Şimdi Ara

TRAFİK SİGORTASI NE İŞE YARAR. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
43.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar mrb. dün akşam arabanın aküsü bitmişti, tek şeritli bi yolda arabayı iterken arkamızdan ortalama hızı 180km olan bi mal benim arabanın sol ön kapısının ucunu sıyırarak (arabanın kapısı açıktı) savruldu ve takla attı. çocuk daha 19 yaşında ve alkollüydü ve işin kötü yanı tanıdık çıktı. ailesini ricası üzerine polis çağırmadık. bizde ve çocuk da bişey yok ama çocuğun arabası pert sayılır tavan çöktü ve aracık kupası kaydı. ikimizde de kasko yok. bu durumda ne yapılabilir bilgilendirirmisiniz.
  • mehmet112233 M kullanıcısına yanıt
    Herseyi cebinizden odeyeceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar ben gün motorla bi arabaya carptım araba mini cooper

    benim motorun vites birden boşa düştü bastım vitese yine boşta kaldı kafamı eğdim tekrar girmesi için sert bir şekilde bastım tam kafamı kaldırdım adam sinyal vermiş dönüyor firene bastım ama dibimde oldugu için duramadım arka sağ çamurluğun üzerinde bi göçük oluştu neyse oturduk tutanak tutuk ben hatalı oldugumu kabul ettim görüş kısmına yolda giderken sağa döndüğünü fark etmedim falan heycanlandım motoru durduramadım yazdık sigorta benden para alırmı yada ben birşey ödermiyim ne olur bu işin sonu motor yeni alındı teknik serviste kullanıyoruz tüm belgeleri tam polis geldi herşey tam dedi yani aldıgımız maaş üç kuruş onada araba yaptırmayalım ?
  • yakup015 Y kullanıcısına yanıt
    Geçmil olsun. Gelecek trafik sigortası yenilemende bu hasar gözükecek ve poliçe prim oranı artacaktır. Sallıyorum 300 TL ödediysen 500-600 TL olacak gibi düşünebilirsin.
  • Bu zorunlu trafik sigortasının aylık ücreti ne kadardır veya yıllık artık neyse ? Pek bi ederi de yok gibi. Bu durumda normal şu kaskolardan falan mı yaptırmalı ? Normal kaskoların fiyatları nedir ne durumdadır ? Bilgilendirirseniz sevinirim.!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtaOsmanlı -- 8 Aralık 2014; 19:20:15 >
  • nafi76 N kullanıcısına yanıt
    Peki suç bende ise karşı tarafın sigortasından yararlanabilirmiyim yoksa cebimden mi ödeyecem kendi masrafınmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeryam505 Z kullanıcısına yanıt
    Kusur oranı %100 sizde ise sizin trafik sigortanız karşı tarafın aracını limiti dahilinde onarım masrafını karşılar sizin kaskonuz varsa kendi masrafınızı kaskodan yoksa kendi cebinizden yaptırırsınız.
  • Cebinizi boşaltmaya yarar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erol börek

    Cebinizi boşaltmaya yarar.


    aslında çok işe yarar da insanımızda sıkıntı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.


    quote:

    Orijinalden alıntı: erol börek

    Cebinizi boşaltmaya yarar.


    aslında çok işe yarar da insanımızda sıkıntı

    Eskiden yarardı da; klozları kısıp fiyatları şişirince, bir de üstüne kusur durumunda (kimi sigorta şirketleri) dönüp karşıya ödedikleri parayı sigortalıdan talep etmeye kalkışınca iş değişmeye başladı. Tabi bunda dövletimizin de payı büyük.

    Açıkçası gözümle görmedim, bir kaç tırı vırı acentemsiden duydum, brokerımla paylaşmadım, en yakın zamanda da sorup öğrenecem. Ne demek lan; bana sigorta yapacan, sonra risk gerçekleşince yasanın dediği gibi kusurlar çerçevesinde ödemeleri yapacan ammaaa, sonra dönüp şu kadar kusurun var, bu kadar ödeme yap diye yakama yapışacan.

    İlginç yani...
    Her durumda hem benim hem de (kusurluysam karşının) hasarını sınırsız limitle karşılayan hukuksal korumalı kaskom 1500TL iken bi halta yaramayan, lüks bi araca yaslarsam anca tamponunu ödeyebilen s*çık trafik sigortam 1000TL.

    Yani bi halta yaramıyor.
    Satır aralarını iyi okumak lazım




  • muafiyet kısmı olabilir karşı tarafı öder kendini ödemez zorunludur
  • Bu sigorta saçmalığına tav oluyorum. Eğer benim aracımın kaskosu yoksa, yepyeni aldığım orjinal parçaları olan aracıma gelip bir başkası çarpacak. Ve benim aracım için muadil parçalar kullanılacak. Orjinal parça istersem farkını kendi cebimden ödüycem. Var mı böyle bir saçma uygulama.

    Ve anlamadığım diğer olaysa, kasko varsa orjinal parçayla yapılıyor araç. Ve tutar karşı tarafın sigortasından tahsil ediliyor. Peki neden diğer şekilde orjinal parça için fark isteniyor. Bu farkı bizim kaskomuz karşılanıyorsa hasarsızlığımız bozulmuyor mu?
  • YÜREK BAYILTMAKTAN BAŞKA İŞE YARAMAZ!!!
  • hocam trafik karşıyı öder zorunludur bunu bil yeter
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.