Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1382. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
30.160
Cevap
686
Favori
1.819.359
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 13801381138213831384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DHL Parcel \ Paket (express değil,), Deutsche Post ile gönderilerle ilgili bir bilgi paylaşayım, ileride benzer durum yaşayan olursa referans olur. ben arattığımda benzer durum görmemiştim.


    Aliexpress te bazı satıcılar Çekya ( Çek Cumhuriyeti ) deposundan gönderim yapıyorlar Türkiye' ye. DHL Parcel ile gönderiyorlar, vergisiz olduğu konusunda ısrarcıysa satıcı, şöyle bir durum oluyor :


    Kargo Çekya dan DHL e teslim ediliyor, 14 güne Almanya depoya giriyor. bu süreçte hiçbir update göremiyorsunuz dhl gönderi takibinde sadece electronic information received diyor, 14 gün sonra update alıyor. 4 gün de Almanya gümrük, çıkış depoda süreç geçiyor. 7 güne de bizim gümrüğe giriyor, bu 7 gün boyunca da hiçbir update almıyor. Kargo yurt dışına gönderildi diyor sadece. Bizim gümrükte de bir 4-5 gün geçiyor. Sonra dağıtıma çıkıyor. Gerçekten de gümrük bedeli çıkmıyor fakat PTT 30-40 TL gibi bir ücreti gümrük bedeli gibi yansıtıyor. (sanırım taşıma, sunum..vs ücreti bu, ağırlık, desiye göre değişir sanırım. benim gönderi 6 kiloydu)


    Genel toplamda 1 ayda teslim almış oluyorsunuz.





  • fedex konusunda bilgisi olan var mı ? fedex hızlı kargo ile yollamışlar nereye ulaşmamız gerekiyor ? %20 harici ücret çıkarırlar mı

    FedEx dışı gümrük müşaviri.
    Recommended action:Sorumlu taraf, gümrük müşaviriyle iletişime geçmelidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    Banada dhl gümrük müşaviri ile iletişime geçin dedi, bireysel olarak alamadım ürünümü. 189 dolar çöpe gitti. Alibaba uyuşmazlığı kabul etmedi, gümrüğünüzle anlaşın diyor.
    Bizim gümrükle anlaşmak Türkiye yi AB ye sokmaktan zor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ürününüz neydi ?

  • MRCFT kullanıcısına yanıt

    Akıllı saat ve harici kordon almıştım, bende sayı fazlaydı ondan kaldı.

  • Arkadaşlar şimdi farkettim satıcı adresimi yanlış yazmış. Sokak aynı ama apt. no falan yanlış. Böyle olduğunda dağıtım merkezine geri mi dönüyor yoksa en yakın ptt şubesine mi yollanır?


    Bugün gümrükten çıkmış. Bulunduğum şehre gelir haftaya herhalde.

  • roland3tr kullanıcısına yanıt

    Sorun olacağını sanmıyorum, en yakın ptt şubesine gelir oradan alırsınız.

  • MRCFT kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler :)

  • Selamlar. Aliexpress üzerinden satın aldığım ürün Türkiye'ye ulaşmış. PTT üzerinden takip numarası ile sorgulama yaptığımda gönderici ve alıcı adı kısımlarına ''İsim Yok'' yazılmış. Acaba teslim alırken sıkıntı olur mu?

  • arkadaşlar aliexptresten diş macunu söyleyeceğim ama gümrükte takılır diyolar napmam lazım geçirebilecek bi arkadaş varmı

  • Merhaba ben yabancı siteden bir adet elektronik sigara satın aldım. Almanya'dan Türkiye'ye 1 günde gelen kargo, aynı ülkede olmasına rağmen adresime 1 ayda ulaşmadı. DHL aradığımda ise ithalat belgesi istediler. Kendi şahsıma aldığımı söylediğimde de yasak dediler. Vergisi neyse vereyim dedim, bunun da mümkün olmayacağını söylediler. Rezilliğe bakar mısınız? Adamlar resmen parasını benim ödeyerek satın aldığım ürüne el koyuyorlar! Şimdi marketten kendine sigara alan adamın elinden paketi zorla almaktan farkı ne bunun? Bildiğin gasp yani ötesi yok kafayı yiyeceğim. Ne yapmam gerek lütfen birileri yol gösterebilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hellboii H kullanıcısına yanıt

    Yurtiçinde bile ticareti yasak, keşke biraz araştırsaydın.

