Şimdi Ara

ttnet neden upload degerlerini düşük tutuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
18.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar başlıkdada dedigim gibi ttnet neden bizi 1mbps upload hızına mahküm ediyor. niye 2 yada 3 çıkarmıyor. bu kadar zormu işin garibi aldıgımız hız 1 bile degil onu bile veremiyor. ama atıp tutmada mangalda kul bırakmıyor. ben online futbol oyunu hastasıyım . her gece işten gelince online 3.4 maç atarım ama görüyorum elin gavuru inanılmaz şekilde rahat oyun oynarken ben çogu zaman inanılmaz şekilde pas bile yapamıyorum. pes 6 buyana online oynarım. her sene aynı bir zerre ileri gidemedik . bu ülkede online oynayan bir kesim var. ve bu şerefsin kurumun si.......... de bile degil şimdi bana diyeceksiniz başka yere geç başka yokki burada. yok fiber veriyormuş en hızlı internetmiş daha ben fiberin kablolarını bile görmedim.







  • 8mbite kadar pakette max up hızı 800dür. Fiber paketlerde 2mbit upload verilmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 10 Mayıs 2013; 20:41:38 >
  • bzim buralarda ünlü bi söz vardır uplad verilmez alınır haftada bir btk uplad neden bukadar düşük şikayeti yazar isen ben şahsen her hafta dolduruyorum arda da intertimjizin neden bu kadar pahalı olduğunu sorar isen belki bir gelişme olur
  • peki dünyada bu standartmı. türkiyede ttnet 1mbps veriyor anladık.peki bir avrupa ülkesi mesela almanya odamı 1mbps veriyor yada fransa odamı 1mbps benim demek istedigim almanya ve fransa nın internet saglayıcı kurumu o ülkeye 1mbps üstünde upload sağlıyorsa ttnet niye bize 1mbps den fazlasını sağlamıyo onun içinmi online oyunlarda adamlarla sidik yarıştırıyoruz. ben bunun cevabını istiyorum . türkiyede 1 avrupada 5 adamlarla internet kalitemiz dikili çadır ile kanı çekilmiş sülük arası bişi .
  • Mevcut dsl teknolojisinde maksimum 1.5 mbps upload hızı verilebiliyor haliyle ttnet'te zaten verme taraftarı değil işine geliyor.

    Telekomun fiber diye sattığı ama öz hakiki çakma dsl olan vdsl'de ise benim bildiğim(burası önemli)10 mbps upload verilebiliyor belki daha fazlasıda vardır e tabiki telekom 10mbps upload'ı onbinlerce liraya satmak varken biz son kullanıcıya vermiyor vereceğinide sanmıyorum açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emo5313

    Mevcut dsl teknolojisinde maksimum 1.5 mbps upload hızı verilebiliyor haliyle ttnet'te zaten verme taraftarı değil işine geliyor.

    Telekomun fiber diye sattığı ama öz hakiki çakma dsl olan vdsl'de ise benim bildiğim(burası önemli)10 mbps upload verilebiliyor belki daha fazlasıda vardır e tabiki telekom 10mbps upload'ı onbinlerce liraya satmak varken biz son kullanıcıya vermiyor vereceğinide sanmıyorum açıkçası.

    DSL teknolojinde max 1.5 mbps upload yanlış bir bilgidir.


    ADSL2+ teknolojisinde Annex.M ile 3 mbit upload hızına ulaşılabilir.
    VDSL teknolojisinde 10 mbit upload hızına ulaşılabilir.
    VDSL2 teknolojisiyle 100 mbit upload hızına ulaşılabilir.
  • Upload hızlarını Türkiye`de özellikle kolay kolay yükseltmezler..

    Çünkü biliyorlarki bilgili olsun, bilgisiz olsun kullanıcılar çeşitli paylaşımlarını artırır..Buda bir nevi onların denginde korsana destek demek bu yüzden istemezler..

    İşin diğer tarafı upload hızları artsa istiyen kullanıcı evinden çok rahat radyo yada televizyon yayınlarını yapabilir..Buda bazı kesimlerin işlerine gelmez..Açıkca söylemiyelim anlıyan anladı..Zamanında internete güvenli profil adı altında saçma sapan şeyler çıkarmaya çalışanlar, kesinlikle upload hızlarının artmasına destek anlamında girişimde bulunmazlar..

