Şimdi Ara

Triger kayışı değişimi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
63.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • benim cok iyi tanidigim ve sevdigim bir renault servisi var.

    eski kasa megane vardi. 50bin km'de triger degisimi onderdiler, cunku 4 senesi dolmustu. bende ilk supheli yaklastim ama sonra hepsinin nedenini izah edip acikladilar ve ikna olup degistirdim.

    bahsi gecen parcalar yerine sadece kayisin degistirildigi (musterinin israrli istegi uzerine) araclarin nasil tekrar servise geldiklerini belgeli anlatmislardi.

    bence bu servislerin politikasindan degil, uretici firmadan kaynaklaniyor ne yazikki.
  • Arkadaşlar ilk mesajlarda çoğunuzun belirttiği mesaj yanlızca triger kayışı fiyatları... Ancak yetikili servislerde bunlar bir paket olarak satılmakta. Triger kayışı + alternatör kayış gergisi + klima (var ise) kompresör gertisi..
    Ayrıca suçu yetkili servislere atmayın. Türkiye şartlarına göre bir triger kayışının değişim süresi ya 60,000 km de bir ya da 4 yılda birdir. hangisinin süresi önce dolar ise. Tekrar ediyorum bu tavsiye edilen değişim süreleri Ülkemiz şartlarına göre düzenlenmiştir. Ancak fransa da bu durum böyle değildir. Fransa da genel bakımlar 80,000 km de bir ve triger kayışı değişimleri ise 120,000 km de bir yada 5 yılda birdir. Dediğim gibi bu tamamiyle Ülkemiz trafik yoğunluğu + yol bozuklukları vs gibi etkenler ile bize bu sınırlı süreler verilmiştir. Ancak avrupa da trafik derdi ve yolların bozuk olma derdi olmadığından daha esnek davranılmıştır...
    Garantili araçlar haricinde zaten yetkili servislere gidin yaptırın demiyorum. Ancak garantide kalması için ve en önemlisi siziin sağlıgınız için triger setine önem veriniz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatihKOC -- 15 Mayıs 2008; 17:34:06 >




  • arkadaşlar dün triger kayışımı değiştirttim. 110 ytl ye parçasını aldım (set olarak) 100 ytl ye de değiştirttim. motor keçesiyle beraber. çıkan triger kayışına baktım usta daha 20.000 km gider bu powergrip marka en iyisi firma zaten 90.000 km gider diye taahüdü var ama yinede değiştirin diyorlarsa değiştirelim dedi. ben de baktım. yenisiyle farkı yok gibi. ama yinede değiştirdim. servis 500 ytl fiyat vermişti.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: orhan38

    arkadaşlar dün triger kayışımı değiştirttim. 110 ytl ye parçasını aldım (set olarak) 100 ytl ye de değiştirttim. motor keçesiyle beraber. çıkan triger kayışına baktım usta daha 20.000 km gider bu powergrip marka en iyisi firma zaten 90.000 km gider diye taahüdü var ama yinede değiştirin diyorlarsa değiştirelim dedi. ben de baktım. yenisiyle farkı yok gibi. ama yinede değiştirdim. servis 500 ytl fiyat vermişti.

    servisin fiyatına göre süper.Bosch car da triger değişimi yapıyormu bilen varmı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: red_power

    servisin fiyatına göre süper.Bosch car da triger değişimi yapıyormu bilen varmı?


    Ankara'da Sincan Bosch Car Service'den 1,4 16V motor için fiyat aldım. Kayış seti için 175 YTL, işçilik ücreti 75 YTL olmak üzere toplamda 250 YTL'ye değişim yaptıklarını öğrendim. Herhalde sonbahara doğru değişim düşünebilirim. Renault yetkili servislerinde aynı iş için en az 550 YTL talep ediliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbox -- 17 Mayıs 2008; 0:31:14 >
  • renolar için triger değişimi 5 yıl veya 60000 km.hangisi önce dolarsa değiştirmek gerekiyor .koparsa 2000 veya 2500 lira masraf açar.50000 de değiştirdim.390 ytl her şey dahil.özel servis.orijinal parça.devirdaim dahil.devirdaimi kesinlikle değiştirirn verim alamazsınız.
  • 120,000 km de trigeri set olarak değiştirdim. Özel serviste kasım2007 de. Toplam, işçilik te dahil olmak üzere 260ytl tuttu. Ve gayette memnunum. Mümkünse servisin yolunu tutmayın böyle durumlarda...
  • Megane 2 dci 60.000.KM triger değişimi 400-450 arası tutar dedi servis. Haziran 15 e kadar %20 indirim var. Kredi kartına da 5 taksit yapıyorlar. Yani 350 civarı tutuyor.

