Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1254. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
30.160
Cevap
686
Favori
1.819.360
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12521253125412551256
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cervinff kullanıcısına yanıt
    Paket sonunda UKİM e geldi. Ücretler kısmının ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir. Gümrük vergisi hesaplanmış olması, ürün için ek bir sorgulama yapılmayacağı anlamına geliyor doğru mudur? Ödemeyi getiren memura mı yapacağım yoksa ödeme için ayrı bir yazı falan mı beklemem gerekiyor? Son olarak Ukim'den ne kadar zamanda çıkmasını beklemeliyim? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI




  • Ürün neydş fiyatı ne kadar dı vergi yüksek gibi geldi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çinden 10 güne gelen ürün pttden 20 güne geliyor. ptt demek beklemek demek ak parti demek kuyruk demek milleti vergiyle soymak demek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acerdogan -- 29 Ocak 2019; 12:33:2 >
  • arkadaşlar bana şimdi telgraf geldi. ben de mail olarak ürünün satıcıdan aldığım faturasıyla beraber kimlik fotokopimi gönderdim ama aynı yerden cevap maili geldi telgrafta yazan şeylerin aynısı yazıyordu. acaba faturayı kabul etmiyor da kredi kartı ekstresi mi gönderin diyor?
  • Arkadaşlar

    26/01/2019 tarihinde Güney Kore'den yola çıkan paketim 30/01/2019 tarihinde (biraz önce) elime ulaştı. Gümrük vergisini postacıya ödeyip teslim aldım.Bu kadar hızlı gelmesini gerçekten ben de beklemiyordum. Paket UKİM de açılıp incelenmiş. Paket içeriği ile
    beyandaki ürünün aynı olduğunu gördüklerinde, beyan edilen değer üzerinden gümrük vergisini hesaplayıp aynı gün (29/01/2019) UKİM den çıktı ve bugün elime ulaştı. Darısı paketini bekleyen diğer arkadaşların başına.
  • arkadaşımın PR014854959YP takip numaralı yanwen kargosu 9 günde eline ulaşmış nası oldu bu hala inanamıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fuckanmusk F kullanıcısına yanıt
    Aliexpress standart shipping ile gelmiştir, bir noktadan sonra devreye Turkey Post yani ptt giriyor ve o yüzden hızlı geliyor, RH....TR şeklinde bir takip kodu da verilmiştir mutlaka.

    tüm siparişlerimde ben de bu yöntemi tercih ediyorum
  • Arkadaşlar 19'undan beri UKİM'de bekleyen paketim için 4-5 gün önce mail yoluyla dekont fatura kimlik vs. göndermiştim 3 gün önce gönderi depodan çıkartıldı ve zimmet alınmıştı 3 gündür öyle bekliyordu bu sabah "Gönderi gümrükten çıktı" ve "Torba kapandı" yazdı. Fakat vergi bölümü hala sıfır TL hiçbir ücret vs. yok. 27$ lık bir üründü vergi çıkarmamış olmaları imkansız. Daha önce bu olay başına gelen var mı damga vergisi şu bu yazsa neyse de şimdi aklıma düştü İl gümrüğe gönderilip orda mı kontrol edilecek napacak lanet olsun ya ben ilçede yaşıyorum merkeze gitmekle mi uğraşacam bir de?
  • UKİM tam "Yeni Türkiye"nin tanımı. Başka bir şey demeyeceğim.
  • sewket10 S kullanıcısına yanıt
    işi bilmemekten ziyade ben bunların bilinçli yapıldığını düşünüyorum hocam..bunlar anırıyor ya aylardır yerli ve milli diye..milleti de yurtdışı alışverişlerinden soğutmak adına böyle abukluklar yapıyorlar bence..usb kablosuna bile damga vergisi kesilen var,bu kurumların baştan aşağı yenilenmesi lazım..
  • Şimdi, x ürününü 50 dolar almakla; aynı ürünü 40 dolar + 10 dolar kargo bedelli almanın vergisi aynı mı olur?
    Yani kargo bedelinin vergisini de alıyor mu ukim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iCankat

    Arkadaşlar 19'undan beri UKİM'de bekleyen paketim için 4-5 gün önce mail yoluyla dekont fatura kimlik vs. göndermiştim 3 gün önce gönderi depodan çıkartıldı ve zimmet alınmıştı 3 gündür öyle bekliyordu bu sabah "Gönderi gümrükten çıktı" ve "Torba kapandı" yazdı. Fakat vergi bölümü hala sıfır TL hiçbir ücret vs. yok. 27$ lık bir üründü vergi çıkarmamış olmaları imkansız. Daha önce bu olay başına gelen var mı damga vergisi şu bu yazsa neyse de şimdi aklıma düştü İl gümrüğe gönderilip orda mı kontrol edilecek napacak lanet olsun ya ben ilçede yaşıyorum merkeze gitmekle mi uğraşacam bir de?
    aynı durum benim kargomda da var şu an daha yeni depodan çıkarıldı yazdılar heralde 3 gün daha bekletirler. 1 aydır istanbulda parasını geçen ay ödediğim mal.
    Ne aç bir devletimiz var arkadaş yahu bırak da vatandaşın cebinde biraz para kalsın. madem yerli milli diyorsun o zaman adam akıllı teknolojini üret de biz de kullanalım yerli malını.
    benim aldığım ürün androidli uydu alıcısı. bundan önce next marka 120 tl ye aldım berbat ötesi geri iade ettim. elin çinlisinden 300 tlye çin malı androidli uydu alıcısına bu parayı verirken hiç gözüme gelmedi çünkü yerli malı yarı fiyatlı ürün hiçbir işe yaramadı..




