Şimdi Ara

Transparan tuş takımlı LG GD900 mayıs ayında piyasaya sürülebilir (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
419
Cevap
0
Favori
44.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarzanabi



    @scarling; Telefon çalarken ekranın kapalı görünmesinin sebebi, ahizenin yanındaki yakınlık sensörünün önünün kapalı olması. telefon çalarken cebinden çıkarmış isen ekran büyük ihtimalle kapalı olacaktır, bu şekilde çalışması gerekiyor zaten. Bunun sebebi telefonu başına yaklaştırdığında bunu algılayıp kulağınla dokunmatik ekranda işlem yapmanı engellemek Ekranı görmek için elinizi-parmağınızı hoparlörün yanındaki sensörün üzerinden çekmeniz yeterli.






    Dostum bi arkadaş lg crystal için demişde ekran kapanıyo diye ben ona itifaden yazdım o mesajı yoksa bende biliyorum öyle olduğunu yıllardır lg kullanıyorum




  • telefonun özellikleri ve görünüşü çok iyi fakat LG olması canımı sıkıyor.
  • Arkadaşlar bende LG GD900 aldım. Mükemmel bir telelefon kullanım kolaylığı,görsellik,estetik,vs... D

    çoook memnunum. Benim karşılaştığım Tek sorun Divx kaydını bi türlü çözemedim.

    bu konuda yardımlarınızı beklıyorum.
  • @helmetbond;
    http://www.netsiparis.com/detay/17001180038/LG-GD900-CRYSTAL-TITANYUM-CEP-TELEFONU linkinde tek çekim olarak 856 lira görünüyor örneğin.
    @scarling;
    haklısın ama bazı kullanıcılar bu tarz özellikleri gözden kaçırabiliyorlar. Öyle ki, ben de yıllardır LG kullanıyorum ilk anda ben de "eyvah benim telefonun da mı ekranı arızalı acaba" dedim :) alındıysan özürlerimi sunarım..

    @public_enemies;
    Ortalama 2 ayda bir telefon değiştiren bir insanım. Bunu övünmek için söylemiyorum, anlatmaya çalıştığım neredeyse bütün markaları kullandım. Nokia, Samsung, Sony Ericsson, Motorola, Apple, Panasonic, Benq,.. çin malı telefonların bile bir kısmını kullandım :) Ama her yönden en çok beğendiğim marka LG'dir. Çünkü:

    -Ürün kalitesi,
    -Fiyat/performans oranı,
    -Kullanım kolaylığı,
    -Kullanım ömrü,
    -Dış görünümü,
    -Malzeme kalitesi,
    -Dosya desteği,
    -Teknik servis ilgisi-hızı ve bir çok konuda kullanıcının en çok işine yarayacak özellikleri bu markada buldum. Daha önce LG'nin sırasıyla G7100, P7200, B2150 ve KU990 modellerini kullandım. B2150 hariç her biri türünün ilk örneği cihazlardı; g7100 ekranı ilk dönen kapaklı telefondu; P7200 2MP kameralı ve microsd kart alan ilk telefondu; KU990 ise ağır çekim yapabilen ve DivX video kaydedebilen ilk telefondu. Bu ürünlerle ilgili bir sorun yaşadığımda ürünü servise karşı ödemeli gönderiyordum ve en uzun bekleme sürem 6 gün oldu. Her defasında arızam yapılmış, telefonum temizlenmiş ve kullanıcı bilgilerim silinmeden telefonun yazılımı güncellenmiş olarak geldi geriye. Ürünlerin her birinden çok memnun kaldım. Ürünlerin kullanışlılığı da cabası.

    LG'nin en büyük iki sorunu şunlardır:
    Dünyada Nokia'dan sonra en fazla satan telefon markası olduğu halde ülkemizde tanınmaması ve ikinci el piyasası olmaması;
    LG'nin kendi ürünleri için sonradan ek yazılımlar (oyun, program vs) pek üretmemesi. (Haziran ayından itibaren bunu da düzelteceklerini söylüyorlar)

    Umarım sıkıntını giderebilmişimdir. Ben yeni GD900'ümden de çok memnunum. Şu ana kadar gördüğüm en önemli iki eksiği şunlar:
    -GPS olmaması
    -Fotoğraf çekim kalitesinin kötü olması (video çekimi gayet iyi)




