|
Trump, Intel dışındaki çip üreticilerine de gözünü dikti: Hisse satın almak istiyor
-
-
Trump, globalleşme denilen olguyu ortadan kaldırıp herkesi kendi ülkesinin milliyetçisi yapma peşinde.
Çin, kendi ülkesinde üretim yapan şirketlere yerli ortak zorunluluğu ve know-how paylaşımı zorunluluğu getirmişti yıllar evvel. Trump’ta mevzuya uyandı, bizde zorla ortak oluruz kritik şirketlere ve ne var ne yoksa aşırırız derdine düştü. Akıllı adamın hali başka.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Trump akıllı falan değil. Bu hareket en çok kendi şirketlerine zarar verecek, Çin ile ABD, her yönden fwrkll iki arena. Görelim bakalım sonunda ne olacak, ama ülke, bu bakışla güçlü pozisyonunu tekrar edinemez. Trump 'her şey benim olmalı' diyen bir zat, bana birilerini hatırlatıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
müteahhit kafasi işte.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ ... -
Ortak olmak demek:
- yönetimde bulunmaktır,
- söylediklerini uygulatmaktır,
- geçmiş ve gelecek planlarına erişmektir,
- know-how edinmek demektir,
Hayır bu nsa arka kapısını açamazsın,
Hayır bu ‘kill switch’ komutlarını yerleştiremezsin,
demeye kalktığında karşında amerikalı coniyi bulursun. İtiraz hakkın kalmaz. Sonuçta amerikalı coninin egemenliğine destek olmuş olursun istemeden de olsa mecbur kalırsın. Bu sebeple diyorum: Trump, herkesi kendi yaşadığı ülkenin milliyetçisi yapacak. Tabii aklını kullanabilen ülkelerde olacak bu. Ulusal güvenlik konuları birbiriyle çakışınca ve seçim yapmak zorunda kalınca kendi ülkeni seçeceksin. Böyle bir durumda kendi ülkene: nsa arka kapısız ve kill switch’siz yongalar üretirken diğer ülkelere bu amerikan istekleri uygulanmış yongaları gönderirler. Yerli ve milli üretmiyorsan yine tehlikedesin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 20 Ağustos 2025; 23:34:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Buradaki konu yerli ve milli üretim değil ki. Yerli üretim tabii ki olmalı, bunu biz de desteklemeliyiz, o farklı konu. Trump'ın şu anda iki büyük hedefi var, ilki, kendi şirketlerinin yapamadığı şeyleri TSMC, Samsung gibi şirketlere, ABD'nin çıkarları için yaptırmak, ikincisi, ABD borçları için para bulmak.
İşçilik ucuz diye üretimi Çin'de, Hindistan'da yaptırmak küreselleşmenin getirdiği bir şey değil, Trump yerli üretim istiyor diye de bu iş bitmez.
Burada asıl büyük sıkıntı, ABD'li şirketler başta olmak üzere ülkede yatırım hedefleyen firmalara doğrudan müdahalelerin artacak olması. ABD Çin'e benzemeye çakılıyor ama çok başka bir yönden :).
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
tüm şirketler trump varlık fonuna devredilecek
bi yerden tanıdık geliyor
zaten batan bankalara obama zamanında trilyonları aktardı şimdi resmi yoldan yapacak galiba
-
Bu şey değil mi ya? komünizm.
-
Pardon, belki de tekelcilik?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı