Şimdi Ara

True Detective (2014 - ) (179. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.839
Cevap
55
Favori
116.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni bölüm Superbowl'dan dolayı cuma-cumartesi gibi yayınlanacakmış sanırım. Hazır olun yani.
  • Dördüncü bölümle birlikte şu net olarak görülüyor ki; dizi daha çok üç zaman dilimli kurgusuyla özellikle geçmiş yılların Amerika bakışını sunuyor. Geçmişten gelen Vietnam Savaşı'nın ana konu ile sürekli temas halinde olmasından tutalım da, siyahi kavramının o günlerde hala daha tam olarak sıyrılamadığı kompozisyon mevcut. Wayne Hays'ın soruşturma sırasında şahısları sürekli 'hapishanedeki zencilerle' tehdit etmesi de buradan gelir. Kısacası siz benim ırkımla bu kadar ilgilenirseniz yeri geldiğinde onlarla da korkuturum diyor. Kör adamın mahallesine gittiklerinde de siyahilerin direkt olarak olayları kişiselleştirmesi, o yıllarda suç / cinayet örgülerinin siyahiler üzerine yıkılmak istendiğinin kanıtıdır.

    Dizinin adının True Detective olmasının da nedeni var. İlk sezondan bu yana gördüğümüz dedektiflerin net olarak iyi-kötü şeklinde ayrıldığı görülebilir. İlk sezonda Rust tüm doğruculuğu, adalet anlayışla olaylara girerken Marty bizim günlük hayatta da karşılaştığımız 'yozlaşmış' memur örneğini verir. İkinci sezonuyla Ray Velcoro var. Dertleri, seyircinin dertleri gibi net ve keskin. Adalet için her şeyi yapabilir. Nic Pizzolatto'nun yarattığı neo-noir ortamda kurgulanmış da olsa var olan doğru karakter, kirli insan coğrafyası içerisindeki doğruculuk arayışından ileri gelir.

    Dizi üç sezonuyla da mistik olarak kurgulanmış karakter dizisidir kısaca. Olayları sadece suçluyu izleme veya cinayet çözümleme gibi puzzle parçalarını birleştirmekten çok daha ötesini vermeye çalışıyor bu dizi. Son iki bölümündeki repliklere, durgun akışına bakarsanız 'günün' panoramasını sunmaya gayret gösterdiğini anlayabilirsiniz.




  • 4. bölüm ile beraber True serisinin en kötü sezonuna aday olmuştur. Bundan sonra sihirbazlık gösterseler dahi 2.sezon önüne de geçeceklerini sanmıyorum.

    Dizide ki tek güzel taraf ve hoşuma giden nokta 3 zamanlı geçiyor olması. Onun dışında adı True Detective olmasa, başka bir dizi adı ile sezona sıfırdan giriş yapsa 4. bölüm itibari ile sonlandırırdım izlemeyi.


    Bizim Ali abinin oğlu, sarışın muhabir ile işi pişiriyor. Net !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roberto Baggio -- 1 Şubat 2019; 12:17:44 >
  • Altyazı akşama ya da sabaha gelir demiş Sacrer.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoJack Horseman

    Altyazı akşama ya da sabaha gelir demiş Sacrer.
    Vaay yeni bölüm gelmiş. Gerçi bahsi geçiyordu superbowl finali mi ne varmış. Geceye bakalım o zaman vakit bulabilirsek.
  • nerden izlediniz beyler? dizibox koymuşta altyazı kaymış...
  • Fikrimi değiştirip ikinci sezonu da izlemeye karar verdim. Bütün sezonu indirdim, bitince üçüncü sezona başlayacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok doğru karar çoğu arkadaş ikinci sezonu beğenmiyor ama ikinci sezonda ki hikaye daha hoş 92 L.A isyanın arkasında olan olayların dahi olması hoş bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lemansky

    Çok doğru karar çoğu arkadaş ikinci sezonu beğenmiyor ama ikinci sezonda ki hikaye daha hoş 92 L.A isyanın arkasında olan olayların dahi olması hoş bence.
    İki bölümü bitirdim bile, kesinlikle izlenmeli harika ilerliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lera Lynn'in barda şarkılarını söylemesi ayrı bir hava katmış diziye. Öncesinde de zaten şarkılarını dinlerdim, özellikle My Least Favorite Life şarkısı favorilerimden. Dizinin ikinci sezonuna özel yaptığı bütün şarkılarını seviyorum, yerinde dinlemek de ayrı bir güzelmiş. Özlemişim True Detective'in kasvetli ve depresif havasını.
  • s03e05

    bu ne ya, elinde malzeme var, o çatışma sahnesi öyle mi çekilir ?

