Şimdi Ara

Traktörcüler Buraya!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
209.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu kadar Fendt'i tanıttım. Şimdi sistemlerini biraz anlatmak istiyorum. Eğer bunun gibi bir bir sistemi olan motor varsa sizde buraya koyabilirsiniz. Şuan okuyacağınız yazı Fendt'in kendi patenti olan T.M.S. sistemidir.
    ___________________________________________________________
    T.M.S. (Traktör Yönetim Sistemi)

    ARKADAŞLAR:
    SİZE BU YAZIMDA TRAKTÖR YÖNETİM SİSTEMİNDEN BAHSETMEK İSTİYORUM.DİLİMİN DÖNDÜĞÜNCE SİSTEMİN İŞLEYİŞİ VE FAYDALARINI İFADE ETMEK İSTERİM...
    DAHA ÖNCEKİ YAZILARIMDA BAHSETTİĞİM GİBİ,ELEKTRONİK BİR MOTOR,ELEKTRONİK KONTROLLU BİR HİDROLİK VEDE ELEKTRONİK KONTROL ÜNİTESİNE SAHİP BİR TRAKTÖR DİZAYN EDEN MÜHENDİSLER???? İŞİ BİRAZ DAHA İLERİ GÖTÜRMÜŞLER VE MAKİNAYI DAHA KOLAY KULLANILIR,DAHA EKONOMİK OLUR,OPERATÖR HATALARINA KARŞI MAKİNAYI DAHA PERFORMASLI KILAR DÜŞÜNCESİYLE BÖYLE BİR YAZILIM GELİŞTİRMİŞLER VE TATBİK ETMİŞLER..T.M.S.(FENDT'İN PATENTLİ SİSTEMİDİR)
    SİSTEM MAKİNA ÜZERİNDE:
    MOTOR DEVRİNİ
    ŞANZIMAN HIZINI
    ÖN HİDROLİK
    ARKA HİDROLİK
    ÖN PTO
    ARKA PTO
    SPOOL VALFLERİ (DAMPER ÇIKIŞLARI)
    YÜRÜNEN YOLU
    GEÇEN ZAMANI
    DÖRT ÇEKERİ
    DEFRANSİYEL KİLİDİNİ
    YANİ ONBİR İŞLEVİ KONTROL EDEREK SAADECE VE SAADECE BİR TEK GAZ PEDALI İLE KONTROL EDEBİLİYORRR......
    HOOPP AMMADA UÇTU DEMEYİNN..AYNEN BÖYLEEE
    YANİ SAYDIĞIM BÜTÜN BU İŞLERİ HİÇ ŞAŞIRMADAN VE SIRASIYLA NASIL İSTEDİYSENİZ BİR BİR YAPIYOR.SAADECE SİZİN GAZ PEDALINA VERECEGİNİZ BASINÇ(AÇI) A GÖRE....NASILMI?????? AÇALIM BİRAZZ....
    ŞİMDİ TRAKTÖRÜMÜ TARLAYA GÖTÜRÜYORUM VE KOMBİNE EKİPMANLA İŞ YAPICAM.TRAKTÖRÜMÜN ÖN HİDROLİĞİNDE BİR MERDANE
    ARKASINDA DİK ROTAVATÖR VE EKİM MAKİNASI OLSUN 'EKİM MAKİNASI MEKANİK YANİ TOPRAKTAN HAREKET ALIYOR)
    KONTROL KONSOLUNDAN ÖNCELİKLE T.M.S. BUTONUNU AKTİF EDİYORUM.MONİTORDE İŞARETİ HEMEN BELİRİYOR..MOTOR DEVRİNİ ÖRNEĞİN 1750 RPM.E AYARLIYORUM.TRAKTÖR HIZINIDA 7 KM OLARAK TEMPOMATTAN AYARLADIM.ÖN HİDROLİĞİ İNDİRDİM VE MAKİNAYA BİRAZ GAZ VEREREK RÖLANTİNİN BİRAZ ÜSTÜ ÖRN.1000 RPM.BİRAZ YÜRÜDÜM VEARKA HİDROLİĞİ İNDİRDİM.