Şimdi Ara

Trafikte Sizinkilerle Aranız Nasıl? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ablamı çok severim,ancak ne zaman onunla bir yere gitmeye kalksak ona ilk şartım asla yanıma oturma geç arkada otur.Oda ön koltukta seyehat etmeyi çok sever,tamam söz kafanı şişirmeyeceğim çenemi tutacam der ama her seferinde o çenesi durmaz. Aynı hikayeleri yemin ediyorum yüzlerce kez dinlemişimdir. En son iki ay evvel geldiler aldım İzmirde görmedikeleri yerlere götürmeye çalışıyorum, daha dakika bir gol bir,otoparktan çıktık bir başladı gidene kadar taaki sisin içine girdik korktu tabii baktım tıp ses kesildi.Dedimki hayret sustun ne oldu, korktum ya diyor,dedimki bundan sonra hep sisli yolları seçicem tabii arabada kahkahalar havada uçuştu. Bu maceramız bu güne kadar hiç değişmedi halada devam etmekte.Bu sefer büyük oğlu arıyor diyorki,dayı sen birde annemle benim trabzona gidişimi görecektin valla yolda bir yerde iner otobüsle gelirdin diyor Tabii o benden kat kat sabırlı ben onun kadar olamıyorum maalesef. En büyük keyif eşimle uzun yol seyehatlarım,kendisi bana göre en iyi co pilottur. Buda benden bir anı diyelim.




  • Ben düz yolumda giderken mal mal hareket yapanlara söylenirim genelde. Annem de artık alıştı diyor beni de alıştırdın bende söylenmeye başladım. ha bir de ara hızlanmalarda falan eli tavandaki tutamaça gidiyor nedense bir nevi güvenlik donanımı sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailemle yolda giderken huzursuzluk yaşamamak için çok çok sakin kullanırım,hızlı gitmem,kasislerden çukurlardan yavaş yavaş geçerim ve sıfır sorun yaşıyorum ailemle,kendilerini güvende hissediyorlar,başkasının kullandığı araba ile seyahat edince huzursuz oluyorlar benim dikkatli kullanışıma alıştıkları için. Size de çok sakin kullanmayı tavsiye ederim,aileyle hiç sıkıntı yaşamıyorsunuz,kafanız rahat oluyor. Tek kullandığım zamanlar daha agresif kullanıyorum,aile seyahatlerindeki sakin sürüşlerimin acısını çıkartıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anyhill

    100 ü geçince veye sollama yapınca hanım ağlamaya başlıyor, sizin durum iyi; bol bol şükredin.

    benimkide sizinki gibiydi.
    artık alıştı biraz yavaşlayınca garipsemeye başlıyor...
  • yaşamak istiyorsanız karışmayın susun diyorum konuşmuyorlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmaz mı ? Ailemde bu konuda master yapmış kafa eti yiyiciler mevcut.

    Neden hızlandın ? Neden buradan gidiyorsun ? O arabayı neden solladın ?

    Kendileri bir yere bırakılacaktır. Yolu tarif ederler ama dönülmesi gereken kavşak geçildikten sonra söylenir ve bir dünya tatava yapılır. Suç yine bana bulunur.

    Her türlü 4 yol ağzı, kavşak, ana yol bağlantı noktası gibi yerde, benimle senkronize bir şekilde sola, sağa, sonra tekrar sola bakılacak şekilde esselamın aleykum ve rahmetullah diyen cemaat gibi kafa çevrilir.

    Evham sahibi olamayan insanları rahatsız etmeyecek şeylere bile laf söylenir, eleştirilir, suçlu çıkarılır.

    Bakın arkadaşlar sürücüleri rahat bırakın. F-4 uçağı değil bu. Arabayı bir kişi kullanır. Zira bu yapılanlar sürüş güvenliğini düşünüldüğünün tam aksine azaltıyor. Sürücü daha çok geriliyor, daha da dikkatsizleşiyor.

    Bardaklığımın içine 50 TL koydum. Kafamı şişireni, itirazsız arabadan indirip taksiyle git diyorum ve parasını takdim ediyorum. 2-3 defa bu şekilde taksiye havale ettim. 1-2 defa da ağzını açana parayı uzatıp arabayı sağa çektim. Şimdi meyvesini yiyorum. Araba kütüphane gibi sessiz. Sanki segment atladım. Hatta arabada beni tanımayıp, yola karışmak isteyenler bile ailem tarafından "o biraz delidir, karışma" denilerek susturuluyor. Cebimden 100-150 lira çıktı ama şu anda kafam inanılmaz rahat.

    Sessiz sürüş gibisi yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stainless Hardness -- 18 Mart 2016; 16:46:53 >




  • 120 ile giderken sıkıntı yok 140 olunca hemen hissediliyor yavaşla diyorlar, 140a kadar fazla sarsmayan bir c sınıfı arabaya ihtiyacım var
  • En durgun olduğum zamanlarda dahi beni gaza getirebilen arkadaşlara sahibim 90 100 ağır ağır gece vakti gidiyorum mesela geçen acelemiz yok gidip bekleyeceğimize müzik dinleye dinleye gidelim diye düşündüm sağdan soldan geçiyorlar otobanda (ankara çevre yolu) söylenmeye başlıyorlar tabi bende çabuk gaza gelen biriyim hemen kapatıyorum bi bakıyorum tek nefeste 190 200 diyor o zamanda zırlamaya başlıyorlar yavaş lan yavaş gaza gelme vs.

