıt noktasında herhangi bir mevzuata yada yönetmelike rastlamadım , fakat tek şu konuda kural var Drone kullanacak kişi SHGM kayıt yaptırıp plaka almak zorunda yoksa cezai müeddiesi var.

    %20 Gümrük vergisi kesin var, Ardiye ücreti de talep edilcek bunlar hakkında bilgim var onun harici oluşabilcek masraf var mı hem DHL tarafından Hem devlet vergisi açısından?

    @ tuilde bu konu hakkında yorumun ve izlemem yol açısından bi fikrin var mı?
  • difference06 D kullanıcısına yanıt
    Kargo gumrukte takildiginda, Siz islemleri 1-2 gun icinde hallederseniz ardiye ucreti talep edemez kargo sirketi.

    Bence ozel kargo sirketiyle almayin. Devlet kargosuyla yollasinlar %20 vergisini verir sikinti yasamazsiniz. Ozel kargo sirketler ac gozluler. Nasil saha cok para kopartilrim derdindeler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • difference06 D kullanıcısına yanıt
    hocam talimatı lütfen okuyunuz. eğer kalkış ağırlığınız 500gr üstündeyse iha0 kategorisine ait yükümlülükleriniz belli. uygunluk belgesi için ce yetmiyor. başka belgeler de istenmiş. şartlara bakınca şahıs olarak ithal edemezsiniz gibi duruyor.

    talimat:http://web.shgm.gov.tr/documents/sivilhavacilik/files/mevzuat/sektorel/talimatlar/SHT-IHA.pdf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim sipariş 3 dğişik tarihte çinden çıktı görünüyor?!? halen ortada birşey yok!...

    quote:

    2016-03-10 13:07 China (Abroad), track your shipment was shipped out of the country (out), The item was forwarded to the destination country (Otb)

    2016-03-04 12:50 China (Abroad), track your shipment was shipped out of the country (out), The item was forwarded to the destination country (Otb)

    2016-02-27 18:21 China (Abroad), track your shipment was shipped out of the country (out), The item was forwarded to the destination country (Otb)

    2016-02-26 14:28 China (Abroad), track your shipment s activity, Receive the item from the customer (Otb)
  • Benim 6 adet siparişim sizinki gibi 4 5 gune bir yurt dışına sev ediliyor. Cin postasindan takip edince ise Guangzhou ya geliyor tekrar shenzhene dönüş yapıyor. 15-20 gündür bu sekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kargom da ukim'de ''zimmet alındı'' olarak güncellenmiş. Yalnız uluslararası pim değil. Ukim'de bekliyor. Bu durumda ne olacak? Yolcu mu abbas?
  • çin posta sisteminin yoğunluğu malumunuz. 30-45 gün arası anca gelir gelirse. haliyle 15 günde çıkamaması anlaşılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaşlar;

    arkadaşım bana Avusturya'dan ps4 gönderse herhangi bir gümrük problemi vs yaşarmıyım ?
  • recruit1 R kullanıcısına yanıt
    mesele 15 gun falan değil, 3-4 günde bir yeniden yurtdışına yollanmış görünüyor kargo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaXiLoPeZ kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Bir önceki sayfada bende sormuştum. Ayın dokuzunda bir paketim, bugünde diğer paketim zimmet alındı.

    3 paketten kaldı 1 :/ bakalım 3-4 güne o da belli olur.
  • İthal teknik uygunluk
    İHA0: Azami kalkış ağırlığı 500 gr (dâhil) – 4kg aralığında olan İHA’lar,

    MADDE 6 – (1) İHA0 ve İHA1 sınıfındaki İHA için ithal teknik uygunluk yazısı
    düzenlenebilmesi için aşağıdaki bilgi ve belgeler aranır:
    a) İHA ve sistemlerine ait teknik özellikleri içeren ürün kataloğu,
    b) İHA ve sistemleri üretim yılı ve üretici ülke,
    c) Marka, model, seri numarası bilgilerini içeren proforma fatura ve GTİP’e uygunluk
    durumu,
    ç) İHA ve sistemlerini ithal eden kişinin arşiv kayıtlı adli sicil kaydı belgesi,
    d) İHA ve sistemlerini ithal eden gerçek/tüzel kişinin iletişim bilgileri,
    e) İmalatçı veya ithal eden/satın alan tarafından düzenlenmiş İHA ve sistemlerinin
    imalatında kullanılan standartların gösterildiği Uygunluk Beyanı. “İnsansız Hava Aracı
    Uygunluk Beyanı” örneğine Genel Müdürlük resmi internet sayfasından erişilebilir.