ŞİMDİ NORMAL OLARAK MAKİNA YÜRÜMEYE BAŞLADI VE EKİME BAŞLADIM.JOYSTICK ÜZERİNDEKİ GO TUŞUNA DOKUNDUM.GAZ PEDALINA SONUNA KADAR BASTIM.MOTOR DEVRİ 1750 RPM.TRAKTÖR HIZI 7 K.M OLARAK SEÇİLMİŞTİ.TRAKTÖRÜM BU HIZLARLA EKİME DEVAM EDERKENTARLANIN SONUNA GELDİĞİMDE JOYSTICK ÜZERİNDEKİ END TUŞUNA DOKUNDUM.BÖYLECE EKİMDE GİTTİĞİM YOLU VE ZAMANI MAKİNAYA TANITTIM.ŞİMDİ BUNU TEK TUŞLA SAVE ETTİĞİMDE.MAKİNA TARLAMIN BOYUNU ÖĞRENMİŞ OLDU..GAZ PEDALINDAN AYAĞIMI KALDIRDIĞIM İÇİN HAREKETİN TERSİ OLAN ÖN HİDROLİK KALKTI.MAKİNA BİRAZ DAHA YÜRÜDÜ VE ARKA HİDROLİK KALKTI.YAVAŞ BİR ŞEKİLDE MAKİNENİN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRDİM YANİ ÇİZİYE DÖNDÜM.MAKİNAM ARTIK İŞİ BİLİYOR.
    GAZ PEDALINA BİRAZ DOKUNDUM MAKİNA HAFİF HAFİF İLERLEMEYE BAŞLADI.ÖN HİDROLİK İNDİ.BİRAZ SONRA ARKA HİDROLİK İNDİBU ARADA MARKÖR (KILAVUZU TARLA BAŞINA VARMADAN DEĞİŞTİRMELİYİMKİ)TRAKTÖR BUNUDA YAPILACAKLAR LİSTESİNE KAYDETSİN.DEĞİŞTİ. BÖYLECE MAKİNA EKİME BAŞLAMIŞ OLDU ŞİMDİ GAZ PEDALINA TAM BASTIĞIMDA BU SIRAYLA MAKİNA BÜTÜN İŞLERİ YAPARAK YOLA DEVAM EDİYOR.ÖLÇÜLEN MESAFEYE GELİNDİĞİNDE ÖN HİDROLİK VE ARKA HİDROLİK SIRASIYLA KALKIP MARKÖRLERİ DEĞİŞTİRİYOR.ÇOK KARMAŞIK GÖRÜNEN BU İŞLERİ İNANIN OKADAR BASİT BİR DOKUNUŞLA HALLEDİYORKİ,BUNU ANCAK KULLANDIĞINIZDA ANLAYABİLİYORSUNUZ.YANİ İLK ÇİZİDE NE YAPTIĞINIZI MAKİNEYE ÖĞRETİRSENİZ MAKİNE BUNU AYNEN
    TAKLİT EDİYOR.BU ÇOK KARMAŞIK GÖRÜNEN İŞLER ÇOK BASİTÇE MAKİNEYE ÖĞRETİLİYOR.SİZEDE BİRTEK MAKİNANIN GAZ PEDALINA BASMAK KALIYOR.HAA DERSENİZ BEN BUNUDA EL GAZIYLA HALLEDERİM OLMUYORRR...
    BURADA GAZ PEDALI KONTROL PEDALI OLARAK ÇALIŞIYOR....
    KARIŞIK GİBİ GÖRÜNÜYORSADA EMİNİM HEPİNİZ BUNU BENDEN DAHA İYİ YAPABİLİRSİNİZ. BU TEVAZU DEĞİL,MAKİNANIN KOLAYLIĞINDAN KAYNAKLANIYOR.ŞİMDİ BUİŞLERİ EĞER MAKİNANIN VARİOTRONİK MONİTÖRÜNDE KAYDEDERSENİZVEDE YAPTIĞINIZ İŞE İSİM VERİRSENİZ NE ZAMAN İSTERSENİZ TEK DOKUNUŞLA BU AYARLARI GERİ ÇAĞIRIRSINIZ.ÖRNEĞİN İKİ SENE SONRA AYNI MAHSULÜ EKERKEN.....AYNI TARLADA AYNI AYARLARRRR..ON ADET İŞLEMİ HAFIZASINDA TUTABİLEN BU SİSTEM OPERATÖRE NELER SAĞLAR ARTIK SİZ BİR DÜŞÜNÜN.EWET ARKADAŞLAR İSTERSENİZ SAADECE SAĞ ELİ VE SAĞ AYAĞI OLAN BİRİNE VERİN MAKİNAYI.EĞER BİZİM KADAR RAHAT BU İŞİ YAPMAZSA BANA DİLEDİĞİNİZİ SÖYLEYEBİLİRSİNİZ.YANİ O DEVASA MAKİNA BİR MOBYLETT MOTOSİKLET GİBİ SAADECE BİR GAZ PEDALI İLE KONTROL EDİLEBİLMEKTE.TARLA GÜNÜNDE UYGULAMASI BEDAVAAA.....
