Şimdi Ara

traş olurken benimi kestim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bıyıklarımı keserken bıyıklarımın oradaki beni kestim ama sadece ucu kesildi geri kalanı duruyor.oradaki benim sivilceyi andırıyordu ten renginde bir şişlik vardı ucundada bitane Kahverengi nokta görenler sivilce sanıyordu.ufak bişeydi biraz kanadı durdu bir problem olur mu ? limon kolonyası ile temizliyim mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Traş Olurken Kendini Kestiğinde Ne Yapmalısın?

Traş olurken kendini kesmek rahatsız edici ve hatta endişe verici bir durum olabilir, özellikle de kanama durmuyorsa. İşte kendini kestiğinde atman gereken adımlar:

• Kesiyi temizle: Kesiği temiz su ve sabunla nazikçe temizle. Bu, enfeksiyonu önlemeye yardımcı olacaktır.
    • Kanı durdur: Kesiği temiz bir bez veya havluyla bastır. Kanın pıhtılaşmasına izin vermek için birkaç dakika basılı tut.
    • Kesiği kapat: Küçük kesikler için bir yara bandı yeterli olabilirken, daha büyük kesikler için dikişe ihtiyaç duyulabilir.
    • Eğer kan durmuyorsa: Kesiği 10 dakikadan fazla bastırdıktan sonra bile kanama devam ediyorsa, bir sağlık uzmanına başvurmalısın. Özellikle kesi derin veya büyükse enfeksiyon riski olabilir.
    • Enfeksiyon belirtilerine dikkat et: Kesiğin etrafında kızarıklık, şişme, ağrı veya irin varsa, enfeksiyon belirtisi olabilir. Bu durumda bir doktora görünmen önemlidir.

Öneriler:

• Traş olurken her zaman keskin bir jilet kullan.
    • Cildini traştan önce ılık suyla ıslat ve ardından tıraş köpüğü veya jeli sür.
    • Tüylerin çıkış yönüne doğru traş ol.
    • Traş bıçağını cildine çok fazla bastırma.
    • Tekrar tekrar aynı bölgeyi traş etmekten kaçın.

Traş olurken kendini kesmek can sıkıcı bir durum olsa da, bu adımları izleyerek kanamanın durmasını ve enfeksiyon riskini azaltmanı sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bende traş olurken dudak altında ki benimi kesmiştim 2 - 3 defa. kanadıktan sonra durmuştu. sabunla yıkayıp genelde kolonya sürüyorum böyle durumlarda ben.
  • sağolun hocam yıkadım kanı durduktan sonra limon kolonyası işe temizledim.inşallah bir problem çıkmaz.
  • kestiğin parçayı 404 le yapıştır kardeş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.