  • @tarzanabi
    bu verdiğin site güvenilir mi ki ? hayatımda ilk defa gördümde..
  • @helmetbond;
    kullandığım bir site değil açıkçası. Gerekli forumda kullanıcıları varsa araştır derim. Ya da müşteri hizmetlerini arayıp bir görüş istersen, belki doğrudan depolarına gidip alman da mümkün olabilir böylece.
  • Telefonu 5 gündür kullanan biri olarak yeni görüşlerimi aktarıyorum:

    +Telefonun yapısı, malzemesi kesinlikle çok kaliteli. Her parçası "ben burdayım" diyor.
    +Kablosuz ağları bulması, bağlanması çok hızlı. Bir ağa bir defa bağlandıktan sonra parolanızı kaydedip başka bir gün aynı ağa bağlanmak istediğinizde sormadan bağlanıyor.
    +Telefonla bir iş yaparken mesaj geldiğinde sesi çok az çıkıyor, sürgüsü açıksa ve beklemedeyse orta kademede çıkıyor, telefon tuş kilidi modundaysa tam veriyor. Bu sayede bir iş yaparken mesaj geldiğinde olduğunuz yerde zıplamıyorsunuz. Çok hoş bir ayrıntı.
    +Kablosuz ağlara bağlanırken proxy ayarı yaparak yasaklı sitelere erişebiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken geçerli bir proxy adresi ve portu girip kaydetmek.
    +Pil ömrü muhteşem. Saatlerce internete girip, onca resim çekip albüm albüm müzik dinlediğim halde 2 günden fazla gidiyor.
    +İnternet tarayıcısında yeni nesil tarayıcılardaki gibi" sekme" açabiliyorsunuz.
    +LG ve Samsung telefonların ortak kötü noktası olan "SMS melodisi seçememe" sorunu nihayet giderilmiş.
    +Accelerometer dediğimiz, telefonu yatay konuma getirince ekranın dönmesi galeriden müzik çalara, internet tarayıcısından pdf okuyucusuna kadar her uygulamada çalışıyor. Ön incelemelerdeki yatay konumun geç devreye girmesi sorununu ise yaşamadım, hemen algılıyor.
    +Arama geldiğinde çalma sesinin artarak devam etmesi gitmiş gibi. Önceki LG ve Samsung'larımdaki gibi değil, varsa bile çok kısa sürede telefon olması gerektiği gibi çalıyor.
    +El yazısı tanıması çok başarılı. Gösteriş amaçlı olmak yerine SMS yazarken kullanılabilecek kadar rahat ve kullanışlı. Dahası, her türlü metin kutusunda (internet sayfalarındaki parola kutucuklarından telefon ayarlarındaki isim girme yerlerine kadar) kullanılabiliyor, bazı zamanlarda normal tuş takımından daha çabuk iş görüyor.
    +Rehberde sağ taraftaki sürgüyü sayfa sürgüsü gibi tutup çektiğinizde harf harf gezinebiliyorsunuz. Geniş rehberi olanlar için güzel düşünülmüş bir ayrıntı bu.
    +Resim kalitesi kötü de olsa video çekimi gayet iyi.
    +Batarya sökme-takması rahat. Tırnak kırılması gibi şeyler olmuyor :)
    +Tuş takımı ile birlikte karanlıkta görüntüsü harika. Öyle kız telefonu gibi bir şey değil, gayet de karizma bir görüntüsü var.
    +Hafıza kartı telefon çalışırken söküp takılabiliyor, sorun olmuyor.
    +Karta yazma-Karttan okuma hızı gayet yeterli.
    +Konuşurken hoparlörü-ahizesi çok net ve kolay duyulur bir şiddette ses veriyor. Gürültülü ortamlarda kullanımı sorunsuz.
    +Bilgisayardan attığım DivX videoları akıcı, net ve sorunsuz bir şekilde oynatıyor.
    +Tuş takımında "Gesture Shortcut" denilen kısayollar var. Örneğin parmağınızla "W" çizerseniz internet tarayıcısına, "S" çizerseniz mesaj kutusuna gidebiliyor. Çoğu menü işlemine buradan kısayol atayabiliyorsunuz, 9 taneye kadar.
    +Multitasking konusunda rahat, takılma yapmıyor.

