Şimdi Ara

TSMC’den Japonya’ya önemli yatırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TSMC’den Japonya’ya önemli yatırım



    Sektörde yonga üretim devi TSMC olsa da üretim teknolojileri geliştirme konusunda Japonya gizli kahraman. 40 yıllık birikime sahip olan Japonya ile teknoloji alışverişi yapmadan yenilik geliştirmek oldukça zor. 



    Yonga sektöründe gizli Japonlar



    Bugün ileri süreçlerde yonga dökümü yapmak için gerekli olan EUV maskelerini iki Japon firma ACG ve Hoya üretiyor. Litografi denilen ve çok karmaşık entegre devre desenlerini yüksek performanslı lensler kullanarak silikon katmanların üzerine yazma işleminde Nikon optikler hayati bir rol oynuyor. EUV maskelerin test edilmesi ise Japon Lasertec firmasından soruluyor. Yüz milyonlarca dolarlık EUV üretim sisteminin sektördeki lideri Hollandalı ASML olsa da arka planda Japonlar kritik rol oynuyor. 



    Ayrıca Bkz.Oppo Smart Tag'in görüntüleri ortaya çıktı



    Japon yetkililer döküm öncesi olarak tabir edilen bu süreçte söz sahibi oldukları için mutlular ancak döküm sonrası dediğimiz yani paketleme ve test süreçlerinde de iddialı olmak istiyorlar. Pek çok girişim bu konularda çalışıyor olsa da sektörün dikkatini çekmeyi başaramamıştı. Ta ki TSMC gelene kadar. 



    Tayvanlı TSMC geçmiş yıllarda da Japon teknolojilerinden yararlanmıştı ancak kısa süre içerisinde ülkeye bir Ar-Ge merkezi kurmaya başlıyor. Bunun duyurusunu daha önce yapmıştı. Ar-Ge merkezinde yonga paketleme firması Ibiden, malzeme tedarikçisi JSR, paketleme uzmanı Shibaura Mechatronics ve plaka kesim aletleri üreticisi Disco gibi önemli Japon isimler yer alacak. Özellikle Ibiden’in tecrübelerinin bu seçimde etkili olduğu belirtiliyor. 



    TSMC’den Japonya’ya önemli yatırım



    Ar-Ge tesisinin amacı ise 3D yonga üretimi konusunda teknolojiler geliştirmek. Hatırlarsanız AMD’nin 3DV olarak tanıttığı ve Ryzen yongasının üzerine silikon desteklerle ikinci bir ön bellek katmanı ekleyerek verimliliği arttırdığı teknoloji gelecek açısından oldukça önemli. Aynı zar alanında daha esnek bir hareket imkânı sağlayan 3D yonga üretiminde TSMC de bir an evvel en iyisi olmak istiyor. 



    Veri merkezlerinin daha verimli olmasını ve yapay zekâ uygulamalarının performansının artmasını sağlayacak olan 3D yonga üretiminde ultra hassasiyet ile bileşenlerin konumlanması veya ısı seviyelerinin korunması gibi hayati önem taşıyan işlemlerin yerine getirilmesi gerekiyor. TSMC de bu konularda Japon teknolojisini iyi etüt ederek hatasız bir üretim hattı kurmak istiyor. 



    Diğer taraftan pandemi nedeniyle insan hareketliliğinin kısıtlanmış olması Ar-Ge merkezinin diğer bir nedeni. TSMC teknolojinin geliştirildiği yerde noktalar kurarak hareketliliği azaltmak istiyor zira Tayvan’da bu tesis kurulmuş olsaydı sürekli bir hareketlilik olacaktı.

     




    Kaynak:https://asia.nikkei.com/Business/Tech/Semiconductors/TSMC-tie-up-puts-spotlight-on-Japan-s-hidden-chip-champions







  • yıllar önce Rubisco hocam bunları anlatıyordu daha karışık şekilde yok maskeleme yüz milyonlar tutuyor testi önemli vs vs biz de bakıyorduk mağara adamları gibi unba bunga ne diyor bu adam diye?bak şimdi anlıyoruz az çok demek ki zaman gezgini miymiş neymiş bu adam 7 sene ilerde yaşıyormuş bizden.

    iste bu yuzden fabrikasini yapiyoruz demeyle ileri teknoloji uretim olmaz. her urunu ve onun her alt parcasini uretirken hepsinde ayri ayri ileri teknolojide uzmanligi olan sayisiz farkli firmalara ihtiyac duyuyorsun. demek istedigim yerli milli hamasetiyle yapiyoruz demeyle olmuyor, gercekden yapmak icin once universitelerinin gelismesi ilerlemesi gerek, kalifiye donaninmi insan gucu yetisitirip yuksek teknolojide arge yapabilmesi gerek, sonrasinda sektor olarak butune yatirim yapilmali, ileri teknoloji yatirimi yapan tum firmalar desteklenmeli tesvik edilmeli. bunun disindaki hersey siyasi showdur, insan kandirmadir.
  • iste bu yuzden fabrikasini yapiyoruz demeyle ileri teknoloji uretim olmaz. her urunu ve onun her alt parcasini uretirken hepsinde ayri ayri ileri teknolojide uzmanligi olan sayisiz farkli firmalara ihtiyac duyuyorsun. demek istedigim yerli milli hamasetiyle yapiyoruz demeyle olmuyor, gercekden yapmak icin once universitelerinin gelismesi ilerlemesi gerek, kalifiye donaninmi insan gucu yetisitirip yuksek teknolojide arge yapabilmesi gerek, sonrasinda sektor olarak butune yatirim yapilmali, ileri teknoloji yatirimi yapan tum firmalar desteklenmeli tesvik edilmeli. bunun disindaki hersey siyasi showdur, insan kandirmadir.

  • yıllar önce Rubisco hocam bunları anlatıyordu daha karışık şekilde yok maskeleme yüz milyonlar tutuyor testi önemli vs vs biz de bakıyorduk mağara adamları gibi unba bunga ne diyor bu adam diye?bak şimdi anlıyoruz az çok demek ki zaman gezgini miymiş neymiş bu adam 7 sene ilerde yaşıyormuş bizden.

  • Bakalım Kore ve Tayvan’ı Çin ne zaman topraklarına katacak..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • son zamanlarda sharp firması mobil sektörde atılım yapmaya başladı, bununla beraber LG mobil sektörden kendini azat etti bu boşluğu doldurursa ancak sharp firması doldurur ... bir an önce dünyaya açılması lazım; hatta sharp firması türkiyede bir fabrika çalıştırsa ve türkiye pazarında rol alsa çok güzel bir gelişme olurdu

  • bizimkiler anca su kanalı yapar !

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.