Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1247. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
30.146
Cevap
686
Favori
1.819.098
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12451246124712481249
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxMESA

    Hocam bu Başakşahir ukim tam olarak nerede adresi var mı sizde.

    Bir de benim gönderim 1 gündür bekliyor sizce bekleyeyim mi yoksa kendim gideyimmi ne dersiniz.



    Alıntıları Göster
    Adres: Ziyagökalp Mahallesi, Bedrettin Dalan Bulvarı Aykosan Sanayi Sitesi, 34490 Başakşehir/İstanbul

    Bence beklemeye gerek yok,müsaitseniz gidin işinizi halledin.Çok uğraşmıyorsunuz yaklaşık 45 dk da işimi halledip çıktım.Ürünüzün fiyatıyla alakalı ekran çıktısı,kredi kartı ekstresi vs evrakları yanınızda bulundurun ve nakit para tabikii.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akonay

    Adres: Ziyagökalp Mahallesi, Bedrettin Dalan Bulvarı Aykosan Sanayi Sitesi, 34490 Başakşehir/İstanbul

    Bence beklemeye gerek yok,müsaitseniz gidin işinizi halledin.Çok uğraşmıyorsunuz yaklaşık 45 dk da işimi halledip çıktım.Ürünüzün fiyatıyla alakalı ekran çıktısı,kredi kartı ekstresi vs evrakları yanınızda bulundurun ve nakit para tabikii.

    Alıntıları Göster
    Ödemeyi paypal ile yaptım. 2. el olarak aldığım bir ürün. Satıcıyı da facebook'ta bulmuştum. Elimde sadece paypal görüntüsü var yeterli olur heralde.

    Teşekkür ederim boş vaktim olursa bugün bi gideyim. Metroyla gidilir sanırım.




  • @regnar16 @cervinff Hocam aslında gönderdiğim maile geri dönüş yapıldı. Mail adresinin sahibi gün içinde "Gönderiniz bulunduğunuz ilin Gümrük merkezine sevki yapılacaktır. Takibini ve gümrük işlemleriniwww.ptt.gov.tr adresi üzerinden yapabilirsiniz." şeklinde bir geri dönüş yaptı. Aklıma takılan kısım gümrük vergisi belirlenip mi yolluyorlar yoksa ürünü çıkarıp bulunduğum ildeki gümrük müdürlüğü belirlersin diye mi yolluyorlardı. Dün aynı karttan sipariş vermiş olup gümrüğe takılan bir arkadaşla konuştum. Belgeleri yolladığını daha sonra 1 hafta içinde ürünün bulunduğu şehre geldiğini ve ptt kuryesine kapıda ödemeyi yapıp ürünü aldığını söyledi. Yani tekrardan belgeleri alıp bulunduğu merkeze gidip ibraz etmek zorunda kalmamış. Şehirden şehire, görevliden görevliye hatta ruh hallerine göre bile değişen bir uygulama sanırım. Bakalım son durumu yine paylaşıcam örnek teşkil etmesi için




  • cervinff kullanıcısına yanıt
    Gelecek ürün tamamen plastikten yapılmış bir çeşit oyuncak. Muhtemelen de satıcı oyuncak olarak deklare edecektir.
    Süreci anlamak adına soruyorum; 80 dolar deklare edilen ürün gümrüğe takılacak içeriğinin oyuncak olması ne olduğunu
    mutlaka inceleyecekleri anlamına mı geliyor? Deklare edilen değer üzerinden vergi tahakkuk edip işlemlere devam etme gibi bir
    durum söz konusu mudur? Yani ödeme dekontu ve ürün siparişi sayfasını sadece içeriğinin kontrol edildiği durumlarda mı, yoksa
    22 euro üzeri tüm ithalatlarda mı talep ediyorlar?
  • Turkey Post ile sipariş vermiştim. Valla bugün tam 6. gün oldu PİM'de Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı diye bekliyor. Bu kadar uzun süre PİM'de ürünü bekleyen oldu mu daha önce? 80$ lık ufak bi kutuda Projeksiyon cihazı satın almıştım. 11'inde kargo yola çıktı 12'sinde Türkiye'ye girdi hala bekliyor 12'si öğlen 14:15'ten beri. Hiçbir değişiklik yok. 2 aylık tüm yorumlara baktım PİM'de bu kadar uzun süre ürünü bekleyeni görmedim. UKİM'de falan olsa neyse de bildiğin daha ülkeye giriş yaptıktan sonra kıpramadı bile kargo.

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI




  • iCankat İ kullanıcısına yanıt
    Kargon Ukime gitmiştir. Ukim güncellemediğinden öyle görünüyor bende aynısı oldu.
    Ukimi ara hemen bakıyorlar öğleden sonra durum değişiyor.

