Şimdi Ara

TT Net neden adil hizmet veremiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben birşey merak ediyorum. Bunun yüzünden internetimi kapattırdim. Şehir deki arkadaşlarım 8 megabit e kadar limitsiz tarifesinde 12 megabit yada ona yakın hız alıyor. Bende merkeze 7 km de olan bir köyde oturuyorum. Aldığım hız 2 megabit ve zor olarak. Bir ara 6 ay sorunsuz 4 megabit kullandım. Sonra çeşitli bahanelerle hattınız desteklemiyor dediler.Şimdi benim merak ettiğim aynı tarifede olmamıza rağmen ben neden aynı parayı verip 5 kat yavaş internet kullanayim? Bu konuda bayağı uğraş verdim telekoma gittim teknik elemanlarla görüştüm sorunu çözmediler ve en sonunda ben kökten çözdüm sorunu. Size bir konuşmamızdan bir kesit aktarayım.
    Ben; merhaba tarifem 8 mb kadar limitsiz olmasına rağmen çok düşük hız alıyorum, ve bu günümüzün internet uygulamaları için çok yavaş kalıyor.
    Müşteri temsilcisi; efendim yaptığım kontrollere göre santrale uzakliginiz 3.7 km ve bu mesafede bu hızı almanız normal.
    Ben;e pekala bir ara 6 ay 4 mb kullandım o nasıl oldu? (hatırlatayım tarifenin vaadettiği hızın yarısı daha)
    M.T; efendim buna evinizin iç kablo tesisatı evinize gelen telefon kablolarının durumu ve ortam koşulları sebep olabilir.
    Ben;hanfendi hattımda 3 tane ek var kabloda ve teknik elemanınızin ayağına kadar gittim müdürlüğe rica ettim yapması için, bana dediği söz 'siz kendiniz ekleri yenileyin sorun düzelecektir' ben yeniledikten sonra ne anlamı var?
    M.T;efendim arıza kaydınızı oluşturalım arkadaşlar size yardımcı olacaklardır... Gibi bu arıza kaydı olayını en az 5 kez yapmışızdir ve sorunu çözmediler.
    Arkadaşlar anlatmak istediğim eğer bir hizmet vermeye başlanıyorsa benim düşünceme göre tam yapılmalı ahmete 1 mb nazan a 6, zafer e 10 verilmemeli bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşım bak sana kısa bi örnek benim köyümde ttnet yeni internet getirdi niğdede köy ilçeden 15 km uzakta 8mbt hız 4-5 mbt rahat geliyor...ama hat yeni farkı vardır belki...bu eklerde çok önemli telekom kutusundan çıkınça modemine kadar eksiz kablo çeksen daha verimli olurdu çünkü ince ve zayıf kablolar veya ince bakırlar hiçç tavsiyem değildir.yok oynadı koptu çürüdü derdin olmazdı hızı da etkiler tabikide...yalnız tel arayıp biraz sert çıksan 8mbt yaptırabilirdin hattını 5-6 mbt çekebilirdi..tarfende çok önemli adil kotayı aşmışsan çok düşürüyorlar hızını

Orijinalden alıntı: huseyin5142

arkadaşım bak sana kısa bi örnek benim köyümde ttnet yeni internet getirdi niğdede köy ilçeden 15 km uzakta 8mbt hız 4-5 mbt rahat geliyor...ama hat yeni farkı vardır belki...bu eklerde çok önemli telekom kutusundan çıkınça modemine kadar eksiz kablo çeksen daha verimli olurdu çünkü ince ve zayıf kablolar veya ince bakırlar hiçç tavsiyem değildir.yok oynadı koptu çürüdü derdin olmazdı hızı da etkiler tabikide...yalnız tel arayıp biraz sert çıksan 8mbt yaptırabilirdin hattını 5-6 mbt çekebilirdi..tarfende çok önemli adil kotayı aşmışsan çok düşürüyorlar hızını

Hehehe ah be hocam dediklerinin hepsini yaptım yine nafile
    Santralinizde bulunan mevcut şebekeler güçlendirilmedikçe(outdoor desteği gibi) bu sorun biraz zor ve geç çözülecek gibi.

Orijinalden alıntı: iceman_54

@ nek
    Ben zaten umidimi çoktan kaybettim. Artık imrenerek bakıyorum fiber internet oluyor bazı yerlerde iç çekiyorum. Ne yapalım

bende İstanbulun merkezi sayılır yerinde oturuyorum ama Fiber bizde de yok :)

Kahrolsun Kapitalizm
  • yanlısım varsa düzelt ıstanbulda merkez olmayan yer kaldı mi

yanlısım varsa düzelt ıstanbulda merkez olmayan yer kaldı mi

her yer olmasa da evet oyle oldu son zamanlarda
    Bide utnmadan hala adil kullanım kotası var.
    Kahrolsun ttnet

TTNET de 5 yıl çalışan biri olarak sorularınızı yanıtlayabilirim.

