Şimdi Ara

Trafik Kasko Tecrübeleriniz ve Acente Tavsiyeleriniz ((REKLAM YOK))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yazacaklarım kendi tecrübelerimdir, siz de kendi süzgecinizden geçirip işinize gelen kısımlarını telifsiz kullanabilirsiniz.

    Yaz geldi ilk kez sigorta yaptıracaklar var, yenileme dönemi gelenler var, trafikte tavan fiyat uygulaması var. Var var var.

    Sbm'den(nam-ı diğer tramer) teklifler alınıyor, tavan fiyat uygulamasından dolayı her şirket orada hemen hemen aynı rakamı veriyor ama iş acentede poliçeyi kesmeye gelince teklif sayısı 30'dan 3'e düşüveriyor, hatta o üç tanesi de garanti değil, ödeme sayfasına kadar giderseniz "bu işlem için bölge müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir" cümlesiyle karşılaşıyorsunuz. Kaldı iki tane onlarında hepsi taksit yapmıyor.
    Trafik Kasko Tecrübeleriniz ve Acente Tavsiyeleriniz ((REKLAM YOK))
    Yani sbm'de gördüğünüz 30 kadar sanal teklif içinden, size gerçekten poliçe kesen ve buna taksit yapan firma sayısı 1 bilemedin iki.
    Peki diğerleri ne yapıyor, genişletilmiş poliçe adı altında belli teminatlar ekleyerek(imm-ferdi kaza-trafik yardım çekme kurtarma) daha yüksek ve istediği fiyata yakın poliçeyi teklif ediyor, yine trafik poliçesi ama içinde daha çok kasko poliçesinden aşina olduğumuz klozlar oluyor. Trafik poliçesinde satın alırım, kaskodansa çıkarırım bu klozları aynı kapıya çıkar denilebilir denemedim aynı hesaba gelip gelmediğini:/

    Sigortam.zırt yada sigortam.pırt şeklindeki siteleri ben de kullanıyorum ama sadece fiyat almak için, bu konuda da gayet faydalı olduğunu düşünüyorum, piyasadaki fiyatı dengeliyorlar, acentenize aynı teminatlar şurda şu fiyat dediğinizde aklı başında bir acenteyse "O zaman git oradan yaptır" demez elinden geleni yapar zaten. Her konuşmamda buralardan neden poliçe kesilmemesi gerektiğine dair yeni diyaloglar yaşıyorum. Sizi amacı bir an önce poliçeyi kesmek olan bir satış danışmanı karşılıyor, zaten onu bir daha görmeyeceksiniz, hasarda da telefona kimin çıkacağı belli değil. Poliçeyi kesmek uğruna sizi yanlış yönlendirmekten de çekinmiyorlar ayrıca. Kaskoya manevi tazminat klozu ekletmek istediğimde " Ne gerek var x bey, trafik sigortasında hepsi var" deyip, üstüne birde yanlışında ısrarcı olabilmişti(Trafik manevi tazminat taleplerini karşılamaz, imm bunun için var). Neyse ben aşina olduğum için dert etmiyorum fiyatımı alıp kapatıyorum telefonu dediğim gibi.
    *Kasko poliçesiyle ilgili tavsiyelere gelirsek, belli öncelikleriniz olmalı ve acentenizden bunlar üzerinden teklif istemelisiniz. Acentenin direkt bilgilerinizi alıp gönderdiği baz ve düşük teminatlı poliçeler gerçekçi fikir vermeyecektir.
    Diyelim x firması 700tl, y firması 900tl fiyat verdi size sormadan ama siz eğer 1.000.000 imm istiyorsanız ve poliçeleri bu şekilde düzenleyip yeniden fiyat çalışmasını isterseniz, x firmasıyla y firmasının fiyatlarının eşitlendiğini görebilirsiniz, bu tüm teminatlar için geçerli. Mesela anadolu sigortada imm'nin 100.000 yada sınırsız olması(2.500000tl) olması arasında 40-50tl oynarken, sompojapan ve bir çok şirkette poliçe fiyatını %40'a kadar zıplatabiliyor.
    *Manevi tazminat klozuna da dikkat edin, öncelikle poliçenizde olup olmadığını kontrol edin, diğer bir nokta da anadolu-sompo japan gibi firmalar kombine imm veriyor, yani imm kadar da size manevi tazminat imkanı veriyor, bazı firmalarsa imm'nin belli oranında manevi tazminat kullanmanıza olanak tanıyor(Mapfre %20'si kadar-allianz %25'i kadar mesela).
    *Hasarsızlığınız varsa hasarsızlık koruma klozunu ekletmeyi unutmayın poliçenize. Hasarsızlık korumanın bir limitle sınırlı olup olmadığını öğrenin( 3000tl'ye kadar hasarlarda geçerli olabilir yada, üst limitsiz olabilir şirkete göre)
    *Mini onarımı çoğu şirket tramere işliyor, istisnası seneye de o şirketten poliçe kesmeniz bu durumda hasarı göstermem diyor. Buna dikkat edin ve bunu bilerek yapın yapacaksanız da.
    *Benim aracın yetkili serviste orjinal cam değişim masrafı yüksek olmadığı için, cam klozunu muafiyetli tercih ediyorum, siz de kendi kar zarar hesabınızı yaparsınız.
    *Ferdi kaza klozuna tedavi giderlerinin dahil olup olmadığından emin olun, genelde hiç verilmez yada 500tl gibi alt limitten girilir.
    *Şirketin sigorta tahkim komisyonuna üye olduğundan emin olun(poliçede yazar), sigorta tahkim komisyonunun kararları belli limitlere kadar bağlayıcı ama üyelik zorunlu değil(türkiye burası:), o nedenle üye olmayan sigorta şirketiyle ilgili mutabakatsızlıklarda tahkime başvuramıyorsunuz.
    *İkame araç, artı teminatlar vs. daha pek çok klozu ihtiyaçlarınıza göre düzenleyebilirsiniz.

