Şimdi Ara

Tüm ayrıntısıyla led tabela yapalım(ilgilenen herkes buraya) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
4
Favori
102.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her türlü led tabelayı ortağım yapıyor yaptırmak isteyenler forumun ismini verirse ucuza yaptırtabilirim saygılarımla...
  • arkadaşlar burda öğrenmek istediğim tek şey 1 metre led ışık kaç volt
  • bence burada yapılmak istenenin ne oldugu tam açık değil, yapılacak tabela animasyonlumu yoksa düz ışıklandırmamı.animasyonlu kayan uçan yazı isteyen arkadaşlar ,, bi mono yazı yaplımda ilk başta sonra full animasyon -rgb vs tabelaya geçelim . tabela imalatcısı dolu maşallah yaptırmak isteyene yardım eden edene..bi yandanda armut duş yok pic-mic diyip milletin gözünü korkutanlar,,kimse kimsenin ekmeğinde gözü yoktur rahat ol Allah herkese rıskını verir merak etmeyin korkmaya gerek yok..a
    animasyon hazır kartlar kaç kanal isteğe bağlı internette bi sürü ne gerek var işin en dibine girmeye ,,eminim pic programlama ve kart imal edecek bilgimiz olsa yinede bi zorluk sunarsınız .. kardesşim LED nasıl üretilir diye bi sorunum yok yada pic programlayıp kart imal etme k hiç derdim yok...
    derdim bu plastik ne tarzda bir plaka ,renklimi renksizmi satılıyor,,folyo felan yazmış bazı sitelerde arkasınamı çekilecek ,ledleri dizmek delmek el becerisi, ledleri sudan nasıl koruyacağız bi bunları bilsek en baştan gersi gelir ...hiç bir elektronik bilgisi olmadan soru soranlara bende karşıyım hevesliyseniz forumu takip edip bişeler öğrenin 1 metre led kaç volt derseniz kimse kaale almaz




  • 1 metre led kaç voltmu?
    bunu soran adama tebrik
    1 metre led nasıl dizilmiş seri-paralel arada direnç varmı varsa değeri nedir led katalog bilgileri nedir çektiği akım değeri vede her led kaç volt gerilimde buna benzer çok soru var.
    ama eğerki dolmuş yada arabalara takılan şerit led'lerden kast ediyorsanız onlar genelde 12volt ile çalışır ister 10cm ister 10metre fark etmez 3'erli gruplar halinde kesedebilirsiniz gerilim 12v akım şerit led'in uzunluğuna göre artar.

    ben bu işi yapmıyorum sadece okulda 2 metrelik kayan yazı tabela yapmıştım amacım sadece bilgi vermek.
    tabela yapacak arkadaşlarada önerim çok zor değil en basidinden pic programlamayı öğrenin 2-3 saatte işinizi görecek kadar programlama ögrenirsiniz.
    malzeme olarak plexiglass kullanılıyor kalınlığına desenine yada ultraviyole özelliğine falan bağlı olarak fiyatları değişiyor 1 tabaka falan alanlar pek kar sağlayamaz toptan alımlarda yarı yarıya fark eden yerler var dış çerçeve kimisi alüminyum kullanır kimisi plexiglass çerçeve hazırlar led sıralaması için ledin bilgileri önemlidir örneğin 2volt kırmızı bir led ile 12 volt'a 6 adet led bağlanır direnç konmaz ama parlak beyaz led için 3 adet bağlanır düşük değerli direnç konur bunları örnek olarak verdim eğer tabela yapmak istiyorsanız elektronik bilginizin en az giriş sevyesinde olmalıdır örneğin 9v pile 2 adet led bağlayınca kaç ohm direnç bağlayacağınızı bilmeniz gerekir bu hesapları basitten öğrenirseniz tabela yapımında zorluk yaşamazsınız sebebi burda birisi 3 led'e 12 v ver der siz gider düşük gerilimli düşük akımlı led kullanırsanız bütün ledler patlar(bozulur) bunlar için azda olsa elektroniği bilmeniz gerekir diye düşünüyorum herkeze kolay gelsin umarım sorunsuz halledersiniz.