    EWET TRAKTÖRÜ SAADECE VE SAADECE GAZ PEDALI İLE HAREKET ETTİRMEK ANCAK BUKADAR KOLAY OLURR.
    BUDA UZUN ÇALIŞMA SÜRELERİNDE OPERATÖRE ÇOK BÜYÜK KOLAYLIKLAR SAĞLARR....
    DÜŞÜNÜN BİR KERE BU İŞLER SABAHTAN AKŞAMA KADAR KAÇ DEFA TEKRARLANIR ..KAÇ KİŞİ BBÜTÜN GÜN BU İŞLERİ SAĞLIKLI OLARAK TEKRAR EDEBİLİR .EĞER BU SİSTEM YOKSA MAKİNE ÜZERİNDE BIRAKIN İŞ YAPMAYI İNSAN HANGİ DÜĞMEDEN NE İŞ YAPACAĞINI ŞAŞIRIR..BİR SÜRÜ DÜĞME İÇİNDE...
    ARKADAŞLAR :
    BUKADAR AKILLI BİR SİSTEMİ BÜNYESİNDE BARINDIRAN TRAKTÖRÜNDE UYGULAYAN BİR ÜRETİCİ DAHA VARMI BİLMEM .ANCAK VARSADA ÖĞRENMEK İSTERİM.BUNLAR ŞU ANDA TÜRKİYEDE MEVCUT FENDT TRAKTÖRLERİNİN T.M.S Lİ OLANLARINDA VAR..EĞER İSTENİRSE HER MODEL İÇİN KİT OLARAKTA MEVCUT.NEKADAR GEREKLİ VE NEKADAR KOLAYLIK SAĞLADIĞINI İNSAN ANCAK ÜZERİNE BİNİP BÖYLE BİR TAKIMLA ÇALIŞMA ESNASINDA HİSSEDEBİLİYOR.DOĞRUSU ŞAŞMAMAK ELDE DEĞİL.
    TABİİ TRAKTÖR KONTROL ÜNİTELERİ ARASINDA SÜREKLİ HABERLEŞTİĞİ İÇİN BAYIR YUKARI BAYIR AŞAĞI GİBİ DEĞİŞİK EĞİMLİ ARAZİLERDEDE SORUN YOK ÇÜNKÜ MOTOR GÜCÜNÜ VE TRAKTÖRÜN HIZINIDA KENDİSİ KONTROL EDİYOR.BU İŞİ ZATEN BİRÇOK MAKİNA YAPABİLİYOR.
    ŞİMDİ BİR MAKİNA BUKADAR İŞİ KENDİ KENDİNE YAPABİLİYOR VE OPERATÖRE İŞ BIRAKMIYORSA DOĞAL OLARAK ZAMANDAN BİR TASARRUF SÖZ KONUSU OLACAKTIR.İŞTE BU SİZE YAKIT EKONOMİSİ VE KULLANIM KOLAYLIĞINDAN DOLAYI DAHA AZ YORGUNLUK HİSSİ VERECEKTİR.DOLAYISIYLE İŞ ÜRETME YETENEĞİ ARTARAK KISA SÜREDE DAHA FAZLA YER İŞLEME İMKANI SAĞLIYACAKTIR..
    BU SİSTEMİN BİRAZ DAHA GELİŞMİŞ OLAN VERSİYONO DAHA BÜYÜK MODELLERİMİZDE MEVCUT.ONDA DAHA FAZLA FONKSİYONU KONTROL ETTİREBİLİYORUZ.
    İŞTE ARKADAŞLAR SAADECE TRAKTÖRÜN MOTORUNDA VEYA ŞANZIMANINDAKİ YENİLİK YETMİYOR...BİRAZDA İNSAN FAKTÖRÜNE YÖNELİK YENİLİKLER LAZIM.BİLMEM HAKLIMIYIM???.
    BAYAĞI UZUN OLDU.BİLMEM SİZLERE FAYDALI OLABİLİYORMUYUM.DEMODE SİSTEMLERİ ÜLKEMİZE YENİ DİYE GETİRİP EMPOZE EDEN
    KISA SÜRE SONRA ATIL KALMIŞ SİSTEMLERİ SAVUNANLARA KARŞI,BİLGİLİ VE DUYARLI OLMAK TÜRK ÇİFTÇİSİ OLARAK BİZLERİNDE EN DOĞAL HAKKI DİYORUM........İŞTE PAHALI DİYENLERE FENDT'İN TEKNOLOJİSİ,,,,,,İŞTE ÖNDERLİĞİİ,,,İŞTE YENİLİKLERİİİİİ...

