Şimdi Ara

Trafikte Fiorino dan Uzak Durun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilmiyorum siz de fark ediyor musunuz, Ankara'da trafikte nerede olursa olsun ne zaman fiorino ya rastlasam; ara yoldan önüme atlıyorlar, makas atıyorlar, kırmızı ışık ihlali yapıyorlar, aşırı süratli kullanıyorlar. Kazaya karışmamak için haklı vs de olsam özellikle yaklaşmıyorum.


    Altındaki araba ucuz veya şirket aracı olduğu için mi anlamıyorum ve özellikle artık bu araçları modifiye şekilde görüyorum. Şimdi başka araçlar da var diyeceksiniz, ben sadece son zamanlarda yoğun şekilde karşılaştığım için uyarmak istedim.




  • Bu hafif ticariler genelde şirket aracı olduğundan sürücülerin yakıt derdi yok, bu yüzden gazı köklüyorlar, dizel motor da hemen fırlayıveriyor ama fren sistemleri dandik olduğundan hızlandığı gibi duramıyorlar. Biryerlere bindiriyorlar hep.


    Genel olarak yakıt parası sürücüsünün cebinden çıkmayan araca yaklaşmamak lazım.

    Bazı mimlenmiş araçlar var ve bu araçların sürücülerinin piskolojileri bozuk olduğunu düşünüyorum. Bir çoğu ticari araç ve arka camında kocaman Osmanlı tuğrası olan araçlar. Ben bunları trafikte gördüğüm zaman kesinlikle uzaklaşırım. Çoğu ayna kullanmıyor. Çoğun ununda kaza yapmamasının sebebi karşı tarafın becerisidir. Ben sürekli aynalarımı kontrol ederim o şekil bir araç gördüğümde makas atmasına izin veriyorum ki geçsin gitsin zarar görmeyelim.

    Bir yıl Fiorino kullandım, trafikte aşırı rahattım. Aracımın önünden arkasından sağından solundan herkes çekiliyordu. Herkes uzak duruyordu benden. Yanlış anlaşılmasın, herhangi bir hatalı yada uçarı sürüş yapan biri değilim ancak genel kullanıcısı yüzünden milletin Fiorino dan kaçtığına defalarca şahit oldum. :)

  • Makas atmayı , tehlikeyi kullanmayı hak gören bir güruh var. Bir kısmı da bu forumdaki babasının arabasını kullanan ergen tayfası. Birazdan doluşurlar buraya.


    O yüzden artık tüm araçlardan uzak duruyorum.

  • Bazı mimlenmiş araçlar var ve bu araçların sürücülerinin piskolojileri bozuk olduğunu düşünüyorum. Bir çoğu ticari araç ve arka camında kocaman Osmanlı tuğrası olan araçlar. Ben bunları trafikte gördüğüm zaman kesinlikle uzaklaşırım. Çoğu ayna kullanmıyor. Çoğun ununda kaza yapmamasının sebebi karşı tarafın becerisidir. Ben sürekli aynalarımı kontrol ederim o şekil bir araç gördüğümde makas atmasına izin veriyorum ki geçsin gitsin zarar görmeyelim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 20 Mayıs 2022; 7:55:9 >
  • Bu hafif ticariler genelde şirket aracı olduğundan sürücülerin yakıt derdi yok, bu yüzden gazı köklüyorlar, dizel motor da hemen fırlayıveriyor ama fren sistemleri dandik olduğundan hızlandığı gibi duramıyorlar. Biryerlere bindiriyorlar hep.


    Genel olarak yakıt parası sürücüsünün cebinden çıkmayan araca yaklaşmamak lazım.

  • Konu sahibi arkadasa katiliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yıl Fiorino kullandım, trafikte aşırı rahattım. Aracımın önünden arkasından sağından solundan herkes çekiliyordu. Herkes uzak duruyordu benden. Yanlış anlaşılmasın, herhangi bir hatalı yada uçarı sürüş yapan biri değilim ancak genel kullanıcısı yüzünden milletin Fiorino dan kaçtığına defalarca şahit oldum. :)

  • ben de bu sabah aynısını Transitler için düşündüm, kaç gündür transit olsun cornet olsun daracık yolda kuyruk var diye karşı şeride hiç düşünmeden geçip trafiği tıkıyorlar.

  • Valla artık kimseye bir şey demiyorum. Bu ülkede ne zaman caydırıcı cezalar olur ne zaman cezalara af gelmez ne zaman bizde de trafikte suç işleyeni mahkemeye çıkarırlar düzgün ibretlik ceza verirler o zaman düzelir.


    Yoksa Fiorino değil olay 520'de yapıyor bunu E serisi de Maserati'si de Passat'ı da.



