Şimdi Ara

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 2021-2022 Bilgilendirme Dosyası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
21
Favori
20.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Siralamaniz kac hocam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim. Dediğim gibi Trakya özellikle İstanbul ve civarında olup İstanbul Tıp tutmayanlar (7-8 bin) için en iyi seçenek.
  • Okulun TUS başarısını merak edenler vardı. İlgili açıklamayı ekledim.
  • Teleuro kullanıcısına yanıt
    Tus açıklamasına kontenjan ayrıntısını da ekleyebilir misin? Çünkü kontenjan azaldıkça tus ta kazanan öğrenci oranı da yükseliyo. Trakya nın da kontenjan sayısı yüksek olmasına rağmen tus kazanma oranı oldukça yüksek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RagnarLoRdbrok kullanıcısına yanıt
    Haklısınız, öyle bir durum var evet ona bakılırsa TUS başarımız daha yüksek çıkıyor ancak tüm fakülteler için bunu ayrı yapmak gerektiğinden direkt olarak ÖSYM'nin verisini paylaşmak istedim.
  • Akreditasyon ile ilgili merak edilenler eklenmiştir.
  • merhabalar öncelikle forumda bu eksikliği görüp baslığı actıgınız icin tebrik ederim simdi geleyim soruya trakya tıpa giden arkadaslar konaklama yeri olarak ne yapıyorlar yurtlar mı daha cok tutuluyor yoksa eve cıkmak mı bir tıp öğrencisi icin hangisi faydalıdır
  • Up
  • enderakk E kullanıcısına yanıt
    Bu durum kişiden kişiye göre değişiyor. Genelde 1. sınıfların %80'i yurtlarda kalıyor. Çünkü yurtta yemek temizlik gibi şeyler hazır olduğundan uğraşılmıyor. Ancak genelde 2. sınıftan itibaren öğrencileri ya 1+1 tek kişi olarak ya da 2-3 arkadaş olarak eve çıkıyorlar. Arkadaşlarla çıkıldığı zaman biraz daha uyguna geliyor. Ev kiraları genelde 500-600 civarında tabi boyutuna göre değişiyor. Yurtlarda 2-3 kişiliklerden tek kişiliklere doğru 500 civarından başlayıp 1100'e kadar çıkabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teleuro -- 29 Temmuz 2016; 12:15:45 >
  • Sorular ile birlikte konu güncellenmiştir.
  • hocam valla Çanakkale tıpla Trakya tıp arasında kaldım sadce Çanakkale sehri çok hoşuma gitmişti birde fakültenin yerı edirne oraya göre daha basık bı yer geldi bana istanbula daha yakın ama buda avantaj cok kararsızım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende çanakkele ile trakya arasında kaldım valla çanakkele şehri okuduklarıma göre daha güzel bi şehir edirneye gitmişliğim var selimiyenin ordan akrabanın köyüne geçmiştik ama biraz sıkıcı gelmişti o anki izlenimlerime göre tabi pek bi yer görmedim güzel yerlerde olabilir siz şehrin sosyal imkanları ile ilgili ne düşünüyorsunuz ve kulüpler aktif mi ben tiyatroya filan gitmek istiyorum lisede gitmemiştim içimde kaldı tiyatro eğer varsa başka aktif kulüpler var mı bolca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peskop1 P kullanıcısına yanıt
    çekuero Ç kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı kararsızlığı yaşayıp Trakya seçtim. Çünkü ikisini kıyasladığında genel anlamda imkan olarak aynı gibiler. Çanakkale'de deniz var, Edirne'de meriç ve tunca var. Kendime şu soruyu sordum 6 sene boyunca deniz için mi gidiyorum, yoksa okulun ve eğitimim imkanları için mi gidiyorum? İkincisi ağır bastı.

    @çekuero : Tek günde bir şehrin nasıl olduğunu anlamak mümkün değil Orada yaşadıkça anlarsın. Edirne Çanakkale'ye göre daha derli toplu bir şehir. Bu da bizim için çok avantaj çünkü eğlenmek istediğimizde bir merkez var, veya alışveriş için başka merkezler var. Şehir planı düzenli oldukça.

    Kulüpler kısmında bahsetmiştim 25+ kulüp var aktif. Tiyatro kulübü de var aktif çalışıyor. Ancak tıp fakültesinden tiyatro kulübüne giden pek kimse yok.

    Trakya-Çanakkale mi derseniz Trakya derim, dedim zaten Konuda da somut verilerle bir karşılaştırma mevcut. Çanakkale'nin imkanlarını da orada okuyan biri daha iyi bilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teleuro -- 2 Ağustos 2016; 10:20:50 >




  • genel imkan derken sehir olarakmı yoksa eğitim olarakmı söylediniz çünkü bende eğitime daha çok önem veriyorum sehre göre üstelik dediğinizde haklısınız edirne daha merkezi bi şehir buda güzel bişey bence
  • Her gün edirneden istanbula gidip gelmek çok mü ütopik ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fazlasiyla utopik temden sabit 110-120 hizla 2 saat e-5 uzerinden 3 saat ken bu yol yorgunlugu insanda derman birakmaz
  • Samsun altına Çanakkale yazmıştım, sildim Trakya yazıyorum,hayırlısı olsun
  • Geçen sene biz tercih dönemimdeyken böyle bilgileri kimse paylaşmamıştı.Bir resim bile bulunmuyordu.Biraz da bu yüzden bir süre tereddütte kalmıştım.Teleuro(ifşa etmiyim seni ), güzel iş yapmışsın,takdir ettim.Sorusu olan arkadaşlar varsa ben de her konuda yardımcı olabilirim.Yalnız soruları özelden yazmazsanız forumun amacına da uygun hareket ederiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uppppppppppp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar
    verdiğiniz bilgiler oldukça aydınlatıcıydı. eski okulumdan hocalarımın tavsiyesinin ardından bu dosya verdiğim karardan dolayı içimin rahatlamasını sağladı. teşekkür ederim.

    şimdi merak ettiğim birkaç şey var fırsat bulup da cevaplayabilirseniz benim ve başka birçok dönem arkadaşım için erken oryantasyon olacak.

    1) üniversitede satın alınan kitapların çoğu boşuna para kaybına neden olur ve birçoğunun kapağı dahi kaldırılmaz. ancak yine de "şu şu kitaplardan çok verim aldım ben, sen de al tavsiye ederim" dediğiniz kitaplar varsa nelerdir?

    2) 1. sınıfın ya da en azından ilk kurulun ders notları, ders sunumları, geçen yılın ya da önceki yılların sınav soruları (biliyorum trakyada çıkmış soru çıkmazmış ama format, biçim açısından fikir vermesi için) var mıdır? elektronik ortamda varsa gönderir misiniz ya da basılı olarak nerede vardır hangi fotokopicide bulunur onu söyler misiniz

    3) tipfak sitesine baktım çok detaylı bilgilendirme yok gibi geldi. mesela YTÜ'nün yildizz.com diye bir gayriresmi öğrenci portalı var. tıp fakültesinden arkadaşlarımızın böyle bir bilgi paylaşım ortamı var mı? ders iptali olur, sınav tarihi, saati değişir, bilmeyen bilene danışır vs. bu gibi durumlar için...

    şimdilik bu kadar aklıma gelirse rahatsız edeceğim yine. sonuçta üst dönemimizsiniz sizden istemeyeceğiz de kimden isteyeceğiz

    edit: haberdar ettim: @Droyts@babayaro12@Teleuro



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygs12 -- 10 Ağustos 2016; 13:29:33 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.