    Bu arada başka bir tamirci ustayı aradı, triger değiştirmeye çalışıyormuş, becerememiş. Usta telefonla komut verdi, kayışta ve çarkta üst üste getirilmesi gereken 3 nokta varmış onu anlattı. Kısacası ufak fiyat farkları için riske girmeye gerek yok. Veya iş yaptırılacak şahsın iyi seçilmesi gerekiyor.
  • 5 yil degil 4 yil, ama diger dediklerinin hepsine katiliyorum

    quote:

    Orjinalden alıntı: ronin488

    renolar için triger değişimi 5 yıl veya 60000 km.hangisi önce dolarsa değiştirmek gerekiyor .koparsa 2000 veya 2500 lira masraf açar.50000 de değiştirdim.390 ytl her şey dahil.özel servis.orijinal parça.devirdaim dahil.devirdaimi kesinlikle değiştirirn verim alamazsınız.
  • Benim aracım 2003 model megan alize 32,000 km de ancak beş yıl dolduğu için trigeri set olarak değiştirmek istiyorum. serviste kampanya indirimli 490 ytl dediler(Tüm işçilik dahil). Başka bir özel servis trigeri set olarak 160ytl su devirdaim pompasını da eğer arızalı ise 90 ytl.(32,000 de bir aracın devirdaim pompasının arızalanması zor) dediler.
    Aracın üzerinde orijinal parcası hangisi ise onu takacaklarını söylediler. Toplam maliyet işçilik dahil 330 ytl verdiler. Benim takıldığım konu setin içerisinde neler var. Değişmesi gereken başka kayış vs. olur mu? (Triger kayışı + alternatör kayış gergisi + klima kompresör gertisi..) vs.
    Birde araç çalışırken motordan ses geliyor. (Sanki motor yağ kapağı açık bırakılmış gibi) Servise gittim bu sesin normal olduğunu söylediler ama aklıma yatmadı. Aracın içerisinde de bu ses hissediliyor. Nedeni ne olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadoğanbey -- 24 Mayıs 2008; 10:27:10 >
  • sadece kayışı değiştirtmeyin, renault servislerinde verilen fiyat sadece kayış değil , egzantrik kayış kiti adıyla satılan settir, rulmanlar da dahildir.

    dediğiniz gibi nedense su pompası da biraz kısa ömürlü, benimki de gitti. değiştirttim. sinirbozucu bir durum.
    bence bir bosch serviste de değiştirilebilir, iyi marka yan sanayi parçalar kullanılarak . tabi garanti verilip verilmediğine bakılmalıdır.
    ama sanırım renault servislerde bile kayış kopmasına karşı belirlenmiş bir garanti yok. ( tam olarak emin değilim )

    doğrusu orijinal yedek parçalara olan güvenimi kaybetmekteyim. çünkü orijinal olup da çok sağlam yıllarca gider bu dediğim bir parça ile karşılaşmadım 2002 den beridir. Renault yedek parçalarında.
    zaten servisi, yağ değişimini de kendim yapıyorum arabama. çok zorda kalmadıkça, ya da ciddi bir arıza olmadıkça götürmüyorum servise falan .

    ciddi olarak bu işle ilgilenmek isteyen 4-5 arkadaş bile varsa, müteakip serviste, resim de çekip basit bir internet sitesi hazırlayabilirim.




  • işte kitabım da burada.

     Triger kayışı değişimi?


