Şimdi Ara

TRAFİK KAZASI DEĞERLENDİRMESİ - ORANLAR NEDİR SİZCE?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiğimiz günlerde Motorsikletim ile bir trafik kazası geçirdim.

Turdan dönüyordum yan çantalarım arka çantam takılı arka artçı selemde kamp malzemelerim yol alıyordum.

İleride trafik sıkıştığı için emniyet şeridine geçtim önümde bir araç emniyet şeridinde ilerliyordu (Sivil araç - Normal Vatandaş - Kadın Sürücü ) yaklaşık trafik süresince 1-2km araç önümde emniyet şeridinde seyir halindeydi bende arkasından devam ediyordum. Araç emniyet şeridinin sağına fazla yanaştığı için bir toz kaldırdı bende bu esnada kaskın havalandırmasını kapatmak isterken araç aniden sol taraftan birinin sağa yanaştığını söyleyerek ani bir şekilde durdu ve ben duramayarak araca arkadan çarptım.

Kasık ve bel bölgemde oluşan ağrılardan dolayı ambulans ile hastaneye sevk edildim. Arkadan beni takip eden grup arkadaşım olay yerinde kaldı polis gelip ifadeleri alarak tutanak doldurup ayrılmış. Hastanede benimde ifademi aldılar.;

2 iş günü oldu bugün ile birlikte henüz tutanak düşmedi. Benzer bir olay yaşayan var mı iki tarafta bir birbirinden şikayetçi olmadı.

Motorsiklette ve araçta hasarlar mevcut.

Sizce kusur ne gelecektir bu şekilde yaptığım ilk kazam bundan sonraki süreçte neler yaşanacak.

İlgili arkadaşlar bilgi paylaşırsa çok sevinirim. İyi forumlar.

• Otomobil Sürücüsü:

• Emniyet şeridinde seyrederek yasa dışı şeritte ilerliyor.
    • Ani fren yaparak takip eden araç için tehlike yaratıyor.
    • Herhangi bir zorunluluk olmadan durması ya da yavaşlaması, asli kusur sayılabilir.
    • Yani emniyet şeridi ihlali + ani fren = yüksek kusur oranı.

Motosiklet Sürücüsü (Sen):

• Aynı şekilde emniyet şeridini yasa dışı kullanıyorsun.
    • Arkadan çarptığın için takip mesafesi kuralını ihlal etmiş sayılabilirsin.
    • Ancak öndeki aracın ani, gereksiz ve öngörülemez fren yapması senin sorumluluğunu azaltabilir.

Tahmini olarak bu olayda kamera tanıkda varsa kusur oranları şöyle olabilir

Otomobil: %70–80 kusurlu

(Emniyet şeridi ihlali + ani fren)

Sen (motosiklet): %20–30 kusurlu

(Emniyet şeridi ihlali + takip mesafesi ihlali)

• karayel90 kullanıcısına yanıt

Kameram ne yazıkki açık değildi , sadece tanık ifadeleri var şuan için umarım sizin söylediğiniz gibi değerlendirilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yukaridaki AI yaniti bana mantikli gelmedi.

iki taraftada emniyet seridinde seyretme asli kusuru var tamam ancak ayni istikamette baska araca carpmak da asli kusur, bunun emniyet seridinde olmasi haydi haydi asli kusur, tabii yasal olarak haydi haydi asli kusur diye birsey olmadigindan motorda 2 arabada 1 asli kusur var. yanlis hatirlamiyorsam iki taraftada (sayisindan bagimsiz) asli kusur oldugunda %50-%50 veriliyor.

• ikinizde emniyet şeridini ihlal ediyorsunuz bunu bir kenara yazalım. Sende takip mesafesi yok başka işle ilgileniyorsun (vizör kapama) dolayısıyla fren izin yok.

Olaki araç arızalandı veya acil bir durum oluştu kendini emniyet şeridine attı aniden durması beklenen bir şey yani aslında kadın bu şekilde ifade verse kendini daha az suçlu hatta suçsuz bile gösterebilirdi.

Bu şekilde ihlalden sizlere ceza çıkması lazım Gerisi standart kaza arkadan dikkatsizlik sebebiyle vurmuşsun gibi de değerlendirilebilir.

Motorcu olarak 4 tekerli taşıtlarla aynı kurallara tabi olduğunu unutmayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 7 Mayıs 2025; 2:17:39 >
  • Geçmiş olsun. Olayın anlatımına göre siz motosikletinizle emniyet şeridinde ilerlerken önünüzdeki araç aniden durduğu için çarpışma gerçekleşmiş; ancak mevzuata göre emniyet şeridi sadece istisnai hallerde (ambulans, itfaiye, polis, arıza vb.) kullanıma açıktır ve her iki aracın da burada seyretmesi kural ihlalidir. Bu durumda, Karayolları Trafik Yönetmeliği ve Yargıtay kararları ışığında her iki taraf da kusurlu bulunabilir: siz takip mesafesine riayet etmeyip arkadan çarptığınız için asli kusurlu sayılabilir, diğer araç ise emniyet şeridinde seyir ve ani fren nedeniyle tali kusurlu olabilir. Tutanak henüz sisteme düşmediyse trafik birimi ile irtibata geçmeniz faydalı olur. Sigorta şirketinizle görüşüp hasar tespiti ve kusur oranı netleşince maddi hasar ve varsa sürekli sakatlık yönünden destek alabilirsiniz. Ceza davası açılmazsa dahi maddi-manevi tazminat davası açma hakkınız saklıdır. Süreci sağlık raporları ve tanık beyanlarıyla destekleyerek dikkatli takip etmeniz önerilir.

• Her iki aracın da emniyet şeridinde seyir etmesi trafik suçudur. Kazada yaralama olduğu için polis tutanak tutar. Emniyet şeridinde gitmeden dolayı para cezası her iki tarafa da yazılır. Ancak kusur tayininde arkadan çarpma asli kusurdur.
    Öndeki araç, kendi önüne başka bi aracın aniden sağa geçmesi neticesinde durmak zorunda kalmış ve siz takip mesafesine de riayet etmeyip arkadan çarparak asli kusur işlemişsiniz. Büyük olasılıkla size tam kusur verilir.
    Maddi manevi tazminat talebinde bulunabilmeniz için karşı tarafın da kusurlu olması gerekir.
    Polis tutanak sonucunu takip edin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba biz de geçen gün mersinden dönüyorduk pozantı yolunda önümüzde bir tır alev almış bizde tırların arasında tek otomobil olarak kaldık araçlar sola doğru geçiyordu yanımızdaki tırda camı açıp emniyet şeridine geçin sol şeritte yangın var dedi biz de emniyete geçtik bu arada 300 metre ya gittik ya gitmedik ilerden polis elinde telefonla geldi biz tekrar şeride girdik fakat polis fotoğraf çekti biz şeride girerken. Zaten emniyete girme gibi bir niyetimiz yoktu, tır yönlendirmesiyle yangın var diye girdik orada da yol almadık. 10bin lira ceza gelmiş ama kaza yangın gibi acil bir durum olduğu için itiraz etme hakkımız olur mu? Keşke inip polisle konuşsaydım fotograf çekip çekmedipinden emin olamamıştım. Tıra çok sinir oldum bizim de simsiyah duman görünce önümüzde aracı ya da şeridini de göremediğimiz için boşluğumuza geldi, kendisini dinledik.

• Kadin aracimda ariza sezdim emniyet seridinde durdum bu da arkadan carpti dese %100 kusurlusunuz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.