Şimdi Ara

Tron: Evolution

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1988 yılında vizyona giren Tron filmi, bir bilgisayar programının içine hapsolan gencin başından geçen olayları izleyicilere aktarıyordu. Disney tarafından yapılan bu bilim kurgu filmi, o zamanın şartlarında, izleyicilerin dikkatini pekte çekmeyi başaramamıştı. Nitekim, Disney, aradan geçen onca seneden sonra bu projeji Tron Legacy filmi ile devam ettirme kararı aldı. Fakat aradan geçen seneleride yokmuş gibi farzedemezlerdi. Disney yöneticileri, Tron şehrinde geçen onca kayıp yılı günümüzde çevrilen filme bağlamak için Tron Evolution adlı oyunu yapmaya karar verdiler.
    Geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini alan Tron Evolution, 1988 yılında çevrilen Tron ile, yakında vizyona girecek olan Tron Legacy filminin arasında kalan zaman dilimindeki olayları konu alıyor. Tron Evolution'da, Tron şehrinde meydana gelen esrarengiz olayları çözmeye çalışıyoruz.
    Tron Evolution, hikaye açısından filmlerden biraz kopuk bir gelişime sahip. Filmlerde, bilgisayar programının içine hapsolan insanlar ön plandayken, Tron Evolution'da, Tron şehrinde dönen dolapları araştırması için programlanmış olan Anon. adındaki karakter ön planda bulunuyor. Zaten bizim oyunda yönettiğimiz ana karakterde bu şahış. Anon (asıl adı annmous ama kısaca anon diye geçiyor ) Tron'a giren ilk insanın ardından (yani 1988'deki filmde yaşanan olayların ardından) burada dönen olayları araştırması için programlanmış. Bizim asıl amacımızda, Tron'u ele geçirmeye çalışan virüsleri bu amaçlarına ulaşmadan önce engelleyebilmek.
    Oyuna girdiğimizde ise bizleri, oyunun geçmişini anlatan bir video karşılıyor. Bu videodan sonra ise karakterimiz Anon ile kendimizi Tron şehrinin sokaklarında buluyoruz. İlk izlenim olarak, şehirde serbestçe dolaşacağınız aklına gelirse hayal kırıklığına uğrarsınız. Çünkü etrafta duran askerler gideceğimiz yolun haricindeki noktalara geçiş izini vermiyorlar. Bizde bize verilen görevi yapabilmek adına, yerde parıldıyan kristal vari objeleri takip ederek yolumuza gidiyoruz.
    Tron'un ilk bölümü klasik olarak hafif tutorial tadından olmuş. Ne zaman hangi tuşa basılır. Hangi obje ne işe yarar. Nasıl dövüşülür vs. bunları öğreniyorsunuz. Oyunun başındaki bol bol atlama zıplama olayları, sizlere Prince of Persia'yı hatırlatacaktır. Sanırım bu oyunu geliştiren elemanlarla, PoP'u geliştirien elemanların aynı kişiler olduğunu söylememiz, bu benzerliğin nedenini anlamanıza az çok yardımcı olacaktır.
    Tron yapı itibariyle tamamen böyle atlama zıplama sahneleriyle dolu bir oyun diyebilirim. Çünkü oyunda ilerledikçe, başka aksiyon hareketlerinide kullanmaya başlıyorsunuz. Prince of Persia'nın Cell-Shade tekniğiyle yapılan oyununu hatırlayacak olursanız, Tron'un yapsıda az çok o oyuna benzediğinde bir çıkarımda bulunabilirsiniz. Yani, bir noktaya ulaşana kadar hiç düşmanla karşılaşmıyorsunuz. Ulaştığınız noktada üzerinize gelen tek tük düşmanı hakladıktan sonra, yine dere tepe dolaşmaya başlıyorsunuz.
     Tron: Evolution

     Tron: Evolution

     Tron: Evolution

     Tron: Evolution








  • Ps3 üm var bu oyun açılmıyor yardım edermisini?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.