    BİR BAŞKA KONUDA BULUŞANA DEK KALIN SAĞLICAKLA DİYORUM

    ÖNDER ÇİFTÇİ
    www.trakkulup.net sitesinden alıntıdır.
    _____________________________________________________________________

    Evet arkadaşlar yazıyı okuduysanız farkı anlayacaksanız. Bu sadece ilki, yorumlar gelsin sadece Fendt'e ait daha bir sürü özellik yazacağım. New Holland, Massey Feguson, John Deere, Deutz-Fahr ve diğerleri bir yanda Fendt bir yandadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meskisehiri -- 14 Mayıs 2008; 7:33:57 >




  • fent in beygir gücüne göre fiat larını söylermisin
  • herkes ileri teknolojiden gekiş gücünden ve azda olsa yakıttan söz etmiş ama hiç kimse yedek parça ve servise deginmemiş.
    bu aletler otomobil degilki ufak bi arızada en ii ihtimalle köyünüze 100km uzakdaki servise gidesiniz. en ii traktör bulundugunuz yörede servisi/ustası olan yedek parçası bol ve ucuz olan traktördür.

    bizim burdada bi mf 6470 furyasdır gidiyo biraz arazisi olan adam parayı basıp hava atma ugruna 6470 vb modellerden alıyor.(fiyatı bilgisiz bilgilerimle 100,000 lira civarı)

    ama benim favorim mf 398(yanlız 98model ve üstü)

