Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1409. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: rambetiko
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
30.128
Cevap
686
Favori
1.818.237
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14071408140914101411
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt

    Ürün sorunsuz geçip gelirse iyi. Bir ürünüm Aras kargo ile geldi, aşırı hızlı ve zahmetsizdi ama sorun çıkmayacağının garantisi yok. Gördüğüm kadarıyla yasaklı olmayan ve geçmesi gereken ürünlerde de sıkıntı çıkabiliyor. İşin kötüsü PTT gibi arayıp bilgi alacağınız veya gidip işlem yapacağınız bir yer de yok.


    Bir de Aliexpress'te hiç bir şart altında verginin iadesi söz konusu değilmiş. Hatta siparişten sonra satıcının kendi iptal ettiği siparişlerde bile kimsenin vergisi iade edilmemiş gördüğüm kadarıyla. Bu çok kötü bir şey, resmen paraya çöküyorlar.


    Sonuçta Aliexpress'in de suyu çıktı. Son tecrübelerimden sonra kullanacağımı sanmıyorum.

  • GalPal kullanıcısına yanıt

    ilginiz için teşekkürler..

    vucut ısı ölçümü için uni-t termal kamera aldım umarım,ticari bu diye sorun çıkarmazlar.. 

  • GalPal kullanıcısına yanıt

    Az önce uzun uğraşlarım sonucu birilerine ulaştım arkadaşlar. Eylül ayında peşin vergi ödeyip aldığım elime ulaşmış başka bir siparişimin kargo poşetini buldum evde. Aras kargo barkodunu buldum, oradan gönderici bilgilerine ulaşmaya çalışıyordum ama göndericinin iletişim bilgileri yoktu. Gönderen "HANGZHOU CAINIAO SUPPLY CHAIN MANAGEMENT CO.LTD." gözüküyordu. Bu ARAS kargonun yapıştırdığı barkodun üzerinde aynı zamanda "MOK:LP*************" şeklinde aliexpressin bize verdiği LP ile başlayan kargo takip numarası da var. Neyse iletişim bilgilerini göremeyince kargo çıkış şubesini araştırdım. ARAS KARGO TRAKYA KURUMSAL şubeymiş. Onları aradım telefonu pek açmıyorlar, 13-15 deneme sonucunda telefonu açtılar durumu özetledim. O arkadaş başka bir telefon numarası verdi, aynı şubede başka birinin cep telefonuymuş. Cumartesi günü aradığımda o numaraya ulaşılamıyordu. Bugün tekrar aradım telefonu açtılar, durumu anlattım 3-4 dk konuştuk, en sonunda derdimi anlattım ve bana sinotrans diye bir firma aracılığıyla şubeye geliyor bu paketler gibisinden bişey söyledi. Sinotrans ı araştırdım google a yazınca çağrı merkezi numarası çıkıyor onu arayıp durumu özetledim. Telefonu açan operatör Gökçe hanım diye birisinin cep telefonu numarasını verdi. LP ile başlayan takip kodlarını ona söyleyince paketlerin durumunu öğrendim. Aylar sonunda paketlerden haberi olan birini buldum sonunda. 3 ay neden beklediniz gibi bişeyler söylediler, aras kargoyu pttyi ukim i defalarca aradığımı söyledim. Gökçe hanıma durumdan bahsedip beni kimse aramadı etmedi paketlere nasıl ulaşabilirim dedim. ARAS kargonun sizi bize yönlendirmesi lazımdı dedi. Sonuç olarak arkadaşlar paketinin nerede olduğunu bilmeyen varsa, vergisi peşin ödenip aras kargo ile size teslim edilmesi gereken kargolar için SINOTRANS ile görüşebilirsiniz.


    Benim anakartlar bitcoin üretiminde kullandıldığı için yasaklı kategorideymiş. Paket başına 65 dolar ücret ile gümrükten çekmem mümkünmüş. Madem yasaklı parasını ödeyince yasaksız mı oluyor diye sordum net cevap alamadım. Ülkemizde kripto para üretimi yasak değil diye biliyorum dedim yine net cevap alamadım. Sanırım ticariye giriyor demeye çalıştılar. İade için ise aliexpressin istek yapması lazım dediler. Anlamadım bende. Bankaya harcama itirazı yaparım sanırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rowy -- 14 Aralık 2021; 12:35:40 >




  • rowy R kullanıcısına yanıt
    Hocam vallaha altın değerinde bilgi verdiniz. Yoksa kimse ulaşamıyordu bu gönderilere

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • şöyle bir sorunum var amazon.com.tr den yurtdışın satıcılı(pazaryeri firması) tv aldım. tnt bana bilgilerdirme maili atıcam dedi mail geldi benden gümrük müşaviri bilgisi istiyor tnt yi arıyorum ulaşamıyorum gümrükçü mü tutmam gerek ne yapmalıyım çözemedim bilen var mı?

  • jagatai J kullanıcısına yanıt

    Zaten ithalat depozitosu adı altında peşin gümrük vs ücretlerini almıyor mu Amazon Türkiye?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt

    orada şöyle gözden kaçan bir nokta oldu satıcı ve gönderici 3.firma dolayısı ile amazon bu ücreti almamış. Bende amazon alıyor diye işlem yaptım gönderici amazon olmayınca müdahale etmiyormuş sipariş deayına baktım bu kalemlerde ücret çıkmamış hiç. TNT den gelen mailde 190+180(ordinyo ücreti) diye bir bilgi var. Umarım bunla kalır diğer sıkıntı ürünü menderes gümrük merkezine gidip benim çıkarmam gerekiyor sanırım burası asıl problem olacak yer olabilir.