Öncelikle net sinyali bakır şebeke ile verildiği için adsl 4-5 km den sonra 1 mbit ile dahi bağlanamaz sinyal oturmaz. Köylük yerlerde merkezdeki TT santralinden 5-10km içerde olan köyler var. Eğer o köylerde ki kullanıcı sayısı yeterli seviyedeyse oralara ara güçlendiriciler yada Outdoor DSLAM lar koyulabilir ama arz talep meselesi bir durumdur bu.

Kent yerleşkelerinde ise neredeyse %80 oranında outdoor DSLAM tamamlandı. Ücra mahallelerde bile 8 mbit bağlananlar var.
    Bir de aklınızda kalması için söylüyorum. Her TT santralinin omurgaya (Redback) çıkış bant genişliği vardır. Mesela KANDİLLİ TT santralinin çıkış gücü örneğin 8gbit. bu santrale bağlı 1000 abone olsa herkes 8 mbit kullansa 8gbit eder ve büyük sorun olmaz. yalnız oraya 2000 abone bağlıysa işte o zaman kişi başı hız düşer santrale yakındakiler hızlı uzaktakiler yavaş bağlanır. Hatta uzaktakilerde link kesilmeleri dahi olabilir.

Ama köylük yerlerde bant genişliği değilde mesafe sorundur.

• Değerli Arkadaşlarım Boş Verin Kullanmama Gibi Bir Lüxsünüz Varsa Kullanmayın ,TTNET Dandik Bir Firma Telefonla Beraber 85 TL Öde Ama Hizmet Yok ,Ben TTNET ile yaşadıklarımı anlatsam millet kendınden geçer :) En İyisi TTNEt i kullanmayın müşteri potansiyeli düşünce anlamaya başlarlar belki bizim aldığımız hizmetin 20 mbps aknsiz modem ücreti yok taahhüt yok yurtdışında 22 tl falan alıyorlar ttneti arasanız belki numarayı düşürrüsünüz ;:) papagan gibi aynı şeyleri tekrar eden müşteri temsilcileri ile konuşmaktan bıkınca kapatırsınız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliyuksel77 -- 11 Eylül 2012; 11:34:40 >
  • aynı şeyleri telekom il müdürlüğündeki kucumser bakışlı müşteri temsilcisinden duydum... Utanmadan Almanya , Isveç, Fransa gibi ülkeler gelişmiş ülkeler oralar için yüksek hızlar normal Türkiye gelişmekte olan bir ülke olduğu için bizim ülkemiz için de bu hızlar ve şartlar normal demişti (hanım efendi) birde utanmadan verdikleri hizmeti savunmaları insanı daha da sinirlendiriyor. Ben sadece tarifedm deki bana vaat ettikleri hızı istiyorum, onu bile veremeyen bir iss ışte. Allah ıslah etsin...

Hee bu arada ttneti savunmuyorum ama TT personeli için sunu söyleyebilirim. Mesela bir arıza kaydı açılır TT personeli önce TTNET abonesinin sonra vakit kalırsa diğer iss lerin arızalarına bakar. Biliyoruzda konuşuyoruz :
  • yok hocam yeşillik olsun diye açtım konuyu ne yapayım yani adil şirket değilse? Birşey yapamamki... Ancak sustum mu da zoruma gidiyor yani. Hangi yüzyılda yaşıyoruz ve verdikleri hizmete bakın eloğlu internet hızını youtuba koyar türkde bakar...
    @fantastik
    Teşekkürler değerli bilgiler için. He bide aklıma gelmişken bi trajikomik bir olay daha var. 2 mb interneti zor alırken insanın, evinin 20 metre önünden bilek gibi kalın fiber optik kablolarla şehirler arası hat geçmesi de ayrı bi teselli oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iceman_54 -- 11 Eylül 2012; 21:31:26 >

yok hocam yeşillik olsun diye açtım konuyu ne yapayım yani adil şirket değilse? Birşey yapamamki... Ancak sustum mu da zoruma gidiyor yani. Hangi yüzyılda yaşıyoruz ve verdikleri hizmete bakın eloğlu internet hızını youtuba koyar türkde bakar...
    @fantastik
    Teşekkürler değerli bilgiler için. He bide aklıma gelmişken bi trajikomik bir olay daha var. 2 mb interneti zor alırken insanın, evinin 20 metre önünden bilek gibi kalın fiber optik kablolarla şehirler arası hat geçmesi de ayrı bi teselli oluyor

Basinizdan gecen olaylari kayitli bir sekilde arsivleyebildiyseniz neden Tuketici Haklarina basvurmuyorsunuz? Yesillik olsun diye actiginiz belli..

• ttnet bu kafa ile giderse .... hiç bişey olmaz gitmeye devam eder.
    bizi ttnet e mahkum edenler özelleştirme ayağına devlet tekelini özel sektör tekeline çevirenler ve buna elleri ile yardım edenler utansın.
    haktır bizim halkımıza hak..

bu arada 7 km çok uzak bir mesafe diil. coğrafi konumunu bilmiyorum ama sıkıntını wifi ile çözme şansın var coğrafya uygunsa.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.