Şimdi Ara

Tsm Dinlemek..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Müzik türü ayrımı yapmadan kulağa hoş gelen tüm türlerden müzikler dinlemeye çalışıyorum. Az önce şarkı dinlerken msn'de okuldan arkadaş dinlediğim ve şarkıyı görmüş, durduk yerde saçma bi tepki verdi. ( Müzeyyen Senar mı ? yok artık.. gibisinden) Ne alaka ? dedim. Benim öyle şarkılar dikkatimi çekmiyor, o şarkılar eskide kaldı, 21. Yüz yıldayız gibisinden laflar etmeye başladı.. Yani kısacası beni küçük görmeye çalıştı. Bu sadece bu arkadaş için geçerli değil. Kim görse ya da duysa dinlediğimi, değişik tepkiler veriyor. Bazı şarkılar ve sanatçılar vardır, zamanı geçsede hala aynı tazeliğini korur. Bunlar eski şarkılar ve şarkıcılar olsada gereken değerin verilmediğini düşünüyorum. Şu zamanda Türk sanat müziği dinlemek abesle iştigal olarak görülüyor. Bu arada yaşım 17.. (Çoğu kişinin ters tepki vermesini buna bağlıyorum. Yani Tsm dinlicek yaşta değilsin gibisinden) Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

• ne alakası var arkadaşım.ister tsm dinlerim ister thm ister rock ister metal.
    o söyleyen arkadaşın belirli bi zümre tarafından hor görülmüş ve etkilenmiş.
    aynısını da sana yapmaya çalışıyo fakat sen ona kanma.
    o arkadaşına bob marleyden ''no women no cry'' parçasına göndersen tepkisi ne olurdu sence
    benim müzik felsefem;dinledikten sonra beni farklı boyutlara götürüyorsa o müzigi dinlerim arkadaş.
    yeri gelir ''yeşil başlı gövel ördegi'' dinlerim yeri gelir metallicadan - nothing else matter
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

ne alakası var arkadaşım.ister tsm dinlerim ister thm ister rock ister metal.
    o söyleyen arkadaşın belirli bi zümre tarafından hor görülmüş ve etkilenmiş.
    aynısını da sana yapmaya çalışıyo fakat sen ona kanma.
    o arkadaşına bob marleyden ''no women no cry'' parçasına göndersen tepkisi ne olurdu sence
    benim müzik felsefem;dinledikten sonra beni farklı boyutlara götürüyorsa o müzigi dinlerim arkadaş.
    yeri gelir ''yeşil başlı gövel ördegi'' dinlerim yeri gelir metallicadan - nothing else matter

Başkasının, benim yaptığımı beğenmemesi, eğer ben hoşlanıyosam zaten caydıramaz. Ben sadece yaptığımın kötü, sıkıcı olduğunu sananlara sinirlendiğimden açtım bu konuyu. Forumdakilerinde bu konu hakkında görüşlerini merak ettim.

• Bir şimdi ki şarkılara bakıyorum bir de Tsm'ye, Tsm de her söz anlamlıyken şimdi ki şarkılarda bir tane anlamlı sözcük yok. Doğru olanı yapıyorsun devam arkadaşım.
  • yanlış anlaşılmasın.tepkim sana degil arkadaşına ve arkadaşın gibi davrananlara
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Bir şimdi ki şarkılara bakıyorum bir de Tsm'ye, Tsm de her söz anlamlıyken şimdi ki şarkılarda bir tane anlamlı sözcük yok. Doğru olanı yapıyorsun devam arkadaşım.