  • portative P kullanıcısına yanıt
    Gümrük vergisi hesaplanırken, kargo bedeli hariç tutulur. Yani 40 dolarlık ürünü almak daha avantajlı. Ama gümrük memurunun nasıl hesaplayacağı belli olmaz.
  • Aliexpres den 23 dolarlık ürün aldım. Gümrüğe takıldı bu mesajı gönderdi PTT. Şimdi ne olacak fatura kimlik belgesini mail atmama rağmen bu mesajı attılar. İade mi olaca yoksa gümrükten geçerse ben tokattayım başka ile mi gitmem gerekir. Yardımcı olun lütfen.
     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam gümrük memurunu aradım ispartadaki. Adam sırf üste çıkmak için ben istesem ürünü geçirmezdim ikinci el ürün getirmek yasak işin görülsün diye yüksek tutardan vergi çıkardım işinizi hallettim diyor. Böylelerine ne diyeceksin. Koymuşlar köprünün başına bi adam. Geçenden 10 geçmeyenden 20 akçe alıyorlar. Sesini çıkaran da üstüne temiz dayak yiyor. 3.dünya ülkesini geçtik yakında muz cumhuriyeti oluruz. Vatandaşın cebindeki 3-5 liraya da bu kadar göz diktilerse ölmüşüz aglayanimiz yok demektir..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sewket10 S kullanıcısına yanıt
    Öyle birşey yok ne demek ikinci el ürün almak yasak, ben kaç kere aldım hiçbirşey olmadı, sen kazmanın sapına denk gelmişsin hocam.. daha öğrenciler yazamayan adam Meclis başkanı ve ibb belediye başkan adayı oluyorsa gümrük memurlarını kimlerden seçiyorlar sen düşün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaslar
    urunler yurt disindan gelirken, gonderen firma icine fatura falan koymakla yukumlu mu? yada gonderilen urunun degerini belirtmek zorunda mi? yoksa direk urunu paketleyip yolluyor mu?bu sistem nasil isliyor yurt disindan bir urun aldiginizda?

    motorum icin bir asya ulkesinden canta almayi dusunuyorum. Urunun kutusu biraz buyuk olacak, buyuk ihtimalle kontrol edilir icinde ne var diye dusunuyorum. eger kontrol edilipte vergiye tabi ise, hangi belgeleri istiyecekler, anladigim kadari ile kimlik, fatura ve kredi kart odeme ekstresi istiyecekler. odeme ekstresinde urunun neredeyse yari fiyati kadar kargo ucreti var, bunu nasil ayirt edecekler, odeme tek bir cekim olarak gozukecek. firmadan fatura mi talep etmem gerekecek?

    %20 den baska herhangi bir vergi biner mi motorsiklet cantasina?
    bilgilendirirmisiniz lutfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marmen -- 1 Şubat 2019; 15:30:45 >
  •  TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

    Gümrükten geçtimi yoksa gerimi gidiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marmen M kullanıcısına yanıt
    Eğer özel kargo (ups,dhl,tnt gibi) ile yolluyorsa fatura koyacaktır.
    Devlet kargosu ile yollarsa sallama fiyat yazıp yollar. Adres bilgilerinin yazılı olduğu etiketin üzerine fiyat yazar.
    Sadece çanta ise %20 gümrük vergisi alınır. Başka vergi çıkartmazlar, elektronik olmadığından. Ama özel kargo ile gelirse kendilerine has ücret çıkartabilirler ve çantanın fiyatı 2 katına çıkabilir.
    Kargonun içinden fatura çıkmaz ve fiyat tespiti yapamaz iseler fatura (firma mail atar satın aldığınız da) veya kredi kartı extresi ister.
    Size tavsiyem eğer illa alacaksanız özel kargoyla göndermesin ve içine daha düşük tutarlı fatura koysun. Fazla abartmasın, misal 100 dolarlık eşyaya 10 dolar yazmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viperc -- 1 Şubat 2019; 16:9:33 >
  • bradenburg B kullanıcısına yanıt
    Gümrük işlemleri devam ediyor. Daha bir şey belli değil. Gönderi kabul bilgileri kısmında adres bilgileriniz yazıyorsa incelemeye alınmış demektir.
  • 
Sayfa: önceki 12521253125412551256
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.