Şimdi Ara

Trump son dakika açıklaması: Biz çıkıyoruz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Trump bana göre amerika halkı için bir nimettir. Başka ülkeler için bir felaket olduğuda ayrı bir gerçektir. Trump kadar kendi halkının menfaatini düşünen bir lider görmedim. Adam kartları açık oynuyor. Bakın ırakta olduğu süreçte biz bu masrafları boşa heba edemeyiz, amerikan halkının çıkarına ters, eğer bizim burda kalmamızı istiyorlarsa suudi arabistan burada yaptığımız lojistik harcamaları karşılamalı dedi. Bu birinci adımı. İkinci adımı ise nato konusunda en çok parasal desteği sağlayan ülkeyiz, biz bu kadar parasal destek sağlıyorsak ve bazı avrupa ülkeleri hiç bir destek sağlamıyorsa bizde natoya verdiğimiz paralardan büyük ölçüde kısıtlamaya gideceğiz dedi. Asıl son bomba bizimle ilgili, abd suriye ve ıraktan çekilmeyi planlıyor. Abd tarihinde her zaman dünya siyasetinde ikili bir oyun, bir güç gösterisi yapma durumu söz konusuydu. Taki trump başa gelene kadar.

    Trump başa geldiğinde abd artık iki yüzlü bir siyaset yerine kartlarını açık oynayan bir politikaya büründü. Bundaki en büyük etken trump'ın silahsal güçten ziyade dünya ülkelerini ekonomi savaşı ile terbiye etme stratejine dönüştü. Şuan da trump'ın yaptığı tamamen akıllıca ve zekice. Irak ve suriye topraklarında bulunduğu her gün milyonlarca dolar bütçe ayırmak zorunda kalıyordu. Şimdi ise topu türkiyenin kucağına attı. Ve biz çıkıyoruz onların icabına bakın. Tabiki bakalım, koskoca abd gibi bir ülke bu bütçesiyle bile ben artık yokum ne haliniz varsa görün ekonomimizi bozamayız diyorsa, eğer biz oraya girersek ki gireceğiz, kalıcı kalmak zorundayız orda bu kadar maliyeti türkiye gibi bir ülke nasıl karşılayacak? Bu ekonomik durumda bu risk nasıl alınır? İnsanlar bunu görmüyor mu?

    Açıkçası ben bu durumu ülkemiz açısından tehlikeli görüyorum. Tabiki teröristler oradan temizlenmeli, tabiki hakkımızı savunmalıyız lakin biz oraya girdikten sonra hem askeri risk hemde ekonomik riski almak nasıl bu kadar gönlünüzü rahatlatacak? Bu iş esad ve ırak hükümeti ile anlaşıp ortak operasyon yapılarak temizlenmeli diye düşünüyorum. Kalıcı kalırsak durum vahim bana göre. Terörü savunduğumdan değil şuan değişik hamleler yapılıyor ve bize gaz veriliyor. Basında da bunu açık görüyoruz. Trump erdoğana yenildi, erdoğan kazandı diye gazlamaya başladılar.







  • Ben bu adam kadar kendi halkını düşünen bir lider görmedim,40 yıldır 3.dünya ülkelerini ihya edip, amerikayı 3.dünya ülkelerine sömürten küreselcileri hoplatıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 22 Aralık 2018; 20:2:35 >
  • Eğer gerçekten çıkarsa, bizim hükümetin şimdiye kadar yapmış olduğu hataların telafisi için kaçırılmaz bir fırsattır bu. Hiçbir şart öne sürmeden Esad ile anlaşılmalı. Biz ve Rusya havadan bombalarız, Esad karadan süpürür.
  • gıtsınler bakalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9600_G_T -- 23 Aralık 2018; 15:27:59 >
  • Savaş bitti bitecek suriyeli ümmetin,hicret dönemi bitmiştir artık topraklarına yavaş yavaş geri dönebilirler.
  • Çok oturduk kalkalım diyen misafir gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika'nın Meksika sınırıyla işi başından aşkın şu sıralar Suriyeyle işi yok.