    -Ses artırma-azaltma tuşu çok ters yerde. Konuşma yaparken telefonu tutan elinizle uzanmanız zor oluyor.
    -Bolt isimli kendi internet tarayıcısı benzerlerine göre sayfaları çok yavaş açıyor. Opera mini 5 yükleyip onunla denedim, takır takır açıyor resmen ama onda da multitouch'ı kullanamıyorsunuz.
    -Güneşli ortamlarda ekran çok net seçilmiyor gibi. Pek güneşli bir güne denk gelmediğim için emin olamadım.
    -Çok uğraşsam da youtube videolarını oynatamadım. Aynı şekilde Facebook'ta da videoları oynatmayı beceremedim henüz.
    -FM transmitter'i bulamadım
    -Java programları simge durumuna küçültmeyi başaramadım. Ana menüye dönebilmek için kapatmak zorunda kaldım.
    -Bilgi mesajlarını halen alamıyorum, mesaj iletim raporlarını almak üzere ayarlıyamıyorum.
    -Kamerası kesinlikle başarılı değil. Telefonu aldığımda bunu biliyordum ama bu kadarını da beklemiyordum açıkçası. Samsung S8300'ün yanına yaklaşamıyor, 5 MP'lik LG KU990'ın eline su dökemiyor. Çook eski Samsung D900i bile daha güzel resim çekiyordu resmen. "Bu nasıl 8 Megapiksel?" dedirtiyor. Çok resim çekenlerin uzak durmasını tavsiye ediyorum.

    Özet olarak artıları eksilerinden daha çok ve önemli olan bir telefon GD900. Kamera çekimini önemseyenler Samsung S8300 veya LG KM900 Arena'ya yönelebilirler; diğer özellikler bakımından rakipsiz bir telefon bence. Kullanımı çok kolay, görünümü çok şık, vaadettiği her işi çok iyi yerine getiren bir telefon. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

    Bundan sonra da farkettiğim özelliklerini, artılarını eksilerini yazmaya devam edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarzanabi -- 12 Nisan 2010; 0:51:35 >




  • arkadaşlar youtube ayarlarını ve faceebook nereden ve telefonun neresıne yuklenecek acıklayabılecek arkadas varsa sevınırım
  • @teknolojixx;
    Youtube için proxy ayarı yapman gerekiyor. Bağlantı seçeneklerinde proxy adresi ve portunu otomatik yerine manuel ayarlarsan girebilirsin.
    Facebook için ise bilgisayarından telefonunu facebook mobile sekmesinde kaydettiğin zaman linki telefonuna mesaj olarak gönderiyor.

    Bu arada mesaj yazarken nokta "." tuşuyla sorun yaşayanlar için bir kolaylık, q türkçe klavyede . tuşu yok biliyorsunuz. Her nokta koyacağınızda tuş dilini değiştirmek yerine telefonu dikey konuma getirin; bu şekilde dikey tuş takımındaki 1 tuşu ile nokta yapabilirsiniz..
  • @farukkilic;
    Yazılım sorunu gibi görünüyor. Telefonu kapatıp bataryayı çıkarıp birkaç saniye bekledikten sonra takıp yeniden başlatmayı dene. Onun haricinde teleservice'i arayıp teknik yardım istemeni önerebilirim en fazla.
  • 10 günlük kullanımın ardından yeni başıma gelen özellikleri yazıyorum:

    +Ekranı dana önceki tüm telefonlarımdan daha az kir tutuyor. Kendi kılıfında kullanırsanız hiç bir sorun yaşamazsınız.
    +Flaşı çok kuvvetli. Ku990'ın xenon flaşından daha stabil, s8300'ün led flaşından daha kuvvetli. (ancak el feneri modu yok maalesef; yine de kamerayı seçip sabit flaşa geçerek bu şekilde kullanabilirsiniz.)
    +Kasanın kendisi ele çok hoş bir his veriyor. Yani plastik bir eşya tutar gibi değil, ciddi ciddi "Kristal" bir eşya tutar gibi. Sürgüsü de s8300 gibi "fırt" efektiyle zorlanarak açılmıyor; ŞLAK! efekti ile açılıyor. Malzemenin her yerinden kalite fışkırıyor.
    +Hafıza kartını çıkarıp taktığınızda hemen tanıyor.
    +Multitouch özelliği video oynatırken de zoom için kullanılabiliyor.
    +Resim-video çekerken telefonun şeffaf sürgüsüne zoom yapar gibi tek parmağınızla daire çizerek zoom yapabiliyorsunuz. Çok karizma duruyor fotoğraf çekilen kişi için saat yönünde parmağınızı tuş takımında gezdirirseniz görüntüyü büyütüyor, saat yönünün tersinde döndürürseniz küçültüyor.
    +Makro çekimi başarılı. Tekrar ediyorum bir KU990 VIEWTY, bir S833 UltraTOUCH değil ama sinir bozacak kadar da kötü değil.
    +Kameranın kendisi gün ışığında daha az gürültülü, daha net resimler çekiyor.
    +3G bağlantısı, görüntülü görüşme performansı gayet iyi.
    +Java performansı oldukça iyi.
    +Bir resim çektikten sonra ikinci resmi çekmeye hazır hale gelmesi en fazla 2 saniye sürüyor. İlk resmi çekmeniz gerektiğinde telefonun sürgüsünü açıp kamerayı etkinleştirip resminizi odaklayıp çekmeniz en fazla 4-5 saniye alacaktır, aceleniz varsa.

