Şimdi Ara

TSMC koronavirüs önlemlerini arttırdı, çip krizi büyüyebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TSMC koronavirüs önlemlerini arttırdı, çip krizi büyüyebilir



    Özellikle gelişmiş ülkelerde hızlı aşılamanın da etkisiyle koronavirüs salgını kontrol altına alınmış durumda. Tayvan yonga teknolojileri açısından çok gelişmiş olsa da aşı yetersizliği ülkeyi kalbinden vuruyor. 



    TSMC darboğaza girebilir



    Pandeminin ilk günlerinden bu yana seferberlik ilan eden ve sıkı önlemler uygulayan 23 milyonluk ülkede bugüne kadar sadece 12 kişi COVID-19 nedeniyle vefat etti ve vaka sayısı da 2000 sınırının altında. Ne var ki bu hafta işler değişti. 



    Ayrıca Bkz.Godzilla vs Kong'un yapım şirketinin CEO'su, filmle aynı evrende geçen daha birçok fikirleri olduğunu söyledi



    Son 5 gündür ülkede yeni vaka sayısı 700’ü geçerken yeniden sıkı tedbirler gündeme geldi. Ülkenin kalbi sayılan TSMC üretim tesislerinde de teması azaltmak için bazı önlemler alınıyor. Verimliliği etkileyecek olan bu tedbirler işe yaramazsa bu kez kapanma gündeme gelecek. 



    TSMC tarafından yapılan açıklamaya göre personel arasında yüz yüze görüşme yasaklandı ve küçük gruplar halinde çalışmaya devam edilecek. Tesisler arasında geçişler kısıtlanırken onaylı üreticiler haricinde tesislere girişler de yasaklandı. Eğitimler uzaktan olurken dinlenme tesisleri de kapatıldı.



    Ülkenin ihracat merkezi haline gelen TSMC dünya yonga tedariğini de derinden etkiliyor. Şu anda herkesin tek merak ettiği konu Tayvan’da salgının gidişatı nasıl olacak. Aşı konusunda eli çok zayıf olan ülkenin kısa sürede ilerleme kaydetmesi zor görünüyor. 

     




    Kaynak:https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-taiwan-tsmc/update-1-taiwans-tsmc-to-work-in-separate-teams-to-minimise-covid-19-risk-idUSL2N2N40M6







  • Bana göre ortada çip krizinden ziyade çok büyük bir oyun dönüyor. A dan Z ye tüm sektörlerde ki dev firmalar pandemi de yaşanan zararı bir şekilde toplumlara ödetme peşinde ve bunun içinde ''çip krizinden'' daha güzel bir yalan olamaz. Her gün tüm dünyada yayınlanan yok TSMC nin saf suyu bitti, yok yağmurları kesildi, yok dereleri kurudu, şimdi de yok corona.


    Ulan adamların ülkesinde son 1 ayda sadece 1 kişi ölmüş 1 (bir) BİR. Pandemi başladığından bu yana da ülkede ki vaka sayıları günlük 2-3 maksimum 10 olmuş ve ne hikmetse 3-4 günde bir anda 300-400 lere fırlamış????


    Lan kimi yiyorsunuz ya resmen komedi   


  • Tekel neden kötüdür küçük bir örneği. Otomobil, TV, Telefon, Tablet vs. hepsinin global stoğu ve fiyatı şu markanın sahiplerinin aldığı kararlar ile oynayabiliyor. Ne kadar vahim bir durum.

  • Sıkı tutunun 20.000TL ye RTX 3070 ler satılmaya başlayacak.

  • | OMG! | kullanıcısına yanıt
    Bunun aslında tekel ile alakası yok işgüzar firmaların maliyet dolayısı ile tüm yatırım yükünü bu firmaya vermiş olması nedeniyle bunlar yaşanıyor. Her firma en azından küçük de olsa kendi hattına sahip olsa böyle bir muhtaciyet doğmayacaktı...

  • Biden kıçını koltuğa koyar koymaz Amerikan başkanı sıfatı ile ilk görüştüğü kişi Tayvan başkanı Tsai Ing-wen idi. Yani TSMC ile ilgili bu şekil daha çok absürt görünümlü ama arka planında "kontrol altına alma" başlıklı büyük bir savaş haberleri okuyacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RockConn -- 18 Mayıs 2021; 18:56:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: | OMG! |

    Tekel neden kötüdür küçük bir örneği. Otomobil, TV, Telefon, Tablet vs. hepsinin global stoğu ve fiyatı şu markanın sahiplerinin aldığı kararlar ile oynayabiliyor. Ne kadar vahim bir durum.

    Bana göre ortada çip krizinden ziyade çok büyük bir oyun dönüyor. A dan Z ye tüm sektörlerde ki dev firmalar pandemi de yaşanan zararı bir şekilde toplumlara ödetme peşinde ve bunun içinde ''çip krizinden'' daha güzel bir yalan olamaz. Her gün tüm dünyada yayınlanan yok TSMC nin saf suyu bitti, yok yağmurları kesildi, yok dereleri kurudu, şimdi de yok corona.


