Şimdi Ara

Tramer Kusur Oranına İtiraz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
11.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Benim de başıma saçma sapan bir olay geldi. Sola sinyal verip dönüş yaptığım sırada arkamda seyreden araç beni sollamaya kalktı ve kaza oldu . 100 'de 100 ben kusurluymusum . Sigorta gözetim merkezinden itiraz edemiyorum. Komisyon tarafından onaylanmıştır diyo. Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

    Tramer Kusur Oranına İtiraz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigorta gözetim merkezinden itiraz edemiyorsanız dilekçe falan yolları var araştırın, o da olmayınca dava açılabiliyor. Ama %90 sonuç değişmez, biz uğraşmadık.
    Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feyy -- 6 Nisan 2018; 12:7:20 >
  • thcrw T kullanıcısına yanıt
    İtiraz için komisyon kararı çıktıktan sonra 2 gün içinde ilgili sigorta şirketinize başvumanız gerekir.



    İlgili sigorta şirketinizin de 5 ya da 7 gündü tam emin değilim, sigorta tahkim kuruluna karara itiraz başvurusu yapması gerekir.



    Çıkan son sonuca itiraz edemezsiniz ancak mahkeme yolu ile itiraz edebilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

    Saygılarımla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thcrw

    Benim de başıma saçma sapan bir olay geldi. Sola sinyal verip dönüş yaptığım sırada arkamda seyreden araç beni sollamaya kalktı ve kaza oldu . 100 'de 100 ben kusurluymusum . Sigorta gözetim merkezinden itiraz edemiyorum. Komisyon tarafından onaylanmıştır diyo. Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

    Sola dönüş yaptığınız yerde şeritleri ayıran çizgi kesik değil, sola dönülebilir bir yol olduğundan emin misiniz? Evet belki park alanı, işyerleri vs olabilir ama ordaki yol kavşak olarak tanımlı değil ise kusurun size çıkması normal görünüyor. Gerçi adamın da sollama yapmaması gerekiyordu bu durumda ancak sizin yaptığınız hata belki çok daha yüksek kusura tekabul ettiği için tüm kusur size verilmiş olabilir. Ayrıca fotoğrafa baktığımda sola döndüğünüz yerde yol da göremiyorum ki, yolun diğer tarafında çukur vs var alenen şarampol.




  • Fotoğraflardan belli olmuyor orası 4 yol ağzı sağda ve solda yol var fakat trafik işareti yok . Tam döndüğüm yerde kesik çizgiler var . Sağa sola dönüş için konulmuş sanırım. Yol boyunca devamlı çizgi sollama yasağı ve . Asliye hukuk mahkemesine başvurdum bilirkişi incelemesi istedim . Karşı tarafa %75 bana % 25 tali kusur vermiş . Hızını kesmeden geliyor sollama yasağı olan yerde sollamaya çıkıyor. Bana da kusur vermesinin nedeni arkada seyreden aracın hareketini göz önünde bulundurmadan sürüşe devam etmemmis. Beni geçmesine izin verseydim karşıdan gelen araçla çarpışacaktı.. durmayacağını düşünmedim açıkçası ezbere davranmış olabilirim . Ama yine de olayda %25 de olsa kusurlu olduğumu düşünmüyorum. Bu karara da itiraz etmek isterdim fakat yoruldum gerçekten..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhabalar,
    Yaklaşık 1 ay önce bende bir trafik kazası geçirdim. Tutanaklarda karşı taraf tüm suçu kabul etmesine rağmen tramer de tüm suçu bana vermişler. Tramer sorgulamada 88 - KOMİSYON OYBİRLİĞİ ONAYI (SON DURUM) şeklinde geçiyor.

    Kazanın oluş biçimini kısaca anlatmak gerekirse, tek gidiş tel geliş olan bir yol bulunuyor. İlgili resmi aşağıda bulabilirsiniz. Siteye girişim sırasında sol sinyalimi verdikten sonra, 4 araç arkadan sollayarak çıkan arkadaş (ortalama saatte 90km hızla) dönüşümü tamamlamama çok yakın sırada sol arka kapıdan hızla bana çarpıyor. Bir üst mesajda paylaşılan duruma çok benzer bir durum yaşadığımı düşünüyorum. Şuanda benim aracım ve karşı tarafın aracı pert oldu. Bende Allahtan kasko ve trafik sigortamın eksiksiz olmasından dolayı cebimden herhangi bir para çıkmadı.
    Eğer ben bu olayda hatalıysam neye istinaden kusuru bana verdiler? Eğer olayda bir hata varsa sizce mahkemeye başvurmalı mıyım? Mahkemeye başvurmam durumunda cebimden ne kadar para çıkar? Bundan sonra kasko ve trafik sigortası yaptırdığımda hasarsızlık indirimi olmamasından dolayı çok yüksek miktarda ücret öder miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

    Tramer Kusur Oranına İtirazTramer Kusur Oranına İtiraz




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.