    -Time-lapse dediğimiz, ağır çekim videolarının KU990'ımdaki 120fps'lik ağır çekim modu ile alakası yok. Hala anlayamadım;bu nasıl 8MP
    -Kullanıcılar dikkat: Arka şeffaf kapağın metalik tırnağının muhafazası arka kapağın kendisi. Yani batarya kapağı takılı değilken telefonun sürgüsünü hızla açıp kapatırsanız o tırnağı tutan parçaların fırlayıp gitmesi olası; daha kötüsü ufacık parçalar bunlar bulması çok zor. Kendimden biliyorum :) Netice, arka kapak takılı değilken sürgüsüyle veya batarya kapağını açan tırnakla fazla haşır neşir olmayın.
    -FM transmitter'i hala bulamadım. LG'ye e-posta attım, cevap bekliyorum. (bilgi mesajlarını almayı başardım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarzanabi -- 19 Nisan 2010; 12:48:27 >




  • sa benim bu nokia transparanın camı catladı hic bi telefoncuda yapmıo yardımcı olabilirmsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarzanabi

    10 günlük kullanımın ardından yeni başıma gelen özellikleri yazıyorum:

    +Ekranı dana önceki tüm telefonlarımdan daha az kir tutuyor. Kendi kılıfında kullanırsanız hiç bir sorun yaşamazsınız.
    +Flaşı çok kuvvetli. Ku990'ın xenon flaşından daha stabil, s8300'ün led flaşından daha kuvvetli. (ancak el feneri modu yok maalesef; yine de kamerayı seçip sabit flaşa geçerek bu şekilde kullanabilirsiniz.)
    +Kasanın kendisi ele çok hoş bir his veriyor. Yani plastik bir eşya tutar gibi değil, ciddi ciddi "Kristal" bir eşya tutar gibi. Sürgüsü de s8300 gibi "fırt" efektiyle zorlanarak açılmıyor; ŞLAK! efekti ile açılıyor. Malzemenin her yerinden kalite fışkırıyor.
    +Hafıza kartını çıkarıp taktığınızda hemen tanıyor.
    +Multitouch özelliği video oynatırken de zoom için kullanılabiliyor.
    +Resim-video çekerken telefonun şeffaf sürgüsüne zoom yapar gibi tek parmağınızla daire çizerek zoom yapabiliyorsunuz. Çok karizma duruyor fotoğraf çekilen kişi için saat yönünde parmağınızı tuş takımında gezdirirseniz görüntüyü büyütüyor, saat yönünün tersinde döndürürseniz küçültüyor.
    +Makro çekimi başarılı. Tekrar ediyorum bir KU990 VIEWTY, bir S833 UltraTOUCH değil ama sinir bozacak kadar da kötü değil.
    +Kameranın kendisi gün ışığında daha az gürültülü, daha net resimler çekiyor.
    +3G bağlantısı, görüntülü görüşme performansı gayet iyi.
    +Java performansı oldukça iyi.
    +Bir resim çektikten sonra ikinci resmi çekmeye hazır hale gelmesi en fazla 2 saniye sürüyor. İlk resmi çekmeniz gerektiğinde telefonun sürgüsünü açıp kamerayı etkinleştirip resminizi odaklayıp çekmeniz en fazla 4-5 saniye alacaktır, aceleniz varsa.