     Triger kayışı değişimi?
  • su pompasının arızasının belirtileri nelerdir. Nasıl anlaşılır.
  • megane2 için reno fix fiyatında triger kayışı+ işçilik 130ytl+kdv yazıyor. fiyat ucuzmu.yoksa daha değişen parçalar oluyorda bu sadece kayış fiyatımı
  • arkadaşlar bu konuyu okudum ama nelere ne kadar para istendiğini anlamadım

    mesela;

    - triger kayış kiti (ya da sadece tek bir triger kayışı)
    - rulmanlar
    - alternatör kayışı
    - alternatör kayışı gergisi
    - su pompası (devir daim pompası)
    - klima kompresör gergisi
    - tapalar
    - keçeler

    filan gibi parçalar var.

    verdiğiniz paradan bahsederken nelerinde değiştiğini yazarsanız daha doğru olur.

    sadece triger kayışı değiştirseniz çok ucuza gelir...ama yukardakilerin birçoğu değişse fiyat yükselir....dolayısı ile doğru bir karşılaştırma olmaz.

    lütfen arkadaşlar verdikleri paraya nelerin değiştiğinide listelesinde öyle karşılaştıralım.

    mesela taksicilerde zırt pırt triger kayışı değiştirir ve 60-90YTL ye hallediyoruz derler ama onlarınki sadece tek bir kayıştır....yani elma ile armutu karşılaştırmayalım.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 26 Mayıs 2008; 22:36:16 >
  • merhaba. aracım laguna2 2004 60 bin bakımı yaklaşınca bakım fiyatlarını araştırmaya başladım ve bazı servislere mail yoluyla ulaştım . ayrıca sanayiden birkaç ustayada durumu danıştım . durum şunu gösterdi servis garantili yapıyor neredeyse hareketli tüm parçaları degiştiriyor ve işciliğide yüksek tutuyor . usta ise sen ne istersen onu değiştiriyor. triger dersen ucuz zaten yandan gelenler fiyatı şişiriyor. ve tabii her parça için işcilik alınınca fiyat 1000 ytl civarında. 2 servisten aldıgım fiyat listesi aşagıda .karar sizin bence biraz fazla verip garantili yaptırmakta fayda var . yolda giderken kopan veya hatalı takılan triger ve parçaların oluşturacagı hasar çok daha büyk olacaktır malesef.

    5 LİTRE MOTOR YAĞI----------130.00.YTL
    YAĞ FİLİTRESİ----------------------10.00.YTL
    HAVA FİLİTRESİ--------------------13.00.YTL
    POLEN FİLİTRESİ------------------27.00.YTL
    BENZİN FİLİTRESİ-----------------18.00.YTL
    TAKIM BUJİ---------------------------20.00YTL
    V.KAYIŞI------------------------------18.00.YTL
    V.KAYIŞI GERGİSİ---------------125.00.YTL
    EKSANTİRİK KİTİ-----------------150.00.YTL
    EKSANTİRİK ARKA TAPASI---20.00.YTL
    EKSANTİRİK ÖN TAPASI-------30.00.YTL
    TAKIM ÖN BALATA--------------107.00.YTL
    KARTER TAPASI-------------------0,50.YTL
    V KAYIŞ GERGİ BİLYASI------30.00.YTL
    SU DEVİRDAİMİ-------------------89.00.YTL
    TEMİZLİK SPREYİ---------------15.00.YTL
    CAM SUYU---------------------------8.00.YTL
    İŞCİLİK-------------------------------180.00.YTL


    TOPLAM-----------------------------990.05.YTL.




  • kesinlikle haklisin oteman,

    mesela trigeri degistirdiklerinde, su pompasinda sorun cikarsa degistirmedikleri icin, onu degistirirlerken triger kayisi yine degisiyor. astari yuzunden pahaliya geliyor.

    ancak cok guvendiginiz ve kendini kanitlamis bir usta varsa, standart olarak serviste degisenleri orada degistirirseniz iscilikten dolayi daha az odeyebilirsiniz.
  • Geçen ay triger kayışı, rulmanlar+alternatör kayışı+ yağ,yağ filitresini 350 ytl ye yetkili serviste yaptırdım.
  • Bende yeni değiştirdim renault yetkili servisinde aracım 5 yaşında 55bin km de 60000 bakımına girdim 423 ytl tuttu.artık kafam rahat triger koparmı kopmazmı demiyorum.Kopsa bile 2 yıl garantisi var.
  • arkadaslar trıger kayısının ozel sevıste mı yoksa normal servıste mı yapılmasını tavsıye edersınız. yanı ıllakı ozel servıs olsun mu ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.