    al bak sezon 1de nasıl çekilmiş
    in and out, easy, in and out


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

  • Bence güzel ilerliyor.Sadece kızın orta dönemde bulunmasını isterdim.65-70 yaşındaki dedektiflerin yeniden aramaya çalışması saçma duruyor.Kaybolan Kızın babası için neden öyle birşey dediğini anlamadım.Belki zorla söylüyor.Bu iki dedektifin geçmişte ne yanlış yaptıkları hala sır.Adam senin ne yaptığını biliyorum diyor arkadaşına.Kadının kitabı ilginç olmuş.Polis kaçırmış gibi gözüküyor çünkü deliller kaybolmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci sezondaki pastaneci elemanlar Türk galiba ama hiç Türk kelimesi geçmedi haklarında.

    Ekleme: Ermenilermiş hmm...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emperor Karl Franz -- 3 Şubat 2019; 5:34:42 >
  • An itibariyle 2.Sezonu bitirdim.


    Uzun yazmaya gerek yok. Frank Semyon, Ray ve Paul'un ölmeleri gerekmiyordu bence. Özellikle Frank'e çok üzüldüm, asil ve ta*aklı bir karakterdi yazık oldu babaya.

  • 5.bölüm itibariyle senaryoda hala kayda değer bir gelişme olmadı. İlk bölüm itibariyle ilk sezon esintileriyle birlikte beklentim çok büyüktü lakin kalan 3 bölüm muhteşem bir tempoyla gelmezse hayal kırıklığına uğrayacağım.
    Bu arada yönetmen kız sen nasıl bir şeysin yahu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoreGame


    Bence güzel ilerliyor.Sadece kızın orta dönemde bulunmasını isterdim.65-70 yaşındaki dedektiflerin yeniden aramaya çalışması saçma duruyor.Kaybolan Kızın babası için neden öyle birşey dediğini anlamadım.Belki zorla söylüyor.Bu iki dedektifin geçmişte ne yanlış yaptıkları hala sır.Adam senin ne yaptığını biliyorum diyor arkadaşına.Kadının kitabı ilginç olmuş.Polis kaçırmış gibi gözüküyor çünkü deliller kaybolmuş.

    babası değil de yanındaki savcı için söylüyor olmasın onları?




  • az önce 5. bölümü de seyredip güncele yetiştim.

    senaryo çok iyi gidiyor benim açımdan fakat tam olarak nasıl bağlayacaklarını görmeden bu konu hakkında nihai yorumumu söylemek istemiyorum.

    ama bu sezon en çok etkileyen karakter gelişmeleri oldu. ve hatta abartıyorum bu zamana kadar en iyi karakter değişimini sunan dizi olabilir.
    iki dedektifin şimdiki hali, geçmişi, gelecek halini o kadar güzel ve gerçekçi aktarmışlar ki hayret etmeden izlemek mümkün değil. bu kısımlarda da farklı oyuncuların seçilmemiş olması, tüm zaman dilimlerinde tek oyuncunun oynaması ayrı bir gerçekçilik katmış. bunu da çok iyi makyaj ve efektlerle harmanlamışlar, kusursuza yakın bir iş çıkmış bence bu anlamda.

    senaryoyu da güzel bağlarlarsa efsaneler arasına yazdırır bu sezon kendini.
  • 3. sezon, 2.sezondan sonra ilaç gibi geldi resmen. 1. sezon gibi tabiki değil Rust ve Martin gibi karakterler bir daha gelmez.

    Benim için;

    1. sezon 10/10
    2. sezon 3/10
    3. sezon 6.5/10 (şimdilik)
  • O kadar berbatki şu 5 bölüm açtım ilk sezonu baştan izledim buna ayıracağım vakitle.
  • 3.Sezon Bölüm 5

    5.Bölümde uyumuşum Büyük beklenti içindeydim ama son 3 bölümde ne olur bilemem..
  • 
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.