    -Time-lapse dediğimiz, ağır çekim videolarının KU990'ımdaki 120fps'lik ağır çekim modu ile alakası yok. Hala anlayamadım;bu nasıl 8MP
    -Kullanıcılar dikkat: Arka şeffaf kapağın metalik tırnağının muhafazası arka kapağın kendisi. Yani batarya kapağı takılı değilken telefonun sürgüsünü hızla açıp kapatırsanız o tırnağı tutan parçaların fırlayıp gitmesi olası; daha kötüsü ufacık parçalar bunlar bulması çok zor. Kendimden biliyorum :) Netice, arka kapak takılı değilken sürgüsüyle veya batarya kapağını açan tırnakla fazla haşır neşir olmayın.
    -FM transmitter'i hala bulamadım. LG'ye e-posta attım, cevap bekliyorum. (bilgi mesajlarını almayı başardım)





    üzülerek söylüyorum ama bu telefonda fm transmitter yok




  • abi tema felan yokmu bu telefonun donanımları..ulaşabilecegimiz sizin bildiginiz site felan ?
  • @farukkilic;
    km900 forumunda bulabileceğin (gps haricindeki) bütün programlar gd900 için de kullanılabiliyor. Tema olayının ise pek mümkün olduğunu zannetmiyorum.

    Telefonun kendisini birkaç haftadır kullanmaktayım, kullandığım en iyi telefon kesinlikle. Harika bir yapısı, çok rahat bir kullanımı var. Pil ömrü ise benzer cihazlar arasında ortalamanın çok üstünde. Eskiden bir LG KU990 veya Samsung S8300 ile ikinci günü görmeyen batarya ömrü konuşması, interneti, oyunu, müziği ile 3 gün rahat gidiyor.

    Bu telefonu kesinlikle tavsiye ediyorum.
  • eğer bu telefonu sıfır olarak 750 tl'den almak isteyen varsa pm atsın hepsiburada.com bana özel indirim yapmış başka kimsede görmedim zaten hepsiburadadan bu telefon için indirim istemiştim gerçi geç kaldılar başka yerden aldım
  • Arkadaşlar bende Gd900 alarak aranıza katırdım, yalnız sizden küçük bir ricam var acaba birisi bana Lg uptade pragramını kullanarak kullanım kılavuzunu indirip gönderebilir mi? Telefon çok güzel ama ilk kez Lg kullanıyorum ve bana çok ilginç geldi Lg internet sitesinde kullanım kılavuzunu direk download'a izin vermiyor onun yerine LG Mobile Uptade pragramını kullanarak ulaşabiliyormuşuz. O programda imei numarasını istiyor, benim telefon Amerika'dan geldiği için bana sadece ingilizce olan kullanım kılavuzunu veriyor. Türkçe kılavuzu bulmam lazım
  • http://rapid-share.com/files/383158462/R004-2009-01834_GD900_OPEN_TUR_1.0__090716.pdf.html (rapid ve share arasındaki - işaretini silip arayı birleştirerek linke ulaşabilirsiniz)

    adresinde kullanım kılavuzunu yükledim, ihtiyacı olanlar indirebilirler..

    Bir süredir youtube videolarını izlemeye çalışıyorum; nihayet wi-fi bağlantıları için proxy server kullanan bir wi-fi profili oluşturup bolt browser'ın son sürümü ile izlemeyi başardım. harika değil ama, idare ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarzanabi -- 3 Mayıs 2010; 23:05:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarzanabi

    http://rapid-share.com/files/383158462/R004-2009-01834_GD900_OPEN_TUR_1.0__090716.pdf.html (rapid ve share arasındaki - işaretini silip arayı birleştirerek linke ulaşabilirsiniz)

    adresinde kullanım kılavuzunu yükledim, ihtiyacı olanlar indirebilirler..

    Bir süredir youtube videolarını izlemeye çalışıyorum; nihayet wi-fi bağlantıları için proxy server kullanan bir wi-fi profili oluşturup bolt browser'ın son sürümü ile izlemeyi başardım. harika değil ama, idare ediyor.


    Çook teşekkürler paylaşım için




  • bende burayı okuyarak aldım bu telefonu zaten özelliklerinden önce görüşünüşüne kafayı takmıştım.. :) telefon bi kaç kez donma yaptı iki günde.. henuz program mp3 falan yuklemedim zaten böyle şeylere pek meraklı değilim ama hazır telefonu almışke deneyeceğim.. telefonu hepsiburada.com adresinden 662 tL ye 10 taksite aldım 2 gunluk kullanıcı olaraktan şuan için bi kaç kez donması canımı sıksada genel olarak özelliklerinden ve kullanılabilirliğinden oldukca memnunum.. SaygıLar...
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.