Şimdi Ara

TUBİTAK vetosu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
59
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yasanın Meclis'te görüşülmesi sırasında CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin, tüm yetkinin Başbakan’da toplandığını belirterek bunu “ağalık" olarak nitelemesi şiddetli tartışmalara neden olmuştu.

    YASADA NELER VAR?

    Yasa ile “Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu"nun adı, “Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu" olarak değiştirilmesi, kurumun kısa adının ise aynı kalması öngörülmüştü.

    Yasaya göre 4 yıl süreyle göreve yapacak Bilim Kurulu 14 üye ve başkandan oluşacak. Bilim Kurulu üyeliği Başbakan’ın onayıyla kesinleşecek. Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nun adı da Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma kurumu olarak değişecek.

    Bilim Kurulu, belirtilen nitelikleri taşıyan kişiler arasından biri kurul dışından olmak üzere iki başkan adayı belirleyerek Başbakan’a sunacak. Başbakan bu adaylardan birini seçerek atanmak üzere cumhurbaşkanına teklif edecek.

    Anayasa Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı verdiği ve Bilim Kurulu üyelerine bir defaya mahsus olmak üzere Başbakan’ın atama yapmasına imkan veren yasa da yürürlükten kaldırılıyordu.



    ya bu adam neden herşeyi veto ediyor anlamış değilim , 300-400 milletvekilinin düşünemediğini bu mu düşünüyor ??? cidden anlamış değilim



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.