  • jagatai J kullanıcısına yanıt

    Sen şimdi ayrı gümrük alıyor diyince ben de şüphelendim çünkü ben de 2 adet 3. Kişi satıcılardan Amazon Türkiye üzerinden mal satın aldım, fiyat ucuz göründü ilk başta sonradan bana da vergi çıkarmasın... Şu aldığın ürünün tam ismini ya da linkini yazabilir misin, ben de bi alıyor gibi o malı kendi hesabımda kontrol edeyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt

    Ürün satışta değil maalesef dolar kurunun ilk 13 lere çıktığı gün panikle aldım aslında amazon satıcılı olmadığı için alasım yoktu. Ben gönderen amazon sanıyordum meğersem göndericide firmaymış. 370tl yi bi şekilde tolare ederim ama ek gümrük vergisi çıkar mı çıkarsa ne çıkar onu bilemedim. Sipariş ayrıntısında gümrük ve kargo alanı 0 bende.

  • jagatai J kullanıcısına yanıt

    Şimdi amazon müşteri hizmetlerine sordum ben de gümrük vergisi ordino vs yatıracakmışım mal gelip mail geldiğinde...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt

    sırf para öeyerek kurtulacaksan iyi tnt bana gümrüğe gitmen lazım falan dedi oralar beni düşündürüyor. Direk amazonu arayıp iptal mi etsem beklesem mi bilemedim daha önce dhl de falan gümrük için bi iki evrak istiyorlar diye görmüştüm hep ama bu iş biraz karışık oldu. Gümrük vergisi 30 euro falan tv için sanırım 370te bu ordino bıdısı cebimden ekstra 1000tl çıkmış olacak ne anladım ben bu işten :(

  • Amazon jp üzerinden ayrı ayrı aldığım 2 sipariş te gümrüğe takıldı en son 1.5 ay önce siparişim olmuştu ve sorunsuz geçmişti bunlar neden takıldı hala anlamıyorum nasıl bir yol izlemem lazım önerisi olan var mı gümrük müşaviri tutmamı önerdiler oda ürün başı 2.500 TL istiyor meblalar gerçekten astronomik geldi bunun başka bir yolu yok mudur ? dhl yetkilisi ticari sayıldığı için takılmış dedi. Her siparişin vergisi peşin ödendi ve farklı marka model ekran kartı ve 1500 euroyu aşmıyor eğer müşavir tutarsam onların yaptığı işlem nedir nasıl çekiyorlar kartı gümrükten eğer evrak işi ise belki kendimde yapabilirim bundan dolayı sormak istedim yardımcı olabilecek varsa.





  • Revoir kullanıcısına yanıt

    Dış ticaret uzmanı değilim ama şu sitede bayağı şeyler yazıyor:

    https://ticaret.gov.tr/gumruk-islemleri/sikca-sorulan-sorular/ticari/ithalat

    Önce özet beyan ve sonra gğmrük idaresinden alacağın kullanıcı adı ve parola ile interner üzerinden gümrük beyanı vermen, ve gerekli izin belgelerini gerekli ise alıp ilgili kurumlardan vermen gerekiyor;şahsen beyanneme verilebiliniyor. İthalde kdv beyanı da maliyeye vermek gerekebiliniyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SORGUMEMURU -- 17 Aralık 2021; 17:9:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba iyi günler dilerim bana yardımcı olursanız çok sevinirim smart buy glases denilen internetten gözlük aldım 1050 tl ye ürünüm gümrük borcunu öğrendim fedex i arayınca bana mail gelmiş olması gerekiyormuş mail kutumun spam dahil heryerine baktım mail gelmemiş verdikleri mail adresine yazdım nasıl öderim diye cevap vermediler birkaç defa e posta atmama rağmen nasıl bu sorunu çöze bilirim ne yapmam gerekiyor

  • Merhaba arkadaşlar yurtdışından bir tanıdığım bana elektronik bir ürün gönderecek.2sorum var.

    -Gümrüğe takılır mı ?

    -Hangi kargo şirketi daha mantıklı olur ?


    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

  • O üikenin takipli devlet postası ile göndersin. Avrupadan ise yüzde 18 ya da Çinden ise yüzde 20 gümrük vergisi ve ötv 4 sayılı liste kapsamına giriyorsa ürüne karşılık gelen oranda ÖTV ve video ses cihazı gibi birşey ise Trt bandrol ücreti, gümrüğe sunma ücreti ve damga vergisi de kesilebilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zekai48 Z kullanıcısına yanıt

    Biri bu fedexi şikayetvar üzerinden şikayet etmiş, sorununu hemen çözmüşler bi dene kardeş...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt

    çok teşekür ederim bende dediğiniz gibi yapıp sorunu çözdüm olay e posta adresimi sisteme yanlış kaydetmeleri imiş

  • zekai48 Z kullanıcısına yanıt

    Tam nasıl çözdün bi açıklasana..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Amerika'dan 1 ay kadar önce bir siteden iki tane 50 şer dolarlık ürün aldık. Kargo ücreti olarak 4 usd ödedik. Fedex ile yollamışlar ürünü. (Bu fiyata nasıl yollamışlar onu da bilmiyorum.)

    Ürün Aralık ayının başından beri transit sürecinde yazıyor. Bu ürün kaç günde gelir, gelirse ne kadar gümrük ücreti çıkar ve nasıl öderim? Ayrıca 4 usd çok düşük bir fiyattı. Basit ptt gibi bir firma getirir derken fedex'i görünce şaşırdık. Fedex'in gemi ile gönderme hizmeti mi var?

  • 
Sayfa: önceki 14071408140914101411
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.