+1 Şu an ki şarkılar kötü, hayatta dinlemem demiyorum. Onlarıda dinliyorum ama, Eski şarkılar gibi tadı yok şu an ki şarkıların

quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

yanlış anlaşılmasın.tepkim sana degil arkadaşına ve arkadaşın gibi davrananlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FbA3* -- 6 Nisan 2010; 1:51:59 >

• aynısını bana da yaparlar. ben nostaljik müziklere bayılırım. mesela şıkıdım olsun, candan erçetinden Melek, tsm den birkaç parça...
    hoşuma ne giderse onu dinlerim. hani derler ya renkler ve zevkler tartışılmaz diye. olay budur. senin arkadaş afedersin ama bayaa bir malmış. Tartışılmayacak bir konu üzerinde fikir yürütmeye çalışmış kıtcağız. kuusura bakma arkadaşına hafif hakaretler ediyorum ama herkese söylerim bunları. bir insanın zevki yorumlanabilir ama bu yorum kötü olan zevkler üzerine olur.
    her insanın sevdiği ritim ve sesler vardır. ben mesela bu hardmetal denilen(sanırım) çok ağır rock müzikleri hiç sevmem daha doğrusu dinleyemem bana ağır gelir. ama arkadaşım onunla coşar çok sever eğlenir telefonu bilem öyle çalar. hiç birşey demem kendi öz iradesi ile yanlış olmayan bir zevki vardır. YORUMLANAMAZ.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FLAC MÜZİK İNDİRMEK
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TSM apayrı bir deryadır.

Nesrin Sipahi favorim.

Günde en az 1 saat dinlerim, arada fasıla da giderim. 17 yaşımda dinlemeye başlamıştım. 3 yıl olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murderer_utku

aynısını bana da yaparlar. ben nostaljik müziklere bayılırım. mesela şıkıdım olsun, candan erçetinden Melek, tsm den birkaç parça...
    hoşuma ne giderse onu dinlerim. hani derler ya renkler ve zevkler tartışılmaz diye. olay budur. senin arkadaş afedersin ama bayaa bir malmış. Tartışılmayacak bir konu üzerinde fikir yürütmeye çalışmış kıtcağız. kuusura bakma arkadaşına hafif hakaretler ediyorum ama herkese söylerim bunları. bir insanın zevki yorumlanabilir ama bu yorum kötü olan zevkler üzerine olur.
    her insanın sevdiği ritim ve sesler vardır. ben mesela bu hardmetal denilen(sanırım) çok ağır rock müzikleri hiç sevmem daha doğrusu dinleyemem bana ağır gelir. ama arkadaşım onunla coşar çok sever eğlenir telefonu bilem öyle çalar. hiç birşey demem kendi öz iradesi ile yanlış olmayan bir zevki vardır. YORUMLANAMAZ.

Aslında tüm sorun bu.. Laf söylemek yerine, buda nasılmış diye bi göz atsalar zaten görücekler. Yok eğer beğenmezsen dinlemezsin olur biter.

quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

TSM apayrı bir deryadır.

Nesrin Sipahi favorim.

Günde en az 1 saat dinlerim, arada fasıla da giderim. 17 yaşımda dinlemeye başlamıştım. 3 yıl olmuş.

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FbA3* -- 6 Nisan 2010; 1:55:01 >

• benimde yaşım 20-21 ama severimde dinlerimde..

telefonumdada vardır.

müzeyyen senar,zeki müren,zekai tunca..

gayet arşivimde vardır..ki babam çok ilgilidir..makamları bilir,sırf isimlerini değil duyduğu bir tsm şarkısının ne makamı olduğunu söyler en geç 5 saniye sonra..

fasılada bayılırım..rakıyla giden tek müziktir..

küçümseyeni sen türk değilmisinki türk sanat müziğini küçümsüyorsun diye küçümseyebilirsin bence :)
  • TSM hayattır.
  • Ben de 3 yıldır Klasik Türk Musikisi dinliyorum ve amatör icra ediyorum "ney"imle.Klasik Türk Musikisi dinlemeye başladıktan sonra TSM de pop gibi gelmeye başladı.

