Şimdi Ara

TTNET Fiber mi, Superonline Fiber mi? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
5
Favori
52.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Superonline son 1 senedir ping konusunda zıvanadan çıktı. Daha önce 50 ping ile WoW ve Diablo oynarken şimdi 100-120... Müşteri hizmetlerini arıyorsun, onlara göre her şey facebook, twitter... Google açılıyorsa onlara göre sorun yok. Ne ttnet, ne de superonline oyunlarda ki yüksek ping konusunda müşterisine yardımcı olmuyor, çünkü adamların oyunlarla uzaktan yakından ilgisi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 senelik 50 mpbs 200 gb adil kota paketli tt net sozlesmem ; kasımda bıterkene , eylul ayında baslayan cs go mm pıng sorunu ; 100 110 120 2 ay boyunca hıc duzelmemesı uzerıne. tt net sozlesmemı uzatmayıp. kasım ayında super fıbere gecdım , 100 mpbs hızında , kkullanıyorum 3 aydır.
    benı ılgılendıren yer cs go pıngı, halen arkadaslarımın cogu , en azından clandakı 6 kısı tt netlı , halen maclarda 100 pıng ıle oynuyorlar. en ıyı aldıkları pıng 85 90. cok nadır.
    ben super ıle 60 , max 80 grdum. memnunum, tt net yanına bıle yaklasamaz. her dakka net kopmuyor tt nettekı gıbı.
    artı musterı ıle cok ılgılıler , kısısel sebebler ıle fıber kablo koptu , yarım saate gelıp sıfırdan assagıdan 3 cu kata mıs gıbı cektıler.
    modemı kırdım , ertesı gun sıfırını verdıler,
    hersey ılede ılgılenıyorlar
    konumum = mersın.

    tt netlı cs go oynayan yakın arkadaslarım ; yalova = 100 pıng ; kayserı ; 100 , adana ; 100 , ıstanbul 100, ızmır 100 , mersın 100 hepsı ;cs go mm de ; eylul ayından berı en az 90 ile 100 arasındalar tabı bazen 110 120 130 oluyorlar , her gun lanet okuyorlar :D
    sonuc olarak , bende uzun sure arastırdım , zamanında bu konuyu vs de , ben memnun oldum cs go ıcın. dıger onlıne oyunları bılmıyorum.
    eskı paketıme 100 tl verıp , 100 uzerı pıng alıyordum. sımdı aynı fıyat 2 kat daha hızlı ; ayrıca eskısı hiperdi suan fiber , +50 gb adil kotası daha fazla , teknık destek yardım 7,24 vs vs


    http://www.speedtest.net/result/5007923402.png



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corpse23 -- 18 Ocak 2016; 19:21:07 >




  • corpse23 kullanıcısına yanıt
    Ben de son aylarda 100 pingten aşağı alamıyorum. Daha önceden 70-80 civarındaydı (20mbps). Anlaşılan ttnet'in ülke genelinde bir problemi söz konusu.
  • ben 2 ay tt net ile eylulde basladı bu sorun dewam ettım.aralıkda super dondum. halen butun arkadaslarım aynı =) galıba ole gozukuyor.
  • Yeni binaya tasindim, uzun ugraslar sonucu telekom fiber getirdi. Superonline ilgilenmedi bile. Simdi 24 mbps fiber kullaniyorum. Hiz sonucum;

    Ust 3 tanesi Telekom Fiber 24 mbps, son ikisi Superonline Fiber 50 mbps

     TTNET Fiber mi, Superonline Fiber mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ev kullanıcıaları superonline fiber varsa hiç düşünmeden superonline fibere geçmelerini tavsiye ederim. 25 mbit limitsiz 99 tl ye paketi var akk felan yok komşunuzla paylaşın netti 50 tl ye kullanın herkes memnun olur olur biter :D
  • bigdede kullanıcısına yanıt
    Aynen dediginiz gibi. Binanizda superonline varsa dusunmeden alin. Hiz ve fiyat cok iyi. Ben superonline'da 50 mbps hiz- 150 GB AKK 69 tl oduyorken, zorunlu olarak ttnet fibere gectim. Simdi 24 mbps hiz-75 GB AKK 69 tl oduyorum. Kota olarak cok kotu. Verdikleri wireless modem ise facia. 1 oda yanda adam akilli cekmiyor. Sinyal artirici aldim ekstra. Dediginiz full limitsiz paketi ttnet 24 Mbps hizla 229 TL ye veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamefry -- 19 Ocak 2016; 16:40:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 2 ay kadar önce bütün sokağa superonline'ın fiber hattı çekildi, bizi yıllardır kazıklayan ttnet'in sözleşmesi ağustos 2016'da biticekti ben de bu tarihten sonra superonline'a geçerim diye düşünüyordum, geçen gün superonline'ın bayisi midir nedir bi elektronik firması binamıza teklif getirmiş superonline fibere geçin, binanıza fiber hattı evinize kadar ücretsiz çekelim, 25 mbps 75 gb akk limitsiz internet+Turkcell Tv+sabit telefon=70 TL üstelik başka bi internet taahütünüz varsa çıkma cezasını da biz ödeyelim diye teklif vermiş, dedim bunları Allah mı gönderdi bize, binadakilerle de görüşücez umarım kabul ederler de geçeriz superonline'a, kurtuluruz ttnet illetinden.

