Şimdi Ara

TTNET hızım düştü, telefon kablosu ile mi ilgili?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

8mbit'e kadar limitsiz kullanıcısıyım. Yeni taşındım ve eski evimde 800 KBps ile download yapabilirken şimdi en fazla 300 KBps ile download yapabiliyorum. Düşüş dışında arada kesilmeler de oluyor.

Daireye kadar gelen kablo 2 uçlu ama uçlar kalın gibi. Daire girişinden benim modeme çektiğim kablo ise 3 uçlu (2 tanesini kullanıyorum tabi) ve uçları ince.
    Sizce hızdaki bu düşüş bununla mı ilgilidir? Öyle ise daire içindeki telefon kablosunu değiştireceğim.

Forumda araştırdığım kadarıyla cat5'in birbirine sarılmış iki ucunun kullanılıp RJ11 ile splitter'a bağlanılması önerilmiş. Ne tavsiye dersiniz?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Orijinalden alıntı: air_jersey15

Arkadaşlar merhaba,

8mbit'e kadar limitsiz kullanıcısıyım. Yeni taşındım ve eski evimde 800 KBps ile download yapabilirken şimdi en fazla 300 KBps ile download yapabiliyorum. Düşüş dışında arada kesilmeler de oluyor.

Daireye kadar gelen kablo 2 uçlu ama uçlar kalın gibi. Daire girişinden benim modeme çektiğim kablo ise 3 uçlu (2 tanesini kullanıyorum tabi) ve uçları ince.
    Sizce hızdaki bu düşüş bununla mı ilgilidir? Öyle ise daire içindeki telefon kablosunu değiştireceğim.

Forumda araştırdığım kadarıyla cat5'in birbirine sarılmış iki ucunun kullanılıp RJ11 ile splitter'a bağlanılması önerilmiş. Ne tavsiye dersiniz?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

kardeşim telefon hattından kalın sağlam iletken bakır tel al modemine kadar çek en iyisi bende çekicem 1 mbps kullanıyorum 3-4 mpbps kullanırım ama işte 4.cü katta olunca böle oluo en az 100 metre gider çok masraflı sen 2 katta falansan hemen çekersin snr düştüyse kopmalar olur en az sağlıklısı 14.0 db olması lazım snr kopma olmaması için iyi günler

• Teşekkürler :)

0.75'lik tesisat kablolarından aldım denemek için. O olmazsa dediğin gibi sağlam çözüm olarak tek parça kablo çektiricem apartman girişinden modeme kadar.

1.kattayım. Muhtemelen 25-30m'lik bir kablo işimi görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air_jersey15 -- 9 Eylül 2012; 16:01:06 >

Orijinalden alıntı: air_jersey15

Teşekkürler :)

0.75'lik tesisat kablolarından aldım denemek için. O olmazsa dediğin gibi sağlam çözüm olarak tek parça kablo çektiricem apartman girişinden modeme kadar.

1.kattayım. Muhtemelen 25-30m'lik bir kablo işimi görecektir.

tabi duvarlardan çevirerek indirirsen daha iyi olur ben bina boşlugundan atıcaktım ama keserler falan die güvenmiyorum sen yap işini gör :)
  • Kablo çok dandik bir kablo değilse yeni kablo fark etmez pek. Eve gelen 15 metrelik ikili telefon kablosu kopmuştu. Yerine kopmaya karşı daha sağlam dört telli bir kablo koydular ama teller neredeyse eski telin yarısı kadar kalınlıkta. Daha ince yani. Ama eski kablo ile arada bir fark olmadı.
    Daireye gelen kabloda deneyin modemi bir derim. Bir de daireden telefon kutusuna kadar giden kablo nasıl, o da bir mesele.
    CAT5 ya da elektrikçiden alınacak iyi bir telefon kablosu iş görür. Ben direkt telekomun kopan kablo yerine getirdiği kabloyu evin üstünde bir eve gelen mesafe kadar fazladan çekip fazlasını kestim. Arada bir ek yeri var kabloya direk bir RJ11 kafa taktık, direkt splitter girişine giriyor. :)

Galiba hat 4mbit'e kadar destek veriyor. Bu durumda sanırım hattı kontrol ettirmem gerekecek. Umarım yükseltebilirler hızı.

• Yetkili bir birimin gelip apartman girişindeki hız değerlerini ölçmesini isteyin. Sizde yanlarında olup hızın tam olarak gelip gelmediğine bakın. Hız sabit ise iyi, yok sürekli iniyor çıkıyor ise değerler onların kablolarda sorun.

Pragmatist fırsat kovalar, idealist kural…
    Ama hayat ikisinin de kitabına uymaz.
    Ben gerçekleri seçtim: realistim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.