Şimdi Ara

TT den Türknet'e geçiş ve teşekkür

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biraz uzun sürdü fakat bunun nedeni TT'nin gönderdiğimiz nüfus cüzdanı fotokopisini okunmadığı için kabul etmemesiymiş. Yaklaşık 3 hafta sonra sorunla ilgili arandım ve whatsapp üzerinden tekrar yolladıktan sonra geçişim çok kısa bir süre içinde gerçekleşti. Başvuruda hızımın 35 Mbps civarı olacağı söylendi. Sanırsam ilk olarak hattım TT üzerinden bağlandı ve verilen hız TT nin daha önceden verdiğiyle aynı gibiydi çok az daha düşük ping'de çok az fazlaydı. Verilen hız 16~ Mbps civarıydı. Daha sonra forumdan mesajlaşmamdan mı yoksa standart bir işlem mi bilmiyorum çünkü ek bir arıza kaydı açılmadı, bir mesaj geldi ve 17.11 tarihinde telefon hattınızda bir çalışma olacak kesinti yaşayabilirsiniz dendi daha sonra forumdan mesajlaşırken belirttiğim hız problemi için hattımın YAPA ya geçirileceği belirtildi.

    Dün hattımın YAPA ya geçişi yapılmış eve geldiğimde verilen hızın söylenenden çok daha fazla olduğunu gördüğümde çok mutlu oldum çünkü 1-1.5 yıl boyunca TT'de Vdsl'e geçişimden sonra resimdeki değerler bağlanmasına rağmen ben maks 16 Mbps civarı hız alıyordum ve bir türlü çözememişlerdi bu süre içinde bana hep tivibu yüzünden hız kaybettiğimi ve bu değerlerin normal olduğunu söyleyip durdular fakat tivibunun bu kadar hız kaybı yaşatacağını düşünmüyorum aynı şeyi upload da da yaşıyordum 3 gözükmesine rağmen maks 0.9 mbps alıyordum ve gelen teknik ekipler bunu da tivibuya bağladılar hep. Bu arada eski hattım = 35 Mbps 100gb kotalı ev telefonlu kampanyadaydı. TT ile yaşadığım bu kadar sorundan sonra sonunda taahhütüm bitti ve bende Türknete geçtim.

    Hat Değerleri;

    Eski
    TT den Türknet'e geçiş ve teşekkür
    Yeni
    TT den Türknet'e geçiş ve teşekkür
    Hız testi;
    Eski
    TT den Türknet'e geçiş ve teşekkür
    Yeni
    TT den Türknet'e geçiş ve teşekkür

    Hala modemde gözüken hız değerlerini alamıyorum fakat hattım zaten iyi değil büyük ihtimal ondandır.

    Modeme reset sonrası
    TT den Türknet'e geçiş ve teşekkür


    Şu anda tek sorun yine forumdaki destek ekibinin söylediği ping sorunu olabilir ama olursa yazın sizi Fastpath moduna geçirelim demişti dün yazdım bakalım pazartesi geçirirlerse sonuçları güncellerim. Türknete çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Are.You.Sure -- 19 Kasım 2017; 19:21:45 >







  • Yapa upload hızları niye düşürüldü acaba

    5mbps veriyorlardı yazın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modemde görünen değeri hemem hemen alyorsun zaten.Bende 35 lik hız 32 falan çıkıyor hız testinde, sende de 41 lik hız 37 küsür çıkıyor.Yani hız testi normal gibi.Ping soununun da fastpath modunda düzelebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abrooke139

    Modemde görünen değeri hemem hemen alyorsun zaten.Bende 35 lik hız 32 falan çıkıyor hız testinde, sende de 41 lik hız 37 küsür çıkıyor.Yani hız testi normal gibi.Ping soununun da fastpath modunda düzelebilir.

    Hocam bugün bana "Telefon taşıma sistemiyle ilgili 23 Kasım'da bulunduğunuz santralde iyileştirme çalışması yapılacaktır. Hizmetinizde kısa süre kesinti yaşanabilir" diye mesaj geldi. Size de geldi mi bu mesajdan? Nasıl bir şey yapacaklar ki tam anlamadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam belki yapmışsınızdır fakat ben yinede yazayım modeme reset attınız mı?
    Çünkü forumda modemi kapatıp açmadıkları için sorun yaşayan birsürü kullanıcı gördüm. Modeme reset atmayınca eski değerlere yaklaşık değerler geliyor üç aşağı beş yukarı. Çözüm basit gibi görünebilir fakat çok şey değişiyor en azından bende öyle olmuştu.
  • #Ramazan kullanıcısına yanıt
    Bana gelmedi henüz.Belki sen yapadasın diye de olabilir? Ama demiştim çalışmalar var diye.Belki de bizim muhit civarını yapmışlardır birşey.Ama ne yaptıkları konusunda hiçbir fikrim yok.Sorun çıkar mı çıkmaz mı!
  • şu an zaten 37 çok çok iyi benim hat için fastpath geçince sorun da olmazsa çok güzel olur. Eskiden tivibu+internet 16 mbps geliyordu şimdi 37 geliyor tivibuyu da smart tv uygulamasından aldım ayda 6 lira tt'nin sunduğu tekliften çok daha düşük fiyata telefon dahil.
  • #Ramazan kullanıcısına yanıt
    Bana da aynı mesaj geldi mesajda dediğim oydu. Eğer doğru anladıysam YAPA altyapısına geçişte geliyor mesaj ama mevcut TT donanımı değişirken de geliyor olabilir.
  • Modeme root girişi yapabilmek için resetledim şu anda 46-47 Mbps civarı bağlandı SNR biraz düştü hatta sınır değerde dolaşıyor ama crc hatası gözükmüyor.

    saat 7 civarı
    TT den Türknet'e geçiş ve teşekkür


    TT den Türknet'e geçiş ve teşekkür




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.