Şimdi Ara

TRAFİK SİGORTASINDAN PRİM İADESİ NE ALIRIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
32.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Evet aynen dediğim gibi oldu.
    Diğer aracında sigortasının bitmesine 2,5 ay kamıştı, yan, 2 ayda bitiyodu, sigorta şirketi, hesabıma 30 YTL EFT ile gönderdi, sağolsunlar mrmnunum kendilerinden, policemide 24km yola getirdiler.


    quote:

    Orjinalden alıntı: firtina_67

    Aslında, Noter satış belgesi olunca sigortanın geri ödemesi gerekir diye duşunuyorum, çunku bundan sonraki safha alıcıya ait olması gerekir.
    Birde 280 YTL Trafik sigortası çok yuksek değilmi?
    Bende gecen hafta Carina aldım, 5. aydan beri sigortası birtik ve ceza ile birlikte 252 YTL ödedim buda karta 3 taksit hiç peşinsiz.
    Vede diğer aracımı gecen hafta sattım, haftaya noter satışını sigortaya fax layacak alan kişi ve o şekilde sigorta şirketide geri ödeme yapacak.
    Ben bu şekilde biliyorum, olması gerekende bu




  • Herkese Hayırlı Günler
    Abiler Benim Bir Aracım Vardı Ve Zorunlu Trafik Sigortasını 29/03/2010 Tarihinde Yaptırdım Bitiş Tarihi 29/03/2011 Dir Brüt Prim 209.66 Krş
    Bu Aracımı Sattım Satış Tarihi 10/05/2010 dur.Sigorta şirketine Başvurdum İade Olarak Bana 150.00 TL Verecekler.Bu İade Bana Az Geldi Sizce 42 Gün Kullanım İçin 59,66 Krş Kesilmesi Normalmi ?.
    Not : Allah İçin Bilen Varsa Bu Tür İade İşlemlerinden İade Oranın Ne Olduğunu Yazsın.
    Selam Ve Dua İle
  • yıllık 280 lira ödediniz. 280 / 365 den günlük kullanım miktarını bulun. 1 ay kullandıysanız günlük kullanım miktarını 280 liradan çıkarın.. aynı olayı %5 lik bsmv vergisi içinde geçerli. Aşağı yukarı fiyatı bulursunuz. Ki bu rakam da 230 tl gibi bir şeye tekabul eder..

    Kimi şirketlerde ilk çıkan poliçe orjinal onun ardından çıkartılan poliçeler nüshadır !

    Fakat çoğu şirket poliçeyi tekrar tekrar basabilir. Ama pul numarası farklı olacağından tam olarak aslı sayılmaz..

    Poliçe yaptırdığınızın kanıtı her yerden kanıtlanabilir.www.tramer.org.tr den de , poliçeyi yaptırdığınız sigorta şirketinden de.

    İçerdeki alacağınızı da her türlü poliçeyi yaptırdığınız acenteden geri alabilirsiniz. Noter satış sözleşmesiyle acenteye gitmeniz yeterli olacaktır..

    Trafik sigortasının aslı bulunması şartı ancak aracı satmadığınız durumlarda geçerlidir. Yani acenteler bu durumlarda genelde çamura yatar..

    Keyfi şekilde iptal ettireceğiniz zaman acenteler orjinalin kendilerine getirilmesi şartını koşar çünkü yasalar gereği orjinali olmadan iptal işlemi gerçekleştirilemez..

    Fakat aracın satışı söz konusuysa ve elinizde trafik sigortası yerine satış sözleşmesi varsa satış gerçekleştirilebilir..

    Poliçenin orjinal olup olmadığını da poliçenin içeriğinde yazan pul numarasını ve poliçenin üstüne yapıştırılmış pul numarasını karşılaştırarak kontrol edebilirsiniz. Pul numaraları farklıysa poliçe nüshadır..

    Sigortacılık ekranlarında poliçeyi keserken üzerine yapıştırılacak pul numarasının poliçe içeriğine , yani sigorta şirketinin sistemine yazmak mecburidir.




  • Tufanbeyli...


    Acente büyük ihtimal %5 lik vergiyi çıkartıp hesaplama yapmış. Biraz yuvarlamışlar.. İade için bir makbuz gibi birşey çıkartmaları gerekiyor sistemlerinden o makbuzu veya ekran görüntüsünü iste..

