Şimdi Ara

tt'de bu dolaplar varken superonline'da yok (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • BoraNb kullanıcısına yanıt
    Temsili atmıştım zaten.

    Evet bu da LGR9'un da belirttiği gibi ek kutusu gibi duruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Şişli - Zincirlikuyu iş merkezlerinin kalbinden bahsediyorsunuz değil 3 kabin orada 20 kabin olması lazım demekki bir kısmını bu kabinlerden beslemeyi başarmışlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • plusnettr P kullanıcısına yanıt
    Öyle de oradaki binaların çoğu yüksek katlı bina



    O binaların hepsinde fiber kutu vardır.



    Hiç duymadığımız şirketler bile oralara bence kendi fiber dolaplarıni koymuştur diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    bizim buralarda yok bu kabinlerden sadece telekomun kabinlerini görüyorum sürekli tip 7 var, çorluda baya altyapı sağladı turkcell bu sene ciddi anlamda yatırım yaptılar ana yol var 2-3 km neredeyse başindan başlayıp şehir sonuna kadar altyapı sağladılar onun üstüne geçendede bir mahalleyi komple kazdılar tüm mahalleye altyapı sağladılar 2-3 ay öncede otogar civarına yaptilar türk telekom nereye altyapı sağlıyor arkasından bakıyorum turkcell orda rekabet etmeleri güzel birşey arada türksatta altyapı sağlıyor yavaş yavaş oluşumlar başladı çorludan taşındım tüm internet sağlayıcıları altyapı geliştirmeye başladı şansım hiç yok bu altyapı konusunda
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Turkcell sisremleri hakkında pek bilgim yok o sebeple ne desem yalan olur.



    Tekirdağ sanırım neden biliyor musunuz KHK ile Tekirdağ'da kazı izni belediyeden alınmıştı kazı izni çekmeyince ISS'ler fırsat bu fırsat deyip gazı kökledi orada. Ama bir olumsuz durum var o belii de ileri de tei bir Türk Telekom abonesi klamayacak orada zira alternatifoere kayacak sözleşmsi biten. Bu sebeple Türk Telekom Çorlu'da tüm binaları satıp omurga harip tüm fiberler ile dolapları toplayıp giderse şaşırmayın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcrew kullanıcısına yanıt
    Tip serisi kabinlerle FTTB/H sistemleri besleyebilirsiniz deneme amaçlı konulmuştur büyük ihtimalle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    onun olacağini pek sanmıyorum ama 5-6 sene içinde kullanıcısı azalabilir şuanlık imkansız türk telekomdan fazla abone sayısına sahip olması şuanlık altyapı yatırmını yapip beklemeleri gerekicek çünkü telekom turkcell'den güçlü bir şirket olunca yapiştirdikça yapiştiriyorlar altyapıyı neredeyse tüm çorluya tip-7 kabin koydu adamlar ciddi bir yatirim yapildi özellikle bu sene çıldırdılar belki 25-30 tane yeni kabin koydular gördüklerim bu kadar görmediklerim kim bilir ne kadar nereye gitsem eskiden olan dolapların yerini tip-7 kabinler almış hemen dibindede turkcell koymuş kapağini mutlu ediyor insanı böyle rekabet oldugunu görünce seviniyorum seçenek oluyor insanların elinde turkcell kötüyse türk telekom oda kötüyse şanslıysan evde türksat altyapısıda olabilir merkezi yerlerde türksat seçeneğinde var bunun olması güzel iyi olan abone sayısını katlıyor türk telekomu batırırsa turkcell batırıcak zaten türk telekom ya kendine çeki düzen verip politikasını değiştiricek insanlara diğer firmada 60 lira olan paketi 90 liraya satmayacak yada yavaş yavaş çökücek çökersede borçlarıyla bize zarar vericek en çok o insanın sinirini bozuyor




  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Şimdi şu konuya gireyim son cümpede ne dediniz 60 liralık paketi 90 liraya satmayacak. Şimdi benim bölgem de 3 ISS'de bulunsa zaten KOTA sebebiyle ve de fiyatlar olarak da yükseldikleri için baştan Turkcell ve Turksat'ı silerim. ;(Bu arada Turknet gibi VAE'leri katmıyorum), ne kalıyor geriye Türk Telekom ile Vodafone, şimdi tahahütü olmayan bir çok kişi haklı olarak Vodafone'a geçer daha ucuz çünkü. Şimdi burada Telekom'un fiyatların8 savunmak için tabi ki yazmıyorum. Türk Telekom şuan hakim pazar payına sahip olduğu için fiyatlar konusunda rekabet kurallarına tabii. Yani rakiplerinden ucuz fiyat veremez. Vermeye kalkarsa zaten başta BTK izin vermez oldu da izin mi çıktı bu sefer alternatifler işi mahkemeye götürür ve de kazanırlar. Ama bu durum illaki bir gün sona erecek. Diyelim ki Türk Telekom için de fiyat sımırlaması kalktı fiyatları hepsinin başabaş gidiyor olsun. Bu durumda her İSS'in de 1Gbps verebildiğini farzedelim. Şimdi de bu sefer şöyle bir sorum var marka algısı. Türk Telekom verdiği ADSL hizmeti sebebiyle yavaş olarak bilinir ama diğerleri ADSL vrmedikleri için hızlı olarak bilinirller bir de reklam konusu var ki hiç oraya girmeye lüzum yok marka algısı olarak dezavantajlı Türk Telekom. Bir de üstüne binaya fiber gelmiyorsa FTTC ise yani sani ezikmiş gibi bakıyor insanlar yani binaya kutu koyunca şekil oluyor. Aslında bu konuda @mcrew'in de dediği gibi yapsalar yani FTTC olsa dahi binaya şekilli kablolar çekip (içi bakır olsun dışı fiber gibi turuncu olsun mesela) ankastreleri şeklli kutu şeklndeki ankastrelee döndürürlerse bu sorunu çözebilirler bence. Ki FTTC ile FTTH arasında şunaki duruma göre operasyonel olarak pek bir fark yok ikosonde de 1Gbps verilebiliyor.