  • arkadaslar sakın yok insanlar para kazanıyor çok zor diye düşünmeyin iş gerçekten kolay sadece malzeme eksikliği yüzünden biraz sabır gerekiyor.evde oturup yaklaşık 1 yıl önce yaklaşık 40*30 tabela yaptım ve bir senedir hiçbir sıkıntı yaşamadan çalışıyor.ledleri yerleştirceginiz malzemenin adını tam olarak bilmiyorum ancak reklamcılarda bulabileceginiz beyaz kesilebilir bir malzeme var ona sticker yapıştırarak led dediklerini açtım ve ledleri nakış işler gibi tek tek yerleştirdim.yerleştirmeden önce yazacagım font yazı ve diger resimleri çıktı alıp 1cm aralıklarla işaretledim, işaretli yerlere uygun renklerde ledleri yerleştirdim.sonra yukarda konustugunuz gibi kırmızıysa 4 , diğer renklerse 3 er tane koyup uçlarına uygun direnç ekleyip bir ucunu 12v bir ucuna verdim.eger animasyon yapmayacaksanız direk voltajın diger ucuna bagladıgınızda zaten ledleriniz yanacak fakat animasyon istiyorsanız biraz oturup pic yada mikroişlemci bilgisi gerekiyor. ama animasyonsuz tabela için sadece ledin artısı eksisi ve takacagınız direnç degerini seçmeniz yeterli.bizim için zor kısım ne derseniz ? reklamcılarda cnc tezgahı oldugundan adamlar çatur çutur malzemeyi işleyip ledleri yerleştiriyor, biz ise tek tek ugraşmak durumda kalıyoruz yoksa tüm kullanılan malzemeler aynı, led fiyatı olarakta ben gittigidiyorda 750 tanesini 75 liaraya almıştım belki daha ucuza bulabilecek arkadaslar bile vardır aramızda.boş bir zamanımda yaptıgım tabelanın videosunuda ekleyecegim , biraz elektronik bilgisiyle gerçekten yapabileceginiz birşey size tavsiyem gözünüzde büyütmemeniz .. kolay gelsin ...






    video cep telefonu oldugu için kötü oldu kusura bakmayın , kolay gelsin tekrar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuccukpirana -- 21 Eylül 2011; 23:52:26 >




  • kuccukpirana adlı arkadaşa katılıyorum çok zor birşey değil. Ben babamın dükkanına yapıyorum şuanda ve konuyu görünce sizlerle paylaşmak istedim.
    Öncelikle Tabela yapımında kullanılan "Mantar led" adlı geniş açılı ledler kullanmamız gerekiyormuş.
    Dün 40 tane beyaz alıp deniyim dedim adam 12 lira dedi (İnternette 100 adet 5,6 Lira :D)o anın verdiği heyecanla aldım(Tamam kabul ediyorum kazıklandım :D)
    3 Volt'muş her biri yani buda demek oluyor ki 12 volt kullancağım için 3 adet led ve 1 adet 180 ohm direnci seri bağlıcam. Eve gelip bi denedim. Gayet güzel :) Fazla para verdiğim için bana öyle gelmiş olabilir :D Az önce kırtasiyeye gidip karton ve resim kağıdı aldım ve başladım.
    http://imageshack.us/photo/my-images/10/03012012103.jpg/

    Öncelikle harflerin boyutunu şeklini vb şeyleri ayarladım sonra kareli defter üzerinde yerleştirdim.
    http://imageshack.us/photo/my-images/521/03012012104.jpg/

    http://imageshack.us/photo/my-images/707/03012012105.jpg/

    http://imageshack.us/photo/my-images/443/03012012102.jpg/

    http://imageshack.us/photo/my-images/15/03012012106.jpg/

    Şekildede görüldüğü gibi Karelerden yararlanarak bir kare boş bir kare dolu olarak çizdim sonra bu mantar panoların üstüne kağıt gibi şeyleri tutturmak için kullanılan iğne gibi şeyi kullanarak kareli kağıdı altta karton üstünde resim kağıdı olacak şekilde üstüne koydum ve işaretlediğim yuvarlakların içine ledin bacaklarına göre delikler açtım. ( Kabul etmeliyim ki ellerim ağrıyo Daha ilk harfte :D)
    Şuanda ledlerim 41 tane olduğu için (Led'i satan abinin eli boldu 1 tane fazla vermiş ) Sadece T Harfini yaptım. Bugün Gıda çarşısına gidebilirsem ordan bi kaç yüz tane daha led alıp bugün bitirmeyi planlıyorum. Bitirdikten sonra tek sorunum pic ile programlamak kalıyo ki pic bilmiyorum :) Yada oda olmazsa 7476 JK flip-flopları kullanarak 1-2-4-8 saydırıp çıkışlara gelen gerilimi transistörlerle tetikleyip her bir harfin tetiklemesinde kullancam. Transistörle röleyi sürüp röle üstündende her harf için ayırmış olduğum led grubuna :) Umarım ledleri bugun alabilirim :) Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)