    Benim hesaplamama göre 176 - 185 lira gibi birşey alman gerekirdi.
  • Allah Razı Olsun.Abiler...ALLAHIN İzniyle Ben Onların Yakasına Yapışacağım..Adam Birde Bana İyilik Yapmış Gibi Peşin Vereyim Banka Ve Prosedürle Uğraşma Dedi.Tekrar Teşekkürler..
  • Merhaba,
    Trafik poliçelerinde satış nedeniyle yapılan iptallerde gün esaslı olarak iptal yapılır ve bu hesap elle değil doğrudan poliçenin düzenlendiği sigorta şirketi tarafından yapılır. İptalle birlikte size bir iptal zeyilnamesi verilir ve burada resmi bir belge olarak iade edilecek tutar net bir şekilde yazar. Satış nedeniyle yapılan iptallerde noter satış sözleşmesi ve poliçenin aslı istenir. Siz ben kaybettim derseniz sizden bunu yazılı olarak beyan etmeniz istenir.
    Satış sonrası 10 gün gibi bir sınır yoktur iptal için. Esasen iş şu şekilde olur. Diyelim ki bugün yani 11 Haziran'da aracınızı sattınız. Sigortacınız poliçeyi iptal ederken iptal tarihini 10 gün ekleyerek girer. Bunun sebebi de kanunen araç satışı sonrası, aracı yeni alan kişinin satış tarihinden itibaren 10 gün içinde kendi adına yeni bir trafik sigortası yaptırmasının zorunlu olmasıdır. Bu şekilde, bu süre içerisinde aracın sigortasız kalması engellenmiş olur. Siz satış sözleşmesi bugün olmasına rağmen 3 ay sonra iptal için acentenize giderseniz, yine iptali yapar ama o zaman gittiğiniz günden en fazla 25 gün geriden başlatarak bunu düzenleyebilir ki, bu durum sizin yaklaşık 2 aylık bir dönemin iade primini alamamanıza sebep olur.
    Umarım yeterli olmuştur yazdıklarım.




  • illa acenteye mi gtmemiz gerekiyor,yoksa sigorta sirketinin herhangi bir acentesine gtmemiz yeter li mi?
  • konuyu hortlattım ama iyi oldu..
    halen muamma bir konu.
    çekinip soramıyor da insan.türk toplumu nezdinde vardır ya üçün beşin peşine düştü yaftasını yemek.o durumda kalmayalım diye.
    kardeşim aracı sattım.3 aylık poliçem vardı.
    yeni araç aldım.yine ayrı yere sigorta yaptırdım.
    yeni poliçeyi ödedim kuzu kuzu.diğerinin iptali sonrası tahakkuk gerçekleşiyor dediler.bekledim bekledim.soramıyorum da ,ama aklımda da bir yandan ...
    sonra kuş kadar bi iade oldu.dedim niye böyle?.işte o pirim geri ödenmez,bu kloz sistemde kalır,falan da falan bişeyler zaten anlamıyorum.
    şeffaflık da yok.
    bu işleri internet üzerinden yaptırsınlar artık.
    şahıs gelsin.bilenler kurtulur en azından.
    otursun internet başına.bir arayüz den poliçesini iptal etsin.sonra da yeni poliçesini pirimlerini göre göre kendisi yapsın.
  • aynı durumu da ben yaşadım bu günlerde bende 24 eylülde aracı sattım bunun sigortasını da 28 haziranda yaptırmıştım iptal için 25 eylülde gittim bana 1 hafta sonra iademi alacağımı söyledi sigortacı dediği zamanda gittim sizin ödemeniz gelmemiş dedi 1 hafta sonra yine gittim aldım parayı sigorta 204 tl idi bana bu süre zarfında kullanımdan 125 tl geri aldım bana inandırıcı gelmedi ve belge istedim biraz aradı ve bulamadı abi sen birkaç gün sonra gel dedi bakalım yine gidip iptal belegesini alacağım .. sizce bu normalmi aldığım meblağ ...
    ?
  • 680ytl ye aracımın sigortası yaptım 5 buçuk ay kaldı bitimine aracımı şimdi satarsam ne kadar prim alırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serdar7213

    680ytl ye aracımın sigortası yaptım 5 buçuk ay kaldı bitimine aracımı şimdi satarsam ne kadar prim alırım

    Bunu kimse bilemez.

    Hangi firmadan yaptırdığınız , kazanız olup olmadığı ve daha nice etken var burada maalesef.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.