    Özet geç diyenler için:
    -Sizden daha az bilen acenteden poliçe kesmeyin, kaza anında kendi kendinizin acentesi olursunuz. Karayolları motorlu araçlar mevzuatını baştan okursunuz.
    -ilk tercihiniz kendi şehrinizdeki acente olsun ama daha öncelikli tercihiniz nitelikli acente olsun. Kaza anında acentenin aracın başında olması iyidir ama işleri hızlandırmayacaksa kalabalık görünmenin sigorta nezdinde bir faydası olmuyor.
    -Kasko yaptırmak istiyorum şeklinde değil, şu şu şu teminatlarla kasko yaptırmak istiyorum şeklinde, kafanızdaki poliçe için teklif isteyin.
    -Size teklif sunulan sigorta şirketi, sigortacınızın kendi acenteliği mi, yoksa dışardan mı teklif topluyor öğrenin. Tek ekranı olduğu halde 20 ayrı yerden teklif çalışan acenteler var piyasada.
    -Keçili reklamlı malum yerleri amacına uygun kullanın, sadece fiyat alın poliçe kesmeyin.
    -Acenteleri dinleyin ama her dediğine inanmayın, tek telefonla şöyle yaparım, bir sözümle aracı perte çıkartırım gibi abartılı söylemler güzel ama kazada işlerin ve beklentilerin daha makulde kaldığını bilin, sonuçta iş vereni ve ekranını kapatıp açan siz değilsiniz sigorta şirketi.
    -Teklif poliçenizi pdf şeklinde alıp okumadan ve istediğiniz teminatları poliçede de görmeden onay vermeyin.
    -Malum gün geldi kaza yaptınız ve acenteniz rayiç bedel ve değer kaybınızın gerçek tutarını almak adına çaba sarfetmiyorsa, sizi ederinin o olduğuna sigortanın teklifini kabul etmeye iknaya çalışıyorsa(Daha ederini veren sigorta şirketi görülmemiştir, tamamen pazarlık usulü), hakkınızı sigorta tahkim komisyonlarında aramak zorunda kalıyorsanız değiştirin acentenizi.

    Acente yalanları (beyaz yalanlar)
    -Kaza anında karşı sürücünün size bilginiz dışında ulaşmasını ve olumsuz durumları engellemek için telefon ve adres bilgilerini bilerek yanlış giriyoruz. Doğrusu sigorta şirketlerinin size doğrudan ulaşıp elimizden almasını istemeyiz.
    -Biz müşteri odaklıyız istesenizde dar kapsamlı kasko kesmiyoruz. Doğrusu poliçenin fiyatı düştükçe komisyonumuzda azalıyor en genişinden yapalım size.
    -Sigorta şirketi değil acente önemli. Bunun doğru olması için tersinin de doğru olduğunu kabul etmeliyiz, ödemelerini bariz geciktiren bir şirketten acente iyi diye poliçe yaptırır mısınız? Şirket iyi olsun acente de iyi olsun buna kimsenin itirazı olmaz, sonuçta iyi acente şirketin vermediğini cebinden vermeyecek. Poliçesini yönetebilen kişinin alacağı kalmaz, yeni exper atar, sigorta tahkim komisyonuna taşır, avukata verir sonunda hakkını alır. İyi acente dediğimiz şey zaten bunlara gerek bırakmayandır. Acentenin ekmeğini veren de, hasarda müşterinin zararını ödeyen de sigorta şirketi, her yerde parayı ödeyen esas oğlandır bir birimizi kandırmayalım.

    KONYA SRM SİGORTA Mustafa AKTAŞ/0533 549 7072
    İlk acente tavsiyesini ben yapmış olayım:)
    Hasar yaşamadık dolayısıyla hasarda beraber çalışmadık ama her yenilemede saatlerce konuştum. Bilgili, ilgili bir kişi, emin olmadığı konularda bakıp dönüş sağlıyor. Poliçeyle birlikte hizmette satın alabileceğiniz bir acente intibası bıraktığı için çalışmaya devam ediyorum. Ayrıca bayram günü biten trafik poliçemiz için, hızlı bir şekilde teklif sunup poliçemizi kesti kendisi, bu da ileride alacağınız hizmet konusunda az da olsa fikir veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 30 Haziran 2017; 20:31:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.