Şimdi Ara

TTnet bizi izliyor mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
13.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iss hizmeti veren yerlerde, abonenin hangi sitelere istek yapıldığının logu tutulmuyor. kişilik haklarına aykırı, telefon dinlemek gibi birşey. fakat istenirse tutulabilir. hangi ip'lerle kimin hangi zamanda bağlandığının logu tutuluyor(kanuni olarak 2 yıl zorunluluğu var fakat daha fazla tutuyor). msn konusmaların logunu tutmuyor. hangi mail adresinin hangi ip ile ne zaman girdiğinin logunu tutuyor. istenirse konusmaların da logunu tutabilir.

    diğer köprü için kullanılan yerler(proxy serverlar), hizmet veren siteler kendi loglarını tutmak zorunda.
    yani aslında bulunmak imkansız değil. ister proxy kullan ister tunnel kullan. ip lerin birbirleri ile ilişkisini izlersen elinle koymuş gibi bulursun. kötü niyetli kullanıcı hayatı boyunca farklı kafelerden farklı abonelerin wirelesslerden girse bile mutlaka kendi hattından girerek diğer işleriyle bağlantı kuracaktır. onu bile yapmasa , hayatı boyunca farklı hatlardan girerek suç işlese bile kullanılan iplerin ilişkileri, lokasyonları incelenerek olağan şüpheliler çıkartılabilir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@rKSm@N -- 4 Temmuz 2009; 3:49:15 >




  • mark
    yasa 2 yil degil 1 yil kimi yerler icin ise 6 ay verdigim linke bakarsan gorursun.
    kaldi ki girdigin sitelerin logunu iss isterse tutamaz cunku dnswww.google.com un 74.125.39.104 gibi bir adrese yonlendirildigini bilebilir. eger kullanici baska bir dns server kullanirsa, iss istese de tutamaz...
  • evt 2 yıl degil 1 yıl yanlış yazmışım. dns lerle ne anlatmak istediğini anlamadım. dns farklı da olsa senin trafiğin belirli cihazlardan geçmek zorunda. Hangi hackerdı unuttum, bağlantısını 16 ayrı ülkeden atlatarak suç işlemişti fakat yakalandı.
  • ttnet bizi izleyince eline ne geçecekki Ancak bir hacker gibi bir yerlerden para kaldırırsak o zaman tepemize binerler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@rKSm@N

    evt 2 yıl degil 1 yıl yanlış yazmışım. dns lerle ne anlatmak istediğini anlamadım. dns farklı da olsa senin trafiğin belirli cihazlardan geçmek zorunda. Hangi hackerdı unuttum, bağlantısını 16 ayrı ülkeden atlatarak suç işlemişti fakat yakalandı.

    birbirine bağlı 5 proxy ve ara bağlantılar şifreli takip mümkünmüdür merak ettim opendns kullanıyorum ayrıca



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi telekineticrap -- 28 Aralık 2010; 19:33:00 >
  • illegal bir şeyler yapmadığımız süreçte izlensek ne olurki
    çocukken ana babamız izler
    okula gidince öğretmenlerimiz izler
    büyüyüp işe başlayınca patronlarımız izler
    evlenince hanımlarımız izler
    velhasıl izleroğlu izler
    suç sayılacak hiç bir şeye bulaşmadıysanız gönlünüz rahat ve huzurlu olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: telekineticrap

    quote:

    Orijinalden alıntı: M@rKSm@N

    evt 2 yıl degil 1 yıl yanlış yazmışım. dns lerle ne anlatmak istediğini anlamadım. dns farklı da olsa senin trafiğin belirli cihazlardan geçmek zorunda. Hangi hackerdı unuttum, bağlantısını 16 ayrı ülkeden atlatarak suç işlemişti fakat yakalandı.

    birbirine bağlı 5 proxy ve ara bağlantılar şifreli takip mümkünmüdür merak ettim opendns kullanıyorum ayrıca




    sen proxy' lere bağlanmaya çalışıyorken, o sana zaten bağlanmış oluyor. senin pc köle sonuçta..




  • "Türkiye’deki Bilişim Suçlarına Karşı Yapılan Operasyonlar da Yapılması Gerekenler

    Bilişim Suçlarının TCK No: MD-243, MD-244, MD-245/1, MD-245/2, MD-245/3 Bilişim suçları gereğince Emniyet Personelinin yapılacak operasyonlar da izlemesi gereken yollar aşağıdaki gibidir;

    Adsl abonesinin Türk Telekom Müdürlüğünce güncel adresinin onaylanması.

    Muhtarlık Kimlik bildirimi şahsın adres ve telefon numarasının karşılaştırılması.

    Şahsın GBT kayıtlarının incelenmesi.

    İl Sağlık Müdürlüğü Projesi Sağlık Ocakları kayıtlarının incelenmesi.

    Hastane kayıtlarının incelenmesi.

    www.e-turkiye.gov.tr adresinden T.C kimlik no girilerek bilgilerin rapora dail edilmesi.

    GIYKIMBIL Otel Projesi kayıtlarının incelenmesi.

    Polnet projesinden şahsın açık kimliğinin tespit edilmesi.