    Ha rekabetin olması çok güzel. Mesela benim şhrike değil sadece bölgeme yani yan illere Turkcell ile Turksat geldi Telekom benim ilimde panikle bir yatırıma başladı. Bir senede 3-4 misline çıkt8 fiber uzunluğu Onun için tabi ki rekabet çok güzel bir şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Aynen rekabet çok güzel ben müşterilerin alternatiflere kaymasının iyi olduğunu düşünüyorum daha fazla müşteriler o olduğu için daha rahat altyapılarını geliştirecekler telekom da fiyatlarını ucuzlatabilecek zaten bu çalışmaları da varmış galiba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 11 Ekim 2017; 10:14:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize aynen katılıyorum ben de müşterilerin altermatiflere kaymasını isterim ki piyasa dengesi otursun ama şu tehlokeden korkuyorum piyasa dengeye ulaşırsa bu sefer de ismi sebebiyle bir Turkcell tekeli oluşur mu diye.



    Mesela hocam. Size teklif sunuyorum farz-ı misal.



    1) Turkcell FTTB 100Mbps 60TL



    2) Türk Telekom FTTC 100Mbps 60TL hangisini seçersiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Eğer paketler akk li değilse çünkü türkcell akk de 50gb veriyor upload için ve 5 mbps veriyor türkcell

    Bir çok müşteri türkcell e kaysa mesela Türk Telekom un kendini geliştirmesi için iyi olur mesela fiyatları ucuzlamada kaliteyi arttırmada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 11 Ekim 2017; 12:43:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Hocam her şeyon aynı olduğunu düşünün KOTA AKN yok ikisinin de upload'i aynı. Öyle farzedin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Valla ben olsam fttb tercih ederdim, ego tatmini işte , tt sayesinde dsl=sorun şeklinde bilinç altımıza yerleşmiş. Bir de şöyle birşey var, dsl'de iç tesisat müşteri sorumluluğunda iken fttb'de tamamen iss sorumluluğunda.
  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    GigaDSL gelirse o durum değişebilir zira şuan ki binaların (yeni değil ise) bir çoğunda GigaDSL verilemez mevcut bina içi kablolarla. Milyojlarca aboneyenkardeşim yenileyin de diyemezsiniz o zaman sorumluluk ISS'e geçebilir.



    Peki hocam ikisini de FTTB olduğunu farzedin bu sefer hangisi olur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Hiçbiri

    TT = Müşterilerinin kişisel bilgilerini dolandırıcılara kadar satan, altyapısını kiralayan iss'lere her türlü engellemeyi yapan tekel firma.

    Superonline = Işık hızında kesilen internet satarak müşterisini enayi yerine koyan, taşeronlar eliyle tehdit ve hile ile tarife değiştirmeye zorlayan artniyetli firma.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    O gelecek de bizim kabin ethernet e dönüştürülecek de bunlar ne zaman olacak ne kadar sürecek bunlar olsa bile 100 mbps nın üstünde hızları şimdi ki 100 fiyatlarına verecekler bence bunlar döşenirken amaç çoğu kişiye 100 ulaştırmak olacaktır diye düşünüyorum ama fiyatlar daha makul olmadan çoğu kişi geçmeyecektir ayrıca akn de kalkıyor cogu kişi gigadsl de 24 35 mbps alır artık giga hızlar yerine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Data -- 11 Ekim 2017; 16:55:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    GigaDSL Gbps hızda internet için geliştiriliyor yoksa boşuna masraf olur mevcut hızları mevcut modülasyonlarla verebiliyorsunuz zaten. Ha ama fiyatlandırma nasıl olur bilemiyorum yani son aboneye satmak istemeseler neden gelistursinler. Demek ki ulaşılabilir bir fiyat hedefleniliyor da rekbat kurallarına takılması pek muhtemel ha ama takılmaz da fiyasaya sürülürse deprem etkisi yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Bende öyle umuyorum fakat vdsl2 ye göre aynı mesafede daha yüksek hızlar sunmuyor mu?
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Tam bilmiyorum onu öğrenmek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.