    Aileye gelince o ayrı dert peder eskinin hızlılarından olduğu için pek bişey demiyor ama anne ve halalar ohoo 80 gördükleri an zırlıyorlar en ufak şerit değiştirmeye makas atmış gibi tepki veriyorlar mesela geçen kırmızıda durdum söyleniyorum ulan bomboş yol niye bu kadar çok bekletiyorlar falan derken arkadan selektör ata ata kornaya abanmış gelen tırı gördüm hemen sağa burnumu sokayım oda soldan uzasın diye, gaza yüklendim hemen saymaya başlyorlar bilseler el frenini çekecekler eğer durmuş olsaydık biçip geçecekti daha diyorlar kırmızıda niye durmuyorsun daha bissürü varda neyse siz yine şükredin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gece_sovalyesi

    Bot mu bu

    Merhaba ben eri. Sirinin cakmasi. Memnun oldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @LENCER Bizimki de birseyler okuyor ama ne okuyor bilemiyorum artik

    @ozbayram Usta senin durum arabayi bosver hepten sakat. Allah kolaylik versin

    @BekirTemel Ne yaparsan yap hep acemi surucusundur illa ki

    @hysteria_ Baskasinin kullandigi arabada ben de korkuyorum. En iyi şoför olsun yine korkuyorum maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet 3 çocuğa bakmak (heleki gurbette) çok zor olsada, sanıldığı kadar kötü değil.ev sürekli cıvıl cıvıl, can sıkıntısına vakit yok Allahtan ilk ikisi yaramaz değil bakalım 3. Nasıl olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @novinovi Ailen guvenmez ama esin daha cok guvenir sana. Nedense bu boyle. Trafikte de degismiyor bu kural

    @_dangerfull Ayni ben. Ya yanda fren yaparim ya elcek, sagda solda tutulacak birsey ararim

    @canvarol Ara yollarda oldukca yavas gidiyorum. Ama ana yolda dusuk hizla gidilmiyor ki. İstesem de yavas gidemiyorum. Hizli dediysem de 90 yani

    @...DeAtH... Bir dahaki sefere deneyeyim

    @Stainless Hardness O da iyiymis. Birsey olmayacakken biri konuştugu an insan hepten stres yapiyor. Karşındaki kizarken sen de biraz bagirsan o da olmaz. Soforluk zor is vallahi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @Master_Evil O zaman c degil d lazim sana

    @angarabebesi0606 Hiz felakettir kardesim. O kadar cikma. Ben tirsiyorum oraya çıkmaya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbayram kullanıcısına yanıt
    Allah bagislasin. Bizde 1 tane var. Simdilik fazla fazla yetiyor. Eminim uc cocuk olunca epey curcunali olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren15935

    Allah bagislasin. Bizde 1 tane var. Simdilik fazla fazla yetiyor. Eminim uc cocuk olunca epey curcunali olur.

    Cümlemizinkini Allah bağışlasın.
    3 çocuk epey eğlenceli ve curcunalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yolunu buldum usta... 308 in bagaj hacmiyle alakalı bir durum. Öncelikle :
    - Bagajı açın ve bagaj kapağını aracın ön kısmına bir yere koyun.
    -Bagajı tamamını yastıkla kaplayın. (Malum )
    -Daha sonra rahatsız olduğunuz kişiyi arkaya koyun. Babam bile sığdı.
    -Kapağın kapandığına emin olun.
    -Yanınıza güvendiğiniz bir kişiyi oturtun. Ve ona radarın nasıl birşey olduğunu anlatın. ( Bunu yaptığıma pişman oldum. Ablam her gördüğü turuncu şeye radar diyor.)
    -Son olarak , kısık sesle Angara havası açın.
    Daha sonrası malum. Rizeden Trabzona 130 km aşağı düşmedim. Şu anda peder ile aramızda soğuk rüzgarlar esiyor.
    Not : Uzun yolculuk = kirlenmiş arka koltuklar = arkada hatim indiren anneannem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavurma verin lan ! -- 18 Mart 2016; 18:49:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kavurma verin lan ! kullanıcısına yanıt
    O kadar uzun yola cikmadik. Ciksak ne olurdu hic dusunemiyorum. Babam zaten ne birseye karisir ne sorar ne konusur sıkıntı yok Bir annem var onu da idare ederiz artik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı şartlar şehir içi de geçerli:

    http://forum.donanimhaber.com/m_108487361/mpage_1/tm.htm
  • Bende sizin yaşadıklarınızın tam tersi var.Annem babam yanımdayken sesleri çıkmıyor ama tek başıma dışarı çıkarken evden çıkana kadar annem dikkatli kullan hız yapma kimseyle kavga etme diye iyice tembihliyor çıktıktan yarım saat sonra babam aramaya başlıyor neredesin napıyon gibisinden.Tek başıma dışarı çıkınca babam çok korkuyor kaza yapıcam diye 2 hafta önce Sinop'a gittim geldim gidiş geliş sadece ben kullandım ondan sonra bayağı güvenleri arttı şuan pek bir şey demiyorlar.



    Arkadaşlarımla dışarı çıkınca çok geriliyorum.Aniden biri önüme kırsa ben sesimi çıkarmıyorum ama onlar hemen bağırmaya başlıyorlar adama sövüyolar.Onlar bağırdıkça ben geriliyorum bazen araba varsa bizi şuraya götür dediklerinde Allah affetsin ama yalan söylüyorum.Ruhsat babamda diyorum lpg az alcak param yok diyorum veya arabada sorun var diyorum.




  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    Tamamen guven meselesi. Ve zamanla olacak birsey. Ilkin uzun yol yapacagim dedigimde annem kizardi hep. Ama bakiyorum bu sene diyorum yola çıkacağım diye. Hic sesi cikmiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.