    birde mf 288g 4*4 ler var 3 silindir 84hp sanırım kullanan eden varmı belki alabiliriz
  • haklısın ama şunu unutmaki yedek parca traktör ü kullanandan gecer sen hava olsun diye traktör ü yapamayacağı yükün altına korsan illaki parca kırar ve yine hava olsun diye traktör alırsan borcunu ödeyemez ve traktör ü kötülersin şimdi her kez kendi yöresine göre ve arazi durumuna göre konuşuyo bana öyle bir traktör söyleki tüm türkiye de gecerli olsun yani az arazi si olanda cok olana da uygun olsun biz de şu an da 3 traktör bayii liği var tümosan tafe landini benim anacım traktör metet mek değil biri olmaz sa birini satarım ama çiftciler madur olacak sa hiç satmam sen diyorsun ki 398 mf daha iyi peki 30 dönüm yeri olanada iyi mi banka dan kredi cekip çiftci mal sahibi olmaya calışıyo ve 5 yıl traktör e calışı yo borcunu ödüyo ve aynı fiyat a satamıyo zarar ediyo
  • lafı neresinden anlıyosun ?
    30 dönüm arazisi olan adam çiftçi degildir.
    30 dönüm arazisi olan adam esnaftır öğretmendir ameledir vsvs babadan deden az buçuk tarla kalmışdır onuda bi tanıdıgına kiralar kendi hiç ugraşmaz.

    500 dönüm arazisi olan içinde 1000 dönüm arazisi olan içinde 398 iidir
    ha senin 300 veya 3000 dönüm arazin vardır o zaman iş degişir


    yedek parçaya gelince öle bi yazmışınki sanki bu aletler hava atmaya çalışmadıkça hiç bozulmuyor. çok merak ettim bir yıl içinde kaç günün tarlada çalışarak geçiyor acaba ?
  • merak etmişin yazayım 6000 dönüm lük çiftliği kiraladım 4 tane traktör koşuyorum ama senin gibi insanlar az arazisi olanı adamdan saymıyolar bu da benim ağrıma gidi yo insanlar 1 dönüm yer almak için kıçını yırtıyo sen hala bana memurdan bahsediyon kendini büyük çiftci sanıyon önce az a yetinmeyi bil yoksa elindeki ni de kaybedersin belki mahsul un para etmez se sen büyük çiftcisin bir şekilde yırtarsın ama benim yöremin insanı kendini sadece mahsul e bağlamış oda cıkmaz sa adam iflas etti ve sen bunun traktör parasını ödermisin boş konuşup kendini met etme
  • az arazisi olanı adamdan saymadıgımı nerden çıkardın?
    adamlık araziyle oluyosa ciftiçik yapmayanlar adam degilmi?
    lafla degilmi benimde 10bin dönüm arazim var
    ben burda kimin ne kadar arazisi var kim hava atmak içi traktör alıyor kavgası yerine hangi traktör daha avantajlı onu konuşuyoruz sanıyordum
    hava için alıpda parasını ödeyememe konusunu nerden çıkardın onuda pek anlamadım

    "benim yöremin insanı kendini sadece mahsul e bağlamış oda cıkmaz sa adam iflas etti"
    işde bende onu diyorum çiftçiligi ek iş olarak yapanla tek iş olarak yapan arasında daglar kadar fark var

    kendimi nerde met ettim acaba ha dur dogruya 6000 dönüm arazim var diyen bendim

    önce yazdıklarımı oku sonra bi saat üstünde düşün sonra tekrar oku iice sindir anla! sonra cvp yaz olurmu




  • quote:

    Orjinalden alıntı: beyto66

    herkes ileri teknolojiden gekiş gücünden ve azda olsa yakıttan söz etmiş ama hiç kimse yedek parça ve servise deginmemiş.
    bu aletler otomobil degilki ufak bi arızada en ii ihtimalle köyünüze 100km uzakdaki servise gidesiniz. en ii traktör bulundugunuz yörede servisi/ustası olan yedek parçası bol ve ucuz olan traktördür.