    Demokratlara yalvarıyor şu sınır güvenliğini sağlayalım diye. Bu demokratlarda gram beyin yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John WICK -- 22 Aralık 2018; 21:7:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-BF8E9B238

    Eğer gerçekten çıkarsa, bizim hükümetin şimdiye kadar yapmış olduğu hataların telafisi için kaçırılmaz bir fırsattır bu. Hiçbir şart öne sürmeden Esad ile anlaşılmalı. Biz ve Rusya havadan bombalarız, Esad karadan süpürür.
    Rte: slm esad anlaşalım

    Esad: tmm rte

    Rte:ben uçakları yolluyorum

    Esad:tmm kara bende

    Rte: tşk

    Esad:tşk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trump ateşle oynuyor, sabah bir haber gelir kalp krizinden gitmiş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Trump Ortadoğu'ya zombi virüsünü yayacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman bu kadar komik şeyler yazma. Gülerken sandalyeden düştüm şimdi hastanedeyim.
  • Yalan... Topyekün Suriye'ye yerleşecekler. Not edin.
  • Aslinda iran için hazırlık olabilir mi? Zaten abd erbildeki üsse cekiliyor.



    quote:

    Geçtiğimiz haftalarda ABD cephesinden “İran orada olduğu sürece ABD de orada olacak” açıklaması gelmişti. Bu geri çekilmeyi İran- ABD gerilimi açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?



    Bu gelişmeler, “İran orada olduğu sürece ABD de orada olacak” açıklamalarına uygundur. ABD'nin son zamanlardaki bütün siyasi kurgusu, İran'nın Suriye'ye uzanan elini kesmeye odaklıdır. Erbil'in müttefikliği ve Suriye'nin doğu sınırına yönelik Arap NATO’su yığınağı, tam da bu kurguya hizmet ediyor zaten. Yani kısacası ABD'nin Suriye'deki varlığı IŞİD'e karşı savaş değil, yükselen İran tehdidine karşı bir konumlanıştır. Bunun için Kürtlerin kazanımları üzerinden bir pozisyon edinen ABD'nin ne orta ne de uzun vadede kimsenin "mutlak müttefiki" olmayacağını bir kez daha gördük. Kürtlerin kazanımlarını kendi çıkarları için kullandı, şimdi Türkiye müttefikliği ile Körfez müttefikliğini terazini iki kefesinde taşırken, Türkiye'nin hatırına, Kürtlerin iç tasfiye sürecine imza atıyor..



    Tayyip Erdoğan'ın Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon düzenleme konusunda ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisine olumlu karşılık verdiğine yönelik açıklamalarını değerlendiren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino, bu açıklamaları 'yanıltıcı beyan' olarak tanımlamıştı. Trump bu yalanlama ile aynı gün Suriye’den askerlerin çekileceğini açıkladı. Sizce bu ABD hükümeti içinde bir kopukluk mu gösteriyor?



    ABD onay vermese AKP'nin esip gürleme dışında nefes dahi alamayacağını biliyoruz. Pentagon, Suriye'den çekilme konusunda farklı bir yerde durmuyor. Trump'ın çekilme sürecini uzatmasına sadece sessiz kalındı, ama bu arada faturasını Suud prensine ödettiği için Pentagon’dan itiraz gelmedi. Bu çekilme ne sadece Beyaz Saray'ın fikri ne de Beyaz Saray’a rağmen Pentagon'un.. ABD pragmatizminin kendisi işliyor..


    http://m.t24.com.tr/amp/haber/hamide-yigit-abdnin-turkiyeye-ypgsiz-bir-kurt-olusum-konusunda-taahhut-verdigi-anlasiliyor,778516

