Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (177. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.469
Cevap
97
Favori
374.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    hocam güya bu sigorta teminatı karmaşasına son vereceklerdi ama hala bir kafa karıştırıcılığı var gibi geliyor :)
    poliçe tam 21 sayfa ve o kadar çok hukuki terimler yazmışlar ki anlayabilmek için birkaç defa okumak gerekiyor
    tabi birde bunu sigortacı da yapmaya kalksak gıcık müşteri sınıfına gireceğimiz kesin :)
    axa kaskoya bakıyorum cam değişimi bizim anlaşmalı olduğumuz yerde yapılırsa ve logosuz olursa ücretsiz yoksa % bir kısmını siz vereceksiniz diyor
    kendi sitelerinden anlaşmalı olan yerlere bakıyorum sadece İstanbul çıkıyor
    bu nasıl iştir anlamadım :)
  • hocam kasko poliçesi aynı zamanda sözleşme olarak düşünün şirket ile siz aranızda antlaşma yapıyorsunuz şirket hangi durumlarda nasıl olacağını ayrıntılı yazıyor. Poliçeyi kestirdiğiniz acentede istediğiniz zaman arayıp soru sorun, ben mesela yeri geliyor 30 dakika telefonda konuşuyorum müşteriyle detayına kadar anlatıyorum o sırada yanımda kim olursa boşver bu kadar uğraşma detaya inme bir kişiye bu kadar zaman ayırma diyor bende haklısın diyorum ama yine bildiğimi okuyorum :)

    Cam olayında şunu demek istiyor ben aracına yan sanayi cam takarım eğer yetkili serviste orjinal cam taktırmak istersen %75'ini ben öderim, %25'ini sen ödersin diyerek sizi yan sanayi cama yönlendirmek istiyor. Yan sanayi cam 300 TL Orjinal cam yetkili serviste 1000 TL civarı.

    Axa'nın Uğurlu ve Dora ile antlaşması var onların servis noktalarına götürebilirsiniz hocam.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    bilgiler için çok teşekkür ederim
    aslında tüm değişimlerin serviste yapılması maddesini eklettirmek çok daha uygun gibi ama birde insan ,araba zaten 8 yaşını geçti ve bu durumda orijinal olmasa ne olur diye düşünmeden de edemiyor :)
    selamlar
  • Arkadaşlar bi kaza oldu karşı taraf %100 suclu sonuçlandı karşı tarafın sigortası sampro japon sigorta



    Aracm sağ camurluktan vurdu büyük kamyon camıda catlattı



    15 gündür serviste yatıyo aracım hiç bi işlem yapılamıyomuş sigorta onay bekliyolarmış böyle bişi varmı ya



    Camıda karşılamıyolar oraya etki etmez diyerek ne yapmalıyım nereye şikayette bulunmalıyım her sene zorunlu sigorta yaptırıyorlar boşuna bi defa kazaya karıştık sanki zorla iş yaptıramıyorum



    Sampro sigorta
  • musty578 kullanıcısına yanıt
    Bimer Üzerinden sigortacılık müdürlüğüne yazın hocam.

    Neden karşılamadıklarını , dosyanın eksperde mi yoksa şirkette mi olduğunu da öğrenin mutlaka.