  • @dex2210 sen en iyisi PIC öğren güzel efektlerde yaparsın. Flip Flop falan uğraşma 1 günde tabela yapacak bilgiyi öğrenirsin.
  • Sağol Yüzbaşım şu ledlerin yerleşimini halledeyim hem arkadaşlara yardımcı olması için resimleri yüklerim hem de pic derslerine bi bakarım :)
  • dex biraz basit kaçmış yaw :D

    benim yaptığım çalışmaya ısındım birden :)

    neyse ben de bu iş için bi çalışma yaptım ve tabelaya koyacağım logoyu bir dizi işlemden geçirip ledleri ARES üzerinde yerleştirdim. toplamda 2117 adet led gitti.
    resimler sırasıyla şöyle

    1
     Tüm ayrıntısıyla led tabela yapalım(ilgilenen herkes buraya)

    Th3r4p1sT

    2
     Tüm ayrıntısıyla led tabela yapalım(ilgilenen herkes buraya)

    Th3r4p1sT

    3
     Tüm ayrıntısıyla led tabela yapalım(ilgilenen herkes buraya)

    Th3r4p1sT

    4 Bu aşamada bitmap dosyasını ARES e atıp ledleri resim üzerine yerleştirdim. sonra bitmap dosyamı sildim ares ten.
     Tüm ayrıntısıyla led tabela yapalım(ilgilenen herkes buraya)

    Th3r4p1sT

    5
     Tüm ayrıntısıyla led tabela yapalım(ilgilenen herkes buraya)

    Th3r4p1sT

    6 biraz zoom yapılmış şekli.
     Tüm ayrıntısıyla led tabela yapalım(ilgilenen herkes buraya)

    Th3r4p1sT

    bu resimleri filan yaptım.
    mikroişlemci ve programlama konusunda sorunum yok. o konuları hallederim.

    eksiğim olan noktalar,
    - led tabelada zemin olarak ne kullanılır veya hangi zemin daha iyi olur?

    - ön kapak olarak şeffaf pleksiglas kullanmayı düşünüyorum su filan girmesin diye. ama arka kapak için ne kullanılabilir? malum pleksi pahalı bayağı :)

    - mikroişlemci ve programlama ile ilgili sorunum yok ama ledleri sürerken nasıl bir transistör kullanılacak, bağlantısı nasıl yapılacak gibi sorunlarım yine baş gösteriyor.

    - bir başka soru ise, ledleri zemine yerleştirirken ledin genişliği kadar delik açıp arkadan yerleştirmek mi? yoksa sadece ledlerin bacakları için delikler açıp ledleri önden yerleştirmek mi daha iyi ışık ve sonuç verir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Th3r4p1sT -- 7 Ocak 2012; 14:43:01 >




  • Arkadaşlar merhaba , paylaşımlarınız çok güzel.Özendim doğrusu.Matematik öğretmeniyim , amatör olarak elektronikle ilgiliyim.320 saatlik bir mikrodenetleyiciler kursu aldım , sizin kadar iyi olmasam da işimi görecek kadar pic bilgisine sahibim ( 16f84A - 16f877A ) , Proteus öğrendim ve yazılımları microcode studioplus da yazıyorum.Ama işte led tabelanın kasası vs gibi fiziki unsurları nasıl temin edilir , yaptırılır hiç bilgi ve deneyim sahibi değilim.İstanbul / Bağcılar da ikamet ediyorum.Bilgilerini paylaşmak isteyen olursa ben de bildiklerimi paylaşmak isterim ( 2 yıl elektronik öğretmeni ile ev arkadaşlığı yaptım ve hatrı sayılır paylaşımlarda bulundum sağolsun )...Teşekkür ederim şimdiden..Tekrar tebrikler...
  • arkadaşım sana bir şey danışmak istiyorum
    bana yardımcı olursan sevinirim
    ares diye bir programdan bahsetmişsin şu linkte
    http://forum.donanimhaber.com/m_41258023/tm.htm
    bu programı nerden indirebilirim ve bu işlemleri sırasıyla nasıl yapabilirim bana anlatırsan sevinirim.
    Şimdiden teşekkür ederim..
  • Th3r4p1sT üye arkadaşım

    arkadaşım sana bir şey danışmak istiyorum
    bana yardımcı olursan sevinirim
    ares diye bir programdan bahsetmişsin.

    bu programı nerden indirebilirim ve bu işlemleri sırasıyla nasıl yapabilirim bana anlatırsan sevinirim.
    Şimdiden teşekkür ederim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sosyetem272


    Th3r4p1sT üye arkadaşım

    arkadaşım sana bir şey danışmak istiyorum
    bana yardımcı olursan sevinirim
    ares diye bir programdan bahsetmişsin.