    bizim burdada bi mf 6470 furyasdır gidiyo biraz arazisi olan adam parayı basıp hava atma ugruna 6470 vb modellerden alıyor.(fiyatı bilgisiz bilgilerimle 100,000 lira civarı)

    ama benim favorim mf 398(yanlız 98model ve üstü)

    birde mf 288g 4*4 ler var 3 silindir 84hp sanırım kullanan eden varmı belki alabiliriz



    Elbetteki serviste çok önemli. Çiftçinin herşeyi traktörüdür, ne kadar yatarsa o kadar zarar demek. Fakat kaliteli olan şeyler çabuk bozulmaz. Fendt hakkında yazı yayınladım, servis muhabbetleri çıktı. Bana arızalanan bir Fendt gösterir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meskisehiri -- 19 Mayıs 2008; 1:20:29 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ferhatoğulları

    fent in beygir gücüne göre fiat larını söylermisin


    Genel bir fiyat, emin değilim sadece duyumlar.

    312 Vario 125 Hp 4 silindir, Common Rail= 67.000 Euro + KDV

    Diğer markalardan yaklaşık 10000 ile 15000 € arasında pahalı. Tabi bazı anlatmadığımız terimler var, onları bilmeden pahalı gelebiliyor. Mesela CRDI çoğumuz bilmez, Vario nedir çoğumuz bilmez. Hepsine değineceğiz yakında.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bybeyaz407

    Elbetteki serviste çok önemli. Çiftçinin herşeyi traktörüdür, ne kadar yatarsa o kadar zarar demek. Fakat kaliteli olan şeyler çabuk bozulmaz. Fendt hakkında yazı yayınladım, servis muhabbetleri çıktı. Bana arızalanan bir Fendt gösterir misiniz?


    siz bana arızalanmayan bir fendt gösterebilirmisiniz???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: beyto66


    quote:

    Orjinalden alıntı: bybeyaz407

    Elbetteki serviste çok önemli. Çiftçinin herşeyi traktörüdür, ne kadar yatarsa o kadar zarar demek. Fakat kaliteli olan şeyler çabuk bozulmaz. Fendt hakkında yazı yayınladım, servis muhabbetleri çıktı. Bana arızalanan bir Fendt gösterir misiniz?


    siz bana arızalanmayan bir fendt gösterebilirmisiniz???


    Ben buraya yazıları aktardım, daha üstünü var diyorsanız buyrun sizde koyabilirsiniz. Arızalı Fendt gösterin diyorum ses çıkmıyor. Benim size bu soruyu sormam bile "arızalanmayan Fendt gösterebilir misiniz?" sorusuna cevaptır.




  • kardeşim bak ben galatasaraylıyım hemde öleki gs ikinci lige düşsede gene vazgeçmem başkaları ne derse desin ne kadar tersini iddia ederlerse etsinler ben GALATASARAYlı dogdum GALATASARAYlı ölürüm
    senin işde biraz buna dönmüş ben sana ne dersem sen tersini anlayacaksın üstelik ben sana fredt kötü traktorde demiyorum
    ama en iisi demek hangi marka için olursa olsun çok yanlış olur. ben size sebep gösteriyorum diyorumki bu alet denk rakiplerinden sizin deyiminizde 15,000euro(30milyar) daha pahalı. yedek parçası az ve pahalı serviside öle her yerde yok. yakıt konusu tam bi muamma. ama siz bana hala arızalanan bi fendt gösterin diyosun akıl var mantık var ben bu aletin servisimiyim şimdi sana trde arızalı fendt aramayamı çıkıyım hadi dedim bizim burda 100 tane arızalı fendt var ne yapacaksın o halde?
    batmaz denilen titanic bile battıda fendtmi bozulmayacak lütfen bu körü körüne inanışları bırakın.
    konuyla pek ilgisi olmayan arakdaşların anlaması için şöle bi örnek veriyim bybeyazın iddiasına göre fendt traktörler hiç arızalanmaz en kaliteli markadır. bi nevi mercedes mercedes de yok kalitelidir kolay kolay arızalanmaz ama yakıtı fazladır. diger otolardan çok daha pahalıdır servisi sadece büyül şehirlerde vardır. yedek parçasıda dövizle satılır.
    ama traktör binipde gezmek için alınmaz traktörünüz arabanız gibi kişiliginizide belli etmez(!) bu iş makinasıdır önemli olan aynı işi hangisinin daha kısa sürede daha verimli daha az maliyetle yapdıgıdır