    TTnet'te yıllardır sorun yaşadım, müşteri hizmetlerini aradım, bayilerine ve teknik servislerine gittim ama bu interneti hızlandıramadılar bi türlü, şöyle ki, akk yi aşınca ben oyun oynarken bir telefon wi-fi'a bağlansa ping 150-160'lara çıkıyor bazen 250-300'ü bile görüyorum, dosyaları 300 kb hızla falan indiriyor.Ben bunun için en son bi gittim teknik servislerine, internet hızınız normal 16 mb diyorlar bana ama faturada bile 24 mb gözüküyor neyse boşver uğraşamam dedim bıraktım.İki hafta önce evdeki tivibu'nun görüntü kalitesinden şikayetçi olmak için Ankara Öveçler'deki genel merkezlerine gittim internet hızınız düşüktür dediler bende "hadi ya bak sen şu işe" gibi şeyleri daha kibarca konuştum, sizi 24 mb VDSL'e geçirelim dediler, ben de benim asıl taahütüm olması gereken şeyi bana vermediklerini duyunca sinirlendim tabi, neyse geçirin napıyosanız yapın dedim bu sefer ama geçerseniz yanında 2 yıl taahütlü modem veriyoruz dolayısıyla taahüt şubat 2018'de biter dediler en azından bunu söyleyebildiler, ben de kabul etmedim tabi ki.




  • Birkaç yıl önce Ttnet kullanıyordum. Ttnet in olayı "-e kadar" cümlesi. Hiçbir zaman size vaadedilen hızı alamıyorsunuz. Nedenini de söyleyeyim: "altyapı". AKK doldurduktan sonra hızınız olması gerektiğinden daha düşük de olabilir. Ttnet kullanıyorsanız bunlara alışacaksınız.
    Superonline genel olarak daha iyi, benim gözlemlediğim kadarıyla, vaadettikleri hızı veriyorlar. Ama müşteri hizmetleri çok kötü. Mesela modeminiz arızalanırsa 2-3 hafta bekliyorsunuz değişim için. Ya da taşınma durumunda 1 ay internetsiz kalıyorsunuz. Ama şu ana kadar bunlar haricinde sorun yaşamadım. Müşteri hizmetleri olayı haricinde Superonline varsa geçin, hiç düşünmeyin bile.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 sayfa yazı yazılmış konu yine insanların ttnetten nefretine geçmiş.

    Şurda teknik bir karşılaştırma yapabilecek yokmu? Mesela benim TTnet FFTH wifi üzerinden 35'lik paketten aşağıdaki değerleri alıyorum. Superonline için herkes oyunda yavaş demiş oyun dışında speedtest ne diyor? Belki oynadığınız oyunların sunucularının olduğu networklere TT'nin peeringi var.

    Yurtiçindeki değerler nasıl?

    superonline istanbul test server
     TTNET Fiber mi, Superonline Fiber mi?


    Vodafone istanbul test server
     TTNET Fiber mi, Superonline Fiber mi?


    Doruknet istanbul test server
     TTNET Fiber mi, Superonline Fiber mi?


    TT istanbul test server
     TTNET Fiber mi, Superonline Fiber mi?




  • Benimde şöyle bir aıkıntım var, konuyu görmüşken yazayım. Ttnet gpon altyapısındayım bundan dolayı tilgin modemden başka modem kullanamıyorum. 10 aydır ttnet ile savaş halindeyim bir türlü çaresini bulamadım. Bende ttnete 2-3 defadır BTK üzerinden şikayet gönderiyorum. Ya altyapıyı t11 e çevirsinler yada aboneliğimi kapatıp cayma bedeli almasınlar. Hala geri dönüş yapmadılar. TSO aradım bulunduğum yerde altyapıları yokmuş. Zaten sadece ttnet fiber altyapısı var bizim orda, size ttnet üzerinden hizmet veririz ve vdsl uyumlu huwei modem veririz dedi. Benim aklım akrıştı şimdi ttnet başka modem olmaz diyor Tso size huwei bereceğiz diyor. Bu durumda olan varmı?

    Not. Benim asıl kullanmak istediğim modem asus dsl-ac68u bu maceraların hepsi onun yüzünden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski mesajlardan anladığım kadarıyla daha önce SOL fiber kullanıyordunuz.