    Bu arada arkadaşlar Ukim bütün kargoları açıp bakıyor mu üstündeki fiyata göre mi belirliyor vergiyi.
  • xxpl X kullanıcısına yanıt
    Kargo PİM'e girdikten sonra kıpırdamamış bile UKİM'e gitmesi için işyerinden ayrıldı yazması gerekiyor öncelikle. Ayrıca sabahtan beri 12.yi denedim UKİM numarasını ararken daha çalmadan MEŞGUL diyor. Farklı bi numarası mı var acaba?
  • cervinff kullanıcısına yanıt
    ürün xiaomi 70mai araç kamerası. kargosuyla beraber 30$ aldım. yani benim anladığım bu gümrük tamamen keyfi davranıyor. ibretlik olsun aşağıda gönderi durumu :D evrak falan göndermediler bu arada. forumda bulduğum tüm ukim adreslerine mail attım.

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI
  • sewket10 S kullanıcısına yanıt
    İşlemler yavaş da olsa yürüyor. Çok da telaşe girecek bir durum yok. Her gün takip ediyorsunuz zaten şöyle oldu böyle olmuş diye yorumlar yapmaya gerek yok. Artık adresinize bildirim mi gelir, ürün teslimi sırasında tahsil mi edilir onu gelince anlayacaksınız. Sonucu da burda paylaşırsanız iyi olur bilgi amaçlı.
  • Shichinin S kullanıcısına yanıt
    22 euro üzeri veya altı olsun eğer gümrük kontrolüne giriyorsa büyük ihtimalle açılıp incelenir. Sizinki 80 dolar deklare edilmiş bir şey, çok da gelmeyen bir ürün olduğu için ne olduğunu anlamak için açılıp bakılır, plastik oyuncak doğrudur deyip beyan edilen tutar üzerinden vergi kesilip gönderilmesi yüksek ihtimal. İlla ödeme belgesi soruluyor diye bir şey yok. Ama size bildirim gönderirlerse veya takip ekranında yazarsa şu email adresine evrak gönderilmesi gerekmektedir gibisinden o zaman ödeme belgesi kesin isteniyor.
  • iCankat İ kullanıcısına yanıt
    Aramanız gereken yer UKİM değil PİM (0212) 465 55 19 ama orası da çok kolay cevap verilen bir telefon değil.
  • google yorumlardan alıntıdır. UKİM'de neler olup bittiği hakkında fikir olması açısından bilgi amaçlı buraya yapıştırıyorum.

    quote:

    UKİM başakşehir eğer yurtdışından değeri yüksek yada Türkiyeye girişi yasaklı olan birşey gönderilmesini istediyseniz,size gönderilen kargo içeriği burada inceleniyor.Ben değeri 35 usd olan bir drone istemiştim,sipariş takip numarasıyla gönderilen ürünün nerede olduğunu takip ederken ürün bir anda AVPİM den direk yerel posta merkezine gitti yani UKİM,Gümrük yüzü görmeden teslim edildi.Bende satıcıya benim siparişim başka birine teslim edildi dedim ve satıcı mükerrer bir takip numarası verildiğini,ürünü tekrar göndereceğini söyledi ve gönderdi,işte olay burada başladı sipariş AVPİM e ulaştı Gümrüğe girdi buradan UKİM e geldi orada beklemeye başladı.Aynı ürün gümrük denetimi olmadan daha önce teslim edildi fakat benim ürünü gümrük denetiminden 45 TL ödeyerek teslim aldım.Çalışanlar ne yapıyor orada diye serzenişte bulunanlar var kızanlar var herkes sonuçta büyük bir heyecanla satın aldığı ürünün kendisine ulaşmasını dört gözle bekliyor,hayal kırıklığı yaşamak istemiyor haklısınız.Bazende süreli bir beklenti oluyor evrak tarzında şeyler hop oturup hop kalkılıyor ne zaman gelir işlerim hallolur diye.Ben UKİM de şunu gördüm oraya gelen herkes hizmet alabilsin diye tüm çalışanlar seferber ve yardımcı oluyorlar,gümrük değerlendirmesi içinde yaklaşık aynı şeyi söyleyebilirim çünkü eğer Gümrük kurallarını tam anlamıyla uygulamaya kalksalar oradan çok zor ürün teslim alırsınız.İşlerin yavaş ilerlediğini düşünüyor olabilirsiniz UKİM için ama milyonlarca gönderiyi işleyen ayıran kaç kişi olmalı sizce ve bu hergün olan birşey yani kolay iş değil aksama gecikme olması oradaki durumu görünce gayet normal geliyor.Bu arada yurda getirilmesi yasak olan ürünleri iyi araştırır ve ona göre sipariş verirseniz üzülmezsiniz çünkü orada geçirdiğim 2 saat süresince genelde kozmetik,ilaç,cep telefonu gibi ürünlerde büyük sıkıntılar yaşandığını gözlemledim.