  • quote:

    Orjinalden alıntı: beyto66

    kardeşim bak ben galatasaraylıyım hemde öleki gs ikinci lige düşsede gene vazgeçmem başkaları ne derse desin ne kadar tersini iddia ederlerse etsinler ben GALATASARAYlı dogdum GALATASARAYlı ölürüm
    senin işde biraz buna dönmüş ben sana ne dersem sen tersini anlayacaksın üstelik ben sana fredt kötü traktorde demiyorum
    ama en iisi demek hangi marka için olursa olsun çok yanlış olur. ben size sebep gösteriyorum diyorumki bu alet denk rakiplerinden sizin deyiminizde 15,000euro(30milyar) daha pahalı. yedek parçası az ve pahalı serviside öle her yerde yok. yakıt konusu tam bi muamma. ama siz bana hala arızalanan bi fendt gösterin diyosun akıl var mantık var ben bu aletin servisimiyim şimdi sana trde arızalı fendt aramayamı çıkıyım hadi dedim bizim burda 100 tane arızalı fendt var ne yapacaksın o halde?
    batmaz denilen titanic bile battıda fendtmi bozulmayacak lütfen bu körü körüne inanışları bırakın.
    konuyla pek ilgisi olmayan arakdaşların anlaması için şöle bi örnek veriyim bybeyazın iddiasına göre fendt traktörler hiç arızalanmaz en kaliteli markadır. bi nevi mercedes mercedes de yok kalitelidir kolay kolay arızalanmaz ama yakıtı fazladır. diger otolardan çok daha pahalıdır servisi sadece büyül şehirlerde vardır. yedek parçasıda dövizle satılır.
    ama traktör binipde gezmek için alınmaz traktörünüz arabanız gibi kişiliginizide belli etmez(!) bu iş makinasıdır önemli olan aynı işi hangisinin daha kısa sürede daha verimli daha az maliyetle yapdıgıdır



    Değerli arkadaşım, ben mevcut traktörler içinde en kalitelisi ve en teknolojik olanı Fendt'tir dedim. Bunun aksini iddaa edecek kimseyi tanımıyorum. Az buçuk traktör işinden anlayan birine sor sana aynı cevabı verecektir. Git NH bayisine en kaliteli motor hangisi de tabiki NH diyecektir. Ya Fendt ne peki de öylece suratına bakar kalır. Sonra işi kıvırmaya çalışır, evet oda var ama o fiyatı kim vercek, hiç bir yerde bayisi yok vs. diye sana laf yetiştirmeye çalışır. Bunlar gerçekler hep, bunu her marka kabul etmiştir. Halbuki biraz Fendt araştırması yapsanız servis olayının nasıl işlediğini anlardınız. Servis olayını, bozulma ihtimalinin ne kadar olduğunun, parça fiyatları ve çözümlerinin neler olduğunu vb... Zamanı geldikçe dökümanlar koyacağım, anlayacaksınız o zaman hangi özellikler var, diğer motorlardan niye 20 sene ileri bir teknolojiye sahip. Benim iddaam kesinlikle bozulmaz değil, elbetteki kul yapısı, bozulur ama çözümü nasıl yapmış adamlar rica ediyorum biraz araştır. Biraz araştırında görün her şehirde servise gerek var mı o zaman anlarsınız? Fendt'in Türkiye Distribtörü Kutlucan'a mail atınız onlar size gerekli açıklamayı yaparlar. Araba aleminin lideri Mercedes ise traktör aleminin lideri de Fendt'tir. Neredeyse tüm serilerinde CRDI motor vardır, ayrıca Vario diye tabir edilen otomatik şanzıman sistemi. Onlarında yazılarını koyacağım inşallah yakında. Şimdi bir çiftçi için traktör traktör çok öenmlidir, nasıl bir iş adamı için araç nasıl önemliyse. Çiftçi olanlar anlar. Arada bir köye giden için demiyorum, sürekli bu işle haşır neşir olanlar için. Ben delilleri sunuyorum yavaş yavaş, daha iyisi varsa bekliyorum. Ben yeniliklere sürekli açık birisiyimdir, daha güzelini anlatırsan onuda benimserim, kesinlikle taraftarlık değildir benim işim. Bu markada bu var, şuan için benim bildiğim en iyi motor bu, şartlarınıda söyledim, sende hayır değil diyorsan sende yayınla bişeyler seve seve kabul edeyim. İyi olanı aramaktır derdimiz, sevdiğimiz markayı iyi yapmak değildir.




