Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (1211. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
30.145
Cevap
686
Favori
1.819.065
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12091210121112121213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben alibaba dan 170 dolar degerinde bir urun aldim. Ups firmasi ile gonderildi ve kargo ucreti olarakta 225 dolar odedim. Simdi soyle bir durum var. Bu urun cuma gunu turkiyeye geldi aksam 4 gibi ve benden yetki belgesi istendi. Hemen yetki belgesini hazirlayip tekrar mail olarak gonderdim. Pazartesi gunu teyit etmek icin aradim ve yetki belgesinin geldigini su anda urunum gumruk memurlari tarafindan kontrol edilecegini icerisinde ne oldugunu kac dolar para odedigimi ve varsa dekontlari istediler bende hepsini gonderdim. Bugun sali ve gumruk musavirligini aradim ups in. Gumruk icin belgelerin onaylandigini soylediler fakat vergiyi odemek icin nereye kac para yatiracam gibisinsen bir donus olmadi. Yarim 3. Gun ve ups in musteri hizmetlerini ariyarak ardiye olayini sordum nasil isliyor diye. Telefonda bayan arkadas ilk 3 gun ardiye ucreti yok 3. Gunden sonra ardiye ucretinin olacagini soyledi. Simdi soyle bir durum var. Benden belgeleri istediler ve ben hemen gonderdim. 3 gun olmasina ragmen vergiyi odemek icin herhangi bir bilgilendirme gelmedi ve gumrukten onaylandigini soyledi. 3 gunden sonra ki bu adriye ucretini benden nasil talep ediyorlar? Ben nerden bileyim benim urunumu ardiye ucreti alabilmek icin depolarinda bekletmediklerini. Bunun icin bir cozum var mi acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: doruk91

    Akıllı saat hocam yaklaşık 15 euro idi

    şuanda

    PTT İşyerine Sevk Edildi
    İST.ULUSLARARASI PİM
    İST.ULUSLARARASI PİM

    olarak değişmiş gözüküyor

    Alıntıları Göster
    UKİM'e gitmesi yüksek olasılık. Saatler genelde gümrük kontrolüne girer. Akıllı saatin sim kart girişi varsa yasaktır geri gidebilir.
  • suleymanbegic kullanıcısına yanıt
    yok maalesef. Önceden gün sınırlaması da yoktu kişisel ürünlere ardiye ücreti ödemiyordunuz ama şimdi imzalayıp gönderdiğiniz taahhütnamede ardiye ücretini kabul ettiğinizi onaylıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Conqueror26

    20 dolar alındı hocam. Sadece kargo ücreti astronomik olduğu için sordum tamam dediler. 174 dolar yani. Ben 99.99+20 dolar toplamda 119.99 dolar ödeme yaptım karta da yansıdı. Sipariş verilmeden tekrar sordum hızlı kargoyu seçebilir miyim diye elbette dediler. Ücret almayacağız. Benim asıl korktuğum vergi ödedim ama kargo şirketi değişir de bana vekaletname falan isterler mi konusu. Benimki bilgi kirliliğidir umarım. Eğer böyle bir şey yoksa kimsenin kafası karışmasın diye zaten mesajları sileceğim ama cevabını daha bulamadım maalesef.
    Ne ile geliyor DHL mi? takip no nedir?
  • Hocam newegg'den laptop aldım, newegg'de amazon gibi vergisini ve kargosunu peşin alıyor. Gümrükte bir sorun çıkar mı sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cervinff

    28 Kasımda yola çıkmış daha var gelmesine.
    Ama en son başakşehirden arnavutköye gönderilmiş hatta ordanda sevk edildi diyordu muhtemelen ilçeme doğru Şuan ise girilen bu bilgiler sitede görünmüyor Silinmiş Dünde bi ara böyle oldu sonra geri gelmişti Bugün yine silindi gelmedi bilgiler
  • HeiLi kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum. ödemenizi belgeyebiliyorsanız sorun çıkmayacaktır.
  • Newegg faturayı yolladı, faturada şu kısım var "Duty & VAT/GST:" ve bu kısmın karşılığında da bir fiyat var. Bu şekilde sorun olmaz yani değil mi?
  • PTT ve anlaşılamayan terimleri... "PTB'den Çıkarıldı" diyor şimdi de. PTB, Posta Teslim Bordrosu demekmiş de yine bir anlam ifade etmiyor.
  • Hocam biraz önce verilmiş kargoya. Ups yazıyor ve 1Z97.. ile devam eden bir takip numarası var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 4 Aralık 2018; 21:46:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Betthan

