Şimdi Ara

trafik kazası yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yeri burası mı bilmiyorum ama bir sorum var.

    3-4 ay önce ufak maddi hasarlı bir trafik kazası yaptım. %100 kusurlu olarak arabanın birine ön kapısından hafifçe çarptım. trafik sigortam karşı tarafın hasarını karşıladı. kapının sacı değişmiş. benimkinde ufak bir çizik oldu sadece. neyse dün adam aradı aracım değer kaybına uğradı 10 bin lira daha az fiyat veriyorlar deyip para talep etti. ben de trafik sigortama değer kaybı başvurusu yapmasını söyledim. oradan 1900 lira ekspertiz değer kaybı biçmiş bunun da 900 lirası kesintilerle eline kalıyormuş. en azından kesintileri sen karşıla yoksa mahkemeye veririm kazanırım da daha çok para verirsin dedi.

    şimdi aracın değer kaybını ben mi karşılarım yoksa trafik sigortam mı. adam benden mahkemede bir şey koparabilir mi? ikincisi ise işin hak boyutu nedir. %100 kusurlu olarak adamın aracını değer kaybına uğrattım ama o kişi değer kaybının tamamını sigortadan alamadı. bu kul hakkına girer mi sizce?







  • Sigorta şirketleri neden var? Neden senelerce para döküyoruz? Başımız sıkıştığında gerekenleri yapsınlar diye.

    Size dava açamaz, sigorta şirketine dava açar. Hiç bir şey alamaz. Kılıfına uyduruyorlar her şeyi. Size dava açarsa da hiç bir şey alamaz, çünkü muhattap siz değilsiniz, sigorta şirketi.

    Ben böyle düşünüyorum. Ortada yaralama yok bir şey yok. Maddi hasarlı bir trafik kazası. Şahsınızı doğrudan ilgilendirmiyor arada sigorta şirketi var.
  • evet orası öyle. her yıl bir sürü trafik sgortası parası ödüyoruz. ama esasen adamın hakkına girmiş oluyor muyum? empati yapmaya çalışıyorum. benim aracım 2-3 bin lira değer kaybına uğradı ama sigorta 1 bin lira ve mağdur oldum. kimsenin hakkına girmek istemiyorum çünkü bir şekilde yine benden çıkar o para.
  • Çakal aklı sıra para koparacak.Sakın bir kuruş bile vermeyin gitsin istediği mahkemeye versin.Eger değer kaybının ücretini az buluyorsa gidip sigortayla anlasacak gelip seni yolmaya çalışıyor.Sakın para falan verme git istidigin yere şikayet et de suratına kapat telefonu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar ararsa, "Muhatabınız ben değilim, bir daha beni rahatsız etmeyin" diye açıkça söyleyin.

    Sigorta şirketi ne verirse ya kabul edecek, ya da sigorta şirketini dava edecek.
    Bunun için kasko ve sigorta yaptırıyoruz, böyle durumlarda riski onlara paslamak için.
  • Bu şekilde sizi korkutmaya çalışıyor.yerinizde olsam savcılığa şikayette bulunurum beni bu şekil tehdit ediyor diye.Sizi arayıp duran kişiye de eğer beni bir daha rahatsız etmeye devam ederseniz zorla para istiyor diye şikayet edeceğim deyin.Bak bakalım arayabiliyor mu bir daha
  • cevaplarınız için çok teşekkür ederim. daha önce başıma böyle bir şey gelmemişti. hak meselesine gelince ben o arabaya isteyerek vurmadım. hepimizin dalgınlıkları olur. trafiğe çıkmanın bir bedelidir aracın değer kaybetmesi diye düşünüyorum
  • Oha çüş bir kapı sacı değişince arabanın değeri 10 bin lira düşmüş maşallah.
  • Kafayı takma hocam. Hakkı 900 liraymış demek ki alsın sigorta şirketinden. Kul hakkı falan düşünme. Alıyo 900 lirasını işte. Değer kaybı benim bildiğim sigortadan alınıyo şahısdan alınmaz.

    Cana gelmemiş ya ona şükür boşverin. Para yedirmeyin şark kurnazına.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son donemde agır hasar kayırlı araclar bile aracın normal satıs fiyatının cok az altına satılıyor. kimse deger kaybı diye aglamasın.
  • 10 bin mi? 2018 Panamera'ya falan mi carptiniz?
  • 2012de kaza yaptım.derindere filoya aitmiş araba 1 yıl sonra avukatı aradı 900 değer kaybı ve 350 4 gün sanayide kalmış kira istedi.ödememe durumunda mahkemeye gideceklerini söyledi.hangi avukata sorduysam öde kurtul dedi.birazda yaş küçük cahillik diyelim gittim ödedim.şimdiki aklım olsa asla ödemezdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir tane e90 bmw apaci arabasinin kapisini cokerttim yakin zamanda



    600 lira ver aramizda halledelim dedi



    Dedim para felan yok tutanak tutalim



    Yarisi benden olsun 300 ver dedi comar köylü cevrenin gazina geldi



    Yanimda emanet yokdu olsa deserdimde iste sulalesini neyse 300 lira verdim sigorta bozulmasin diye haram zikkim olsun pis apaciye anasindan babasindan ciksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinti filan yok, avukata vermiş avukat da 1000 lirasını almış, sigorta 1900 lira vermiş işte daha ne yapsın. Tek kuruş vermeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne iğrenç.rezil insanlar var trafikte yaaa...
    bir manyağa çatacağım diye ödüm kopuyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.