  • 2 tane traktör bölümü istersen muhabbetimiz diğer yerden devam edelim. Fazlalık olmaması açısından.

    http://forum.donanimhaber.com/m_14662346/tm.htm
  • john deere saglam traktör.ben fent hariç diğer modellerı kullandım massey,case,ford,new holland,fiat,tümosan vs...
    Ama en çok begendığım john deere



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekko01 -- 30 Haziran 2010; 0:01:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arasdag


    quote:

    Orjinalden alıntı: asan70

    Erkunt,Tümosan,Başak markalrıyla beraber 30-45 bg güç aralığında Yağmur,Motosan ve bir sürü yerli veya montaj üretimler var .Birde ithaller var.
    Erkunt yurtdışına Erkunt markasının yanısıra Armatrac markasıyla traktör ihraç ediyor..

    www.otometre.com


    arkadaşım o tümosan şu anda 95 beygir traktölrler üretio yani 35-40bg ile alakası yoq
    bizde war ordan biliorm ithaller gibi değil ama idare eder yine



    katılıyorum benim bulunduğum yörede mevcut tümosan traktörler hatta bir tanede amcamda var 95 80 . fena değil ama biraz kalitesizce ve düşüncesizce yapılmış motor. amcam ve babam sanayiye götürmekten sıkıldılar artık yani o derece




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdemozer8


    quote:

    Orijinalden alıntı: arasdag


    quote:

    Orjinalden alıntı: asan70

    Erkunt,Tümosan,Başak markalrıyla beraber 30-45 bg güç aralığında Yağmur,Motosan ve bir sürü yerli veya montaj üretimler var .Birde ithaller var.
    Erkunt yurtdışına Erkunt markasının yanısıra Armatrac markasıyla traktör ihraç ediyor..

    www.otometre.com


    arkadaşım o tümosan şu anda 95 beygir traktölrler üretio yani 35-40bg ile alakası yoq
    bizde war ordan biliorm ithaller gibi değil ama idare eder yine



    katılıyorum benim bulunduğum yörede mevcut tümosan traktörler hatta bir tanede amcamda var 95 80 . fena değil ama biraz kalitesizce ve düşüncesizce yapılmış motor. amcam ve babam sanayiye götürmekten sıkıldılar artık yani o derece


    35-40 beygir aralığında traktör üretenler yağmur Traktör ve Motosan anlamında yazmıştım o zamanlar.
    Şimdiler de bir çok şey değişti tabii..

    Yerli araç kullan Türkiye kazansın Bizim insanımız kazansın..
    http://otolist.blogspot.com
    http://otorama.blogspot.com




  •  Traktörcüler Buraya!!!




  •  Traktörcüler Buraya!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muavinkonsolos



     Traktörcüler Buraya!!!




    hahaah traktörle kuzu çevirme takıcan takviye 1 e ağır ağır dönecek o :)




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.