Şimdi Ara

Ttnet ping sorunumu çözmeyip fahiş cayma bedeli istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Sakarya'da uzun süredir ping sorunu yaşıyorum ve bu konulardan pek anlamadığım için ttnet'in geçiştirmelerine hep tamam demiştim. Geçen hafta İstanbul'a ailemin yanına döndüğümde Superonline fiberde ne kadar az ping olduğunu gördüm. Ailemin evinde cs:go gibi oyunlarda 30-45 arası ping alırken Sakarya'daki öğrenci evimde ttnet ile 90-160 arası ping alıyorum ve genelde 110 ping ile oynuyorum. 2 gün önce Sakarya'ya geri döndüğümde bu ping sorunu iyice sinirimi bozdu ve internetten araştırma sürecine girdim. Modemimdeki Actual Delay değerlerinin çok yüksek olduğunu (Upstream 16ms, Downstream 11ms), modemdeki ip ile whatsmyip.com adresindeki farklı olduğunu yani CGNAT denen ip paylaşımının da bir parçası olduğumu öğrendim. Ttnet'in müşteri hizmetleri bu konulardan anlamadığı için Online İşlemler'den şikayette bulundum. Modemimdeki yüksek değerlerin düzeltilmesini ve ip paylaşmak istemediğimi belirttim. Eğer sorunum çözülmez ise sözleşmemi feshedeceğimi söyledim. Bugün beni aradılar ve hat değerlerimin gayet iyi olduğunu ve modemimdeki 100 ile başlayan ip adresinin benim güvenliğim için olduğunu ve değiştiremeyeceklerini söylediler. Sabit ip fiyatının da aylık 15 tl olduğunu söylediler. Ben ise en son olarak başka bir İSS ile görüştüğümü ve onları deneyeceğimi (Türknet) söyledim ve cayma bedelini sordum. Yaklaşık 700 tl dediler. Şimdi birkaç sorum var bunlar sırayla sorarsam daha net cevaplar alırım sanırım.

    1- Ttnet'te kalıp sabit ip almadan ve ekstra ücret ödemeden pingimi düşürtebilir miyim? En alta modem değerlerimi de bırakıyorum. Sabit ip'nin 15 tl olması çok fazla ve zaten internete ayda 94 lira veriyoruz ev arkadaşımla. (50mbps 200 gb fibernet)

    2- Türknet'in YAPA altyapısı yok ama altyapı sorgulattığımda 75mbps verebilecekleri yazıyor ve modemde de max 78mbps gözüküyor zaten. Türknet'te de aynı sorunları yaşar mıyım? Yaşarsam onlar çözerler mi?

    3- 700 tl cayma bedelinin beni gerçekten caydırmak için fazla söylendiğini tahmin ediyorum. 11 Kasım 2015'te iki yıllık sözleşme imzaladım. İlk 4-5 ay 24 mbps 75 gb tarifeyi 69 liraya kullanıyordum. Nisan 2016'dan sonra 94 liralık 50mbps 200 gb kota tarifesine geçiş yaptım. Ağustos 2016'da ise internetimi nakil ettirirken 90 tl'lik nakil parasını ödememek için sözleşmemi 2 yıl daha uzattım ve Kasım 2017'de bitecek sözleşmemi Ağustos 2018'e uzatmış oldum. Tabi bedava modem de verdiler. Ortalama ne kadar cayma bedeli öderim?

    4- Başka bir çözüm olarak internetimi başkasına versem ve onun adresine nakil ettirip onların kullanmasını sağlayıp ben kendime Türknet internette bağlatabilirim ama bu en zor çözüm çünkü tandıklarım arasında internetsiz olan kimse yok ve tanımadığım birisine de nakil ettirmek gözümü korkutur.


    quote:

    VDSL Training Status: Showtime
    Mode: VDSL2 Annex B
    VDSL Profile: Profile 17a
    Traffic Type: PTM Mode
    Link Uptime: 4 days: 23 hours: 43 minutes

    VDSL Port Details Upstream Downstream
    Line Rate: 2.243 Mbps 51.280 Mbps
    Actual Net Data Rate: 2.035 Mbps 51.197 Mbps
    Trellis Coding: ON ON
    SNR Margin: 30.5 dB 13.4 dB
    Actual Delay: 16 ms 11 ms
    Transmit Power: 4.3 dBm 13.9 dBm
    Receive Power: 0.1 dBm 9.7 dBm
    Actual INP: 5.0 symbols 5.0 symbols
    Total Attenuation: 4.2 dB 4.2 dB
    Attainable Net Data Rate: 35.699 Mbps 78.616 Mbps







  • btk şikayet et bende düzeltirler.
  • Hocam BTK'ya şikayet ettim 3 farklı konu altında. Pingimi düzeltin, actual delay'ım şu kadar, başkasıyla aynı ip'yi kullanıyorum falan diye. Umarım çözerler. Çözülürse durumu güncellerim beni gibi bu sorundan muzdarip olanlar çözüm yolunu bulmuş olurlar.
  • 700 tl değildir bence banada ilk başta fazla söylediler sonradan düşük bir ücret olduğunu öğrenmiştim yani türktelekomla işin varsa 2-3 kez teyit ettirmen lazım bunların kurum olarak düzgün iş politikası yok türk telekom cgnat a aldıysa birdaha çıkarmaz.Benim düşüncelerim bunlar.
  • btk dan da birşey bekleme türk telekomu kolluyorlar nasıl olsa!
  • Tuna152 kullanıcısına yanıt
    Valla ben de öyle düşünüyordum ama AKN konusunda iss'lerin erteleme talebini reddetmesi açıkçası bende biraz güven oluşturdu.
  • onu btk reddetmedi ulaştırma bakanlığı reddetti yoksa btk o süreyi erteleyebilirdi kendine kalsa işin içinde bakanlık olunca erteleyemediler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.