    Mevcut hükümet bununla ilgili bir şey yapmıyor bu yüzden seçimlerde bir şeyler değişmezse gelecekten gram umudum yok. Bu trafiktekilere hiçbir zaman dönel kavşağı öğreteceğimiz bir gelecek düşünemiyorum mevcut sistemde.

  • Passatları da unutmamak lazım, apaçinin az para bulmuşu oluyorlar genelde... Bana yetki verseler en fazla 1 ay içinde hepsini mum ederim de işte vermiyorlar...

  • Bazı tespitler tecrübeyle sabit, hafif ticari aracı alan ya da sürenden o kadar bir performans bekleyebilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakin zamanda bunların gurbetçi versiyonunuda bol bol goruruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anyhill kullanıcısına yanıt

    +1


    Çok kısa süre kullandım. Dar sokaklarda karşı araçlar kenara çekiliyor, sokak kesişimlerinde yol hakkı karşıda olsa bile yol veriyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fio ufak araba olduğu için oluyor bu durum. Bende de fio var ama ben bu şekilde kullanmıyorum zaten istesemde kullanamam dualogic diye saçma sapan bir vites kutusu var. Annanemden daha yavaş vites değiştiriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Bu dönel kavşak içindekine yol verme kuralına uyulmasının trafiği nasıl da rahatlattığına öyle bir şahit oldum ki; Balıkesir Merkez'e ilk gittiğimde trafik konusunda çok sıkıntı yaşamıştım. O gün "inşallah bir daha buraya yolum düşmez" dedim. Aradan 1 sene geçtikten sonra kızım Şehir Hastanesin'e yatırıldı ve ben yine o trafiğin içine girmek zorunda kaldım. Ama şöyle bir durum vardı; dönel kavşakların olduğu yerde "kavşak içindekine yol ver" yazan bir levha vardı ve herkes o levhaya uyuyordu. Aman Allahım, trafik namına bir şey kalmamıştı koca şehirde. Keşke her yerde uyulsa şu kurala.

    Bu süreçten 1 ay sonra İstanbul'a gittim. Tabi Balıkesir psikolojisi ile gittiğim için büyük hüsrana uğradım. Levhalara uymak şöyle dursun, millet dönüşlerde sinyal bile vermiyor. Allah böylelerini ıslah eylesin. Islah olmayacaklarsa bir köşede onları kahretsin...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • İkamet ettiğim bölgede genellikle kiralık şirket araçları "Ford Transit Courier" denk geliyor. İlk hedefi kendi varış noktası, bu esnada önüne ne çıkarsa onun için bir kıymeti yok. Yaptığı hareketleri burada sıralamama gerek yok. Süren kişi için diğerleri yok hükmünde ise araç markası ve modelinin ne olduğu hiç önemli değil.


    Az önce yeşil yandı panelvan önümde 30'la gidiyor. Belki ağır yükü vardır diye biraz bekledim, yol müsait olunca soluna geçtim. Beyefendi telefonla konuşuyor. Arkası sıkışmış tıkanmış zerre umurunda değil. Bundan üç dört yıl önce birini telefonla konuşurken karşı şeride geçtiği için biraz ilerdeki Jandarma kontrol noktasına şikayet ettim. Ne deseler beğenirsiniz; burada sadece kimlik kontrolü yapıyoruz, şikayetçiyseniz merkeze gitmeniz gerekiyor. Adam o esnada yanımızdan geçiyor, bir şey yapamayız diyor. Aynı güzergahta beni ayda 20 defa tekrar tekrar kontrol ediyorlar, o da ayrı bir konu....


    İki gün önce otomobille şehir dışına çıktım. Kapalı kasa kamyonet benimle aynı hızda gidiyor. Düz yol denk geldi 100 - 110 km normal dedim. Bir baktım virajlarda bile hiç acımıyor. Birkaç virajı frensiz döndüm sayılır, düzlükte dip gaz geçmeye çalışıyor. O araç o hızda çok tehlikeli, ne yapacağı belli olmaz zira içindeki ne yerse basıyor. Benim adamla hiçbir alakam yok ve basmıyorum.


    İşim gereği covid girene kadar üç yıl oyunca şehir içi veya şehir dışı sürekli trafikteydim. Altımda genellikle otomatik C sınıfı (Focus, Elantra, Corolla, Fluence vb) araçlar oldu. Bu işin karşı tarafı uyarmakla çözülmeyeceği ortada. Covid'ten sonra da vazgeçtim. Artık trafiğe nadiren çıkıyorum.En güzel yöntem trafiğe çıkmamak.  





  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt

    "Genel olarak yakıt parası sürücüsünün cebinden çıkmayan araca yaklaşmamak lazım" ifadesinin altına imzamı atarım. On numara tespit


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.