    Merhabalar

    İlk defa yurtdışından birşey sipariş ettim, o da yasaklı bir ürün. 14 pound olduğu için geçer diye düşünüyordum. Cahil ben pim'in gümrüğünden çıktı yazısını görünce adeta havalara uçtum. O gün hava yağmurluydu mesela ama benim için güneşler açmış gibiydi. Daha sonra değişik ve farklı ibareler görüp işi araştırmaya başladım ve ukim ile tanıştım. Tam ukimin gerçek gümrük olup çetrefilli bir mecra olduğunu öğrendikten sonra muhtemelen asla elime ulaşmayacak kargom Ukime gitti. Posta Teslim Bordrosu Mübadele Servisine Geldi yazdıktan sonra ertesi gün de Ptt işyerine geldi yazısıyla karşılaştım. Bu son iki hareket Ukim de gerçekleşti. Heralde bundan sonra zimmet edildi gibi bişeyler göreceğim anladığım kadarıyla. Sadece ilk/son ve tek bir sorum olucak buradaki engin bilgi ve tecrübe sahibi arkadaşlara;

    Kargonun ukime gitmesi demek istisnasız kesin açılıp bakılacak demek mi? Çünkü üç tane minik şişede cilt bakım ürününü pim de neden es geçemediler de ukime yolladılar anlamadım. acaba ukimde gözden kaçar mı, yada öyle bişey hiç oluyor mu merak ettim. Teşekkür ediyorum
    Evet birkaç gün önce sorup aldığım cevabım bugün Zimmet Edildi yazısını da görmemle kesinleşti. Şimdi başka bir sorum daha olucaktı bilgisi olan arkadaşlar yadımcı olursa çok sevinirim.

    Ürünüm zimmet alındı bundan sonraki süreçte benim internet sitesiyle bağlantıya geçmem gerekiyor mu yoksa ürün tekrar menşeine gidince onlar bana paramı geri ödeyecekler mi?

    İrtibata geçiceksem de tam olarak nasıl olur bu işler koskoca site mail adreslerine mail atsam beni görürler mi? bilmemek ayıp değildire sığınarak bukadar absürt sorular sordum affola

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar arkadaşlar çinden aldığım saat 5 gün önce istanbul'a girdi ama pttde tık yok. Bir sorun olabilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce istanbul dışında olup aramex ile gearbestten sipariş verip ürün bedeli düşük gösterildiği için siparişi ithalat kapsamına giren ve evrakları kendi alıp gümrük işlemlerini kendi yapması istenen oldu mu?

    İzmirdeyim. 5 sene önce dhl ile böyle birşey yaşamıştım ancak dhl siparişimi izmire yollamıştı ve adnan menderesten kendim çekmiştim.

    Aramex in illaha sabiha gökçene gidilmesini istediğini ve başka şehre yollamadığını ya da gümrük müşaviri ile aracılık yapıp afaki rakamlar çıkardığı hakkında şikayetler var.



    Mesaj 18:30 da geldi hemen geri aradım ancak mesaileri bitmişti. Siparişim roborock s55 Gearbestin bedeli düşük göstermesinden dolayı ithalat olarak gümrüğe bırakıldığı söyleniyor ancak arkadaşlar genelde sabiha gökçende işlemleri kendi yapmış. Tecrübeli arkadaş varsa İzmirden siparişim için nasıl bir yol izlemem gerekir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Betthan B kullanıcısına yanıt
    Nerden aldıysanız oraya mesaj atıp ürünü teslim alamadığızı ve gümrükten geri iade edileceğini bildirip ödediğiniz paranın iadesini talep etmeniz gerekir. aliexpress amazon gibi sitelerde iade prosedürü bellidir. Ne üdüğü belirsiz bir yer değilse iadenizi yapacaklardır.
  • Arkadaşlar banggood.com üzerinden türkiye hızlı kargo ile ürün aldım. teslim edildi gözüküyor yurtdışı sorgulama sayfasında.. ALJ..... ile başlayan kod. ptt den sorgulattım çıkmıyor. hangi şirket üzerinden geliyor acaba mng mi ptt mi ?yada başka mı ?
  • Drone sipariş vermiştim. Son hareket bu şekil, gümrük vergisi de çıkmış. Kaç günde teslim edilecek bilmiyorum. Teslim edildikten sonra buradaki arkadaşları bilgilendireceğim. Drone 500 gram altıydı.
     TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI
  • rcr R kullanıcısına yanıt
    Ticariye girmez ,alt tarafı robot elektrik süpürgesi değil mi aramexle telefonla irtibata geç ;gearbestten faturayı aramekse gönder %20 vergi alırlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendim için Yurtdışından Supplement ve vitamin almak istiyorum.yardımcı olabilecek var mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SORGUMEMURU S kullanıcısına yanıt
    Gearbestin tam değer yazması sayesinde dediğiniz gibi olmuş görünüyor.

    Ne yazık ki benden önce sipariş verenlerin siparişi düşük bedelle yazıldığından çok kötü tecrübeler yaşamışlar.
    ürünleri katı ithalat kapsamına alınmış.
    Ancak gearbest durumu düzeltmiş görünüyor.
  • 
Sayfa: önceki 12091210121112121213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.