    bu programı nerden indirebilirim ve bu işlemleri sırasıyla nasıl yapabilirim bana anlatırsan sevinirim.
    Şimdiden teşekkür ederim..

    ares programı aslında proteus paket programının bir alt programıdır ve baskı devreleri bilgisayarda çizmeye yarar.
    yani ares için bilgisayarına Proteus programını yüklemen gerekir. ares in kullanımı için de internette biraz araştırma yapman yeterli. çok basit bi programdır.

    işlemlere gelince;
    -önce elimdeki logoyu alıp siyah/beyaz yaptım
    -siyah beyaz logonun iç kısımlarını silip sadece harflerin çevresini bıraktım. bunun için paint veya photoshop kullanabilirsin.
    -en son da yaptığım resmi bmp(tek renkli) olarak kaydettim.
    -ares programını açtıktan sonra file menüsünden import bitmap seçip resim dosyamı programa attım.
    -aresin ölçü aracıyla ölçülerini de ayarladıktan sonra ledleri resim üzerine yerleştirmeye başladım.
    -tüm ledleri yerleştirdikten sonra da eklediğim bitmap resmimi kaldırdım ve sadece ledler kaldı

    bu arada ben sorularıma bi cevap alamadım halen yaw :)




  • sosyetem272
    arkadaşım sana bir şey danışmak istiyorum
    bana yardımcı olursan sevinirim
    ares diye bir programdan bahsetmişsin.

    bu programı nerden indirebilirim ve bu işlemleri sırasıyla nasıl yapabilirim bana anlatırsan sevinirim.
    Şimdiden teşekkür ederim..

    Sevgili sosyetem272
    İstediğin program aşağıdaki linkdedir.Türkçe yaması da vardır nasıl yapılacağını içeride anlatıyor artık bundan sonrası sana ait soruna cevap vermeyeceğim güle güle kullan.Saygılar..

    https://www.rapidshare.com/files/1247218278/PROTEUS_7_7.zip

    https://www.rapidshare.com/files/680533558/Proteus_7.7_Turkce_Yama_Paketi.rar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirkutlay -- 16 Ocak 2012; 0:17:30 >




  • Merhaba
    Ledler ne kadar küçük olursa olsun hepbir araya geldiklerinde ise görsel şölen oluştururlar adeta bir makyaj gibi,
    İnsanlar gün geçtikçe ileri seviye işlemler başarmaktadır bu demek oluyor ki bir projenın devrinin bitmesi daha gelişmişinin oluşmuş oldugunu gösterir
    Yapmak istedigi herhangi birşeyi düşünen insan
    düşüncesini gerçekleştirir ve sonunda ne düşündügünü görür
    Birşeyler yapmak istiyorsa insan ilk önce kafasında tartıp biçim ayarlaması gerekir

    Kolay gelsin
  • Evet Arkadaşlar ve abiler :D Benim küçük tabelamın ledleri yerleştirmesi ve bağlantısı bitti şimdi tek sorun çerçevede :D Tabela iç ortamda kullanılacağı için Sua lma gibi bi problemim yok. Bu yüzden normal bir çerçevecide yaptırmayı düşünüyorum bu seferlik. Tabi ki bundan sonra daha fazla yapıcam. Ötekiler için karton yerine Tabela altı olarak İnce kontrplak kullanıcam :) Öteki Tabelamıda paylaşıcam maksat yapmak isteyipte örnek arayanlara yardımcı olalaım diye :)

     Tüm ayrıntısıyla led tabela yapalım(ilgilenen herkes buraya)




  • arkadaşlar led tabelayı 12V, pic devresini de 5V'la çalışcak şekilde ayarlamıştım.
    Fakat şimdi power supply le çalıştırdığımda veya 12v luk güç kaynağı kullanıp 5 voltuda 7805 devresiyle sağladığımda devre görülmeyecek kadar sönük çalışıyor. yani iki gerilimin şasesi ortak olunca zayıf yanıyor ama iki ayrı güç kaynağıyla denediğimde gayet güzel çalışıyor.
    Bu işi tek güç kaynağıyla nasıl yapabileceğimi bilen varmı?
  • Ne yazık ki bir fikrim yok :/
  • "12v luk güç kaynağı kullanıp 5 voltuda 7805 devresi" bunu devreyi kendinmi yaptın veya yaptıysan ben hazır alıp takıyorum gayet sorunsuz calışıyor. devreyi hazır alıp tak sorunun düzelir hocam
  • bu tabelaların kasasından nerede bulabılırım
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.