Şimdi Ara

Trimbox - Aşırı Gerilim (Yüksek Voltaj) Koruyucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TRIMBOX, voltaj kaynaklı hasarların şebeke ve cihazlarda oluşturacağı hasarı önlemek üzere tasarlanmış bir aşırı gerilim koruyucusudur.

    Trimbox aşağıdaki belirtilen voltaj problemlerine çözüm sağlamaktadır:

    Ani voltaj darbeleri (Peak) : Elektrik git/gelleri, jeneratör devreye girmesi, anahtarlama vb. Durumlardan oluşan voltaj darbelerinin elektrikli ve elektronik cihazlara zarar vermesi.
    Sürekli ve Şiddetli Yüksek Voltaj: Trafo patlaması yada yıldırım sonucu açığa çıkan yüksek voltajın şebeke hatları üzerinden tesisatınıza ve cihazlarınıza hasar vermesi
    • Elektrik kurumu tarafından şebekeye yanlışlıkla yüksek voltaj verilmesi
    • Şebekeye “faz – nötr” yerine yanlışlıkla “faz – faz” verilmesi
    • Toprak hattından yanlışlıkla faz verilmesi
    • Nötr kopması
    • Aşırı gerilimden kaynaklanan elektrik kontağı yangınlarının önlenmesi.


    Daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki videoları izleyiniz:

    Trimbox Tanıtım Videosu

    Trimbox Test Videosu

    Trimbox Montaj Videosu

    www.trimbox.co



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluewing -- 17 Mayıs 2013; 15:51:18 >







  • Bu cihaz tek başına kesinlikle koruma yapamamaktadır ki, binanın eşpostansiyel sistemi, topraklama sistemi dış yıldırımlık sistemi olmalıdır. Sonrasında ana panodan başlanarak tali pano ve priz/cihazlara parafudr (iç yıldırımlık) sistemi kurulmalıdır. Bu sistemler mühendislik çalışmalarıyla yapılmalıdır.

    Ayrıca sadece dış yıldırımlık sistemi de binayı korumaz. Ani bir yıldrıım darbesi eğer binada iç yıldırımlık (parafudr) sistemi yoksa toprağa akacak yıldırım akımı topraklama sisteminden cihazlarınıza ulaşır ve geçmiş olsun

    Ayrıntılı Bilgiyi buradan bulabilirsiniz




  • fiyatıda uçuk..
  • Arkadaşlar bu cihaz kesinlikle tek başına koruma yapmaktadır. Bu konuda ODTÜ'de tepe değerine 40 mikrosaniyede ulaşan ve 104 mikrosaniyede sönümlenen 15.000 V gerilim, 6.000 A akım darbesi uygulanmış ve herkesi şaşırtan;toprağa ihtiyaç duymadan ve kendisi zarar görmeden koruma yapmıştır.Normal şartlarda yıldırım darbesi dahil, sistemlerin içerisine 10kV gerilim, 1,2 kA akım darbesinden fazla girememektedir. Trimbox bu değerlerin çok üzerinde kendisi de zarar görmeden koruma yaptığını tescilledi. Kaldı ki kendisi zarar görüp, sistemi de koruyabilirdi. Herkes çamur atmadan ekmek yemelidir. Ve ekmeğini bu tarz işlerden kazanmaya çalışan arkadaşlara da kullanmalarını ve dış yıldrımlık, iç yıldırımlık, B,C,D gibi sınıflar, iyi bir toprak ihtiyacına da gerek olmadığı için güvenle kullanmalarını ve satmalarını tavsiye ederim.
  • Ben Çinden aldım..4-5 dolara.. Yazlık ev monofaze cillop gibi koruyorum herşeyi ( 40 Amp ) ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.