    Telekomda zaten altyapı belli..Onlar hiç verme taraftarı değil..Fiber hat çekseler dahi upload hızları yerlerde..

    Bizim bulgaristandaki arkadaşlar ayda sadece 48 tlye aldığı hizmet ile ilgili bir resim atmıştı en azından rahat 30 megabit üstü upload değerine sahipti..

    Ne diyelimki, Türkiye`de belirli kesimler sağlam bir boykota girmedikçe her zaman en pahalı ve en yavaş interneti kullanmaya mahkum olacağız..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    8mbite kadar pakette max up hızı 800dür. Fiber paketlerde 2mbit upload verilmektedir.

    Ben 8 mbiti de gördüm ama upload hızım da 0,5-0,6 mbit(500-600) arasında gördüm. Hatta 8 mbitin üsütüne de çıktım ama upload hiç değişmedi
  •  ttnet neden upload degerlerini düşük tutuyor

    ugrasmayın ttnet le
  • boykot şart gerekirse iptal etirmemiz lazım bağlantılar zaten kaçma fiberle olcak iş değil burdaki çakma fiberle anladınız siz yorumumu silinmesin gene so gelince baya iyi 0,64 iyi gene bg hızlar ne ara bukadar arttı anlayamadım köyde bila wifi ile baglanıyorlar sanırım spede testlerde 10 mbt civarı çıkıyodu yotube desen akıyodu bekleme denese o ne derler fiyatlar desen sudan ucuz 30 liraya alabileceğin bağlantı çeşitleri tonla
  • Öncelik download hızından yana olduğu için upload düşük tutuluyor. Upload artarsa mevcut altyapı ile download hızlarının düşmesi gerekecek.
  • 6 milyon aboneden kaç bin kişi uploadın ne olduğunu biliyor ki.
    Santral'den telefon gelir googleye giriyor mu efendim evet giriyor mantığı olay bitti.
  • btk şikayette bulununu olmadı tt nete kulağına su kaçırın her hafya btk uplad ile ilgili meil atıyorum ne olur ne olmaz iki dakikanız alır baktılar çok şikayet geliyor ila bi düzenleme yaparlar
  • MH'lerin upload'un ne oldugu konusunda bir fikirleri varmi ki?
  • Konu hortlayacak ama bu Upload hızı yüzünden ülkeyi terketme istiyor youtuber lar...51 mb upload ve 100 mb download alıyorum Rusyada hemde limitsiz gerçek limitsiz... intersen günde 100 gb Upload ve download yap ödediğim para 30 tl civarı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manilafortuna kullanıcısına yanıt
    Üstteki mesajlarda gördüm,

    - Korsan paylaşım bahanesiyle upload hızını düşük tutmak işgüzarlıktır, servis sağlayıcıların görevi hizmet sağlamaktır, KORSAN AVCILIĞI DEĞİL! Mağdur firma kim ise zaten yasal yollarla hakkını savunur. Günümüzde bulut hizmetleri üzerinden dosya taşıyoruz. Flash bellekler bile bu servisler yüzünden tarih oluyor artık... Gel gelelim bizde kotalar ve hızlar halen yerlerde...

    - Yüksek hızlar artık şart oldu. Gel gelelim internete halen LÜKS gözüyle bakılıyor. İnternetin telefon veya sabit olarak girmediği ev kalmadı. Günümüzde artık yapılan her işlem internet üzerinden gerçekleşiyor...

    - Altyapılar bakımsız ve yetersiz. Sadece zam yapılıyor, kazan kazan modeli ugulanıyor. Telekom özelleştiğinden beri tabir-i caizse ÇİVİ BİLE ÇAKILMAYAN bölgeler var. Halen telefon hattından internet veriliyor. Dünya'nın hiçbir ülkesinde telefon hattından verilen bir internet hizmeti yok. Sadece bizim gibi hakkını hukukunu aramayıp, kaderci zihniyetlerin bulunduğu bu ülkede koyunlara bakır kablolu internetler televizyonda "FİBERLİYOR..." diye pazarlanıyor. Üstelik çoğu bölgede VDSL bağlantılar FİBER DİYE KAKALANIYOR... Hal böyle olunca da kotalar, hız sınırlamaları ve -e kadar furyaları mecburen uygulanıyor. Uygulanmadığı zaman da hatların nasıl cofladığını bakıroptik kullanan arkadaşlarımız çok rahat hissediyor. Şu yaz günlerinde bile artan kullanımlarla hatlar arızalanıyor, hızlar geziniyor, PING'ler ve SNR Margin'ler geziniyor...