  • Arkadaşlar ben başıma gelenleri yazayım sonra referans olsun.

    Öncelikle ben bugün UKİM'e giderek paketimi aldım. Ben gittiğimde 15-20 kişi sıra vardı. Birçoğunun gönderisi geri iade edilmiş.

    Süreç şöyle işliyor, kargonuzun içeriğinde malzemenin değeri tespit edilemezse size ihbarname gönderiliyor. 7 günde istenen belgeleri yolladınız yolladınız yollamadınız ürünler aynen iade.

    Bana ihbarname henüz gelmedi ben de beklemedim zaten. UKİM'e girdikten PTT işyerinde bekliyor yazısını görür görmez gittim.
    Girer girmez içeride bir kapı var zaten DANIŞMA yazıyor. Oraya takip numaranızı söylüyorsunuz, onlar içeriye bir kağıt veriyorlar ve sizi bekleme bölümüne alıyorlar.

    İçeridekiler kargoyu bulup sizi çağırıyor. Beraberce paketi açıyorsunuz. İçindekiler soruluyor, ödeme ekstreniz ya da ürünün fiyatını gösteren bir sayfanın çıktısını götürün mutlaka. Ekran görüntüsü de olabilir birisinde çıktı yoktu sadece fotoğraf vardı onunkini de verdiler.

    Benimki 20 pound du. Gümrük limitini geçmiyor dediler ve vergi almadılar. Sadece 5 lira inceleme ücreti verdim paketimi aldım geldim.

    İçeri girdikten 30 dakika sonra işim bitip çıkmıştım ama bu yoğun saatlerde böyleymiş. Normalde kimse olmuyor dediler ama bugün baya yoğundu.

    Paketinizin üzerinde fiyat veya fatura varsa muhtemelen beklemezsiniz. Benimkinde fiyat falan yoktu, 2.el aldığım bir üründü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxMESA -- 18 Ocak 2019; 17:10:51 >




  • bundan yaklaşık aliexpresten yeni üye indirimi ile birlikte 40tl ye araç içi blutooth cıhazı aldım.siparısı verdıkten bır hafta sonra kargoda oldugu hava yolu ıle ulkemıze gonderıldıgı yazıyordu.koruma suresının bıtmesıne bır hafta kala satıcı ıle ıletısıme gectım,kargomun yolda oldugunu soyledı fakat kargom bır 50 gundur yolda.dısbute acmalımıyım,urunumun nerede oldugunu nasıl ogrenebılırım.
  • cervinff kullanıcısına yanıt
    Pim her aradığımda cevap veriyor. 4 gündür her gün arayıp sordum bekleyin yoğunluk var vb. Dediler ama o kargodan sonra gelenler pimden direkt çıkıp geldi ama o kargo 6 gündür pimde yatıyor bu benim canımı sıkıyor. Diğerlerinden ne farkı var da bekletiyorlar.
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt
    AliExpress siparişler kısmında takip numaranı

    http://gonderitakip.ptt.gov.tr sorgulayabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxpl

    AliExpress siparişler kısmında takip numaranı

    http://gonderitakip.ptt.gov.tr sorgulayabilirsin
    R……… .N takip numarali.paketiniz hala transit durumundadir.2019.01.23 de ulasmazsa lutfen destek ekibimizle iletisime gecin yaziyo. Ancak satici koruma suresini 02.20.2019 a kadar uzatti. Siparisleruniz i tiklayinca 01.23.2019 yaziyo. Siparis detaylarini tiklayinca 02.20.2019 yaziyor koruma suresi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt
    İstersen takip numaranı paylaş bakalım koruma süresi uzamış 02.20.2019 ulaşmada anlaşmazlık açabilirsin

    AliExpress.com ayarlar kısmından Türkçeyi seçebilirsiniz kolay kullanım için yada Google Chrome kullanıyorsanız sayfayı Türkçeye çevir diyerek kolay kullanım sağlaya bilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxpl X kullanıcısına yanıt
    RY426374329CN sorun aslında bır arkadasın hocam nasıl oluyor ben pek bılmem
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt
    02.12.2018 tarihinde Çin den Türkiye ye gönderilmiş ama daha Türkiye ulaşmamış görünüyor benim anladığım

     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12451246124712481249
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.