Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (616. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30.160
Cevap
686
Favori
1.819.374
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 614615616617618
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • açmış olduğum dispute işleminde satıcı biraz daha beklememi istedi. kargo yolda falan dedi. takip kodu ise sanırım fake. tam para iadesi istedim. 3-4 gün sonra escalate dispute vs.. vs.. seçenekler çıktı. araştırdım karşı tarafın teklifini kabul etmez isem escalate dispute u kullanıyormuşuz. Benim anlamadığım 12 gün süre sayacı çalışıyor. Bu 12 gün benim teklifi kabul edip etmeme süremmi? yoksa satıcı 12 gün daha beklememi mi teklif etmiş? Accept dersem neyi kabul etmiş olurum?
    yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.


     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI
     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DusSoSa -- 26 Şubat 2016; 15:44:46 >




  • mkeles84 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: recruit1

    barkod varsa ptt takipten yoksa 17trackten sansinizi deneyin. cikmiyorsa ne yapsin mahmut?

    Mamut, Düzgün bir barkod olsa, Ptt veya 17track dan takip eder, buraya boş yere sormazdım.
    Yardım etme çabanı takdirle karşılayıp, teşekkür ediyorum fakat mesaj sonunda kafanı duvarlara vurmanı anlamsız buluyorum Mamut
    Belki gözden kaçmıştır diye Güncel diyerek 1kez kendi mesajımı alıntıladım, Kızmana gerek yok, Cevap veren olmazsa sonsuza kadar güncelleyecek değilim Mamut.
    Mamut, nedense sorum, kafanı duvarlara vuracak kadar rahatsız etmiş seni.
    Bütün sorulara cevap verme sorumluluğunu üzerinize almanız rahatsız etmiş sizi. Rahatsız olma, rahat ol Mahmut!

    Sorum hakkında, bilgilendirme açısından;
    Takip numarasının Sonu CN, NL gibi harflerle bitmeyen, sadece rakamlardan oluşan bazı takip numaraları hakkında Şu siteden bilgi alabilirsiniz;
    Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra ayrıca başka bir takip numarası daha veriyormuş.
    https://global.cainiao.com/detail.htm?mailNo=02675864810
    Saygılar...

    Ayrıca, Mesajınız sonrası, Müjdat Gezen, American Siding geldi aklıma Mamut!





  • Bende bir tablet aldım. Yurt dışı geliş kaydı yapıldı bu sabah.. Bakalım nasıl ilerleyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abilgen kullanıcısına yanıt
    belki 50 belki 100 belki 1500 kere yazılan bir konuyu tekrarlamanın size ne kazandıracağını düşünmeden edemiyorsanız kafayı duvarlara vurmaktan başka yapılacak bir şey yok maalesef. hiç olmadı son 5 sayfada 15 kere yazılmıştır herhalde

    ayrieten; o site size başka bir numara verir de; takip edebilir misiniz orası meçhul. verinceye kadar elinize kadar bile gelebilir gönderiniz.
  • rkadaşlar merhaba 16 gün önce Hollanda menşeili bir siteden alışveriş yaptım kargo takibinde yaklaşık 11 gün sonra takip numarasıyla kontrol ettiğimde ürün gümrükte görünüyor ve bugün 5.gün hala gümrükte görünüyor sizce bi sorun var mıdır aldığım ürünün yasaklı bir şey olduğunu sanmıyorum fiyatı da yaklaşık 25€ sizce sorun nedir yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seni, sana ve duvarınla başbaşa bıraktım.
    İyi geceler Mamut!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_256039.html Bu tableti
    Ücretsiz kargoyla gearbestten aldım sizce gümrükte sorun yaşar mıyım ? Gümrüğe takılması durumunda vergiyi nasıl ödeyeceğim bunu çok merak ediyorum. Faturayı düşük gösterirlerse geçebiliyormuş bunun için müşteri hizmetleriyle konuşayım mı? Paypal aracılığıyla 103 dolar ödedim ancak 322tl olarak işlem gördü yani 3 yerine 3.10 tl den bu işbankası yüzünden sanırım bu tür durumlarda ne yapmak gerek?
    umarım sorunsuz gelir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Hocam bence gümrükte sorun yaşamazsınız. sanırım bu üründe sim yuvası yok. Gearbest türkiye gümrüğünü bildiği için faturayı düşük tutmuştur. Benimde uzun zamandır merak ettiğim bir tabletti.
    Eğer sizin elinize ulaşırsa ben de bir adet sipariş vereceğim. Bu durum sadece iş bankasına özgü bir şey değil. Hemen hemen tüm bankalar tl den dolara çevirirken bunu yapıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: me2468

    Hocam bence gümrükte sorun yaşamazsınız. sanırım bu üründe sim yuvası yok. Gearbest türkiye gümrüğünü bildiği için faturayı düşük tutmuştur. Benimde uzun zamandır merak ettiğim bir tabletti.
    Eğer sizin elinize ulaşırsa ben de bir adet sipariş vereceğim. Bu durum sadece iş bankasına özgü bir şey değil. Hemen hemen tüm bankalar tl den dolara çevirirken bunu yapıyor.