    Sadece online oyun performansı bakımından, SOL fiber ile TTNET fiber arasında ciddi bir fark var mı acaba?

    Yıllardır TTNET ADSL abonesiyim. PS4'te Destiny gibi online FPS oyunlar oynuyor. Ara sıra lag olsa da, çok ciddi bir sıkıntı yaşamıyorum.

    Binamıza Superonline fiber hat çekti. Şimdi herkese paket satmaya çalışıyorlar. TTNET'in sitesinden gördüğüm kadarıyla binada TTNET fiber hat ta var. Fiber internete geçiş yapmak istiyorum. Kararsız kaldım. TTNET mi yoksa SOL mu? SOL hakkında ping ile ilgili yazılan olumsuz yorumlar nedeniyle TTNET daha ağır basıyor şimdilik. Elbette TTNET'e geçersem, %100 fiber değil VDSL olacak biliyorum.

    Bir de dikkat ettim, bazı yorumcular, TTNET ADSL'den Superonline Fiber'e geçtiklerini, SOL'un çok daha iyi olduğunu ifade etmişler. Fiber ADSL'den tabiki iyi olur. Elma ile armutu kıyaslamayalım




  • onrcan O kullanıcısına yanıt
    Once ttnet adsl kullaniyordum. Online sorunsuz sekilde oynaniyordu. Daha sonrasinda superonline fiber'e gectim. Ayar ustune ayar yapmam gerekti ve lag coktu oyunlarda. Simdi ttnet fiber'e gectim henuz denemedim. Ama online oyunda ttnet, download, internet surf ve akk icin superonline oneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamefry -- 9 Mart 2016; 12:53:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla Ben ttnet Adsl' den Superonline Fibere gectim...

    Ben oyun falan oynamiyorum ama film,internetde sörf falan yapiyorum...

    Binaya Superonline kendi hattini cekti...20 daireden 16 daire superonline gecti..

    Modem olarak ev 115 metrekare Full olrak cekmedigi yer yok..Cok memnunum...

    Sadece ara sira kopmalar oluyor ama genel anlamds iyi..

    Gecen bir sorun oldu telefonla ilgili 48 saat cozum sözü ile giderildi sorununuz..

    Binaya 16 daire bagladiktan 2 hafta sonra tek tek kapilar calinip bir sorununuz var mi kontrole geldik dediler incelemeler de bulundular hiz vs..

    Ben sahsen cok memnun kaldim..Ttnet Adsl'den sonra cag atlamis gibi olduk..

    Ayrica Ttnet iptal sozlesmesini de hemen odediler yani faturadan dustuler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler selam, yeni konu açmak istemedim. Ataşehirde yeni bir eve taşındım, hem TTnet fiber hem de superınline fiber altyapısı var.

    Ben TTnet 25 Mbps-75 gb akk'ys başvurdum çok yeni ama hata mı ettim TSO'ya mı geçmeliydim içim içimi yiyor. Torrentte takılırım ağırlıklı olarak, online oyun, film vs yok. Sizce hangisine geçeyim? Bu bölgede (Ataşehir/Küçükbakkalköy) tecrübesi olan var mı? Acil cevap bekliyorum TSO derseniz
    daha sözleşme yapmadan iptal edeceğim.

    Bir de TTnet Yetkilisi telefonda özel bir modem veriyoruz sesi, kısaltmalı bir ismi var, h ile başlıyor, 3 harf, hatırlamıyorum şimdi, bu tür bağlantı gerçek fiber mi oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FuatDoblo F kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom 3 tip bağlantı kullanır.

    1.T11A/B(FTTB) bu sistemde fiber kablo binadaki T11 kabinine gelir binadaki mevcut telefon kablolarını kullanır. Sinyal VDSL2'ye döndürülür. VDSL uyumlu modem verilir dilerseniz siz alırsınız. Bu bağlatıda 100mbps alabilirsiniz.

    2.T21 (FTTB) Bu sistemde fiber kablo binadaki T21 kabinine gelir. Bu kabin bir switchtir. Bu kabinden dairelere ethernet protokolüyle ethernet kablosuyla gelir. Tilgin marka router verilir. Başka marka kullanamazsınız. 1gbps hız alabilirsiniz.

    3.Tx (FTTH) BU sistemde fiber kablo binadaki pasif ayırıcı olan Tx kabinine gelir. Tx kabininden dairelre fiberoptik kablo ile gelir. Dairenize gelen fiberoptik kablo ONT cihazında sonlanır. Bir de Router verilir.1gbps hız alabilirsiniz.

    --------------------

    Turkcell de ise iki tip bağlantı kullanılır.