    Eksper araştırıyorsa şirketle ilgisi yoktur olayın. Şirket ödemeyi 8 gün içerisinde yapmakla yükümlü ceza yer yoksa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamın aleyküm arkadaşlar yaşım 27 ilk arabamı aldım 2009 punto 3 gündür yaptırmadım sigortayı 1900 lira çıkıyo onumuzdeki yıl içerisinde bir iyileştirmeden haberi olan varsa başka birine devredicem arabayi 1000 liraya geliyo yada bir yerden başlamalımıyım sizce
  • tahmini olarak acentalar kasko yada trafik sigortasının bitmesine kaç gün kala teklif vermeye başlıyor ?
  • Genelde son 1 ay içinde net primler hesaplanabilir.
  • arkadaşlar selamlar iki sorumu sigortacı arkadaşlar cevaplandırırsa memnun olurum.1-Bizim ticari taksimiz var bir kaza durumunda özellikle kusurun bizde olmadığı durumlarda aracın onarımı esnasında serviste geçen süreler için araç çalışmadığından karşı tarafın sigortasından aracın çalışamadığı günler için ücret talep edebilir miyiz?Sonuçta araç ticari ve ekmek teknesi geçimimiz bu aracın çalışmasına bağlı.2-Araç için kasko yaptırmak istiyoruz fakat şahsi kullanım aynı model aynı araç için 1000-2000 tl istenirken biz ticariyiz diye 5000-7000 tl arası kasko bedelleri isteniyor bunun sebebi nedir?Şimdiden teşekkür ederim
  • kaltan K kullanıcısına yanıt
    İlk sorunuzun cevabı şirketten değil ancak şahıstan isteyebilirsiniz.



    İkinci sorunuzun cevabı ise ticari olmanız hocam. Ticari araçlar daha fazla kilometre yapar , daha fazla risk taşır Ve nice eylem vardır.



    Bu nedenle ticari araçların kaskosu daha yüksek olur. Üstelik her şirketten de ticari araca kasko yapmamak gerekir.
  • kaltan K kullanıcısına yanıt
    1.) Yatış parası diye adlandırılan ücreti sigorta şirketi yerine sürücüden mahkeme yoluyla talep edebilirsiniz burada bilir kişi sizden faturalarınızı görmek istiyor, fatura kesiyorsanız kesilen faturalar civarında, fatura kesmiyorsanız bir şey talep edemezsiniz. kaza gününe kadar fatura kesmeyip kaza gününden sonra muntazam fatura kesseniz bile bu durumu akla ve mantığa uygun gelecek bir şekilde açıklama yaparsanız yine tazminat talep edebilirsiniz.Benim tavsiyem mahkemeye gitmeden kendi aranızda çözmeniz eğer ödeme yapmak istemezler ise, avukat aracılığıyla ilamsız ödeme emri gönderirsiniz eğer yine anlaşamazsanız o zaman mahkemeye vermeniz gerekir.

    2.)Hocam şahsi kullanım ile ticari taksi aynı araç arasında hususi araç km'si 100.000 km olduğunda taksinin km'si 300.000 km'yi geçiyor 24 saat trafikte ve risk çok daha fazla sigortacılıkta risk faktörü arttıkça prim tutarı da aynı oranla artacaktır.




  • 1750 TL Allianz, 1900 TL AXA dan teklif aldim. Hangisi daha iyidir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fırat.ç. kullanıcısına yanıt
    Trafik sigortası ise ikisi de güçlü firma. Uygun olanı seçmelisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam bu iş ticari olmayanlar için çok kötüymüş ve ben şimdiye kadar hiç düşünmemiştim
    peki kasko niye ödemiyor yada ödemesi için poliçe de bir seçenek var mı ?
    misal şehirler arası çalışan bir yolcu otobüsüne çarpsak yada bir tıra işimiz var demek :)
    gerçi çok iş yapan ticari bir taksinin günlük kazancını ödemek dahi sarsabilir gibi görünüyor
    demek ki ticari gördüğünde kaçacaksın :)
  • Konular çok karıştı hocam.Hangi durumda kaskonun ödememesinden bahsediyorsunuz , hatırlatabilir misiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacewolf -- 24 Ocak 2017; 10:13:36 >
  • kasko teminatları içerisinde değil hocam, kasko yapılması zorunlu olmadığından dolayı tanzim edilirken içeriğini şirket ve sigortalı belirler, İMM bedeli 10.000 TL ile sınırsız arasında bir değer seçebiliyorsun mesela buna mukabil kasko ücreti de artıyor. Kasko da böyle bir teminat seçeneği yok verebilmek için, ayrıca bu yatış parasını istemekte son yıllarda başladı eskiden böyle bir uygulama yoktu tek tük çıkıyordu belediye otobüslerinde oda. Değer kaybının resmi olarak hayatımıza girmesi ve herkesin bunu öğrenmesi ile sıklaştı herkes önce ilamsız ödeme emri gönderiyor.