  • Yasak olsa neden ithalat belgesi istesinler? Uyuşturucu olsa anlarım. Normal sigaranın bile e-sigaradan daha zararlı olduğu kanıtlanmış. Artı aldığım ürünün ismini Google'da arattığımda bir ton satan yerli site çıkıyor. Yurtiçinde 450, yurtdışında 198 lira bu ürün. %50'den fazla fiyat çekiyorlar. Hem kazık yemek, hem de kafalarına göre koyulan sözde yasağa boyun eğmek istemiyorum. Şahıs adına teslim almanın legal bir yolu olmalı. Bizim millet uğraştırmayı sever. Ben de bunlarla uğraşacağım.

  • Bazı ürünlerde gümrük kuralları çok serttir ve değişmez. Bunların başında da IMEI numarası olan cihazlar ve elektronik sigara gelir.

  • Yakın zamanda DHL ile çinden ürün getiren oldu mu ? 80 euro olan bir el oyun konsolu getirtmeyi düşünüyorum. DHL de sistem nasıl işliyor gümrüğe girince evrak vs... birşeyler isteyip uğraştırıyorlar mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekostros kullanıcısına yanıt
    DHL benim saat ve kordonuma el koydu kategori 3 e girmiyormuş. Özel gümrük müşaviri tutmamı ve vekalet vermem gerektiğini söyledi.
    Açıkçası geçmişe dönük yorumları okuduğumda dhl nin ardiye parası (günlük 50$ olduğu söyleniyor) vb. ekstra para kazanma yoluna gittiğini öğrendim. Ben gümrükten malımı çektirene kadar 150$ a aldığım ürün bana 3 kat fazla girecekti.
    Alibabaya dispute açtım kabul etmediler. Gümrükle anlaşın diyorlar.
    Kısacası DHL çok güven vermiyor. Şikayetvar da ki konularada bakarsan fikir sahibi olursun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ardiye masrafı olayını daha önce duymuştum. 5 sene önce amerikadan Fedex ile aldığım bir ürün vardı ve aynı muhabbet fedex için yapılıyordu. Ürünü TR'ye girdiği gün 20-30 TL civarı gümrük masrafını eft yapıp dekontu mail ile yollayıp ardiye masrafı ödemeden çıkartmıştım. Ardiye masrafından kurtulmanın yolu kargonun TR ye indiği gün hemen gümrüğü arayıp işlem yaptırtmanızdı ama şu an ne durumda sistem nasıl işliyor bilmiyorum. Çinden gelen DHL paketlerde takip sistemi önemli eğer ülkeye giriş yaptığı gibi sistemde görünüyosa ardiyesiz çıkartılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hellboii H kullanıcısına yanıt
  • merhaba amazon.de den laptop alacağım gümrükte takılır mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Takılmaz niye takılsın, yasaklı bir ürün değil sonuçta. 1500€ üzeri olmasın yeter ki.

    Yalnız klavyesinde Türkçe karakterler olmaz bilginiz olsun.

    Ayrıca satıcı kesinlikle Amazon'un kendisi olsun, en kötü "Amazon tarafından gönderilir." ibareli olsun alacağınız ürün yoksa gümrük işlemlerini kendiniz halletmek zorunda kalırsınız.

    Üstte dediğim gibi satıcılardan alırsanız en fazla ups vs. sizden gümrükten çekmek için sizden velaket isteyecektir.

  • 
Sayfa: önceki 13801381138213831384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.