Şimdi Ara

Tuhaf HDD hatası hakkında :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle gerçekten yardıma ihtiyacım var ve dediklerinizi yapmaya hazırım.

Öncelikle bilgisayarım hdd den dııt diye bir ses gelmesi takılma ve mavi ekran vermesi 3-4 kez üstüste açılmama açılıp geri kapanmanın ardından açıldı ve 2 gün boyunca hiç hata vermedi hatta internetten 200gb'a yakın dosya indirdim film izledim farklı oyunlar oynadım yükledim. Sonra bugün bilgisayarımı alıp başka bir yere gittim orda açtım film izlemeye başladım 5dk sonra hdd den ddıt diye ses takılma kapanma sonra 3. seferde açıldı ve şu an 6-7 saattir hâlâ kullanıyorum. Sorun şu ki HD tune isimli programdan ve Hard Disk sentinel programlarından baktığımda damaged blocks bulunmamakta. Düzenli dosyaları temizleyen disk birleştirme kullanan yani bakımlı kullanan biriyimdir driverlarımı falan da güncellerim hep sistemi güncel tutarım. Bilgisayarımın garantisi bittiği ve bilgisayarcılar da bilmediğim için direk değiştirir hddyi falan diye malum öğrencilik param da yok :) Bu sebeplerden ötürü sizlerden yardım almak istiyorum. Buyrun ss leri de ekleyeyim istediğiniz başka bilgi varsa onları da vermeye hazırım. Yardımcı olanlara can-ı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum lütfen bi el atın :)

Tuhaf HDD hatası hakkında :/ Tuhaf HDD hatası hakkında :/ Tuhaf HDD hatası hakkında :/ Tuhaf HDD hatası hakkında :/

• Bozuk kesim yok ise ki öyle gözüküyor, harddiskin kafası bozulmak üzere. Senaryo, disk ömrünü tamamlamak üzere diyor.
    Önemli verilerinizi yedekleyin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yardım talepleriniz için, lütfen özel mesaj atmayın.
  • Bu lenova nin koydugu st1000lm014 ssdhd diskler
    Sıkıntılı biraz daha oncede denk gelmişti benzer sorun

sentinel de 12 kere okuma hatasi vermis takip etmeye devam edin demiş

Ihtimallere gelince Tasima esnasinda mekanik soklara maruz kalmiş buna bagli okuyucu kafa ignesinde bir hasar olusmus olabilir
    cok dusuk bir ihtimal cache kisminda pcb bin zarar gormus olmasida mumkun
    (Kafa arizasi -kart arizasi)

Damaged sector yani Bad sektor plaka yuzeyi uzerinde olur plakalarin saglam oldugu icin su an veri kaybin olmamistir

Birde seatools ile bak ve sentinel ile ara ara izlemeye devam et

Uyariyi alinca diski degisirsin ozel dosyalarini yedek almanda da fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 29 Mart 2016; 8:43:54 >

Bağlantı programı sıkıntısı var gibi duruyor. Güç kablolarında veri kablolarında bir sıkıntı var gibi. Bilgisayarınız masaüstü ise veri ve güç kablolarını iyice kontrol edin. Yok diz üstü ise. Hard diskinizin leptopa bağlandığı yeri iyice sağlamlaştırın. Söküp yeninden sıkıca yerine oturtmayı deneyin.
  • Bilgisayarım laptop şu an hâlâ hata vermemiş durumda ve ben ne yazık ki içini açamıyorum tecrübem yok ve tek kasa halinde batarya falan içinde kasanın olmadı bi biilgisayarcıdan bunları isteyebilirim.
    Sea Tools da kullandım şu an Long Generic testini yapıyor diğer hepsinde Pass yeşil şeklindeydi sonuçlar.
    Diskinde bir sıkıntı var gibi, gerçi sıkıntıda demek doğru değil kullanıma bağlı olarak beklenen netice gibi. Ama disk verilerinin bulunduğu yüzeyinde değil bu sorun. Okuma kafalarında olsa zaten diskinde kötü sektörler veya zayıf sektörler oluşurdu. Elektronik kısmında bir sorun var mı kestirmek güç gerçekten. Bağlantı sıkıntısı var ise ve arada hafif temassızlıklar oluşuyorsa mavi ekran hataları alman normaldir.

Diskin sağlığı biraz düşmüş ama bu durumda olan bir çok disk gördüm. Sıkıntısız olarak çalışmaya devam ediyorlar.

Diskte sıkıntı varsa sorunun çözümü biraz daha kolaydır ama diğer parçalarda sorun olup olmadığı bulmak işte sıkıntı orada başlıyor.

Aklıma pek bir şey gelmiyor şimdilik.

Kolay Gelsin.
    Yarin bilgisayarciya goturup diskin baglantilarini kontrol etmesini isteyecegim tekrar takmasini kablolara bakmasini eger sikinti devam ederse bilgileri yedekleyip yeni disk almaktan baska care yok sanirim. Yardimlariniz icin gercekten cok tesekkurler.

Kardesim diz ustude hdd direk porta takilidir herhangi bir kablo ile falan takilmaz 4 veya daha fazla vida ile kafese sabitlidir yerinde haraket etmesi cok zor .

Bariz bir kırik yoksa (o zaman zaten okumaz) Port hasarini o koca kafalar zaten anlayamaz bosuna bilmeyen birine hiç sökturme port hasarliysa anca servisi ilgilenebilir ki bunun olusmasi cok cok zor

O diske yeni firmware cikmisti diye hatirliyorum onu yukle sonra bakarsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 29 Mart 2016; 17:50:11 >
    Nereden yükleyebilirim acaba yardımcı olabilir misiniz ? Aklıma başka çözüm gelmedi ne yapacağımı şaşırmış durumdayım şu anda ne olduğunu anlayamıyorum cidden şeytan diyor al yeni bi ssd ama para sıkıntı :)

Bu arada seatoolsun çok üzün süren Long Generic testinde de Pass - ok çıktı diğerleri gibi.
    sorun ilk gelen firmware 11 de ssd cache bolumunun bozulmaya baslamasi ile alakali sanirim boyle bir feedback seagate ve lenova forumlarinda var

Surda yukleme detaylari var
    http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/004559en?language=en_US

Zaten diskinde veri kaybina neden olacak plaka hasari yok yani bu sayede testleri gecebilir fakat tam olarak saglikli da degil normal bir hdd o hatalari vermez yani yazilimsal bir durum degil ileriye yonelik izlenmesi gereken bir disk

Ozetle periyodik olarak izlemeye devam et hd sentinel ile haftalik kontroller yapip durum daha kotulediginde degisebilirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.