Şimdi Ara

Tüm bu uğraş yüzde 38 performans farkı için mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rtx 4070 ile mobil rtx 4070 arasında yüzde 38 performans farkı gözüküyor. Rtx 4070'in sadece kendisi bile laptop'tan fazla yer kaplıyor. Bu kadar uğraş, yer kaplayan kasalar yüzde 38 fark için mi? O fark da bir sonraki nesil kartlarda sona eriyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



    _____________________________
  • OrcunFix kullanıcısına yanıt


    5500u işlemciye entegre olarak gelen Radeon Vega 7 zamanın kaslı kartı GTX 285ten yüzde 90 fazla performans veriyor. Zamanla dandik onboarda bile yenilen bu kartların ultra devasa olanlarını almak bana mantıklı gelmiyor.




    Ben linkteki ürünü aldım ve beni uzun yıllar götüreceğini düşünüyorum. Üzerindeki Ryzen 9 8945H işlemciyi veya ramleri değiştirmek zorunda kalacağımı düşünmüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OntheOriginoftheWorld -- 11 Kasım 2024; 13:32:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • %38 fark az mı antika 285 ile güncel gpuları kıyaslamak ne alaka? bir sonraki nesil sadece laptoplar için mi geliştiriliyor?



    Tüm bu uğraş yüzde 38 performans farkı için mi?
    _____________________________
    ASUS P5Q3 DELUXE/WI-FI P45 CORE 2 QUAD Q9650 ASUS V60 CPU COOLER CORSAIR DOMINATOR (4x2) 8GB DDR3 1600 MHZ ASUS 9800 GTX+ TOP
    CORSAIR OBSIDIAN 750D ASUS VX239H AH-IPS LED WD CAVIAR BLACK 1TB CORSAIR RM650 80+ GOLD ASUS DRW-24B5ST
    LOGITECH G510 KEYBOARD LOGITECH G402 HYPERION FURY LOGITECH G230 HEADSET LOGITECH Z623 2.1 THX
  • OntheOriginoftheWorld O kullanıcısına yanıt

    Şimdi burada sıkıntı şu, gtx 285 dediğinizi gpu tam 2008 model. Teknoloji de 2008'den taaa 2024 yılına kadar çağ atlandı. 2008 yılında doğan çocuk bile şuan liseye gidiyor öyle değil mi ? kıyasladığınız şey çok absürd bir durum. Ha evet bu gelişim tabi ki güzel onboard gpu ile zamanında en güçlü kartlarını devirmek güzel birşey o ayrı.


    Notebook güzel ama 70 bin liradan bahsediyorsunuz. Şu cihazda mesela bir furmark birde aida64 ile cpu'u benchmark yapsanız totalde her halde 90 küsür dereceleri görürsünüz. 16 gb bellekte bu arada yetersiz, onu 32 yapmanızda fayda var. Yeni nesil oyunlar artık iyi bir bellek istiyor. MS flight simulator mesela sağlam kullanır belleği. 32 yapılırsa daha iyi olur ama bu cihaz mesela 3 sene sonra ne durumda olacak ? ömrü ne kadar uzun yani ? anca bu cihazda ssd veya bellek upgrade yapılabilir o kadar.


    Notebook'un tabi avantajlı konuları elbette var taşınabilir cihaz sonuçta, ama bu kadar büyük meblağları da vermek bilemiyorum sizin tercihiniz.

    _____________________________




  • konu o kadar boş ki konu dışı bölümündeyim zannettim.

    _____________________________
    ryzen 5600'asus prime b450m-k'16 gb rtx 4060ti '32 gb 3200 mhz'970 evo plus 500gb m2 ssd'4 tb hdd
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.