    İthal edilcek ürün İHA0 kategorisine dahil oluyor Take-Off Weight (Azami Kalkış Ağırlığı) =< 2kg bundan dolayı ;

    a,b,c,ç,d kurallarını sağlıyorum e' bendi için gerekli olan İnsansız Hava Aracı Uygunluk Beyanı formunu bi türlü bulamadım ? Formu bulabilme imkanın var mı?

    İnsansız Hava İhracı İthali

    Model uçaklar (açık alanda kullanılabilen, azami kalkış kütlesi 20 kilogramı geçmeyen, otonom uçuş kabiliyeti olmayan, kullanıcının görüş sahası içinde uçurulan ve sadece spor ve eğlence amacıyla kullanılan insansız hava araçları) ve kapalı mekânlarda kullanılmak üzere üretilmiş uçabilen oyuncak veya araçlar ile azami kalkış kütlesi (MTOM/MTOW) 4 kg’dan ve azami hızı da saatte 50 km’den daha az olan ve azami irtifası yer yüzeyinden 100 metreyi geçmeyen İHA’lar bu talimatın kapsamı dışındadır.

    Başvuru Sırasında Gereken Belgeler


    • Hava aracının üreticisi, tipi ve seri numarası bilgilerini ve gümrük tarife istatistik pozisyonu (GTİP) numaralarını içeren, hangi Gümrük Müdürlüğüne yazı yazılacağını belirten Başvuru Yazısı
    • Genel Müdürlük veya Genel Müdürlük tarafından uygunluğu kabul edilecek ilgili ülke otoritesi tarafından verilmiş bir tip sertifikası, uygunluk belgesi veya eşdeğer belge (ilgili otoriteden bu belgenin temin edilmesinin mümkün olmadığı durumda; üretici tarafından verilecek, antetli kağıda şirket yetkilisi tarafından imzalanması şartıyla hava aracının hangi ulusal ve/veya uluslar arası standartlara uygun olarak üretildiğini belirten uygunluk yazısı Genel Müdürlükçe kabul edilebilir)
    • İthal edilmek istenen hava aracı için üretici tarafından tayin edilen seri numarası bilgisinin yer aldığı, üretici tarafından düzenlenmiş yazılı beyan (yukarıda yer alan uygunluk beyanı içerisinde belirtilebilir)
    • İHA’ya ait teknik özellikleri içeren ürün kataloğu
    • Fatura aslı ya da onaylı kopyası
    • İHA’yı ithal eden şahıs ve/veya İHA’nın son kullanıcıları için Genel Müdürlükçe ilgili emniyet biriminde İHA ile operasyon yapılacağını belirterek yaptırılacak Güvenlik Soruşturması için gereken kimlik bilgileri (Nüfus Cüzdanı veya pasaport fotokopisi)
      İHA’nın, üreticisinin yayımladığı elkitaplarına göre bakımının yapılacağına dair son kullanıcı tarafından düzenlenecek yazılı beyan
    • Hizmet Bedeli Dekontu



    Bu kapsama dahil olmadığım algısı oluştu bende , sizinde yorumlarınızı bekliyorum?




  • Hızlı Kargo Şirketleri dediğin gibi aç gözlü bunların farkındayım sorun yaşamayan kimse yok gibi nette; fakat 499 USD bi ürün normal China Post'a teslim edilip kargolama sırasında herhangi bir hasar söz konusu olabilirmi olursa sorumluluğu nasıl kanıtlarım Uluslarlarası manada, veya paketin zarar görme olasılığı nedir?

    Sizin hobbyking'den getirdiğiniz ürün resmi mevcut mu, herhangi bir resmi işlem yaptınız mı SHGM'ye veya başka bir resmi kurumda benim getirteceğim ürün DJI Phantom 3 Professional standartların da mevuatta biraz karmaşıklık var bu konuda GTİP konusunda falan , gerçi getireceğim ürün 2 adet ticari manaya girer mi bilemiyorum yinede bedel sınırından dolayı vergi sınıfına gireceğim kesin.
  • 
Sayfa: önceki 624625626627628
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.