Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1279. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.162
Cevap
686
Favori
1.819.445
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12771278127912801281
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nm1

    Kanunen kargo bedeline kargo olduğunu ispat edebbildiğin sürece ötv kesemezler. Elinde net bir şekilde kargo ürün ayrımını gösteren fatura ektan çıktısı al, kredi kartı ekstren ve kimliğinle Nilüfer postanesindeki gümrük muhafaza müdürlüğüne gideceksin( çünkü senin ne aldığını kesin anlamayacaklarından şayet ilçeden ayar Bursa ya yollanırsa seni çağıracaklar) yanına nakit al kredi kartı geçmez sadece cash( mevzuat) bence ukim falan görünce refetans numaranla şu adrese başvur adres eksikliği Bursa ya gelecek diye yaz adres bulunamadağından yurtdışına iade olmasın.
    https://pttws.ptt.gov.tr/info_web/info_kayit.jsp
    Tamamdır. ÖTVyi neye göre belirliyorlar. Ürün fiyatına mı yoksa ürün ücretine göremi. Ozaman ben sadece %20 vergi ödeyeceğiz. Ürünü 90 dolara aldım. 18 dolar vergi ödücem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • cervinff kullanıcısına yanıt
    Kargo dahil 8 dolarlık alışverişim gümrük sunum haracına yakalanmadan geçti herhalde.
  • Merhaba arkadaşlar. Forumdaki bir çok mesajı okudum ama içinden çıkamadığım bir konuyu siz tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum. Çin den bir BGA lehim,tamir cihazı getirtmek istiyorum. Şu linkte gözüken gibi:https://tr.aliexpress.com/item/BGA-repairing-systom-LY-IR-6000-V-3-BGA-Rework-Station-with-PCB-brackets/32785592630.html Bu ürünü satan birçok satıcıya baktım china post ile gönderen yok. Satıcılara nedenini sorduğumda china post un 20 kg üzeri kargo kabul etmediğini söylediler. ürün 23 kg. 50x45x45 cm. ebatta. TNT, UPS, DHL ve FEDEX ile gönderen satıcılar var. El mahkum ben ürünü özel kargo ile getirtsem, vergisini ödemeye razıyım, tek kafamı karıştıran konu bu ürünü ticari mahiyet kabul edip benden gümrük müşaviri tutmam istenir mi? Bir adet sipariş edeceğim, şahsi olarak evde kullanacağım ama gümrük memuru bu ürün şahsi kullanılmaz ithalat yapman gerek diyebilir mi? Böyle bir şey bana soruyor mu? Ben evde kullanacağım desem benim beyanım yeterli olur mu yoksa memur ben anlamam bu ithalat kapsamındadır sen ne söylersen söyle mi der. (ürünün fatura açıklama kısmına projeksiyon tepe göz gibi başka bir şey yazdırabilirim belki ama içini açıp bakarlar sanırım bu daha riskli olur benim için. o yüzden bunu yapmayacağım, satıcıya markası modeli ve tutarı birebir yazmasını isteyeceğim) Teşekkür ederim cevaplarınız için.




  • mevari kullanıcısına yanıt
    Valla bga lehimleme cihazı kendim evde kullanıcam beyanın yeterli olmayabilir ürün ticari kullanıma mahsus deme ihtimali yüksek. Bu durumda ekstra bir sürü masraf çıkar. Hatta bunu şahıs olarak gümrükten geçiremeyebilirsin. İthalat yapman gerekecektir. Daha basit 3d yazıcı sipariş edenlerin başına geldi sonra geri göndermek zorunda kaldılar. Kusura bakma da kimse evine bga lehim cihazı almaz bununla tamir veya üretim yapılıyor yani profesyonel bir ürün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Opinion kullanıcısına yanıt
    ÖTV ürüne göre çıkar, kamera bilgisayar MP3 player kulaklık hoparlörde ek ÖTV var tam liste için ÖTV kanunu ek listeye bakmak lazım. Sizin ürün neydi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cervinff