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • adam işini bitirdi gitti biz hala iş üstündeyiz bu kadar konuşmuyolarda bi büyüten biziz gir abi karşına kim cıkarsa o düşman sınırın senin birilerine bişi kanıtlama dönemi bitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abd yıllarca orta doğunun tüm petrolünü sömürdü götürdü ne masrafı diyonuz. Yıkılan ülkelerin Merkez bankalarının altını,parasını aldı gödürdü. En son baktı bu petrol tırlarla , gemi , tankerle rahat taşınmıyor masraflı oluyor, kimse bizden satın almıyor rusyadan irandan daha ucuza alıyor diye onlara ekonomik saldırı yaptı hatta bizede yaptı. Bir petrol hattı çekmeye çalıştı sınırımıza bir uçtan bir uça, kürtlerden de güvenlik ordusu yapacaktı başınada . Biz müdahale edince bizede saldırdı ekonmik olarak. Sanırım şuanda herkez anlaştı ki anlaşılmalı iyi veya kötü savaş bitmeli. Dünya dengesine gelmeli. Bi.doy abd artık yi yi patlıycan artık. kısaca abd tuvaleti gitti beyler not: bide nato denmiş. abd herkese posta koydu sadece ben masraf yapıyom diye çünkü avrupanın silaha ihtiyacı yok ki. Ortadoğuya sattı silahı baktı avrupa gülüyo uzaktan ge bakalım dedi sende sonuç, natodaki herkes ondan milyar dolarlık silah aldı mecburi olarak. Dünyadan Haracı topladı kısacası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çekilirken neden yardım gönderiyor, turp işini biliyor herkese silah satıyor.



    https://m.yeniakit.com.tr/amp/haber/571979/abd-ne-yapmaya-calisiyor-pkkya-500-tir-daha-gonderdi



    http://m.haber7.com/amphtml/dunya/haber/2789311-abdden-pkkya-500-tir-daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 23 Aralık 2018; 15:20:39 >
  • ıraka girmedik fiilen 3 e bölündü,halleri ortada.suriyeye de müdahale edilmeseydi ( sadece bizim müdahalemiz değil,rusya-iran vs.) suriyeden sonra sıradaki ülke hangisi olurdu ? biz mi iran mı..

    vergiler bu şartlar yüzünden artıyor maalesef.millet buna ne kadar direnecek hep beraber göreceğiz.yalnız ameriganın yüzde yüz çekileceğini sanmıyorum.20 bin tır silah(medyada böyle geçiyor),çeşitli örgüt militanlarının eğitimleri falan epey bi masraf yaptı oralarda.bence başka bi tezgah var gibi.

    suriye rejimi ile türkiyeyi karşı karşıya getirmek istiyor olabilirler,kaldı ki geçtiğimiz günlerde ypg ile rejim görüşmelerde bulunmuş ameriganın çıktığı yerlere rejimi davet etmiş ypg/pyd ( ne alakaysa artık :D , zaten adamların toprağına çökmüşsün bi de gel bizi türkiyeye karşı koru diyorsun :D ). dahası ara sıra görüşmelerde bulundukları da geriye yönelik konuşuluyordu/ biliniyor.

    en başta ameriga oralara saldırmamalıydı fakat suriye ırak gibi küçük lokma olduğundan direkt saldırdı terör temizliği adı altında.yarın öbür gün saçma sapan bahanelerle bize saldırmayacağını kim garanti edebilir.enteresan işler.her türlü duruma hazırlıklı olunmalı bana göre.

    kendi coğrafyamızda ufak tefek terör örgütlerine pabuç bırakılmamalı,gereken ne ise o yapılmalıdır.yapılmalıdır ki yarın öbür gün bunlarla (emperyalist destekli birliklerle) sınırlarımız içinde fiilen mücadele etmek zorunda kalmayalım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EB772A469

    Bu mesaj silindi.
    Buda farkli bir bakis acisi. Mantikli yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.