İnsan dinledikçe ankıyor güzelliğini, dinledikçe derinleşiyor ve aldığınız haz artıyor. Diğer müzik türleri (THM hariç) boş geliyor inanın.
  • Benzemez Kimse Sana
  • TSM yi herkes dinlemeyemez dinlesede anlayamaz zaten... o onların sorunudur sen dinlemene devam et. TSM gibi baska bir muzik varmıdır yahu Türkiye de yasıyoruz Türkçe konusuyoruz ama mazimizin en degerli kultur sanat eserlerinden birisi olan kendi muzigimiz olan esasında yaslılara degil herkese hitap eden bir muzik kültürümüz varken daha baska muziklere gerek var mı ki ama zevkler ve renkler tartısılmaz derler onuda unutmamak lazım tartısırken konuyu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Bir şimdi ki şarkılara bakıyorum bir de Tsm'ye, Tsm de her söz anlamlıyken şimdi ki şarkılarda bir tane anlamlı sözcük yok. Doğru olanı yapıyorsun devam arkadaşım.

Türk müzik tarihi " ananı yiyolayy yee yee " parçasından sonra çöküşe geçti...
  • Tsm gibisi var mı. Mesela Zeki müren in her parçası bir şaheser şu an çalan Dilek çeşmesi gibi
  • Dilimi bağlasalar anmasam hiç adını,
    Gözümü dağlasalar görmesem hiç yüzünü.
    Elimi bağlasalar tutmasam ellerini,
    Silemezler gönlümden ne aşkını ne seni.

TSM gibisi var mı?

İnsanların düşüncelerine aldırma arkadaşım hiç bi zaman müzik apayrı birşeydir. Dinlerken seni başka yerlere götüren müzik başkasına saçmalık gibi gelebilir.

quote:

Orijinalden alıntı: kozdil

Ben de 3 yıldır Klasik Türk Musikisi dinliyorum ve amatör icra ediyorum "ney"imle.Klasik Türk Musikisi dinlemeye başladıktan sonra TSM de pop gibi gelmeye başladı.

İnsan dinledikçe ankıyor güzelliğini, dinledikçe derinleşiyor ve aldığınız haz artıyor. Diğer müzik türleri (THM hariç) boş geliyor inanın.

neyle klasik türk musikisi güzel oluyor gerçekten. ben de bi kapayım tam olarak şu aleti, çalacağım bir sürü parça var :)

• Hala böyle düşünenler varmış
  • Müziği popülerlik amacıyla dinleyen kişiler onlar. Gerçekten müzik dinlemek isteyen ve müzikten anlayan kişi tarz ayrımı yapmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FbA3*

Müzik türü ayrımı yapmadan kulağa hoş gelen tüm türlerden müzikler dinlemeye çalışıyorum. Az önce şarkı dinlerken msn'de okuldan arkadaş dinlediğim ve şarkıyı görmüş, durduk yerde saçma bi tepki verdi. ( Müzeyyen Senar mı ? yok artık.. gibisinden) Ne alaka ? dedim. Benim öyle şarkılar dikkatimi çekmiyor, o şarkılar eskide kaldı, 21. Yüz yıldayız gibisinden laflar etmeye başladı.. Yani kısacası beni küçük görmeye çalıştı. Bu sadece bu arkadaş için geçerli değil. Kim görse ya da duysa dinlediğimi, değişik tepkiler veriyor. Bazı şarkılar ve sanatçılar vardır, zamanı geçsede hala aynı tazeliğini korur. Bunlar eski şarkılar ve şarkıcılar olsada gereken değerin verilmediğini düşünüyorum. Şu zamanda Türk sanat müziği dinlemek abesle iştigal olarak görülüyor. Bu arada yaşım 17.. (Çoğu kişinin ters tepki vermesini buna bağlıyorum. Yani Tsm dinlicek yaşta değilsin gibisinden) Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?

kusura bakmada sana o densizliği yapan çocukta rap dinliyodur sagapo falan dinleyen bi tiptir kardeşim doğru yoldasın TSM iyidir bırak yeni yetme şarkıcıları aynen devam et.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.