    1.FTTB Bu sistemde fiber binadaki aktif ayırıcıya gelir. Aktif ayırıcıdan dairelere ethernet protokolüyle ethernet kablosuyla gider. 100mbps hız alabilirsiniz ( normalde sistem olarak 1gbps hız verebilir ama Turkcell 1gbps hız için FTTH bağlantıyı zorunlu tutuyor.) router verilir (markasını bilmiyorum) başka marka kullanamazsınız. Bu sistem Turk Telekomdaki T21 sistemi ile aynı tiptir.

    2. FTTH Bu sistemde binanızdaki pasif ayırıcıya fiber gelir. Ayırıcıdan dairelere fiberoptik kablo ile gider. Daire içine fiber ONT cihazında sonlanır. Bir de router verilir. 1gbps hız alabilirsiniz. Bu sistem Turk Telekomdaki Tx(FTTH) Bağlantıyla aynı tiptir.

    Not:Tx diye kabinin kodunu bilmediğim için yazdım yoksa kabinin adı Tx değil.

    ______________________________

    Hangisini seçeceğiniz konusuna gelirseniz. Eğer Turk Telekom için T11 kabini varsa binanızda Turkcell alın. Eğer Turk Telekom için FTTB T21 veya FTTH Tx var ise karşılaştırma yapabilirsiniz. Bu adımda artık sizin internetten beklentileriniz önemli.

    -Genel olarak Turk Telekom fiberde Turkcell'e göre daha stabil bir bağlantı sağlıyor ping konusunda (bazı bölgelerde Turkcellin daha iyi performans veridiği de söyleniyor.)

    -Turkcell daha 5mbops upload hızı verirken Turk Telekom 2mbps uploaad hızı veriyor. Eğer upload sizin için mühimse Turkcell düşünmenizde fayda var ancak Turkcell uploadı da akk ye dahil ediyor ; Turk Telekom dahil etmiyor. Ama bana kalırsa bu etmeni en son değerlendirin zira bu sene Turk Telekomun upload hızlarıyla alakalı bir düzenleme yapma ihtimali var. Ha ama yapacak demiyorum ihtimal sadece.

    -Turkcell'in akksiz tarifeleri daha uygun Türk Telekomda ise zaten akksiz tarifelere tarife demek mümkün değil sadece akksiz tarife olsun diye koymuşlar

    -Türk Telekom her ay roket veriyor ücretsiz. Roket ile ayda bir gün hızınızı 100mbps ye yükseltebilirsiniz. Aynı hizmet Turkcell'da turbo olarak sunuluyor ancak bu hizmet ücretli.

    Artık gerisi sizin beklentilerinize bağlı İnşallah istediğiniz gibi bir hizmet alırsınız. Bu arada belirtmek isterim hangisini seçerseniz seçin eğer size işte beş lira daha fazlaya 20gb akk verelim gibi bir teklif yaparlarsa kabul etmeyin zira bu yaz BTK akk ile ilgili düzenleme yapacak. Son olarak hangisini seçerseniz seçin ikisi de memnun kalacağınız hizmetler. ADSL deki saçma dertlerle uğraşmak yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim içim download daha önemli.

    Peki TTnet çağrı merkezine sorsam belirttiklerinizden hangisi olduğunu söyler mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FuatDoblo F kullanıcısına yanıt
    Download konusunda fark yok. Farkı diğer etmenler belirliyor. Zaten siz özellikle hız istiyorsanız en uygun tarife hangisindeyse onu tercih etmelisiniz.

    Müsteri hizmetleri ne sorsanız söylemezler çünkü ben oradakilerin (asla ve asla işlerini ve kendilerini küçümsemiyorum zira işleri detayları bilmek değil.) müşteri hizmetleri ancak fiber var mı yok mu onu söyleyebilier. Ancak santraldeki teknik personel söypeyebilir size. Ama uğraşmanıza gerek yok zaten sadece kabinin bulunduğu yere (binaya göre zemin girişinde , varsa santral odasında , bodrumda) bu yerlerin birine kabini koymuşlardır. Kabinin sağ üst ya da sol üst kösesinde metal bir plaka vardır orada kabinin tipi yazar onu buraya yazarsanız belli olur hangi tip sistem olduğu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s.a dostlar. ttnet fiber kullanıyorum 24 aylık taahütüm bitimine 10 gün kaldı. süperonline a geçmeyi planlıyorum fakat aynı yere fiber alt yapısı baglayamıyorlarmış. kısaca süperonline ADSL olarak baglatıcam. online oyun oynuyorum. wifi agırlıklı kullanıyorum. sizce geçmelimiyim? eyvallah
  • Slckucr S kullanıcısına yanıt
    A.S. Hocam,

    Superonline Adsl demek, ttnet adsl demek. Turk telekomun alt yapisini kullaniyor. Bir bakima siz yine telekom musterisi olup, araci firma ile iletisime gececeksiniz. Turktelekom fiberde kalmak daha mantikli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.