    Ulan adamların ülkesinde son 1 ayda sadece 1 kişi ölmüş 1 (bir) BİR. Pandemi başladığından bu yana da ülkede ki vaka sayıları günlük 2-3 maksimum 10 olmuş ve ne hikmetse 3-4 günde bir anda 300-400 lere fırlamış????


    Lan kimi yiyorsunuz ya resmen komedi TSMC koronavirüs önlemlerini arttırdı, çip krizi büyüyebilir TSMC koronavirüs önlemlerini arttırdı, çip krizi büyüyebilir 


    TSMC koronavirüs önlemlerini arttırdı, çip krizi büyüyebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 18 Mayıs 2021; 19:6:30 >




  • Apple,amd nvidia birleşse ülkeyi komple aşılar elinin kiri olur yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 18 Mayıs 2021; 19:11:47 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 128MilyarDolar kullanıcısına yanıt

    Evet haklı olabilirsin. Son zamanlarda her sektörde çokça dillendirilen bir konu. Tüm firmaların eli kolu bağlı, tek firmanın üretimine kalmışlar gibi bir durum var. Sonuçta hepsi fiyat artışına gidecek.

    Tüccar işini biliyor diyorsunuz yani TSMC koronavirüs önlemlerini arttırdı, çip krizi büyüyebilir 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: | OMG! |

    Evet haklı olabilirsin. Son zamanlarda her sektörde çokça dillendirilen bir konu. Tüm firmaların eli kolu bağlı, tek firmanın üretimine kalmışlar gibi bir durum var. Sonuçta hepsi fiyat artışına gidecek.

    Tüccar işini biliyor diyorsunuz yani  

    TSMC nin 5-10$ lık çipe zam yapması kimsenin umurunda olmaz, büyük devlerin hiç umurunda olmaz çünkü zaten o arada ki zammı tüketiciye yansıtıyor ve ürün bazında minimal rakamlar. Burada ki asıl olay devler artık eski fiyatlardan ürün satmak istemiyor. Misal TV mu alıcan? 2020 de aynı kalitede TV u 500$ a mı alıyon? artık adamlar sana 500$ a o kalitede ürünü satmak istemiyorlar 600$ vermen lazım. Yada araba mı alıcan? 50K$ mı? artık 55-60K$ ve bunun yolunu yapıyorlar, toplumları ayağa kaldırmadan insanları yüksek fiyatlara alıştırmanın tek yolu da ortada çoooooook ciddi ve aşılması zor bir kriz olduğuna inandırmak. Şuan tüm dünyada ki medya buna uğraşıyor ve başarılı da oluyorlar.





  • 128MilyarDolar kullanıcısına yanıt
    BBG (Biri bizi götürüyor)

  • Bir çok ülke aşı için Tayvan'a baskı yapacaktır. Yoksa çip krizi daha da derinleşecek görünüyor.

  • yok deprem oldu !
    yok sel geldi !
    yok yıldırım düştü !
    yok elektrikler kesildi !

    2 yılda bir bahaneden başka bir şey üretmiyorlar.
    şunun fişini çekin gitsin !

  • BekirHan kullanıcısına yanıt

    microchip üretiminin muazzam bir kısmını tsmc yapıyor. Tekeli yaratan da son kullanıcı üreten firmalar yaptı. Kendileri bu iş için ar-ge yapsa, fabrika kursa rekabet konusunda fiyat konusunda zorlanacaklardı. Doğal olarak yıllardır tsmc ile yürüyorlar. zaten 3nm finfet'e geçen de kendileri. Acayip ilerlediler. Doğal olarak piyasayı kontrol ediyorlar.


    E biz de tüketiciler olarak, doğal da olarak, en uygununa gitmeye kalkınca durum bu.


    Korkum, a'dan z'ye her şeye zam gelme ihtimali. Telefon, tablet, notebook, pc dizecekler elini çabuk tutsun derim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astegon -- 18 Mayıs 2021; 21:23:27 >
  • | OMG! | kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle. Ekonominin bir numaralı kuralı. Arzı arttırırsan fiyat düşer. Talep çoksa fiyatı arttırırsın. TSMC koronavirüs önlemlerini arttırdı, çip krizi büyüyebilir 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 18 Mayıs 2021; 22:18:57 >
  • astegon kullanıcısına yanıt

    Pek tabii durum öyle ama tsmc kendi kendine 3nm argesi de yatırımı da yapamazdı kendilerine kalsa. Suçlu büyük firmalar. Şimdi kendi yarattıkları canavarın kurbanı oluyorlar.

  • Bu isler o kadar kolay değil

    Her sene 20 milyar dolar yatırım yapmalısın ki kolayca nm geçişi yapabilesin

    Her sene 20 milyar dolari yatırım yapabilecek kac sirket var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 700 vaka ile adamlar önlem alıyor bizde olsa fabrikaları kafalarına sıkarlardı herhalde.

  • BekirHan kullanıcısına yanıt

    Evet haklısınız. Intel'in amd sürünürkenki ataletine bakın bir de şimdikine.


    Rekabet mutlaka olmalı. Güney Kore boşuna milyarlarca dolar ayırmadı microchip üretimi için.


    Aslında bu bizim ülkemiz için de bir fırsat olabilirdi amaaaa biz montajcılığı sevdik. Üretim bizim neyimize, al bak burada yapılmışı var :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.