    Şahsın üzerinde mal varlığının olup olmadığına bakılarak bulunan mal varlıklarının tespiti.

    Asayiş Şube Müdürlüklerinin teknik kadrolarından yardım alınarak istihbaratın sağlanması.

    Şahsın SSK, Bağ-Kur kayıtlarının inceleyerek rapora dahil edilmesi.

    Gözaltı Projesi üzerinden şahsın daha önce göz altına alınıp alınmadığına dair araştırmanın yapılması.

    Öğrenci ise şahsın okul kayıtlarına ulaşılması ve savcılıktan gözaltı emrinin alınması.

    Operasyon öncesi raporun oluşturulup operasyon ekibince teyit edilmesi gerekmektedir."
    ...
    devami asagidaki linkte.
    http://www.serkankurt.com.tr/?p=1261




  • Güzel bir konu...

    Şimdi ben Santralciyim ( aynı zamanda donanım :) ) ve Telekomun telefon kayıtlarını tuttuğunu biliyoruz. ama ADSL biraz daha farklı bir sistem. Telefon hattı üzerinden gönderilen bu internet bağlantısı digital santrallere poart aracılığı ile paylaşım werilerek yapılıyor. Kısaca ADSL modem kuran arkadaşlar varsa aramızda bilirler kullanıcı adı veya şifre yanlış ise direk Türk Telekom bilgilendirme sayfası açılır. Bunu yapan bir sistem yani senin kulanıcı adı ve şifreni algılayan sistem mantık olarak tabii ki de senin loglarını tutuyordur. ama şöyle düşünürsek ingiltere de yada amerikada olduğu gibi mac adresleme alt yapısı ülkemizde olmadığı için milyonlarca internet kullanıcısını takip etmek zor olacaktır :)



    Saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blackblue


    quote:

    Orjinalden alıntı: ThisisaNightmare


    quote:

    Orjinalden alıntı: Blackblue

    Loglar isp lerde tabiki tutuluyor. İlerisi için Türk Telekom'u baz alarak yorum yapamayacağım ama yurtdışında hangi sitelere girildiği nerelerin gezildiği ISP'lerce tutuluyor. Türk telekomda da tutuluyor.

    Hangi dosyaların transfer edildiğinin tutulup tutulmadığını bilmiyorum ama isterlerse tutabilirler. ISP kaynaklı filtrelemeleri bilirsiniz. En basit örnek bütün okullar internetlerini Ankara merkezden alıyorlar. Meb filtresi diye birşey var. Girdiğimiz siteler bilgisayardan değil, modemimizden değil ISP'den kontrol edilip filtrelenerek yollanıyor. Rapid.share sitesine girerken mesela block page'e yönlendiriyor. Bunu okuldaki bilgisayarlar yada okulun modemi yapmıyor. isp çözümleyip filtreleyip yönlendiriyor.

    maalesef sandiginiz gibi degil.
    block page olayi DNS ile yonlendiriliyor. Eger dns degisiyorsa, ip block yapiliyor, bunu da yonlendirmesi yapilmiyor, sadece dns yonlendirilmesi yapiliyor.


    Ben dikkat ettiyseniz dns ile yönlendirilmiyor diye birşey demedim.. Bu gibi yönlendirmenin modem üzerinden değil isp kaynaklı yapıldığından bahsettim. Yani bunu yapabiliyorsa loglarımızı neden tutamasın diye örnek vermek için söyledim. Lütfen eleştirmeden önce dikkatli okuyunuz.

    valla beyler bizim yurtta (sözüm ona Özel yurt) hiçbir siteye girilmiyor yani nasıl adam 8 mb hat cekmiş 100 kişiye net sağlamaya çalışıyor millet giremeyince yasaklar koymaya başlıyor misal video izleme sitelerine giridiğinde hemen hemen yurdun ana sayfasına yönleniyor kac kez dns değiştitim farklı hat açmaya yarıyan programlar bulup yükledim ama nafile ne ettiysem olmadı 2 senedir uğraşıyom bi ara yurdun bilgisayarcısı geldi sordum nasıl kıracaz adam SQL server filan bişiler dedi vel hasıl ana pc ye girip kendine izin verecen anca ozaman girersin dedi bi yurt bunu sağlaya biliyorsa bu adamlar neler yapar



    birde merak ettiğim hangi suçları işlersek adamlar bizim peşimize düşerler yani yasak bir siteyemi girersek yada milletimi dolandırısak ha bide aklıma gelmişken şu amerikan filmlerindeki gibi kapımıza FBI filan gibi polislermi dayanır. ( anında tabi ):D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nitrococuk

    Türk telekom bizim hangi sitelere girdiğimizi , hangi vidyoları, dosyaları , resimleri indirdiğimizi biliyor mu? Bu konuda emniyet ile irtibat içerisinde mi ? Bunu hep merak etmişimdir..... Teşkürr...

