Şimdi Ara

Tulpar T5 V13.1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnceleme videosu gelmiş ancak bilgisayarın sıcaklık değerleri çok yüksek geldi bana. Siz ne düşünüyorsunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi garip1mühendis -- 18 Temmuz 2017; 14:36:16 >







  • Sağ tarafa havalandırma çıkışı koymakta neyin nesi. Böyle saçmalık olmaz. Yapacaksan arkaya yada sol tarafa yap bari. Fareyi o sıcakta nasıl tutacak insanlar.
  • RandomT R kullanıcısına yanıt
    Onu geçtim 92-93 derecelerde CPU sıcaklığı normal midir sizce?
  • garip1mühendis G kullanıcısına yanıt
    1060 olmasına verin diyeceğim ama diyemiyorum da.
  • dün bu pc aldım arkadaşlar oradaki beyefendi ile bu konuda konuştum bana dediği şu şekil de bilgisayarı çok zorladıklarını üst düzey oyunları aralıksız şekilde son ayarlarda denemişler ve ısı değerleri en fazla 90-95 arası gördüklerini söyledi bunun akabinde herhangi bir donma,kapanma ve mavi ekran hatası almadıklarını belirti. Açıkcası şuan bende çok ısınma yaşamadım şuana kadar dün aldığım için 2 oyun yükleye bildim cs go ve rainbow six siege sıkıntı da yaşamadım sorularınız olursa ilerleyen günlerde daha zorlayıcı oyunlarla test edeceğim bilgisayarla alakalı sorusu olan varsa pm atabilir yardımcı olurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: garip1mühendis

    Onu geçtim 92-93 derecelerde CPU sıcaklığı normal midir sizce?

    Bu yeni nesilin termal eşiği yüksek ancak bu kadar sıcak çalışması iyi bir şey değil.
  • Bigbang61 kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı yaşamadım derken sıcaklık değerleri nasıldı? Yani bu ürünü bizde kullanırken uzun saatler açık kalacak, günboyu 90-95 derece olacak ise birgün ekran kartı veya işlemci zarar görürse ne olacak? Sizden ricam olacak pm olarak değil de edindiğiniz gözlemleri buradan aktarır mısınız diğer arkadaşlarda bilgilensin.
  • garip1mühendis G kullanıcısına yanıt
    şuana kadar 3 oyun deneme fırsatım oldu.Bunlar cs go, rainbow siege, ve playerunknown's battlegrounds özellikle pugb 3 saat kesintisiz oynadım high ayarlarda 65-80 arası fps aldım cpu ısı derecesi de 70 civarıydı. Diğer oyunlar içinde bu derecede geldi gitti açıkçası şuana kadar bu 3 oyunda ısınma yaşamadım ayrıca laptop klavyesi kullanmıyorum ama arada laptop klavyesini de kontrol ettim sizi kesinlikle rahatsız etmiyor.Gta 5,battlefield1, division gibi oyunlarını da yükledikden sonra tam emin olacağımı düşünüyorum pc hakkında.Şuan için gayet iyi duruyor

    edit:rainbow siege da 2 saat oynama fırsatım oldu 85 dereceyi gördü CPU ısısı herhangi bir donma takılma olmadı ultra da haritadan haritaya değişiyor ama 80-120 fps veriyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bigbang61 -- 16 Temmuz 2017; 5:26:59 >
  • Bigbang61 kullanıcısına yanıt
    Yüklediniz mi yeni oyunları
  • garip1mühendis G kullanıcısına yanıt
    yarın uyandığımda the division hazır olur hemen test edip yazacağım :)

    EDİT:benchmark testini yaptım vsync kapalı ultra ayarlarda Tulpar T5 V13.1

    Oyunu oynadım tes ettim 40 fps altına düşmedi ultrada,kapalı alanda 65-75 arası açık alanda 40-60 arası fps aldım Cpu ısısı en fazla 80'ne kadar çıktı.
    Gayet başarılı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bigbang61 -- 17 Temmuz 2017; 16:51:29 >




  • Bigbang61 kullanıcısına yanıt
    Bu sabah siparişi verdim, hayırlısı artık. İncelemelerimi aktaracağım sizin gibi.
  • garip1mühendis G kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun :) memnun kalacağına inanıyorum :D
  • Bigbang61 kullanıcısına yanıt
    Odanizda klima mevcut mu? Laptop sogutucu kullaniyor musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La_Quica -- 18 Temmuz 2017; 8:26:20 >
  • Soğutucu kullanıyorum :)
  • Bigbang61 kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar elime ulaştı, ancak ilk farkettiğim space tuşunda RGB'nin çalışmadığı ve sol alt köşede belirgin bir ısınma. Sizde durum nedir ?
  • Bende herşey gayet normal ama bir sıkıntı ortaya çıktı gibi onun araştırmasını yapıyorum gpu kullanımı bazen düşüyor bu sebepten dolayı 5-6 saniyelik fps düşüsü yaşıyorum örnek verirsem gta 5 de high ayarlarda 70-80 alırken gpu kullanımı düşünce 50 fps geriliyor
  • Bigbang61 kullanıcısına yanıt
    50 fps geriliyor derken 80den 30a mı düşüyor yoksa 50ye mi? Bilgisayarın sol alt kısmında ısınma yok mu sizde?
  • garip1mühendis G kullanıcısına yanıt
    80 den 50 FPS'ye düşüyor
  • Kullanan arkadaşların son yorumları nelerdir acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imagine_breaker

    Kullanan arkadaşların son yorumları nelerdir acaba?