    Anladım hocam umarım dediginiz gibi olur çünkü daha önce hiç gümrük işlemleriyle uğraşmadım. Gelmesi 20 günü bulur sanırım ama ben yinede fotoğraflarını vs yollarım kendi izlenimlerimi yazarım.
    Burada da forumdaki konusu var belki işinize yarar.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=108584759&p=1#108584759

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    fazla kesme muhabbetinden kurtulmak için paypal ayarlarından ,varolan para birimiyle fiyatlandır gibi bi seçenek vardı internetten daha net bulursunuz onu seçin ve kartınızdan dolar olarak kesilecek miktar .böylelikle fazla ödemezsiniz
  • Arkadaşlar benim iade etmem gereken bir ürün var.

    Amerikaya PTT ile gönderirsem Gümrüğe takılır mı ?
  • Arkadaşlar son bir ay içinde 5 6 tane ürün siparişim geldi. postacı gelip gidiyor bu adrese çok yurt dışı posta geliyor, bak bundan kafan ağrır diyor.
    Bu ilçede biri mahkemelik oldu deyip duruyor ve insanın huzurunu bozuyor. siparişlerim yasaklı ürün de değil ufak tefek saat siparişi, kılıf ve usb kablo vb.seferde 2 adetten fazla da siparişim olmadı.
    En pahalısı bir bayan saati o da 20 dolar. şimdi biz bu işin ticareti yapmıyoruz. 2011 gümrük yasasına göre 5 alışveriş sınırı vardı. 2014 te çıkan yasaya göre bu sınır kaldırıldı diye biliyorum.
    Acaba yasal olarak ne gibi bir suç işliyoruz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leEco -- 27 Şubat 2016; 14:07:16 >
  • Konunun gümrükle alakası yok ancak dün verdiğim gearbestten tablet siparişi üzerine mail geldi. Ödemeyi doğrulamam için kimlik kartımın ve kredi kartımın fotoğrafını istediler. Bunu yapmayacağıma dair ticket attım ve paramı geri istedim. Gearbestte siparişi iptal et diye bir seçenekte çıkmıyor. Acaba paramı iade etmezlerse ne yapacağım? Paypala eklediğim kredi kartım ile almıştım ürünü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    kimlik kartı ve kredi kartı fotoğrafı verilmez. Bunlar dolandırıcı olmasın.
    Ben aliexpresten alışveriş yapıyorum. Hiç gearbest ten alışveriş yapmadım. Bu siteden alışveriş yapan arkadaşlar yol göstereceklerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leEco -- 27 Şubat 2016; 14:35:04 >
  • LPDER000000028720...

    arkadaşlar Ebayden alışveriş yaptım böyle bir kod verdi ürünü nasıl takip edebilirim?
  • Erhanseker E kullanıcısına yanıt
    ortalama 7 işgünü içinde geçer. ancak bu aralar baya yoğun olduğu için işler yavaş ilerliyor herhalde. bir kaç gün daha bekleyin. geçmezse gidersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • postacı sizden hoşlanmıyor orası kesin. sürekli zimmet almaktan canı sıkılmış orası da belli. muhtemelen adresiniz sürekli dağıtıma gitmediği bir noktada ve fazla mesafenin verdiği yorgunluğun acısını sizden çıkartmış.

    gerisine gelirsek; işi ticarete dökmediyseniz sorun yok. aldığınız ürünleri düzenli olarak sahibinden, gg vs ile yeniden satmıyorsanız en fazla vergi dairesi ile muhattap olursunuz. senede 5 sınırı hala var ama bakanlık genelgesinde yer almadığı için şu an uygulanmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, aliexpressden araç multimedya sistemi almak istiyorum. Ürünün fiyatı 350$. Biraz araştırma yaptım, fiyattından ve multimedya sistemi dolayı gümrüğe takılması muhtemel. Bende satıcıya araç aynası (mazda 3 right mirror) yazıp fiyatı 50$ yazması istedim. Satıcı kabul etti. Kargo şirketi EMS , kendim askerim , adres olarakta askeriye adresi verdim.
    Daha önce aliexpressden bir çok ürün aldım , lakin ilk kez böyle agırlık (3.5kg) vede fiyat olarak yuksek bir ürün alıyorum. Tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Takılma şansı nedir? kutu açılmadan gelırmı? Takılırsa ne kadar vergi çıkar? satıcının multimedya yerıne araç aynası yazmasından dolayı problem olur mu? (sahtekarlık gibi) araç aynası yazması sakınca olur mu?? baskada birsey yazdırabılırım. teşekkurler.

    http://tr.aliexpress.com/item/Quad-Core-1-6GHZ-Two-Din-Android-4-4-4-8-Inch-Car-DVD-Player-Audio/32587350715.html




  • recruit1 R kullanıcısına yanıt
    yanlış biliyor olabilir misin ?

    önce pime gelir, şüheli bir durum yoksa ordan dağıtıma gider. varsa ukime gider duruma göre vergi ya da geri iade olur diye biliyorum ben. Cevap verdğin arkadaşın paketinde telefon vs varsa geri iade olacak muhtemelen.
  • 
Sayfa: önceki 614615616617618
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.