    Dediğim gibi mahkemeye dava açması lazım ticari araç sahibi tazminat alabilmek için davaya atanan bilir kişi de ticari aracın kesilen faturalarına bakıp ortalama günlük kazanç hesaplıyor taksi şöforleri cuzi tutarda keserde vergi ödememek için şehirler arası otobüsler bilet kestiğinden dolayı öyle bir durumda artık otobüs firmasının sahibinin ruh haline kalmış isterse mahkemeye verir istemezse aracı yaptır kafi der konu kapanır.




  • Arkadaşlar merhaba. 2016 kasımda eski aracımı satmadan yeni araç satın aldım yeni araca kasko ve trafik sigortası yaptırdım. 2 gün önce eski aracımı sattım ve poliçeleri iptal ettirdim ve prim iadelerinide aldım. Eski aracımdaki poliçelerde bulunan hasarsız lık oranlarının yeni aldığım aracın poliçeleri ne aktarılması için yeni şirkete başvurdum. Kasko için hasarsızlık aktarıldı ama Trafik sigortasına sonradan hasarsızlık aktarılamıyor dendi.

    Acaba doğrumu söylüyorlar birde yeni kaskoya hasarsızlık aktarılınca yeni kaskodan da prim iadesi almam gerekmez mi? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volinili V kullanıcısına yanıt
    Trafik sigortasında aktarım yapılamaz ancak iyi bir acente yeniden çalışır size kazanç sağlar hocam.



    Kaskoda ise hasarsızlık oranına göre iade alırsınız tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacewolf

    Konular çok karıştı hocam.Hangi durumda kaskonun ödememesinden bahsediyorsunuz , hatırlatabilir misiniz?



    hocam hani ticari araçlar kazada haklı çıktıklarında ,araç yapılana kadar uğradıkları zararın (çalışamadığı gün kadar) tazminat talep ediyorlarmış ya ondan bahsettim (mahkemeye verirse)
    bu ücret kasko poliçesinde seçenek olarak var mı diye sormuştum ama diğer arkadaşın anlattıklarına göre yokmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damneed

    kasko teminatları içerisinde değil hocam, kasko yapılması zorunlu olmadığından dolayı tanzim edilirken içeriğini şirket ve sigortalı belirler, İMM bedeli 10.000 TL ile sınırsız arasında bir değer seçebiliyorsun mesela buna mukabil kasko ücreti de artıyor. Kasko da böyle bir teminat seçeneği yok verebilmek için, ayrıca bu yatış parasını istemekte son yıllarda başladı eskiden böyle bir uygulama yoktu tek tük çıkıyordu belediye otobüslerinde oda. Değer kaybının resmi olarak hayatımıza girmesi ve herkesin bunu öğrenmesi ile sıklaştı herkes önce ilamsız ödeme emri gönderiyor.

    Dediğim gibi mahkemeye dava açması lazım ticari araç sahibi tazminat alabilmek için davaya atanan bilir kişi de ticari aracın kesilen faturalarına bakıp ortalama günlük kazanç hesaplıyor taksi şöforleri cuzi tutarda keserde vergi ödememek için şehirler arası otobüsler bilet kestiğinden dolayı öyle bir durumda artık otobüs firmasının sahibinin ruh haline kalmış isterse mahkemeye verir istemezse aracı yaptır kafi der konu kapanır.

    bilgi için teşekkürler hocam
    bu durumda trafik sigortası +kasko olsa dahi karşıdaki (ticari araca ait) kayıpları kendimiz ödemek zorunda kalacağız (mahkemeye verirse)

    doğru anlamışım değil mi ?




  • 
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.