    Artılar:
    + Ürün 1060 performansını kesinlikle veriyor. Referans FPS değerlerini alabiliyorsunuz.
    + Stress ve benchmark testlerini başarıyla geçiyor. Isınma sonrası çok fazla fps düşüşleri olmuyor. en azından bench testleri öyle.
    + Monitör kalitesi iyi, ışık sızması yaşamadım.
    + Kasa plastik, plastik ama kötü bir plastik değil , parmak izi bırakıyor basit bi bezle silinince hemen geçiyor.
    + Fiyatı muadillerine göre hakikaten uygun. hem 250gb SSD olsun hem 1060 olsun fiyat olarak rakibi yok gibi.
    + Monster fan,cpu optimizasyon uygulaması başarılı.
    + 15 inç monitör taşımaya uygun. Çok ağır olduğunu söylemem. Pil süresi iyi. Klavye ısıklandırması iyi. şekilli falan :)
    + Taşıma çantası şık güzel bi çanta



    Eksiler:

    - Ürün fırın gibi ısınıyor. 26 derece klimasız odada youtube falan gezinirken 60-65 derece, gpu çok kasmayan cpu isteyen oyunları oynadım. CPU 83-85 derecelerde geziniyor. 2 saat sonra 90-93 ü buluyor. GPU yu 88 e kadar çıkardım ama daha gpu-bağımlı oyun oynasaydım daha çıkardı diye düsünüyorum. Uzun dönem kullanımda sorun çıkarır mı bilmiyorum. Donanımdan anlayan arkadaş varsa yorumlayabilir. Intel 100 derecenin altında bir sıkıntı olmayacağını söylüyormuş.

    - Tamam ürün ısınıyor ama neresi ısınıyor? W A S D tuşları !!! Bunu tasarlayan mühendisi tebrik ediyorum! Hatta o mühendise diplomayı veren hocayı da buradan gözlerinden öpüyorum. Neyse wasd ısınmasını sorun etmeyecek insanlar vardır ama benim için önemli bişey. Sonuçta bu bir oyun bilgisayarı.

    - Fan sesi, oyun açınca haliyle fan da hızlanıyor. Eğer kulaklık takmıyorsanız rahatsız ediyor. En azından beni etti diyebilirim. 4-5 saat oynamada kafa ütüler gibi.

    - 240 GB yetersiz kalabilir. keske yanında hiç değilse bi 500 gb HDD olsaydı. Çok mesele değil ama olsa iyi olurmuş. Fiyatına göre iyi tabiki. Ekstra alınıp takılabilir.



    Yorum:
    Ürüne kesinlikle başarısız denemez. Artı eksi meselesi. Sizin için neyin önemli olduğu meselesi. Benimle birlikte alan arkadasım baya memnun.

    Kim almayı düşünebilir ?
    Maddi olarak 7000TL lere çıkamayacak olan, gerçekten grafikli oyunları oynayacak olan ve grafikleri yüksek ayarda oynamaya önem veren, sıcaklık konusunu dert etmeyecek, oyun severlere uygun olduğunu düşünüyorum.

    Kime önermem ?
    oyun konusunda grafik takıntısı olmayan, ya da daha üst seviye bilgisayar alabilecek olanağı olanlara önermem. Sırf Fiyat Performans ürünü diye almamak lazım bence yani.

    Satır arasında da Monster markasının mağazasıyla, müsteri temsilcisiyle, teknik servisiyle çok başarılı bi firma olduğunu belirtmem gerekir. Öncesinde de kullandım. Her konuda yardımcı oldular. Hiç sıkıntı çıkarmadılar. Servis süreleri çok kısa. Müşteri odaklı çalışıyorlar. Bir türk firmasını bu seviyede görmekten gurur duydum.


    Ancak Oyun + Laptop kelimeleri pek bir arada birbirine yakışmayan kelimeler. Sık seyahat etmeyen, yeri yurdu belli bi insansanız, oyun için masaüstü pc almayı mutlaka iyice düşünmenizi öneririm. Hem 15 inç - 17 inç hatta masaüstü için 22 inç avantajı da önemli bir fark. Mağazada yanyana incelerseniz daha iyi farkedilir.

    Yazım ve imla hatalarım mutlaka vardır. affola :)

    herkese iyi oyunlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dyshi4 -- 27 Temmuz 2017; 5:0:54 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.