    milyonlarca ttnet kullanıcısı takip etmek zor iş, bayağı zor
    girdiğimiz sitelerin ip'leri kayıt edilir gerisini bende bilmiyom
  • Telekomda kayıt edilen loglar ne kadar saklanıyor acaba , bu da ilginç bir konu.
  • siz öyle sana sizin ıp geçmişiniz girdiğiniz site ıp leri hangi protokolları hangi portlardan çalıştırdığınız vs. bunlar ttnet için kaç mb sanıyorsunuz size yerinden öğrendiğim bilgiyi veriyim eski yasaya göre 7 yıldı ama sanırım şu an 5 yıl bilgileriniz saklanır avrupa ülkelerinde sürekli bu konularda yasalar çıkıyor forumlarda yazılanlar genele kapansa bile uzun süre site datbaseinde kalmak zorunluluğu var dava vs. sebebiyle sizler ekşi sözlüğün son bir kaç yıldır niye tutuştuğunu sanıyorsunuz devlet bulamıyor muydu birkaç yazarın ıp sini niye ekşiden istedi çünki nette artık dolaşıp çakallık yapmak öyle bundan seneler önceki kadar kolay değil. klavye delikanlılığı devri enformasyon çağındayız istihbarat örgütlerinin ve güvenlik firmalarının en çok izlediği ortamlardan biride net. helede alt yapısı giderekl sağlamlaşan ttnet emin olun sizi izliyor. şikayet ahlinde yani saldırı ve tehdit ağa ve sisteme izinsiz girme şikayetleri halinde mağdur olan kişinin tüm ağı ayrıca dinlenebilsin diye özel cihazlar alındı. yakın zamanda türkiyeye bu cihazlardan satan hindistan menşeili firma konu ile ilgili açıklama yapmamak için sitesini kapattı. haber demi okumuyorsunuz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CorleoneXT

    izlese adam olurdu bu kadar kişi sövüyor

    ceza almış, zate adam olsaydı ceza almazdı.. hani nerede, kim sövüyo ben göremedim forumda.. ama sen izleniyorsun bak dikkat et, dört gün hediye verişler. ya yazık olmuş yeni yıl kutlamalarına da katılamayacak şimdi. hang mod ceza verdi de kıydı sana acaba..


    bu hintli firmayı merak ettim adres felan var mı. muhtemelen ttnet web sitesini kapattırmayıp, firmayı satın almıştır. maşaAllah iyi kaznıyorlar sonuçta. bu sparkpohone de fena yazmamış. ama ona da çizik atmışlar belli ki. görünen o ki ahizenin kordonu kopmuş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: root_echo

    siz öyle sana sizin ıp geçmişiniz girdiğiniz site ıp leri hangi protokolları hangi portlardan çalıştırdığınız vs. bunlar ttnet için kaç mb sanıyorsunuz size yerinden öğrendiğim bilgiyi veriyim eski yasaya göre 7 yıldı ama sanırım şu an 5 yıl bilgileriniz saklanır avrupa ülkelerinde sürekli bu konularda yasalar çıkıyor forumlarda yazılanlar genele kapansa bile uzun süre site datbaseinde kalmak zorunluluğu var dava vs. sebebiyle sizler ekşi sözlüğün son bir kaç yıldır niye tutuştuğunu sanıyorsunuz devlet bulamıyor muydu birkaç yazarın ıp sini niye ekşiden istedi çünki nette artık dolaşıp çakallık yapmak öyle bundan seneler önceki kadar kolay değil. klavye delikanlılığı devri enformasyon çağındayız istihbarat örgütlerinin ve güvenlik firmalarının en çok izlediği ortamlardan biride net. helede alt yapısı giderekl sağlamlaşan ttnet emin olun sizi izliyor. şikayet ahlinde yani saldırı ve tehdit ağa ve sisteme izinsiz girme şikayetleri halinde mağdur olan kişinin tüm ağı ayrıca dinlenebilsin diye özel cihazlar alındı. yakın zamanda türkiyeye bu cihazlardan satan hindistan menşeili firma konu ile ilgili açıklama yapmamak için sitesini kapattı. haber demi okumuyorsunuz?

    Şu 5 sene 7 sene dediğin şet tam olarak nedir?




  • TTNet izlemiş, şu izlemiş, bu izlemiş ne olurki?
    Herşeyden önce İLAHİ YARADAN izliyor, gerisi boş...
  • orion süreden bahsediyorum yani ıp geçmişimizi 5 yahut 7 sene saklıyorlar adli durumlar sebebiyle ilgili. ama tabi çok ayrıntılı değildir büyük ihtimalle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: root_echo

    orion süreden bahsediyorum yani ıp geçmişimizi 5 yahut 7 sene saklıyorlar adli durumlar sebebiyle ilgili. ama tabi çok ayrıntılı değildir büyük ihtimalle.

    5651 sayılı kanun da boşuna hazırlandı yani
    Erişim sağlayıcılar (ISS) 1 yıl log tutma mecburiyetindeler, 5 yahut 7 sene değil Siz nereden duydunuz bu 5 yahut 7 seneyi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TeknonetPc

    TTNet izlemiş, şu izlemiş, bu izlemiş ne olurki?
    Herşeyden önce İLAHİ YARADAN izliyor, gerisi boş...

    ağzına sağlık
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.