    ÖTV ürüne göre çıkar, kamera bilgisayar MP3 player kulaklık hoparlörde ek ÖTV var tam liste için ÖTV kanunu ek listeye bakmak lazım. Sizin ürün neydi?
    Benimki çevirici. Ps4Pro için aldım. Aşağıdaki ürün

    https://shop.cronusmax.com/drivehub.html

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cervinff kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için. Ürün Türkiye de olsa esas hiç uğraşmam ama Türkiye de olan ürünler gerçekten profesyonel ürünler ve fiyatları 8000 üstü. Sanırım yapacak bir şey yok. Daha önceki konularda yazıldığı gibi her istediğimizi alamıyoruz. :)
  • Arkadaşlar elektrikli bisiklet dönüşüm kiti alırsam %20 vergi artı %20 ötv ödeyecekmiyim? Satıcı dhl ile göndereceğim diyor.. henüz almadım.
    https://tr.aliexpress.com/item/2018-Bafang-BBS02B-36-V-500-W-Orta-Motorlu-Kitleri-E-bisiklet-Orta-Krank-Motor-D/1000005289269.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.260.7f293c00R4VQ8e
  • SweetHome kullanıcısına yanıt
    bilemiyorum ticari olarak değerlendirilebilir riskli bir ürün. fiyat yüksek, vergi yüksek, kargo yüksek ucu belirsiz bir gümrük süreci.
  • Merhaba arkadaslar:
    Dh gate uzerinden cok unlu bir markanin orjinale yakin kalitede bir saatini satin aldim,
    fiyatida dogal olarak biraz yuksekti, gumruk memuru bu urunun sahte oldugunu bu yuzden kesinlikle kabul edilmeyecegini (Vergisini odemeyide kabul ettim ancak onuda kabul etmedi) ve geri gonderilecegini belirtti. buna karsilik yapabilecegim bir sey varmi acaba urunu alabilmek adina ? EMS ile kargolamisti, cine geri dondugunde DHL ile istesem gumrukten vergisini odeyerek alma sansim olur mu ?
  • halilbal H kullanıcısına yanıt
    Saat çakma da olsa böyle bir hakkının olduğunu sanmıyorum kafasına göre iş yapmış veya biraz yem istemiş sizden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halilbal H kullanıcısına yanıt
    sahte ya da imitasyon ne farkeder parasını ödemişsiniz onun üzerinden vergisini keser yollar. ne demek kesinlikle kabul edilmez. Bir dünya replika ürün satılıyor böyle bir hakkı yok gümrük memurunun. akıllı saat falan değilse gümrükten geçmesi lazım.
  • SweetHome kullanıcısına yanıt
    Bursada Alba bisiklet var, istediğin kit vardır onlarda. Yüzde 40 fazlalığın altında fiyat verirlerse onlardan al. İşin bir de bozulma durumu olduğunu varsayarsak yurtdışı alım bu tip ürünlerde mantıksız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkan_cim S kullanıcısına yanıt
    Gardasim ürünü bugün teslim aldım bulunduğum il gümrükleme servisinden 70 TL vergi ödeyerek aldım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ahmetqzl01 kullanıcısına yanıt
    Bana zarf geldi hesap ekstresi ve kimlik fotosunu mail atın diye dün akşam mail attım benimde 2. 3. Güne gümrük vergisi belli olur 60. 70 TL ye razıyım. Bakalım ne yapacaklar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan_cim -- 26 Mart 2019; 15:44:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • serkan_cim S kullanıcısına yanıt
    Bende razıydim çok şükür yüzde 20 aldılar. Burdakiler tvbox olarak işlemedi 2 kisiydik ikimizde farklı cihaz ama TV box yüzde 20 ödedik aldık. Ukim keserse vergiyi böyle almaz bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 35,20 $ Güvenlik kamerası + 7 $ kargo ücreti

    Gümrük Vergisi : 38.0 TL
    Damga Vergisi : 0.7 TL
    Gümrüğe Sunma Ücreti : 4.5 TL
    Yurtdışı İade Ücreti : 0.0 TL
    TOPLAM : 43.2 TL

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmetqzl01 kullanıcısına yanıt
    bende ondan korkuyorum 20 + 20 vergi çıkartabilirler orada bakalım artık şansımıza :-)
  • RX ile başlayıp CN ile biten kargolarda sorun mu var? 27 Şubat'ta yola çıkan kargoda ses seda yok. En son kayıt 6 Mart'ta gözüküyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Black_Wolf14

    RX ile başlayıp CN ile biten kargolarda sorun mu var? 27 Şubat'ta yola çıkan kargoda ses seda yok. En son kayıt 6 Mart'ta gözüküyor.
    aynı biçimde 20 şubat ve 1 mart rx sonu cn kargolarım hala yok
  • 
Sayfa: önceki 12771278127912801281
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.