    Çözüm,


    - Tekel firmaya BTK desteği bırakılıp rekabet ortamı oluşturulmalı ve ülke tek altyapıya mahrum bırakılmamalı, ya da devlet eliyle ortak bir altyapı oluşturulmalı... Telefon hatları terk edilmeli... Bununla beraber bolca santral altyapısı yapılması lazım ki yetersiz altyapıya can olsun.


    Yukarıda yazdığım da bu ülkede gerçekleşmeyeceğine göre umut fakirin ekmeği oluveriyor haliyle... :)




  • Antipatik Adam A kullanıcısına yanıt
    Doğru ancak bir kaç yanlışı düzeltmek gerekir.
    VDSL2 paketleri artık fiber adıyla satılmamakta.
    Altyapı yetrrsizliği söz konusu değil zira burada genelde son kullanıcının aldığı hız olarak algılanabiliyor. Önemli olan altyapı kapasitesidir. En son Türk Telekom'un 9TBPS upload kapasitesi vardı. Yani tüm kullanıcılara 10mbps upload verilebilir istenirse. Ama ADSL kullanıcıları makaimum 3mbps upload alabildiği düşünülürse fiber ve VDSL2 kullanıcıları na yüksek upload hızları verilebilir hatta simetrik bile bekli verilebilir. Ancak nedense verilmiyor.
    Çözüm şurada Oger şartları yerine getirmiyor hisseleri fesh edilmeli. Sonra ise omurganın bakır kısmı da kaldırılmalı zira bu durum veri merkezlerinin ülkemize gelmede isteksiz olmalarına sebep oluyor. En son da son kullanıcıya giden altyapı ilk önce FTTC daha sonra ise FTTB/H'ye dönüştürülmeli. Zira bunlar yapılırsa internet sadece upload olarak değil her türlü gelişir ülkemizde hem de süratle gelişir çünkü Türk Telekom yatırımları hızlandırırsa alternatif İSS'ler de yatırım yapmak zorunda kalır. Bunun göstergesi de otada TT'nin dahi fiber altyapısı az olduğu ortada (214bin km) iken Turkcell (38bin km) daha da kötüsü Vodafone (900km) gibi komik rakamlar var zira işlerine geliyor yatmak.
    Ayrıca kısa süre içinde de optik fiber sistemine geçiş yapmalı Türk Telekom ve Turkcell. Upload hızlarını ise İSS'ler bana kalırsa eninde sonunda artıtırmak zorunda kalacaklar bunları yapmasalarda çünkü Türk Telekom ile Turkcell arasında kıyasıya bir veri merkezi yarışı var biz kullanıcılara da yansıyabilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Devlet meselesimiş beyler upload BTK ISP lere ISP ler devlete atıyor topu
  • beyler boşverin bu dünya gevurun cenneti öbür dünya bizim olsun
  • akn hakkında şikayetlere 3 den 4.5 yapıcaz diye bildiri yayınlayan özel sektör yalaması devlet kurumundan ne beklersin ki!.BTK deseki hızlar 1 değil 5 10 olucak.S.ke s.ke yapıcaklar.Ama nerde devlet kurumu milletinin yanında değil iss lerin yanında akn'yi değiştirmek için 2-3 sene uğraş vermişiz yine adil olmayan hızlarla bize gelen kurumlar, upload hızını min 10 sene (kendi görüşüm) sonra istediğimz hızlara kademeli olarak çıkar 1sene sonra 1mbp den 2 yaparlar küfür gibi böyle böyle böyle 10 sene sonra 10mbps yi görürürz:D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logat -- 14 Eylül 2016; 4:43:36 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.